Armeense kinderen Lili en Howick duiken onder om niet te worden uitgezet

Staatssecretaris Mark Harbers was er duidelijk over en minister-president Mark Rutte ook: de Armeense kinderen Lili en Howick moeten terug naar Armenië. Alles is volgens de regels gegaan en de procedures zijn goed doorlopen. Rutte gaf aan het te betreuren, maar regels zijn regels, ze moeten weg. De kinderen hebben een brandbrief gestuurd naar de regering en zijn zelfs volop in de media gekomen, maar het mocht niet baten. Nu ‘duiken ze onder‘. 

In haar brief vraagt Armina Hambartsjumian (37) of haar kinderen in Nederland mogen blijven. “Ik hoorde vorige week van professor Eric Scherder dat mijn kinderen posttraumatische stressstoornis hebben, dat ze ziek zijn en niet naar Armenië kunnen komen omdat hun kans op herstel hier nul is.”

Hun moeder is bang dat de kinderen nog meer stress krijgen als ze naar Armenië verhuizen, daarom zitten ze nu ondergedoken. Ze zijn volgens hun moeder nu weg van angst en paniek, op een plek waar ze met andere kinderen kunnen spelen. “Ze zijn heel opgelucht”, staat in de brief. De autoriteiten weten volgens de moeder niet waar de twee zich nu bevinden.

Hoe zeer ik ook begrijp dat een moeder het beste voor haar kinderen wil en daar ook alles voor zou doen, toch gaat het tegen de wet in om hen te laten ‘onderduiken’ terwijl het duidelijk is dat ze weg moeten. Het is zelfs aangevochten tot en met de Raad van State, maar die heeft regering in het gelijk gesteld. Er zit dus niets anders op dan mee te werken, want de kinderen laten onderduiken is ook geen goede oplossing. Zeker niet voor de lange termijn. De moeder denkt dat dit goed is voor haar kinderen, maar het zal alleen maar meer stress opleveren. Dat zouden we met zijn allen niet moet willen voor hen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

99 reacties

 1. rosmalen53

  Ondergedoken
  Durf te wedden dat datvop advies van RUTTE Zelf Is.
  Even stoere spierballentaal voor de bühne maar verder 1 groot lachertje
  Deze profiteurs krijgen hun zin wel net zoals al die andere zieliger hier
  Vanavond nog even een tranentrekker spelen bij Hart voor Nederland

  1. Tengo Kawana

   Dat deze kinderen in hun wanhoop hiertoe overgaan is begrijpelijk.

   1. Rechtsaf

    @Tengo maar jij bent toch altijd zo van de regeltjes???

    1. Capo

     Nee hij is van de kindertjes.

     1. Meester Kong

      @Capo doet een @DDeetje.
      Zielig..

     2. Bloem

      Dopper is daar gek op naar het schijnt

   2. Roughwood

    Hoezo begrijpelijk? De asiel- en zieligheidsindustrie maakt overuren. Gesteund door de Nederlandse Propanganda Omroep en overige linkse MSM. Die ons willen laten geloven dat ze terug worden gestuurd naar een soort van Sodom en Gomorra. Want ze kennen daar niemand en spreken de taal niet. Toch jammer dat ik deze drogreden nooit hoor met betrekking tot al die ‘vluchtelingen’ die Europa de laatste jaren hebben overspoeld. En schijnbaar doet een uitspraak van de Raad van State er ook niet meer toe wanneer deze het deugvolk niet zint…

    1. wheelboy

     Roughwood
     Helemaal gelijk heb je . Het linkse zooitje meet met 2 maten .Als ik een discussie begin dat ik het belachelijk vind dat ik een onzin bekeuring heb gehad voor 5km te hard rijden dan is hun antwoord .Had je maar op je snelheidsmeter moeten kijken .
     In dit geval och zielugh bla bla bla . Nee wet = wet .Als de wet zegt oprotten dan eruit . Wordt overigens tijd dat die asiel procedures worden ingekort . Een maal Nee = Nee en geen decennia lang procederen . Dan de taal van land van herkomst niet kennen .Eigen schuld dikke bult . Ma wist dat het verkeerd kon aflopen dus had ze de kids de taal moeten leren .Komt bij land van herkomst mag wel arm zijn .Maar er heerst geen oorlog .Dus enkeltje Armenië

   3. Mariposa78

    Waarom is dat dan begrijpelijk?

    1. Tengo Kawana

     Omdat deze volledig in Nederland ingeburgerde kinderen geen toekomst hebben na uitzetting.

     1. Mariposa78

      Je bent zoals altijd totaal verkeerd geïnformeerd en dat wekt irritatie op omdat je niet weet waar je het over hebt.
      Ze hebben wel degelijk een zeer goede kans op een goede toekomst.
      Dat jij/ jullie dat niet kunnen/ willen inzien maakt jullie tot zeer domme jongens.

     2. Bloem

      Mariposa +++++

 2. Pecunia

  Lekker makkelijk kinderen uitzetten, ik weet er een paar die eerder op de nominatie staan.

  1. EU kok

   Vertel, vertel.
   Ofschoon…..
   In het verleden werd het aangeven van ondergedoken mensen niet echt gewaardeerd.
   Zou BvVit tot deze categorie behoren?

   1. Pecunia

    Illegale asieleisers.

    1. Rechtsaf

     @Pecunia oei die doet pijn in de oortjes en oogjes van EU dick

     1. Capo

      @RA: Nou…? Ik denk het niet hoor. Door de tijd heen heb ik gezien dat er met oorvijgen maar weinig eer valt te behalen bij deze vleeshelm.

      https://i.imgur.com/NhPWCP5.jpg

     2. EU kok

      Gisteren zei lugar op dit forum:
      As de dwaze sprekt dan swijt de wize
      .
      Te oordelen aan het aantal postings van lugar, is zijn zelfkennis toegenomen.

  2. Elu Thingol

   Per jaar worden er meer dan duizend mensen genomineerd ter uitzetting. Het beeld van een groen-linkse overheid die klaarstaat met bakken geld en huizen voor alles wat de landsgrenzen doorkruist klopt dan ook niet.

   1. Tengo Kawana

    Juist, Elu, dit is inderdaad een demagogische voorstelling van zaken.

    Goed dat je weer terug bent.

    1. Elu Thingol

     @ Tengo Kawana

     Dankuwel.

     1. Ad Infinitum

      Nu worden de reacties weer inhoudelijker hoop ik.

     2. Capo

      Vergeten uit te loggen…

   2. Stanly2000

    Guus, je zegt het goed! meer dan duizend mensen zijn ‘genomineerd’ ter uitzetting. Maar de vraag is hoeveel vertrekken daadwerkelijk? Hoeveel komen er binnen. Hoeveel ongedocumenteerden lopen er rond in de BBB-opvang? En in gekraakte huizen?

     1. Stanly2000

      Guus, mooie cijfers! Alleen rijst de vragen: “Wie controleert de zelfstandige uitreizenden? Hoeveel vertrekken daadwerkelijk?”

 3. DolleDries

  Belangrijk hun tweede paspoort in leveren geen islamitische gevoelens en ze kunnen blijven. Als compensatie het uit geprocedeerde tuig in Amsterdam er snel uit lazeren.

 4. Rechtsaf

  Ik vind het te belachelijk voor woorden dat deze 2 het land uit worden gebonjourd terwijl 1000den golddiggers,kansparels en cultuurbarbaren het land overspoelen met recht op sociale uitkeringen en voorzieningen..

  Ik ben overigens wel van mening dat als je uitgeprocedeerd bent ook moet vertrekken.

  1. Capo

   Inderdaad, de asielindustrie maakt over uren, de islam wordt ruimschoots geïmporteerd, en wie klaar is moet wegwezen. De regering is dat laatste met zichzelf eens, alleen jammer dat ze de islamisering van ons land faciliteren door het niet tegen te gaan.

 5. Adriaan

  En wederom faalt de overheid in deze zaak. Ook de moeder maakt zich schuldig aan deze treurige zaak. Ze doet niets om de kinderen liefdevol op te vangen. Sterker nog, ze laat weten dat de kinderen helemaal niet welkom zijn in dat armetierige land. Ze woont nog erger dan ratten in een kerker. Het geld dat de Nederlandse overheid kwijt is aan deze twee kinderen, hadden ze beter kunnen besteden aan een goede woning voor de moeder, zodat de kinderen bij haar kunnen zijn. Want daar horen ze.

 6. Pecunia

  Wat ik er van heb begrepen is de moeder uitgezet wegens het geven van valse informatie, wat kunnen die kinderen daaraan doen.

  1. Capo

   Wat kunnen álle asielkinderen eraan doen? Alle kinderen dan maar hierheen halen? Ze worden ook groot en zijn nogal kansrijk, toch?

   1. Pecunia

    Armenië is christelijk, dus dat ligt even anders.

    1. EU kok

     En BvVit, wat ligt er dan anders bij deze kinderen?
     Wel kansrijk omdat het land van hun moeder christelijk is?
     Een moeder, die haar kinderen achterlaat?
     Wat een liefdevolle kansrijke moeder toch.

     1. Pecunia

      Wat er anders ligt? Dat deze kinderen niet met een gewelddadige religie zijn geïndoctrineerd.

     2. Pecunia

      Ik denk dat het juist een liefdevolle moeder is omdat de kinderen in een land komen wat ze niet kennen en de kansen nihil zijn.

     3. Rechtsaf

      @Pecunia houdt er rekening mee dat EU dick zeer naargeestige reacties plaatst om te zuigen en te irriteren.

      Natuurlijk is de moeder niet liefdeloos, deze regering is dat wel, sterker nog, het gezin als hoeksteen van de maatschappij wordt natuurlijk ernstig te grabbel gegooid en bedreigt, vader en moeder moeten allebei werken en het kind moet naar een opvang..

    2. Capo

     @Pecunia: Klopt, maar de ‘vluchtelingen’ die hierheen komen zijn voornamelijk afkomstig uit Afrika.

     1. Pecunia

      Krijgen we een keer echte kansenparels is het weer niet goed.

     2. Elu Thingol

      Het zijn echte kansenparels, Vit, daar heeft u gelijk in. Maar het zijn kansenparels uit een veilig land en iedereen roept altijd dat kansenparels uit een veilig land hier niet mogen blijven. Dat geldt dus voor de nep-kansenparel uit Marokko en voor de echte kansenparels uit Armenië.

     3. Pecunia

      Ik ben Vit niet.

     4. Pecunia

      Het hangt er vanaf wat voor kansenparels en dan ook nog met mate.

     5. Elu Thingol

      @ Pecunia

      Werkelijk? Uw stijl, en bovendien terugkerende elementen in uw commentaren, komen overeen met die van Vit. Ik bedoel – het is geen schande om terug te komen, indien u bent verbannen. Dat hebben we allemaal weleens gedaan. 😉

      Maar inzake de onderhavige casus: ik ben het met je eens dat we échte kansenparels – het broertje wil neuroloog worden – moeilijk kunnen terugsturen naar een land waar zij geen kansen hebben. Tegelijkertijd is het wel hoe we in Nederland werken: dat we ons land niet laten volstromen met kansenparels uit veilige landen. Het is ook nog eens door de Raad van State bekeken en die weet heus wel wat zij doen.

     6. Pecunia

      Zoals ik al had geschreven hebben wij dezelfde instelling met een kleine nuance en humor, Vit reageerde daardoor bijna hetzelfde als ik.

      Onze vrouwen zeggen weleens jullie lijken wel een twee-eiige tweeling.

     7. Elu Thingol

      @ Pecunia

      Ah, ik zie het. Vit kondigt luidkeels zijn vertrek aan en de week erna verschijnt zijn buurman, schrijvend in vrijwel dezelfde stijl, met dezelfde opmerkingen, die ook nog eens exact op de hoogte is van het reilen en zeilen op het forum? Tot aan het feit toe dat Tengo de handschoen van Vit had opgepakt?

      Hoe geloofwaardig is dat?

     8. Pecunia

      Ik las wel mee. zou dat kunnen denk je?

     9. Capo

      Zo Gustaafff lekker inhoudelijk hè? Jouw voornemens lijken nog het meest op een nat vloeitje.

      “Goed om te zien dat het hier weer om de inhoud gaat. Dat maakt een terugkeer mogelijk.”

      Ik zou zeggen: Blijf nog even weg, het beviel wel!

     10. Elu Thingol

      @ Pecunia

      Waarom zou u in ’s hemelsnaam meelezen en niet reageren? Dat slaat toch nergens op? En waarom verschijnt u juist op het moment dat uw buurman dit forum met slaande deur verliet?

     11. Pecunia

      Hij reageerde al voor mij, na zijn vertrek dacht ik de honneurs waar te nemen. Maar denk rustig dat ik Vit ben, mij maakt het niet uit als je mij maar niet zo noemt want dat wordt vervelend.

     12. Elu Thingol

      @ Pecunia

      Als u daar prijs op stelt zal ik u zo aanspreken.

     13. Pecunia

      Heel fijn.

  2. Tengo Kawana

   De kinderen zijn hier het slachtoffer van falende asielprocedures.

   1. Rechtsaf

    @Tengo nee Tengootje, de Nederlanders zijn slachtoffer van dit beleid, sterker nog, de Nederlander wordt opgezadeld met emotioneel traumatische ervaringen, linksom of rechtsom.

 7. Vraagtekentje

  Ze moeten terecht het land uit, maar het is onverteerbaar dat aan de andere kant Khalid met heel zijn criminele krakersgilde hier fijn kan blijven, en als bonus voor zijn medewerking na 16 jaar parasiteren en traineren krijgt hij als beloning een verblijfsvergunning, DAT is het goede voorbeeld!!!

  1. Rechtsaf

   @VT onbegrijpelijk voor de Nederlanders

 8. Elu Thingol

  Goed om te zien dat het hier weer om de inhoud gaat. Dat maakt een terugkeer mogelijk.

  Deze uitzetting is aangevochten tot de Raad van State. Hrt is niet zo maar een beslissing van de staatssecretaris, maar tot aan de top door raadsmensen onder de loep genomen. In dat geval is het logisch dat Harbers, een rechtse VVD-er, placht over te gaan tot uitzetting.

  Tegelijkertijd begrijp ik de emoties. Deze kinderen zijn hier prima geïntegreerd. Ze komen straks terecht in een vreemd land – een arm land, terwijl zij hier een leven probeerden op te bouwen.

  Migratie is mensenwerk. Een restrictief migratiebeleid brengt schrijnende gevallen met zich mee.

  1. Capo

   “Goed om te zien dat het hier weer om de inhoud gaat. Dat maakt een terugkeer mogelijk.”

   Ik zou maar eens beter gaan lezen Gustaafff. Zolang jouw sneeuwpop Tengo hier rondhangt gaat dat niet lukken. Dat is de som van 15+ jaar.

   Elu schreef op 1 september 2018:
   “Ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee en ga mijn activiteit op dit forum verlagen tot niets.”

   1. EU kok

    U voelt zich aangesproken?

    1. Capo

     @Vleeshelm: Het record afscheid nemen is nog steeds in handen van sneeuwpopzuiger, en Heintje Davids, Tengo. Gustaafff is daarmee vergeleken een kleine jongen, en niet alleen daarmee.

     Tengo schreef op maandag 27 augustus: Ik stop ermee.

     Tengo schreef op woensdag 29 augustus aan zichzelf(!): Sterkte Tengo, ik gooi de handdoek in de ring.

     Tengo schreef op woensdag 29 augustus: Ik heb het voorlopig wel weer gezien.

   2. nogmaals

    Elu is een serie leugenaar.

    1. Capo

     Dat blijkt.

 9. Mariposa78

  Uitzetten en de mensen die ze opgevangen hebben, tenminste 4 jaren vast zetten dan leren ze meteen hun lesje.

  Ze willen wel terug maar er moet dan een grote zak met geld mee zodat ze daar een groot huis kunnen kopen voor hun en moeder.

  Wat de kennis aangaat over Armenië deze is beperkt wil je wat meer weten kijk dan eens naar (Anthony Bourdain Parts Unknown Armenia).

 10. Promeush

  Dit is zeer illegaal en kweekt niet bepaald warme gevoelens. Wet is wet, wanneer wordt dat nu eens duidelijk voor uitgeprocedeerde immigranten.

  1. Peter Loosduinen

   Promeush 100 % mee eens !!

 11. Peter Loosduinen

  Amber Alert !!

  Oppakken en het land uitzetten.
  Maak een eind aan deze poppenkast !!

 12. Ad Infinitum

  Ik zie een permanent verblijf van de kinderen in ons land niet als een belasting of bedreiging voor mijn bestaan hier in Nederland. Met een goede opleiding kunnen ze ons nog van dienst zijn. Later.
  Spreken goed Nederlands bemerk ik.

  1. Capo

   – Ik zie…
   – Bemerk ik…

 13. AS210854

  Schandalig hoe er met deze kinderen omgegaan word door de linkse drek. Deze mensen zouden opgepakt moeten worden voor ontvoering.

 14. henk vintage

  Het probleem is als de kinderen blijven, dat straks de gehele familie tot in de 2e graad
  naar Nederland komt i.v.m. de regels voor gezinshereniging.
  Dat die dan de taal niet spreken is opeens geen probleem meer.

 15. Ni28

  Dit soort hartverscheurende situaties worden door de idiote migratiebeleid in Nederland veroorzaakt waarbij je eindeloos mag procederen. Het wordt nog gekker wanneer je de situatie van deze twee kinderen vergelijkt met die lelijke schreeuwer van We Are Here. De kinderen spreken geen andere taal dan Nederlands en moeten nu weg en die lelijkerd schreeuwt en misbruikt het land in alle talen zestien jaar lang en krijgt de papieren wel voor elkaar. Kan de minister of staatssecretaris of de Raad van State dit nog uitleggen? De migratiebeleid moet rigoureus op de schop en snel.

  1. Ni28

   Migranten blijven misbruik maken van de zwakheden van het migratiebeleid. Zo ook de moeder van de kinderen, zij is zeker niet anders en de hele gezin heeft geen recht om hier te blijven. Net als die WeAreHere opperhoofd. Het belachelijke is dat net zo iemand die hier zestien jaar van belastinggeld van ons parasiteert wel verblijfsvergunning krijgt en de kinderen in hun “zielige fase” niet. Maar niet getreurd, ook zij krijgen het uiteindelijk wel en kan straks de hele familie met ome’s en tante’s naar Nederland komen. En met hun duizenden volgers want wat anderen lukt moet ook hun lukken. Belachelijk beleid.

 16. Pecunia

  Lili en Horwick kwamen in 2008 met hun moeder naar Nederland, zij waren toen twee en drie jaar oud. Oftewel het heeft 10 jaar geduurd voordat de wijze mannen besloten dat zij uitgezet moesten worden en dat is allejezus lang, het hele proces had hooguit een half jaar mogen duren zodat deze kinderen er geen weet van hadden, nu zijn ze vernederlandst en is het schandalig hoe ermee omgesprongen wordt.

  1. Adriaan

   @Pecunia, dat ben ik helemaal met je eens. Maar toch horen deze kinderen bij hun moeder. En daar moet iets voor geregeld worden. Je kunt die kinderen niet in het diepe gooien, als ze niet kunnen zwemmen. Koop een huisje in Armenië voor dat mens. Dat kan toch niet duur zijn. Kinderen terugsturen en probleem is opgelost. Ze leren hun moedertaal wel. Er zijn duizenden migranten die de Nederlandse ook redelijk onder de knie hebben. Dat ze de taal niet spreken is dus een drogreden.

   1. Pecunia

    Ik ben er in ieder geval heel boos over, voor mij moet je niet aan kinderen komen dus wellicht reageer ik er zo emotioneel over, dat geldt trouwens ook voor mensen die zich niet kunnen verweren.

   2. Ni28

    “Dat ze de taal niet spreken is dus een drogreden”.
    Zij moeten natuurlijk geen Kwispel tegenkomen die ze uitlacht.

  2. Rosasolis

   Pecunia. Zo denk ik ook. Deze kinderen zijn net als geadopteerde kinderen uit een verre land. Ze zijn net als gewone Nederlandse kinderen van hun leeftijd. Behalve hun moeder hebben ze geen enkele verband met Armenie. Wat is gebeurd
   met de bekende liefdadigheid van jaren geleden in dit land?

 17. Ritter

  Ik doe het volgende voorstel:

  Laat de kinderen blijven en zet daarvoor in de plaats de groep illegalen uit die in Amsterdam zoveel overlast veroorzaken. (die groep die andermans bezittingen vernielen en huizen kraken)

  1. Blue monday

   Lijkt mij al een stuk rechtvaardiger.
   Min of meer betoog ik hetzelfde.

  2. Holland

   Het is onhaalbaar, maar ik onderschrijf je voorstel Ritter.

  3. Rosasolis

   @Ritter. Goed idee. De 2 kinderen zijn nu uit hun geheim adres. Zij wachten op een
   een laatste officiele bericht: of zij worden ons land binnen 2 dagen eruit gezet, of zij mogen blijven. Heel moedig van deze broer en zus van 13 en 12 jaar oud.

 18. Bes Tolen

  De lui, die die kinderen in opslag hebben, moeten rechtens worden vervolgd. Zij mogen hun gerechte straf niet ontlopen. Armenië is blij met elke Armeniër, die het eigen land binnen komt dus waarom zou er voor die Armeense kinderen geen toekomst zijn? De moeder zal hier mogelijk wel in Nederland zijn of bij herhaling. Het mag niet verbazen.
  Nederland en dan vooral de eigen bevolking wordt al tientallen jaren door tot op het criminele vlak bezige organisaties gegijzeld. Dat is ongetwijfeld de schuld van de heersende politiek mee. Die moet optreden maar dat doet ze niet. Het is tijd dat er politici wegens ernstig plichtsverzuim voor de rechter komen. Te beginnen met de lieden uit het al wat grijze verleden.

 19. Blue monday

  Er wordt hier niet verder nagedacht dan het opvolgen van de regels en de procedures.
  Als die goed zijn doorlopen, dan moeten ze zo snel mogelijk weg.

  Eichmann zou trots geweest zijn op onze ambtenaren dat regels en procedures strikt worden opgevolgd en dat menselijk leed er verder niet toe doet.

  Helaas vind dat argument hier weinig handen op elkaar, welke dan wel?
  Goed opgeleide en VOLLEDIG geintegreerde kinderen moeten weg omdat de regeltjes het zeggen en een kut-crimineel met een dubbel paspoort, waarvan er eentje toevallig Nederlands is, mag altijd blijven?

  1. Elu Thingol

   Volgens mij hebben deze kinderen bij het leeuwendeel van de forummers een gevoelige snaar geraakt.

 20. Koos sssss

  Uit een ouder bericht: http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/waanzin-armeense-nepasielzoekster-begon-7-procedures-en-kostte-nederland-750-000-euro/

  De hoogste tijd om hier paal en perk aan te stellen.

  In een afgesloten azc afwachten of je een verblijfsvergunning krijgt. Bij afwijzing 1x de mogelijkheid om tegen de beslissing in beroep te gaan en dat is het.
  De advocaat die de migrant bijstaat krijgt éénmalig € 250, =

  Het is werkelijk te idioot voor woorden, dat mensen hier op kosten van de gemeenschap zolang kunnen procederen, dat uitzetting eigenlijk niet meer mogelijk is.

  1. fockingworst

   @koos helemaal mee eens.
   Nu moet ik wel een kanttekening plaatsen.
   Het is sneu dat deze armeense christenen de deur worden gewezen, deze integreren goed, heb ik geen probleem mee.
   moslims aan de andere kant..
   Wat mij betreft komen er op de 1e plaats al helemaal geen moslims in aanmerking om zich hier te vestigen.
   En 2e plaats vind ik dat we moeten werken aan vrijwillige repatriëring van de marokanen en Turken hoofdzakelijk.
   100000 per persoon aanbieden met een enkeltje naar achtergrond land met inlevering van paspoort.
   Winwin situatie, zij kunnen zich fijn Turk of Marokkaan voelen in eigen land en wij op de 1e plaats een daling in de criminaliteit van jewelste.
   Bovendien scheelt ons dit enorme klap geld op de sociale voorzien, waar deze mensen oververtegenwoordigd gebruik van maken.
   De islam hoort niet thuis in Nederland.

 21. Diederik van Walsum

  Ik heb er echt zin in vandaag omdat ik dit hele tering-Nederland goed zat ben, dus even mijzelf een BAN bezorgen:-)

  Michael van der Galien bevindt zich in Turkije, een land dat bekend is vanwege de zware door Erdogan opgelegde censuur. Niet echt een oord van waaruit er objectieve nieuwsgaring en verslaglegging gepleegd kan worden, zeker niet als het over de Islam of Turken gaat. Buiten dat krijg ik de indruk dat hij zelf een emigrant is, en al dan niet gehuwd is met een Turkse vrouw. Niet echt iemand die zich kwalificeert om kritiek te hebben op de multicultuur in Nederland, en wellicht nog een rassenmenger ook. Wat mij betreft heeft hij zich volledig buiten elke discussie geplaatst.

 22. Rosasolis

  Wat ongelofelijk moedige kinderen! Jammer dat zij alweer moeten onderduiken. En dat zij moeten lijden aan stress en het onmogelijkheid om door te gaan met hun onderwijs.
  Lilli lijkt me een heel pientere meisje, maar Howick is nu duidelijk moe. Hopelijk dat zij hun lessen kunnen blijven doorzetten op hun onderduik adres. Wat een verschil van deze kinderen en van een aantal van onze jonge schoolverlaters, die behalve rondhangen helemaal niets met hun leven doen.

 23. Dennis76

  Beetje je zogenaamde politieke standvastigheid vertonen ten koste van een paar onschuldige kinderen, het is toch om van te kotsen!

 24. Bes Tolen

  Kom nou op. Nederland wordt al lang niet meer geregeerd door de regering maar in hoofdzaak door groepen, die politiek geëngageerd met eigen richting over de inrichting en gang van zaken in de maatschappij beslissen. Dat geldt al zonder meer voor het onderwijs, de gezondheidszorg, de zorg. De eerdere en de huidige onderwijsministers bijvoorbeeld, hebben niets met de Nederlandse bevolking. De problemen, die de massa immigratie bezorgt zijn immens groot. Elke ellende in Nederland op genoemde drie gebieden komt daaruit voort. Enorme bedragen worden jaarlijks verschoven en dat geeft bezuinigingen op normaal te achten uitgaven. Het aantal Afrikanen wat met ziektes als HIV hier aan komt op basis van sturen door lieden uitgezonden van hieruit (daar zijn er ook uitgezonden door ziekenhuizen) moet ondertussen gigantisch zijn. Ziektekosten van boven € 50000 per jaar per persoon zijn dan normaal. Laten we daar eens over hebben.
  Hier worden de geboorteklinieken in ziekenhuizen gesloten terwijl er daar in Afrika met Europees geld wordt gezorgd dat het fokken want anders is het niet bij die wilde toestanden, maar kan door gaan. Dat hier klinieken worden gesloten komt niet door een daling van het aantal geboorten maar doordat er geen geld zou zijn. En dan houden die Nederlanders daar in hun woonplaats zoals Hoogeveen en Stadskanaal een demonstratie. Alsof dat helpt. Nee natuurlijk want ze zijn gewoon erg dom. Zo dom dat ze zich altijd bij de neus laten nemen.
  Kom lieden, die zo zielig doen en voor het illegale verblijf van die Armeense kinderen zijn, rot voorgoed op naar de gebieden in de wereld waar je wat eerlijk werk kunt doen om daar de bevolking enigszins te helpen. Niet omdat ze daar het verdienen want hun praktijken deugen niet, maar dan doen jullie toch nog iets nuttigs in plaats van hier de messias uit te hangen. Om hier de maatschappij ziek te maken, om jullie zieke simpele ideeën, omdat jullie je niet kunnen en niet willen gedragen, zitten jullie wel erg om verlegen. Want je weet je eigen leven geen redelijke inhoud te geven. Arrogante onderkruipers.

 25. Ruud562

  Tja, dit is Nederland! Het land waar zwarte criminele parasieten na twintig jaar illegaal verblijf een verblijfstatus krijgen met alle sociale voorzieningen. Dit is het land dat islamitisch addergebroed koste wat het kost hier terug wil komen!

  Het land dat een islamitische Hitler in Turkije koestert, het land dat een prijs gaat uitreiken aan een islamitische pedofiel in koninklijke kringen te Jordanie!

  Dit is het land dat twee onschuldige kinderen gaat uitkotsen! Twee kinderen die hier een goede toekomst zouden hebben, die uiteindelijk veel waard voor dit land zouden zijn!

  Neen, Rutte c.s. kiest voor het binnenhouden van pure, stinkende bagger! Bagger dat zich straks tot een moeras zal vormen waarin de rechtvaardige, eerlijke burger ten onder zal gaan!

 26. Floris

  Het sleutelwoord is hier het scheppen van een juridisch “precedent”. Als je deze kinderen laat blijven zet je de deur wagenwijd open voor andere profiteurs die dan via hun kinderen gaan proberen om binnen te komen. Hordes advocaten van kwade zaken staan dan al in de startblokken om op kosten van de staat de ene procedure na de andere aan te spannen met een beroep op het geschapen precedent.

  Dat is de reden dat de instanties, tot aan de Raad van State toe, deze harde beslissing hebben genomen.

  Soms doen die vleeshelmen ook wel eens iets goed.

  Het is tragisch voor die kinderen. Dat zal iedereen wel onderschrijven, maar vrouwe justitia hoort blind te zijn. Zo ook hier.

  Voorts: de wetgeving op dit terrein moet in de steigers. Geen ellenlange asielprocedures meer. Geef die vieze vuile linkse advocaten geen ruimte meer om op kosten van de belastingbetaler hun ongewassen zakken te vullen.

  1. Tengo Kawana

   Het maken van een uitzondering voor deze kinderen schept niet per definitie een juridisch precedent. Als de Staatssecretaris zijn discretionaire bevoegdheid toepast kan hij die koppelen aan de specifieke omstandigheden van deze casus, waaronder de gediagnostiseerde PTSS van de kinderen en het onvermogen van de moeder de kinderen op te vangen, en die maakt elke zaak uniek. Een precedent kan uitsluitend betrekking hebben op gelijke dan wel inhoudelijk vergelijkbare gevallen.

   Los hiervan geldt dat het evidente leed van deze kinderen hier ondergeschikt wordt gemaakt aan een juridische systeemfout. Deze kinderen kan niet worden aangerekend dat de beroepsprocedures zodanig kunnen worden gerekt dat ze volledig konden opgroeien en inburgeren in ons land.
   Ik meen dat als een beroepsprocedure voor asielrecht van kinderen langer duurt dan vijf jaar er automatisch recht op asiel zou moeten ontstaan.

  2. Arie B

   En met al die bakken geld die ze voor hun linkse juridische geneuzel betaald krijgen kunnen ze nog geen kappersbezoek brengen.. vettig piekhaar, jasjes die koloniën ongedierte bevatten etc. Brrr…

 27. Arie B

  Ze moeten gewoon worden uitgezet, hoe erg voor hun ook. Hun woede moeten ze maar richten tegen al die mensen die ze valse hoop geven, die hun zakken hebben gevuld met juridisch geneuzel etc.etc. Geen precedenten want dan gaat elke zaak eindeloos vertraagd worden. Gewoon hard opstellen, dat geeft duidelijkheid. Ze hebben de staat al genoeg geparasiteerd met die tonnen aan kosten!

 28. sjun

  Opmerkelijk dat hier net wordt gedaan of het geen leven is in Armenie. Ook daar hebben ze aanspreekbaren nodig die de samenleving opbouwen. Schandalig en harteloos dat er dan hier door sommigen een braindrain deze kant op gefaciliteerd wordt.

 29. henkC

  Wat kletsen we nu allemaal over uitzetten?
  Dit is niet anders dan gezinshereniging. Alleen niet in NL maar in Armenie.

  En als ik even onder uit de zak mag..
  Van mij part mogen de moeder en betrokken advocaten een flink gedeelte van de gemaakte gerechtskosten vergoeden.
  Wordt echt hoog tijd dat men deze mensen de zelfde rechten geeft als de Nederlander. Rechtszaak..verliezen dan in hoger beroep, daarna …jammer dan er is niets meer dan hoger beroep.

 30. henkC

  Hoe kunnen mensen er nu voor zijn dat deze kinderen van hun moeder gescheiden worden?

 31. Bes Tolen

  Ruurd 562. Het komt echt wel goed met die kinderen in Armenië. Het hele probleem in Nederland is dat terroristische organisaties hier de politiek tot en met beïnvloeden. waar en gewone Nederlander nooit zijn recht krijgt, is dat onder aanvoering van organisaties voor vreemdelingen een heel nadere zaak. Bovendien met zoveel vreemdelingen als Nederland nu al heeft, komt er van echte integratie niet veel terecht. Bijvoorbeeld gaat het zo: Nederlandse vrouw is getrouwd met een vreemdeling terwijl ze hem nauwelijks of te wel niet kende. Was een christelijke daad van barmhartigheid. De kinderen worden moslim. Maar toch ook niet want er komt na enige tijd een echtscheiding want de man heeft de vrouw slaaf niet langer nodig. De man neemt geen enkele verantwoordelijkheid. Hij is immers na de voorgeschreven tijd voorgoed rechtens het land binnen. Jaren later: oudste kind van bijna zestien, het meisje wordt zwanger wat ze zelf niet wist voordat ze beviel. Bevalt daarom niet in Nederland maar toevallig op vakantie ergens in het verre buitenland. Van wie is onbekend. Uiteraard? Volop werk voor Nederlandse instanties en ambassade mee door onoverbrugbare moeilijkheden met instanties in het verre land. Oplopende kosten gauw al in de tonnen. Dat is een algemeen beeld van een krankzinnig land maar dat is wel Nederland. Of over die vrouw uit het verre buitenland denkelijk India, die hier trouwde met iemand uit een heel ander ver buitenland, Afrika. Na drie kinderen gescheiden. Toch nog drie kinderen daarna. Dus totaal zes. Van wie die laatsten? Onbekend. Vrouw zou een VWO opleiding gevolgd hebben, zogenaamd niet te controleren, ze zou nog een jaar naar de universiteit zijn geweest. Waarom wordt zo’n vrouw niet flink aan de tand gevoeld over wat zij beweert? Ben je in ieder geval op dat punt verder. Een pastor, wel ja daar heb je het, is haar steun en toeverlaat en voor wat meer zulke lieden vanzelfsprekend. Wie draait overal voor op? Wat moet de achteruitgang stuiten? Toch zeker niet die malle pastor. Maar die komt van een bepaalde organisatie. Wie betaalt dat? Wie draait daarvoor op?
  Dit is een fatale keer na honderdduizend jaar geschiedenis van de Europese mens. Elke christen of ander soort godsgelovige zal het met mij oneens moeten zijn, denk ik. Moeten omdat, ja omdat dat soort geloof een andere opvatting dicteert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.