Armeense kinderen Lili en Howick duiken onder om niet te worden uitgezet

Geen categoriesep 03 2018, 8:00
Staatssecretaris Mark Harbers was er duidelijk over en minister-president Mark Rutte ook: de Armeense kinderen Lili en Howick moeten terug naar Armenië. Alles is volgens de regels gegaan en de procedures zijn goed doorlopen. Rutte gaf aan het te betreuren, maar regels zijn regels, ze moeten weg. De kinderen hebben een brandbrief gestuurd naar de regering en zijn zelfs volop in de media gekomen, maar het mocht niet baten. Nu 'duiken ze onder'.

In haar brief vraagt Armina Hambartsjumian (37) of haar kinderen in Nederland mogen blijven. "Ik hoorde vorige week van professor Eric Scherder dat mijn kinderen posttraumatische stressstoornis hebben, dat ze ziek zijn en niet naar Armenië kunnen komen omdat hun kans op herstel hier nul is."

Hun moeder is bang dat de kinderen nog meer stress krijgen als ze naar Armenië verhuizen, daarom zitten ze nu ondergedoken. Ze zijn volgens hun moeder nu weg van angst en paniek, op een plek waar ze met andere kinderen kunnen spelen. "Ze zijn heel opgelucht", staat in de brief. De autoriteiten weten volgens de moeder niet waar de twee zich nu bevinden.

Hoe zeer ik ook begrijp dat een moeder het beste voor haar kinderen wil en daar ook alles voor zou doen, toch gaat het tegen de wet in om hen te laten 'onderduiken' terwijl het duidelijk is dat ze weg moeten. Het is zelfs aangevochten tot en met de Raad van State, maar die heeft regering in het gelijk gesteld. Er zit dus niets anders op dan mee te werken, want de kinderen laten onderduiken is ook geen goede oplossing. Zeker niet voor de lange termijn. De moeder denkt dat dit goed is voor haar kinderen, maar het zal alleen maar meer stress opleveren. Dat zouden we met zijn allen niet moet willen voor hen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten