Betrapt! Joop.nl eet niet alleen van VARA-lidmaatschapsgeld, maar ook wel degelijk uit de staatsruif…

snapshot
Foto: Joop-baas Francisco van Jole is een vaakgehoorde gast bij VARA-radioprogramma's. Zoals hier bij De Gids FM. Bron: Screenshot VARA.

De handtekening van de Joop.nl-hoofdredactie duikt ineens op op een open brief waarin tv-programma’s bedelen om meer geld van de NPO te krijgen. Interessant, want Francisco van Jole en de VARA hebben altijd volgehouden dat het uiterst linkse opinieplatform Joop.nl juist alleen met lidmaatschapsgelden van VARA-leden in de lucht werd gehouden…

Het is al een paar maanden duidelijk: NPO-medewerkers zijn boos. Ze moeten bezuinigen, en dat raakt ze natuurlijk persoonlijk. Geen budgetten meer die tot het plafond reiken, salarissen die je niet meer meteen in staat stellen een leuke villa in het centrum van Amsterdam te kopen… tough shit dus, ook al is het uiteindelijk voor de Nederlandse journalistiek beter als er geen honderden miljoenen aan belastinggeld meer in media worden gestoken. Desalniettemin kan je het de programmamakers niet kwalijk nemen dat ze het jammer vinden minder geld te krijgen, hoe terecht de ingreep ook is.

En dus komen de NPO-tijgers met een manifest, om te klagen over de kortingen. Ze vinden dat ze tekort gedaan worden:

“Programmamakers van de Publieke Omroep zullen op donderdag 6 september aan minister Slob en Tweede Kamerleden een manifest overhandigen om de politiek duidelijk te maken dat de nieuwe bezuinigingen de publieke omroep in de kern raken.

De programmamakers geven hierin aan de kernwaarden van de Publieke Omroep waar te willen maken én overeind te willen houden en daar hoort een stabiel budget bij.”

Onder de ondertekenaars bevinden zich de redacties van Nieuwsuur, EenVandaag, Kassa, Tegenlicht en… Joop.nl!

Joop.nl? Vreemd! Dat is natuurlijk geen tv-programma, maar een radicaal-links blog van BNNVARA. Maar kennelijk heeft deze website toch een bepaald belang bij meer financiering van de NPO. Wat uiterst bizar is, want de website heeft altijd bij hoog en laag volgehouden volledig te worden gefinancierd uit een potje van de BNNVARA (en voorheen de VARA) zélf. Dat soort teksten hebben Joop.nl en BNNVARA ons tien jaar lang met stalen gezicht toegeroepen:

“Hoeveel geld de VARA in DeJoop stopt, wil ze niet zeggen. Feit is dat er vier redacteuren fulltime aan de slag gaan, onder leiding van internetjournalist Francisco van Jole. En dat allemaal met publiek geld? Nee, zegt de VARA. ‘De nieuwe opinie- en debatsite is een activiteit een hoog VARA-profiel, dat we daarom uit eigen middelen bekostigen.’ Omroepen krijgen niet alleen geld van Den Haag, maar hebben ook ledeninkomsten. En als een omroep dat wil, dan kan hij een website of tv-programma volledig betalen uit het ledenpotje, legt het Commissariaat voor de Media uit.”

Het waarheidsgehalte van die teksten mag nu dus flink betwijfeld worden. Zeg het dus maar, beste Francisco “@2525” van Jole! Of ben je nog te druk bezig met het duiken voor je hele eigen #metoo-schandaal?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

18 reacties

 1.   

  De linkse graaiende bende van de VARA, de echte staatsomroep dus. Nu is het officieel.

 2.   

  Ach, dit is al zo vaak voorgekomen: links lullen en rechts zakken vullen. Ik kijk overigens nooit naar dit soort programma’s. Daar moet je voor in de wieg zijn gelegd. Nooit? Vooruit ik biecht op: 3 op reis.

 3.   

  Goh, je verwacht het niet hè? Tjongejonge, wat een kansloos stelletje diep gezonken en hypocriete linkse zakkenvullers zeg. En daarvan is die ranzige zelfingenomen bepotelaar het schoolvoorbeeld!

 4.   

  Het rode gevaar.

 5.   

  Uit het feit dat Joop.nl de brief aan de Minister mede ondertekent volgt helemaal niet dat Joop.nl door de verheid wordt gefinancierd.

  Zwak verhaal weer

  1.   

   Op dit inhoudelijk argument gaat niemand in zodat men met de vingers in de oren gewoon kan doorbabbelen over hetgeen men verkeerd heeft begrepen.

   1.   

    @Tengo men kotst jou als antisemitische islammongool gewoon uit

   2.   

    Sinds wanneer gaan we hier op elkaars argumenten in? Dat is echt niet de bedoeling!

 6.   

  Wat is een internetjournalist? Een wiskundige die de eerste van het atheneum niet afgerond heeft?

 7.   

  Die seniele haat hippies op joop zijn net zo extreem als de IS fundamentalisten. Puur evil.

 8.   

  Opmerkelijk dat ik verplicht wordt via de belasting mee te betalen aan politieke propaganda die er op uit is om mijn mening gecriminaliseerd te krijgen en die oproept de vrije oriëntatie elders onmogelijk te maken. Onlangs nog riep Francisco van Jole op tot verbod op het laatste boek van Thilo Sarazzin: Feindliche Übernahme: Wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht, Thilo Sarazzin, Finanzbuch Verlag 2018, ISBN 9783959721622. Het belooft een bijzonder interessant boek te worden: https://www.youtube.com/watch?v=pV4_uh4-vuc

  1.   

   “Onlangs nog riep Francisco van Jole op tot verbod op het laatste boek van Thilo Sarazzin: Feindliche Übernahme”

   Bron?

  2.   

   Sarazzin is 73. Weer zo’n oude mopperaar die hoopt op nog wat late roem (en inkomsten!) te oogsten met hate speech. Hij zegt de maatschappij te waarschuwen voor die vreselijke islam, maar al was dat terecht, dan noch bestaat het gevaar dat hij de maatschappij splijt.
   Dat Van Jole er tegen is dat de maatschappij gespleten wordt neem ik hem niet kwalijk.

   Van Jole zelf is ook al zo’n sneue oudere journalist. In het begin van DWDD was hij één van de twee presentatoren van dat programma, maar dat kon hij echt niet. Toen kreeg hij JOOP.NL als troostprijs.

 9.   

  De PVV wordt betaald door ultra orthodoxe organisaties in Israël en de VS.
  Moskeeën krijgen subsidie uit Saudi Arabië.
  Wat is het nou het probleem?

  1.   

   Ik denk dat u gelijk heeft, maar bewezen is nog steeds niet dat de PVV door duistere joden wordt gesponsord. Heeft de PVV zich niet met hand en tand verzet tegen een wettelijke verplichting z’n sponsors bekend te maken? Dat zegt eigenlijk al genoeg.

   Enfin, deze site wordt gesponsord door banken samen met Poetin die de EU willen afbreken. De banken vrezen effectieve controle door de EU, en dat zou ze hinderen bij hun louche activiteiten.
   DDS kan natuurlijk niet op eigen benen staan. Zo’n trollenleger is niet goedkoop, ondanks de inzet van multinickers.

 10.   

  Als je een probleem wilt zien is dat juist dat de VARA géén staatsomroep is. De publieke omroep wordt door de kijkers betaald in plaats van door de adverteerders, die een nogal eenzijdige voorkeur hebben.
  Dat je sinds een jaar of 20 geen luister- en kijkgeld meer betaalt maar de publieke omroep uit de belastingen wordt betaald is puur om inningskosten te sparen.
  Gesubsidieerde “radicaal-linkse propaganda”? Dat heet onafhankelijke journalistiek.Bij een “staatsomroep” bepaalt de politiek wat er wordt uitgezonden. Dan zou je doorlopend een breed lachende Rutte zien, omlijst door programma’s die de Prestaties van De Grote Leider prijzen, enfin, u heeft ook wel eens Noord-Koreaanse TV gezien.
  Dat de VARA van de omroepbijdrage ook een discussiesite op internet bekostigt vind ik helemaal niet raar.
  Kwalijker vind ik dat het kabinet omroepverenigingen dwong te fuseren. Het unieke van het Nederlandse bestel is nu juist dat de zendtijd voor een groot deel wordt gevuld door onafhankelijke verenigingen met leden.
  Ik ben lid van BNN ook al hoor ik gezien mijn leeftijd eigenlijk niet bij de doelgroep. Maar nu krijg ik de socialistische VARA erbij. Dat KRO en NCRV fuseerden is pure geschiedvervalsing: Nederland is een protestants land dus de KRO is een vereniging van verraders voor wie de 80-jarige oorlog voor niets is geweest. AVRO en TROS vormen ook een rare combinatie, de AVRO die zich graag als omroep van de hoge cultuur profileert, en de ex-piraat TROS, die programma’s maakt waarbij misprijzend van “vertrossing” wordt gesproken (ik denk dat de hele omroep inmiddels vertrost is).

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!