Amsterdam op haar best: mishandelaar mishandelt voorbijganger die de mishandeling filmt

Geen categoriesep 27 2018, 17:00
Mishandeling. Een fenomeen dat in Amsterdam steeds meer wortel schiet. Het eens zo tolerante stadje wordt geplaagd door dit soort narigheden. Dit keer ging het nog een stuk verder, want de mishandelaar ging ook nog even tekeer tegen de persoon die heel het incident filmde. Daarmee bracht hij zichzelf naar een ongekende laagheid. Nu zoekt de politie naar deze boef.

Op maandag 10 september werd een jonge vrouw lastiggevallen door een man. Ze riep omstanders op om beelden te maken. Een 29-jarige vrouw reageerde en maakte foto's van de verdachte. Toen de man dit doorkreeg, richtte hij zich op de fotograferende vrouw. Ze werd meerdere keren hard in haar gezicht geslagen.

Dat ging er zo hard aan toe dat haar jukbeen naar binnen is geslagen. Ook heeft ze op meerdere plekken haar kaak gebroken. "Ze is nog steeds aan het revalideren. Ze is zo ontzettend hard in haar gezicht geslagen dat haar jukbeen moest worden gereconstrueerd", laat de politie weten in het AT5-programma Bureau 020.

Bij een mishandeling op straat is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk onthoudt van de dader en omstanders erbij roept. De jongedame heeft moedig het incident gefilmd, zoals ze had moeten doen in zo een situatie, maar werd daar hard voor gestraft. Laten we hopen dat deze jongeman snel gevonden en hard gestraft wordt, want anders zou het een gevaarlijk precedent scheppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten