Bizar: jeugdleider brandmerkte kinderen bij scouting als 'ontgroeningsritueel'

Geen categoriesep 27 2018, 15:00
Men doet tegenwoordig zeer moeilijk over de ontgroeningen bij studentenverenigingen, maar het blijkt dat het niet alleen voor studenten geldt, maar ook voor jonge kinderen. Bij de scouting heeft een jeugdleider gedaan alsof het een sekte is en heeft een aantal kinderen gebrandmerkt. Dit gaat wel eventjes verder dan wat er normaliter bij studentenverenigingen gebeurt.

De letters F en N werden in het lichaam van de slachtoffers gedrukt - twee jongens en een meisje in de leeftijd tussen de 12 en 14 jaar. Het is de afkorting van de scoutinggroep waar het gebeurde: Frans Naerebout. De kinderen zouden flink hebben gegild toen ze het brandmerk kregen. Waarom de leider hen toetakelde, is onduidelijk. Het Openbaar Ministerie denkt dat het mogelijk om een ontgroeningsritueel ging.

Opvallend is dat het zomerkamp, dat plaatsvond in augustus van vorig jaar, niet is stopgezet na het incident. De kinderen zijn daarnaast niet naar het ziekenhuis gebracht en tijdens het kamp is er geen arts ingeschakeld.

Pas op het eind kwam men er achter en toen is die vent op non-actief gezet, tot de dag van vandaag. De nationale vereniging geeft natuurlijk aan dat dit niet in lijn is met de doelstellingen van de scoutingclub. Dat mag ik inderdaad hopen van niet. Toch is het frappant dat er niets is gebeurd in de tussentijd, al moet je je afvragen of dat wel kan als zo een jeugdleider met alleen maar kinderen is.
Het brandmerken van kinderen, je moet er maar met je zieke geest opkomen. Ik hoop dat deze vent jarenlang mag brommen, want hij heeft drie kinderen getekend voor het leven, letterlijk en figuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten