Belgische politie vist maar liefst 24 hondsbrutale illegale immigranten uit één bestelbus

Het klinkt als een slechte grap, 24 illegalen in één busje. Maar in het Westen van België was dit gisteravond spijkerharde realiteit: de slinkse migranten probeerden zo om het Verenigd Koninkrijk te bereiken, maar dat was – helaas voor hen – buiten de plaatselijke politie gerekend die een grootschalige controle hield…

Hoeveel illegalen kan je kwijt in één bestelbusje? Nou, op z’n minst 24 zo blijkt. De Belgische politie greep gisteravond in het Westen van Vlaanderen een slordige 97 illegale ‘reizigers’ in de kraag die via het inklimmen in andermans voertuigen hoopten om het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Dat gaat niet door – de honderd man, waarvan een kwart dus één bestelwagen – gaan linea recta naar een uitzettingscentrum in de buurt van Brussel. Daar zorgt het leger wel voor:

“In West-Vlaanderen heeft de politie afgelopen nacht 97 migranten opgepakt. Van hen werden er 24 in één bestelwagen aangetroffen. Dagelijks proberen migranten in vrachtwagens te glippen om het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

De regering maakte maandag bekend dat alle opgepakte migranten die op doorreis zijn, naar een centrum bij Brussel worden gebracht. Daar kunnen ze worden vastgezet in afwachting van uitzetting. Ter afschrikking wordt het leger ingeschakeld voor het vervoer.”

Het is bewijs dat nu de controles toenemen, de brutaliteit van de illegalen óók stijgt. Het wordt dus eindelijk eens tijd te stoppen met naïef te zijn over migratie en dit probleem grondig aan te pakken. De Belgen geven hier het goede voorbeeld – dus wanneer volgt Nederland?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Blue monday

  Zijn de illegalen die brutaal zijn of de mensensmokkelaars?

  Wat is de straf eigenlijk voor zo’n chauffeur in dat busje?

 2. sonar

  Wanneer volgt Nederland volgens Tim ,wanneer Pasen en Pinksteren op een dag vallen.
  Misschien als Rutte opgetieft is ,anders gebeurt er helemaal niets.

  1. vrijgezel42

   Illegalen krijgen na eindeloos procederen als beloning een verblijfsvergunning, ook al is een gerechtelijke uitspraak: uitzetten!

 3. worstcase

  België is een voorbeeld! Zo moet het in NL ook. Ze hebben ook dit jaar al duizend criminele mocro’s het land uit gezet. Wat doen wij? Niks! We maken ons druk om een drammende mama en twee zogenaamde zielige kindertjes. Die het dankzij onze asielmaffia alsnog mogen blijven. Miljoenen kost dat duo al. Je bedreigt gewoon de staatssecretaris en het wordt wel geregeld.

  1. sonar

   Worstcase,Harbers heeft al 26 maal gebruik gemaakt ,wat niet in het nieuws is geweest .
   Waarom dan een spel spelen voor die twee ,om de meute te laten zien wat beslist is draaien we niet terug ,en uiteindelijk doet hij het toch.
   De regering een groep van onnozelaars en onbekwamen figuren ze passen het best in de Efteling.

 4. Gerlos

  Het is helaas dweilen met de kraan open

 5. Capo

  Tijd om de UK-wetgeving aan te passen?
  Als blijkt dat je illegaal bent overgestoken ga je linea recta terug. Lijkt mij een duidelijk signaal, ook voor toekomstige hoppers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.