Bevooroordeelde NRC Handelsblad vliegt weer zwaar uit de bocht: ‘Wilders = oorlog!’

Het staat er echt. De “pestpartijen” van PVV-politicus Wilders in de vorm van wat tekeningen van een prehistorisch figuur met een baard en een minderjarige bruid leiden tot “oorlog”. Aldus een nieuwe – ahum – ‘grandioze’ column in het NRC Handelsblad.

Heeft u Geert Wilders al met een tank België zien binnenvallen, of concentratiekampen aan het opzetten voor zijn politieke tegenstanders? Of wellicht een verrassingsaanval op Pearl Harbor uitvoeren danwel dreigen dat je andere landen gaat vernietigen met kernwapens?

Vermoedelijk niet hè? We kunnen van alles van Geert Wilders vinden (en dat hoeft heus ook allemaal niet positief te zijn), maar roepen dat een oppositiepoliticus die vakkundig buiten de macht wordt gehouden bezig is met het uitlokken van oorlogen is een beetje stupide. Een beetje heel erg stupide, maar van de halfjes van DENK zou je het wellicht nog verwachten. Of van de psychiatrische patiënten van De Grauwe Eeuw. Desnoods bij Joop.nl? Allemaal mogelijk.

Maar van een zogenaamde kwaliteitskrant als het NRC Handelsblad verwacht je toch écht beter:

“Akke Veerman (72), klinisch psycholoog en kinderpsychoanalytica, stuurt me een mail waaruit zowel verbazing als bezorgdheid spreekt. „Het gedrag van meneer Wilders”, schrijft ze, „waarom benoemen we dat als vrijheid van meningsuiting terwijl het onder pesten, hitserij of belediging zou kunnen vallen?” Nu weer die cartoonwedstrijd.

Ja, zegt ze, Wilders vertolkt de gevoelens van mensen die ook bang en hulpeloos zijn. En nee, je moet die gevoelens niet ontkennen of zeggen dat ze niet mogen bestaan, want dat is zinloos. Dus wat kan Rutte doen? „Erkennen dat die gevoelens er zijn, maar dat je er niet op moet inspelen door anderen te gaan pesten en te sarren. Het is geen oplossing. Het leidt tot oorlog.””

Een paar cartoons leiden tot oorlog, dat is de schuld van Geert Wilders en Mark Rutte moet er iets van zeggen. En als dat laatste gebeurt is, keert de rust terug in Huize Nederland en blijft het eeuwig vreden.

Koekoek. He-le-maal Koe-koek!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

115 reacties

 1. DolleDries

  Mijn indruk is juiste dat de islam lovers erg bang en hulploos zijn.

  1. sonar

   DD +++++++++++++

   1. DolleDries

    Sonar ze schijten in de broek en denken als ze een valse hond aaien dat deze hun niet bijt.

    1. Dubbele Komma

     Precies,Dries! Heldere conclusie!

     Ze beschijten zichzelf voor wat ze zelf hebben binnengehaald!

  2. EU kok

   Volgens mij haalt dwaze dries zijn indrukken op bij xandershit en fenixshit.
   Een hele geruststelling voor ander denkenden.

   1. dinaro

    EU kok:

    En jij bent de grootste debiel die er
    rond loopt!!

    1. EU kok

     Uit uw mond ervaar ik deze opmerking als een compliment

     1. Capo

      “Uit uw mond…”

      #cock

   2. Tengo Kawana

    Er zijn hier inderdaad reaguurders die hun meningen baseren op leugenachtige islamofobe blogs.

    DolleDries is daar een tragisch voorbeeld van.

   3. Dubbele Komma

    Socialisme = oorlog!

 2. Tengo Kawana

  Het NRC is een kwaliteitskrant die verschillende stemmen aan het woord laat. Het is misleidend de mening van een willekeurige columnist op rekening van het NRC te schrijven.

  1. Lol Kwipsel

   Toen we hier uitgelachen waren, hebben we de prijs voor de reactie met hoogste amusementswaarde aan u toegekend.

 3. Willem Bever

  Ach kijk naar Duitsland wat de kansparels daar voor indruk achterlaten bij de autochtoon

 4. Willem Bever

  Kop in het zand steken deden ze voor de 2e wo ook;

 5. Adriaan

  ‘ … Maar van een zogenaamde kwaliteitskrant als het NRC Handelsblad verwacht je toch écht beter … ‘ Verkeerd gedacht @Tim. Ik had jou toch slimmer ingeschat. NRC schrijft al jaren niet op het niveau dat NRC vroeger wel deed. Je kunt deze ‘kwaliteitskrant’ maar beter op de leestafel laten liggen. Een heel verkeerd gekleurd krantje.

  1. Ni28

   Sinds die Belg daar de scepter zwaait is het een rode waardeloze vod geworden. Voor die tijd was het een goede kwaliteitskrant. Verleden tijd.

 6. sjun

  Zo onderhand wordt duidelijk waarom islam en regressief links zich zo uitstekend verhouden. In de basis zijn beide systemen totalitair, verdragen ze geen kritiek of spot, dulden ze geen weerwoord en trachten zij zelfs de taal nog te beheersen. Wie daartegen in verzet komt wordt ontmenselijkt.

  1. Tengo Kawana

   Sjun trekt een paar brede krijtlijnen.

   🙂

  2. Bloem

   En ze zijn beide antisemitisch tot op het bot. Haat lijkt de verbindende factor

   1. Morales

    Een andere gemeenschappelijke vijand van de bloedbroeders links en de Islam is democratie.

  3. Dubbele Komma

   100% gelijk,sjinees!

  4. Ni28

   Sjun heeft helemaal gelijk. Goed verwoord.

 7. Gallus

  Elementaire logica en moraal.
  WIE IETS DOET IS DAARVOOR VERANTWOORDELIJK!
  NIET IEMAND ANDERS!
  Elke overweging die tegen dat SIMPELSTE principe ingaat is waanzinnig en hypocriet!
  Is iemand die niet buigt voor dreiging verantwoordelijk voor de wraak?
  Als je je buurman beledigt en die gaat vervolgens uit frustratie ANDERE mensen slaan, ben je dan verantwoordelijk voor de klappen? NEEN, alleen voor die belediging; niet voor de klappen!
  Wanneer stoppen zovelen eens met het verplaatsen van verantwoordelijkheid en schuld.

  1. Duke

   Helemaal mee eens.

  2. Frits Jansen

   Welja, gewoon moslims sarren, en als ze dan pakweg Amsterdam Centraal opblazen de andere kant uitkijken.
   Dit los van het feit dat Amsterdam Centraal inderdaad beter kan verdwijnen want het ligt op een kunstmatig eiland dat het ooit zo prachtige IJ in tweeën deelt.

 8. EU kok

  Bevooroordeelde NRC Handelsblad.
  .
  Ik denk dat de NRC niet meer of minder bevooroordeeld is dan DDS.
  Of Wilders een oorlog veroorzaakt?
  Hangt er van af wanneer je iets oorlog noemt.
  Dat Wilders onnodige onrust kan veroorzaken denk ik ook.
  Maar oorlog?

 9. henkC

  Vind het overigens niet erg kies van Wilders maar laten we niet vergeten dat het niet Wilders is die met aanslagen zoals 911, Nice, Parijs etc begonnen is.

  Of hij de zaak op deze manier aan de kaak moet stellen is mi te betwijfelen maar vraag me oprecht af welke EU politicus nu wel de moeite doet om e.e.a. te benoemen.
  Deze cartoonwedstrijd rechtvaardigd echter op geen enkele manier de wijze waarop men reageert in sommige landen.

 10. Gerlos

  Helaas kunnen die kut moslims zich niet indenken hoe wij in ONS LAND leven en helaas voor hun heel veel ongelovige zijn die gelukkig niet geloven in dat achterlijke islamitische geloof.

 11. DolleDries

  Tweederde van de Duitsers is van mening dat het land een slecht land is geworden om in te leven sinds Angela Merkel de grenzen opende en in 2015 de migrantencrisis veroorzaakte, waarbij slechts 17 procent zegt dat de daaropvolgende veranderingen ten goede zijn gegaan.
  Zo’n 66 procent van de kiezers is van mening dat het land sinds de massale toestroom van migranten bergafwaarts is gegaan, volgens een nieuw Enmid-onderzoek, dat op zondag naar aanleiding van protesten tegen de moorden op Duitsers door vluchtelingen door Bild is uitgevoerd.
  Meer dan viervijfde van de ondervraagden verklaarde de opiniepeiler dat het sociale en politieke klimaat “aanzienlijk” onaangenamer is geworden sinds de bondskanselier Duitsland openstelde voor de meer dan een miljoen mensen die zich sindsdien in het land hebben gevestigd, waarbij slechts 11 procent aangaf het niet eens te zijn met deze beoordeling.
  “Het land is enigszins veranderd”, zei de federale minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, en merkte op dat “de tolerantieniveaus dalen en de debatten verhit raken”.
  “Mensen maken zich steeds meer zorgen over het migratievraagstuk, dat een onderwerp is dat de Duitse samenleving verdeeld en polariserend maakt,” vertelde de minister van de Christelijke Sociale Unie (CSU) aan Bild am Sonntag.
  Christian Lindner, de leider van de liberaal-democratische partij (FDP), vertelde het dagblad dat het politieke debat in Duitsland de laatste jaren “compleet overspannen” is geworden, omdat links achter elk kritisch woord dat over de migratiestroom wordt gezegd “racisme” vermoedt.
  Na de fatale steekpartij op Daniel Hillig in Oost-Duitsland kwamen duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de moorden van migranten, waarbij de demonstraties zowel internationale aandacht als verontwaardiging trokken van de mainstream media met krantenkoppen zoals “Ongecontroleerd rampage van neonazi’s in Chemnitz, de crystal meth hoofdstad van Europa”.
  Iets meer dan een kwart (27 procent) van de ondervraagden gaf aan dat ze protesten tegen buitenlanders zouden goedkeuren, terwijl twee derde (66 procent) aangaf geen sympathie te hebben voor zulke demonstratie.
  Op de vraag hoe ze aankijken tegen protesten tegen het geweld van migranten zegt echter bijna driekwart van de Duitsers dat ze dergelijke demonstraties zouden begrijpen, terwijl slechts ongeveer een vijfde van de respondenten zegt dat zulke demonstraties verkeerd zouden zijn.
  Volgens het onderzoek, dat 500 mensen interviewde, gelooft 50 percent van de Duitsers dat het huidige niveau van immigratie een bedreiging voor het land vormt, terwijl 35 percent vindt het evenredig is.
  Terwijl Duitsland wetten zal aannemen die het veel gemakkelijker zullen maken voor arbeidskrachten van buiten de EU om zich in het land te vestigen – met de meeste politieke partijen in het land die eisen dat de grens wordt opengegooid om nog meer immigratie mogelijk te maken – is slechts vier procent van de kiezers van mening dat de huidige immigratieniveaus te laag zijn.

 12. Bloem

  Het kwaliteitsblad van de links extremist van den Meersch. De krant heeft een Belgische hoofdredacteur aangetrokken omdat men in Nederland nog niet voldoende idioten had rondlopen. Dopper wilde niet want die kon met z’n uitkering lekker de hele dag op de DDS anderen pesten en ophitsen

  1. Tengo Kawana

   Vandermeersch een links-extremist noemen lijkt met het gezwets van een dronken aardbei.

   1. Bloem

    Kunt u argementen aanvoeren die het tegendeel bewijzen

    1. Tengo Kawana

     Wie stelt moet bewijzen. Uit niets van het c.v. van Vandermeersch blijkt dat hij extreemlinkse sympathieën heeft of enige verbinding met die beweging.

     1. Blue monday

      Nu Bloem weer, maar vrees dat er geen enkel bewijs kan worden overlegd.

     2. Tengo Kawana

      Bloem liegt makkelijk en graag. Hij beweert ook zonder enig bewijs dat ik een pedofiel en antisemiet ben.
      Het heeft iets zieligs.

     3. EU kok

      Een nog leukere Bloemlezing:
      Accijns op alcohol gaat omhoog om de moslims te pleasen.

     4. Holland

      Wellicht bedoelde Bloem dat Vandermeersch uiterst links georienteerd is, zoals vrijwel alle journalisten en redacties. En daarin heeft Bloem volkomen gelijk.

     5. Tengo Kawana

      Holland probeert het uit de bocht vliegende gezwets van de heer Bloem nog een beetje te nuanceren.
      Ik ben bang dat hij slecht door wrijft in dezelfde vlek.

     6. Rechtsaf

      @Tengo als jij praat is het net een natte scheet, oftewel een scheppie sjus

     7. Tengo Kawana

      Als Rechtsaf zich in de discussie mengt schiet het inhoudelijke niveau subiet omhoog.

     8. Holland

      Jij maakt er een vlek van Kawana, terwijl die er niet is. Bloem drukte zich wat kras uit maar je begrijpt donders goed wat hij bedoelt. En we zitten hier niet op een linguistisch congres – het gaat om de communicatie.

      Je wilt toch niet ontkennen dat vrijwel alle journalisten en redacties (uiterst) links denken en schrijven?

     9. EU kok

      Ik ontken dat zeker.
      Kan me ook voorstellen dat het vanuit een rechtse beleving zo lijkt.

     10. Holland

      EU kok noem eens, buiten Elsevier, een niet-links medium. Alle kranten (ook de regionale) zijn links georienteerd, bejubelen de multiculturele samenleving, verdedigen de islam en haten wilders.

     11. Elu Thingol

      De VVD-krant, bijvoorbeeld, en het Algemeen Dagblad is ook niet uitgesproken links. Verder is het Reformatorisch Dagblad pro-Rutte en Trouw biedt een podium aan rechtse bobo’s.

     12. Holland

      Elu, mijn mening is dat links (sociaal-democratisch) denken in alle partijen gemeengoed is geworden, behalve in de SGP en de PVV.

      We hebben christelijke socialisten, liberale socialisten, groene socialisten socialistische socialisten en diervriendelijke socialisten. De weerslag daarvan is terug te vinden in vrijwel alle media en dagbladen. Ook het AD, RD en zeker Trouw zijn notoir links, op enkel sporadische artikelen na om een schijn van evenwichtigheid op te houden.

     13. Elu Thingol

      @ Holland

      We hebben inderdaad christen-socialisten (CU), socialisten (SP) en sociaal-democraten (PvdA), maar de manier van denken binnen VVD, D66 en Forum voor Democratie is eenvoudigweg té liberaal om sociaaldemocratisch te kunnen zijn. De hele grond van die partij is totaal anders.

      Nu heeft het CDA wel een linkse vleugel, maar deze partij wordt al enkele jaren aangevoerd door een overwegend rechtse partijleider.

    2. fockingworst

     Als iemand voor het nrc schrijft en of hoofdredacteur geweest is of bent, ben je automatisch extreem links en uiteraard intellect ontbrekend.

     1. Tengo Kawana

      Iemand met extreem rechtse opvattingen kan een liberale krant al gauw als extreem links ervaren.

    3. Rechtsaf

     @BLoem dat doet Tengo niet, verder zie je dat Tengo uit de windt wordt gehouden door zijn support-multiniggers, Blue, EU dick and last but not least als een blad gedraaid aan de boom Holland..

     1. Elu Thingol

      Lugar, spring in de Maas, kruip in een boom, loop in de sloot, het kan me niet schelen.

     2. Elu Thingol

      Zolang je maar weg bent.

     3. Rechtsaf

      @Elu zolang jullie hier jullie antisemitische naargeestige islamitische grafzerken reacties blijven plaatsen, zit ik er bovenop…

     4. Holland

      ….uit de windT……

      Grappig.

     5. Rechtsaf

      @Holland taalneugertje, echt kansloos gewoon..

     6. Capo

      @RA: Als de argumenten op zijn gaan ze taalneuqen, dat doen mannen met kleine plassers. En Elu Gustaafff de windenlater liet er ook ientje met sjus, dat hoor je wel denk?

     7. Holland

      Capo de verwarde man met eencellig brein, is weer los. Zijn eigen micropenis projecteert hij op anderen, een bekend verschijnsel in de psychologie.

     8. Capo

      Islamfobie bestaat niet!

      Geleend van Lonneke van de Weijer:

      Vrijheid van meningsuiting en kritiek zijn een van de belangrijkste grondrechten van de vrije samenleving. Belangrijker dan het ‘recht om niet gekwetst te worden’ door middel van ‘islamofobie’. En iedereen die hier te intolerant voor is moet maar eens bij zichzelf nagaan of hij/zij wel past in een vrije samenleving.

      Kritiek leveren op een moordlustige ideologie is namelijk geen uiting van angst, maar iets waarvoor je ballen nodig hebt en waar je recht op hebt. De enige angstigen hier zijn de deugmensjes die geen kritiek durven te leveren en anderen de mond willen snoeren. Als je dan per se over islamofobie wil spreken, is dat het ten voeten uit: de angst om de islam te bekritiseren.

     9. Capo

      Voorts opnieuw geleend van Lonneke, waarvoor dank.

      De reden van het bestaan van dit ongefundeerde foutieve begrip [islamfobie] is tweevoudig. Ten eerste is het bedoeld voor moslims om in de slachtofferrol te kruipen.

      Een tweede reden van het gebruik van de foutieve term ‘islamofobie’ is om islam-critici de mond te snoeren. Op elke vorm van kritiek op de islam wordt dit label namelijk geplakt.

     10. Holland

      Helemaal met Lonneke van de Weijer eens, micropenis-man.

 13. Ritter

  “De islam deelt de wereld op in het Huis van Islam (huis van vrede) en Huis van Oorlog (landen die nog niet vallen onder islamitisch bewind).

  Volgens deze tweedeling is de islam in oorlog met het Westen: er is althans een ongemakkelijke vrede – die vrede kan omzwenken zodra de krachtverhouding wijzigt in het voordeel van de islam.

  De vraag is nu of het Westen het morele recht heeft om via een gerichte bevolkingspolitiek te zorgen dat deze krachtverhoudingen niet veranderen ten voordele van de islam.

  Voor een moslimfundamentalist is het voldoende als een gematigde moslim de bronnen van zijn geloof gaat bestuderen. Want die bronnen gaan altijd terug op de tijd van Mohammed – vroeg of laat komt de noodzaak van oorlog tegen de ongelovigen naar boven.

  Zo belandt de gematigde moslim vanzelf op het pad van de letterlijke islam.” Wie hier geen actief beleid op voert – ook beleid qua bevolkingspolitiek – kan eindigen zoals Libanon. Vroeger waren katholieken daar de meerderheid, vandaag zijn dat moslims. Dit heeft alles te maken met vruchtbaarheidscijfers.

  Velen zullen benadrukken dat zij vriendelijke moslims kennen – dat raakt het punt niet. Het gaat niet om de moslim als individu maar om de onderliggende doctrine. Wat nu als die vriendelijke ondernemer bijvoorbeeld vindt dat zijn kinderen niet met niet-moslims mogen trouwen? Kan dat een voorbode zijn van wat zal volgen?
  De existentiële uitdaging voor het Westen komt niet vanuit jihadisten.

  Die komt vanuit de subtiele culturele en demografische invloeden die worden toegepast vanuit de moslimgemeenschap om islamieten steeds rechter in de leer te duwen, wat gepaard gaat met een desecularisering en islamisering.”

 14. DolleDries

  Hopelijk het begin van de EU lente.

  De populistische premier van de Tsjechische Republiek Andrej Babiš, in de afgelopen jaren omschreven als “de Tsjechische Trump”, heeft Angela Merkel’s aanpak van de migrantencrisis afgekraakt en het een “bedreiging voor de Europese beschaving” genoemd.
  “Als ze meer Islamitische Staats supporters willen in Frankrijk, Nederland of België dan nu het geval is, dan is dat aan hen”, zei hij in een interview met de Tsjechische televisie, waarbij hij zijn aanval richtte op Eurofiele leiders in het Westen.
  In zijn commentaar verwees Babiš naar de recente protesten in de Duitse stad Chemnitz, waar dit weekend duizenden mensen de straat op gingen om te protesteren tegen de fatale doodsteek van een Duitse man (die overigens een Cubaan was, Fub) door migranten. Vervolgens waarschuwde hij dat er meer onrust “om de hoek” is.
  “We hebben vier jaar verloren aan dwaze discussies over quota… de boodschap die wordt uitgezonden is dat Europa open is en dat we moeten zorgen voor iedereen die illegaal komt”.
  Tsjechië heeft het voortouw genomen in de strijd tegen de Europese Unie en heeft zich samen met Hongarije, Polen en Slowakije verzet tegen migrantenquota die vanuit Brussel worden opgelegd. Ze hebben de afgelopen maanden sterke bondgenoten gevonden in Italië, waar vice-premier Matteo Salvini beslissende actie heeft ondernomen om migrantenboten af te wijzen.

 15. henk vintage

  Wat een idiote stelling van het NSB Handelsblad: “Wilders is oorlog”. Hij wordt al 14 jaar beveiligd tegen de geloofswaanzinnigen van de islam.
  Kijk wat er in de wereld gebeurt en dan is er maar een conclusie mogelijk
  “ïslam is oorlog”

 16. Duke

  Wilders zou samen met zijn Europese partners elke maand in een ander EU land een cartoonwedstrijd moeten aankondigen. Die paki’s slaan op tilt.

  1. Tengo Kawana

   Klopt, en dat is een goede reden om je niet aan die ongein te bezondigen.

   1. Duke

    bezondigen? Vrijheid van meningsuiting is geen zonde!!!!!!!!!

    1. Capo

     @Duke: Leven met het idee dat als je lief doet, geen kritiek hebt die de profeet (t.e.a.b.) zou kunnen beledigen en als je maar niet op moslimtenen gaat staan, dat het dan allemaal wel meevalt. Ik geef het je te doen terwijl je links en rechts wordt ingehaald door feiten en waarheden. De waarheid is binnen islam niet te verteren, en de lievige ongelovigen gaan het eerst op het blok, binnen islam hebben ze namelijk een hekel aan lauwe lafaards.

     1. Holland

      Helemaal eens Capo. En als je je vandaag verder kunt onthouden van je heksenjacht, kunnen we eindelijk weer eens normaal debatteren.

   2. HW

    Kawana luistert alleen naar linkse en moslim argumenten.
    Elke andere mening is rechts, extreem rechts.
    Blijf met beide benen aan de grond en kom van dat rose wolkjes af, dat denkt dat moslims willen integreren.
    Uit alles blijkt, dat dit niet het geval is en juist links de oorzaak van een oorlog wordt.
    Zonder echte maatregelen zullen de moslims uiteindelijk de overhand krijgen en ben jij ook niet meer onderdeel van deze maatschappij, want dan gaat jouw koppie er net zo af als bij de rest.

 17. nogmaals

  Tengo en zijn trawanten schelden onvermoeibaar iedereen die zich islam-kritisch opstelt, uit voor islamofoob. Ondanks dat ze er al tig keer op gewezen zijn dat dit een foute woordkeus is, want een islamofoob is iemand die bang is voor de islam, blijven ze bewust zo aan de gang !
  Als je, met de letterlijke betekenis in het hoofd, mensen islamofoob wil noemen, dan zijjn het wel Tengo, en al die andere gasten die vinden dat Wilders fout bezig was. Zij waren namelijk bang (zelf noemden ze het meestal liever bezorgd!) voor islamitische acties. Zij zijn dus de echte islamofoben terwijl Wilders islam-kritisch is !

  1. Tengo Kawana

   Islamofobie is een synoniem voor moslimhaat, nogmaals.

   Wist je dat niet?

   1. Hetzalwelweer

    Wat is dan Multinickerfobie beste Ernst? Ergens bang voor zijn of ergens een hekel aan hebben?

    Een fobie (Grieks: φόβος, phóbos = angst, vrees[1]) is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Deze angst staat niet in verhouding tot de reële bedreiging die van de situatie of het object uitgaat en de lijder is zich hiervan goed bewust. Niet alle angststoornissen worden fobieën genoemd. Als angst niet voor bepaalde zaken of situaties is, spreken we niet van een fobie, maar van een paniekstoornis of van gegeneraliseerde angst.

    bron : https://nl.wikipedia.org/wiki/Fobie

    Het woordje haat is nergens terug te lezen Ernst……dat maak jij er van….

    1. Tengo Kawana

     Kun je niet googelen, lieve jongen?

     https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Islamofobie

     1. Hetzalwelweer

      Fobie is een begrip, Islamfobie is bedacht door de media….en noem mij nooit meer lieve jongen anders krijg ik een andere fobie…iets met priesters die kleine jochies verkrachten of moslim mannen met kleine meisjes en zo….want zo ben jij….jij hebt daar geen enkel probleem mee, toch? Lieve Ernst?

     2. Tengo Kawana

      Ik beschouw pedoseksualiteit als een misdaad, Hetzalwelweer.

     3. Capo

      Tengo vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens Tengo toekomt.

      *dit = het recht van vereniging van de pedo-vereniging Martijn.

     4. Hetzalwelweer

      @Tengo; Ik beschouw pedoseksualiteit als een misdaad

      Dus is de Islam een pedoseksualiteit goedkeurende ideologie?

     5. Tengo Kawana

      Mijn zijn geen teksten uit Koran en Hadith bekend waarin pedoseksualteit wordt goedgekeurd, Hetzalwelweer.

      Jij kent die teksten mogelijk wel?

     6. Hetzalwelweer

      @Ernst, ik heb het niet over teksten wel of niet geschreven in een sprookjesboek.

      Jij schreef : Ik beschouw pedoseksualiteit als een misdaad

      mijn antwoord:

      Dus is de Islam een pedoseksualiteit goedkeurende ideologie?

      Simpel antwoord: ja of nee

   2. Holland

    Tengo, wat is het synoniem voor islamkritiek? Kritiek is namelijk wat de meeste ‘islamofoben’ hebben. Mijn kritiek is dat de islam een intolerante, kwaadaardige, gewelddadige, imperialistische , antisemitische en vrouwonvriendelijke ideologie is. Onder andere.

    1. Tengo Kawana

     Islamkritiek lijkt me, evenals godsdienstkritiek in algemene zin, nuttig en nodig.

     Jouw kwalificatie van de islam deel ik niet in deze scherpe termen maar beschouw ik wel als -harde- islamkritiek. Het probleem begint als de moslims in beeld komen die met dezelfde termen worden gediskwalificeerd, gestigmatiseerd, gediscrimineerd, of erger, vervolgd. Dan beginnen de problemen.

     Godsdiensten kunnen slechts worden bekritiseerd, mensen kunnen slachtoffer worden van groter kwaad.

     1. Capo

      “Godsdiensten”

      Islam is geen godsdienst en jij blijft het bewust foutief benoemen. Islam is de reden dat er een Nederlandse volksvertegenwoordiger is die 24/7 gewapend wordt beveiligd, en ach, we zijn eraan gewend en jij ziet hem liever dood, net als de God de er was toen Fortuijn werd vermoord. Dat maakt jou kwaadaardig en gevaarlijk. Je steunt de islamisering van ons land in woord en daad.

      https://i.imgur.com/sMRhOXJ.jpg

    2. Hetzalwelweer

     Zij die hun hele hebben en houden in de handen leggen van een geloof/ideologie hebben geen zelfreflectie en geen eigen mening want die zijn immers gebaseerd op enkel hun geloof/ideologie.

     1. Tengo Kawana

      Daar ben ik het wel mee eens, Hetzalwelweer.

 18. Capo

  “Jawed S. pleegde aanslag Amsterdam vanwege Wilders en kritiek op islam”

  https://www.ad.nl/binnenland/om-jawed-s-pleegde-aanslag-amsterdam-vanwege-wilders-en-kritiek-op-islam~acdb1d65/

  Kritiek op islam kan nu dus ook anderen het leven kosten.

  “An appeaser is one who feeds a crocodile [islam], hoping it will eat him last.”
  ~Winston Churchill~

  1. Capo

   Wilders: Grenzen dicht en de-islamiseren.

   Lastig om tegen de politieke stroom in te roeien hetgeen er ook nog eens voor zorgt dat je 24/7 bewaakt moet worden. De regering faciliteert de islamisering en loopt op kousenvoeten.

   https://i.imgur.com/sMRhOXJ.jpg

   1. Hetzalwelweer

    Niet aan toegeven en overlopen worden. Het was een aanslag tegen alle Nederlanders maar de naam Geert Wilders was wel de aanleiding. Tuurlijk…..een varkenskop gooien bij een nog niet gebouwde haattempel en de mensen worden meteen opgepakt, steek mensen neer en niemand die er zich druk over maakt….met andere woorden….er staat ons nog veel meer te gebeuren dus wen er maar aan…

 19. nienke

  Wilders is oorlog?? wat een waanzin is dit.
  Wilders is de enige politicus die al jaren probeert de “Waarheid”over de islam te vertellen, over de gevaren die er in Nederland kunnen ontstaan met zo’n ideologie als de islam.
  Intolerant,geen enkel respect voor andersdenkenden,haten homo’s,joden,christenen, ongelovigen en vrouw onvriendelijk.
  Een dominante ideologie die bezig is het hele westen te veroveren niet goedschiks dan kwaadschiks.
  Helaas blijven de oren en ogen van onze laffe politici, journalisten, burgemeesters,en nog vele andere linkse moslim knuffelaars gesloten tot dat het te laat is, helaas.
  Ze moeten het eerst aan de lijve ondervinden!!!!!!

 20. Ni28

  Kwaliteits getrol van de NRC.

 21. Ni28

  Islam kritiek is geen islamofobie want die bestaat niet.

  1. DolleDries

   Als moslims met geweld reageren op een belediging is dat volkomen begrijpelijk. Als mensen in Chemnitz vreedzaam de straat op gaan als reactie op geweld door moslims is dat onacceptabel en Nazi en 3e wereldoorlog. Duidelijk weer.

  2. Elu Thingol

   Het verschil tussen islamkritiek en islamofobie:

   Islamkritiek:
   – “Ik heb sterke kritiek op de islam. Voorts maak ik bezwaar tegen het salafisme. Hierin worden de Westerse normen en waarden niet erkend.”

   Islamofobie:
   – “De boeddhisten hebben groot gelijk dat zij de Rohingya-moslims aanpakken. Dat moslimtuig moet eens een goed lesje krijgen. Gebeurde dat ook maar in Europa.”
   – “Laat de Chinezen de moslims maar aanpakken. Ze zijn niet zo soft als hier. Waren onze leiders maar zo.”
   – “Ik ontwijk elke kassa waar een moslima achter plaatsneemt. Met de hoofddoek in de zomer stinken ze ook zo.”
   – “We zouden over moeten gaan tot het uitroeien van moslims.”

  3. Capo

   Islamfobie is een bedenksel uit de islamitische wereld en wordt gebruikt als een stempel. Islamkritiek wordt steevast bestempeld als islamfobie.

   Islamofobie? Het bestaat niet. Er is slechts sprake van één soort fobie in Europa en dat is de fobie die moslims hebben tegen de westerse verworvenheden zoals vrijheid, gelijkheid, en democratie: Kuffarfobie

   1. Holland

    Spijker & kop!

 22. DolleDries

  Een 31-jarige man heeft met een mes twee vakantiegangers uit Duitsland op Mallorca aangevallen. Een politieagent heeft de man uitgeschakeld door hem in de enkel te schieten.
  Een politieagent heeft op Mallorca een messentrekker na een aanval op Duitse toeristen neergeschoten. Het incident vond plaats op maandagavond om ongeveer 1.30 uur in Playa de Palma, bij de strandbar “Ballermann”. De autoriteiten van het Spaanse eiland hebben de berichten in de media bevestigd.
  De man had de twee vakantiegangers van 27 en 46-jarige leeftijd met een mes aangevallen en licht verwond. Daarna bedreigde hij ook de aankomende politieagenten. Hij werd gevloerd met een schot op de enkel en werd later in het ziekenhuis opgenomen.
  Toen de politieagenten hem sommeerden om het mes los te laten, schreeuwde de man, vermoedelijk uit Libië, Arabische kreten.

 23. DolleDries

  Vorige maand werd brand gesticht in het vluchtelingenkamp van minderjarigen in Pylaia, Thessaloniki, uit protest tegen de “slechte levensomstandigheden” en de slechte kwaliteit van het voedsel.
  Het protest werd in de vroege uurtjes van de ochtend georganiseerd. Tijdens dit protest begonnen de “minderjarigen” zichzelf te verwonden met scheermessen en het in brand steken van matrassen. De Griekse brandweerkorpsen streden onmiddellijk tegen de brand om verspreiding naar andere delen van het kamp te voorkomen.
  De gewonde migranten werden naar het lokale ziekenhuis gebracht, waar ze eerste hulp kregen.
  De catering van het kamp lijkt door de vluchtelingen, die gewend zijn aan hoogwaardige cateringdiensten in de Iraakse en Syrische valleien, als zeer laagwaardig te worden beschouwd.
  Tegelijkertijd heeft een groot percentage van de Griekse burgers niet de financiële capaciteit om zelfs maar in hun meest elementaire behoeften te voorzien, zoals voedsel en onderdak, als gevolg van de diepe economische crisis waarmee Griekenland de afgelopen acht jaar te kampen heeft gehad.

 24. Capo

  Vanochtend in de Telegraaf:

  Soroush zet daarmee eerdere wetenschappelijke onderzoeken naar salafisme op losse schroeven. Die waren sussend van toon en stelden dat het niet zo’n vaart liep met een botsing tussen strenge moslims en de rest van de samenleving. „Ik vind salafistische opvattingen onverzoenbaar met de Nederlandse”, stelt Soroush daartegenover. De groep staat volgens hem vijandig tegenover de ongelovige buitenwereld en ook tegen andersdenkende moslims.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2514051/salafisme-drijft-wig

  Geen nieuws en ook niet verrassend. De heer Wilders waarschuwt hier al jaren tegen. Het wordt niet minder maar alleen meer terwijl de regering de islamisering van Nederland faciliteert. Je zal daar maar liggen met een slagersmes in je nek.

 25. Two Ravens Black Kettle

  Het NSB-Handelsvod staat aan de foute kant in deze ‘oorlog’.
  Deze bezettingskrant is de foutste krant van Nederland.
  De woordvoerder van de islamisten, de SJW-fascisten en de omvolkers.
  En dat is niet gemakkelijk in deze MSM-Fake News-smurrie

 26. DolleDries

  Ze komen niet in het paradijs, die moslims. Allah houdt niet van de moslims, evenmin als wij.
  Toen de vliegtuigen in de Twin Towers vlogen begonnen de islamitische leerlingen op de mbo scholen in onze grote steden te juichen. Dat kunt U horen van leraren die daar indertijd les gaven, maar U kunt er ook de kranten op na slaan van de dagen na die ramp. Wat die kinderen op school uitkraaiden, dat leefde in de islamitische gemeenschap. Natuurlijk kunt U beschaafde moslims tegenkomen die er afstand van nemen, vooral op de TV en in de krant, want daar worden ze op uitgezocht. Maar de meesten zeggen zoiets liever in een persoonlijk gesprek, niet in het openbaar. Als een moslim zich in het publiek tegen terreur en geweld uitspreekt wordt de uitspraak bijna altijd begeleid door een maar. Een onvoorwaardelijke veroordeling komt er niet uit. “Maar” de Amerikanen, “maar” de Israëli’s, “maar” de Denen, “maar” het Westen.
  Moet je voor die gemeenschap respect op brengen? Nee, het wordt wel gevraagd door onze media, maar ik denk dat het ten onrechte is. Er is geen reden om moslims in hun algemeenheid te respecteren en alle reden om te veroordelen wat ze in minderheid doen en in meerderheid tolereren. Wanneer meerderheden zich bij het gedrag van minderheden neerleggen dan mag je over allen gezamenlijk spreken als over “ze”. Dat is niet prettig voor een minderheid van goedwillenden maar die kunnen zich openlijk en met verontwaardiging distantiëren en uit de groep stappen. moslims als groep discrimineren homo’s en vrouwen en ze haten andersdenkenden. Ze zien de splinter in het oog van anderen maar niet de balk in het eigen oog. Ze vinden iedere echte of vermeende aantasting van hun rechten een argument voor geweld. Ze kunnen geen behoorlijke samenleving organiseren, het zijn fantasten en houden geen maat. Is dat discriminerend? Ik denk dat het dat is, maar het is een geoorloofde vorm van onderscheid maken. Niet op basis van geloof maar op basis van waarneembaar gedrag. Integreren in onze samenleving betekent uit de islamitische gemeenschap stappen. Dat is wat we ons voor moeten inspannen: het verdwijnen van de Oemma, niet alleen in Nederland maar overal.
  Er is een onderscheid tussen de moslim gemeenschap en de onze. Wij hebben ook onze fouten, maar niet zulke fundamentele. Waarom zouden we het moslimgeloof dan moeten respecteren? Allah moet zelf niets hebben van moslims, dat is wel duidelijk. Niet alleen is het altijd oorlog en geweld in de moslimlanden, is de werkloosheid en de armoede er groter dan in de westerse landen, maar ook als aardbevingen of tsunami’s komen, zijn die er gemiddeld vaker in de moslim landen. Nee, Allah houdt niet van de moslims, evenmin als wij. En in het paradijs zult U er geen aantreffen, dat kunt U al bij Dante lezen.

  1. Morales

   Opdat wij nooit vergeten!

   En hier nog een verslagje van docenten in het kleuteronderwijs.

   Dronken mensen en kleine kinderen spreken de waarheid.

   Deze Islamitische kleuters geven met hun gescheld en snijbrwegingen langs de hals naar kinderen van “ongelovigen” slechts weer welk gif van de haat zij met de paplepel krijgen meegegoten bij hun hersenspoeling achter gesloten deuren in hun huiskalifaatjes:

   https://m.hln.be/nieuws/binnenland/onderwijs/radicalisering-bij-kleuters-ze-noemen-klasgenootjes-varkens-en-bedreigen-hen-met-vinger-over-de-keel~a5cde429/

 27. Two Ravens Black Kettle

  Een foute krant gemaakt door en bestemd voor foute mensen.
  Nog erger dan Fake News.
  Nog erger dan de Islambode Trouw (die heeft immers Ephimenco nog)
  Nog erger dan de OmVolkskrant (die heeft immers Martin Sommers nog)
  Nog erger dan het Groen Links grachtengordelparochieblaadje ’t Parool (die heeft immers Theodore Holman nog)

  Zie je een NSB-Handelsvod bij iemand op de tafel liggen wees dan beducht.
  Je weet je omringt door ondraaglijk rechtschapen creaturen die met veel genoegen hun eigen kinderen offeren op het altaar van Virtue Signalling.

  1. Morales

   Helaas zijn het miet hun eigen kinderen die worden gebrandofferd aan hun Gutmenschlichkeit, waarmee ze betaald met andermans belastinggeld forse kopgelden opstrijken. Het zijn bijna altijd andermans kinderen. Zelf wonen ze immers ook niet in die multikul No go areas.

   Maar soms kan de wal wel eens het schip keren. Zo werd er ooit een dochter van een hoge EU-pief door een Afghaanse asieleiser verkracht en vermoord. Rapefugees welkome! Wir schaffen das!

   https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161204_02607002

 28. Morales

  Twee Duitse toeristen neergestoken op Mallorca. Dader is een Libiër. > Islam.

  En ze hebben er nog wel zo’n Wilkommenskultur in Duitsland en in Spanje. En de Islam (mogen) bekritiseren is er uit den boze.

  Appeasement helpt dus ook al niet. Maar dat wisten wij al. Wat wel helpt? Grenzen dicht voor Moslims. In Polen, Tsjechië, Slowakije en in Hongarije hebben ze geen last van Islam terreur omdat men daar Real Politik voert en die Moslims wijselijk aan de poort weert. En dat spaart aanslagen en slachtoffers uit.

 29. Kees

  Als je het over een tekening hebt van de profeet en dat zou dan een reden zijn om op Amsterdam CS 2 willekeurige mensen neer te steken, dan kan dat alleen maar het gelijk van Wilders aantonen.

 30. Pjotter

  Holland@dat penis gedoe noem je dan penisfobie.

 31. Bes Tolen

  De islam is begonnen als nationalistische beweging, die met geweld alle Arabische stammen onder één gezag wilde brengen. [Dit wordt ook aangenomen door geleerden, die uit moslimgebieden afkomstig zijn en werkzaam zijn aan grote universiteiten in het westen, bijvoorbeeld Londen]. Daarbij werd gebruik gemaakt van al aanwezige godsdienst en dat was vooral de al eeuwen bestaande Baälsgodsdienst, een wrede zwaar controlerende godsdienst in het Midden Oosten en delen van Noord Afrika en Zuid Spanje. Dat terloops ook andere bevolkingsgroepen werden meegenomen om die onder te brengen, is feitelijk. Het jodendom, dat veel eerder in dezelfde streken naast de Baälsgodsdienst ontstond en daarnaast in veel Punische nederzettingen in hoofdzaak in handelssteden rondom de Middellandse Zee, werd verketterd.

  1. Tengo Kawana

   “De islam is begonnen als nationalistische beweging, die met geweld alle Arabische stammen onder één gezag wilde brengen. ”

   Nee, zo gaat dat nooit. Er was een nationalistische beweging en daar ontwierpen de nationalisten een godsdienst bij.

 32. Gerlos

  Wat een kut artikel in het NRC Handelsblad

 33. Lex

  Ik vind het een belachelijk dat een tekenwedstrijd geannuleerd moet worden voor bedreigingen van ophitsende kleine groep zwaar geradicaliseerde moslims uit Pakistan.

  De tekenwedstrijd dus geannuleerd. Dit speelt Geert Wilders alleen maar in de kaart. “Zie je wel wat voor gevaar de islam vormt” Weer heeft hij een punt en is de ontstaande ontwikkelingen voor hem alleen een Win win situatie.

  Neem maar aan dat hij hier eerdaags dankbaar gebruik van gaat maken in de debatten in de 2e kamer.

  Hij zal keer op keer alles uit de kast trekken om aan te tonen wat voor gevaar de islam is. Vaak hoeft hij er niets voor te doen die stomme alou achbar schreeuwende idioten zorgen er zelf wel voor.

  1. Frits Jansen

   Wikipedia: “Een cartoon of spotprent is een humoristische tekening, soms voorzien van een onderschrift, die kan gebruikt worden als commentaar of kritiek op actuele gebeurtenissen of maatschappelijke trends.”

   Een tekening van de profeet Mohammed is helemaal niet humoristisch. Tekeningen van bekende figuren kunnen op zich wel grappig zijn door bepaalde gelaatstrekken te accentueren, maar niemand weet hoe Mohammed er uit zag, dus ook op die manier kunnen die tekeningen niet grappig zijn.
   Het zijn dus pure provocaties. Zinloos geweld. Een propaganda-actie alleen maar omdat Wilders wil aantonen dat moslims intolerant zijn, en de vrijheid van meningsuiting niet onderschrijven. Wat puur gelul is, want niet alles wat je juridisch mag zeggen is ook wenselijk en beschaafd.
   Als Wilders klaagt over de teloorgang van de Nederlandse cultuur zeg ik: kijk naar je eige, je begint zelf.

 34. ruudjeenjose

  NRC is NSB.

 35. Frits Jansen

  Het gaat om een column, en daarin heeft een schrijver meer vrijheid dan een verslaggever.

  Het actiemodel van Wilders is om verdeeldheid te zaaien, uiteindelijk maar om één reden: stemmen trekken. Hij is er warempel in geslaagd een wig te drijven in het Nederlandse volk, tussen mensen die hem steunen en mensen die hem haten. Politiek maakt meer kapot dan je lief is.
  Het moet zelfs DDS zijn opgevallen dat Wilders nooit constructief bezig is. Hij lost niets op. Ook dat is cynische berekening: de PVV is een partij (nou ja, beweging) voor ontevredenen, dus niet moeten niet tevreden worden gesteld, want dan stemmen ze niet meer op de PVV.
  Wilders beloofde met zijn anti-Marokkanen actie “dan gaan we dat regelen” (doelend op maatregelen om voor minder Marokkanen te gaan zorgen). Maar hij heeft nooit ook maar een begin gemaakt die belofte na te komen.
  In het Parlement is hij onschendbaar, dus had hij zonder (juridisch) bezwaar een motie of zelfs een wetsvoorstel kunnen indienen om het aantal Marokkanen in Nederland terug te brengen. Dan was hij natuurlijk weggehoond door zijn collega’s, en het is ondenkbaar dat hij een meerderheid had gekregen voor zulke voorstellen. Maar de lafaard bespaart zich zo’n afgang door veel Marokkanen de stuipen op het lijf te jagen zonder dat dit verder enige beleidseffect heeft.
  Hij is de typische vandaal, die zinloos vernielingen aanricht.

  Een man die alleen maar verdeeldheid wil zaaien is inderdaad gevaarlijk.

  Nu al is het moeilijk een constructief beleid te voeren omdat altijd de dreiging bestaat dat Wilders zand in de machine gooit met zijn islamhaat-truc.

 36. Ruud562

  Tja, acht jaar regeringsbeleid onder leiding van onze nationale volksverlakker en pure leugenaar heeft o o k ons leger ten gronde gebracht! Maar wél duizenden hier toe laten die ons verwerpen en onze soldaten bestrijden!
  En dan zijn er nog steeds hier in dit land lui die stemmen op die nationale leugenaar c.s.
  Een onbegrijpelijk dom, zéér dom volk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.