België op de vingers getikt door Hof voor de Rechten vande Mens vanwege toegang weigeren vrouw met hoofddoek

Geen categoriesep 18 2018, 18:00
België dacht even normaal te kunnen doen en een vrouw met hoofddoek de toegang tot een rechtszaak te kunnen weigeren. Europese mensenrechten steken daar een stokje voor! Via The Post Online.
'Vrijheid van godsdienst' oordeelt het Europees hof en pardoes krijgen de mennekes daar in België een boete van €1000,- euro! Want hoe haal je het in je hoofd een vrouw om haar hoofddoek te weigeren...
De rechtbankvoorzitter weigerde haar meerdere malen de toegang zolang ze haar hoofddoek niet af wilde doen. De vrouw is verder niet respectloos geweest en heeft zich dus gewoon gedragen, voor zover het Europees hof heeft kunnen beoordelen. Volgens de rechters van het Europees hof zou de mevrouw haar recht hebben om haar geloof te belijden in een publieke plek, waar zij de rechtbank toe rekenen.
Er gaat dus flink wat mis tussen de kennis van Belgische magistraten en die van de mensen in Straatsburg, want hoe kan het dat zo'n vrouw meerdere keren de toegang wordt ontzegd bij een rechtbank, maar men in Straatsburg zó anders oordeelt? De Belgen mogen zich wel even flink achter de oren krabben en hun regels aanpassen zodat het óf op een of andere reden wél mogelijk wordt een vrouw met hoofddoek de toegang te ontzeggen, óf men heeft een aantal wetten en regels te schrappen die in strijd zijn met Europese wetgeving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten