Doorgesnoven anti-racisten vinden kunstwerk van make-up artiest “racistisch” en bedreigen haar kapot

Elke dag weer een nieuw dieptepunt met de gestoorde, radicale lui die overal racisme in zien.

Voor bepaalde activisten kan je niet meer een CD van Mariah Carey opzetten zonder meteen beschuldigd te worden van cultural appropriation, of een schilderij van Rembrandt aanschouwen zonder voor neo-kolonistische white supremacist te worden uitgemaakt. Het debat over racisme in Nederland is volkomen doorgeschoten, en daar heeft nu ook de 42-jarige Annemieke Tip uit Hoofddorp last van. Zij doet met een inzending mee aan de Make-up Awards, waarbij een vrouw haar gezicht gedeeltelijk bruin heeft geschminkt.

En daar gaat het mis. Vanaf de negentiende eeuw weten we al: imitation is the sincerest form of flattery, maar de anti-racistische goegemeente weet het beter: dit is “blackface” en dus “racistisch”. Daarom krijgt Annemieke Tip nu bedreigingen voor haarzelf en haar gezin. Ongelooflijk:

“De make-up artieste is zelfs telefonisch bedreigd. De activisten eisen dat Tip de foto van een model met een deels bruin geschminkt gelaat van internet haalt en dat haar nominatie wordt ingetrokken. „Ze weten hoeveel kinderen ik heb en in welke auto ik rijd”, zegt een verbijsterde Tip. „Hier schrik ik ontzettend van.””

Het is elke week weer een nieuw dieptepunt met de Jerry Afriyie-achtigen. Dus doe deze anti-racistische non-valeurs een lol, en zorg dat Annemieke Tip de Make-up Awards wint (stemmen kan hierrr). Het wordt tijd om te stoppen iedere ridicule beschuldiging van racisme (met bijbehorende dreigingen) zo serieus te nemen. Dat je Zwarte Piet wil afschaffen is nog tot daar aan toe, maar blijf alsjeblieft met je poten af van de make-up artiesten. Tabee!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Dirkje60

  Ik wordt doodziek van die smerige linkse ratten bij elke scheet wordt je beschuldigd van racisme .

  1. Cas-v86

   helemaal mee eens, maar wel even aan je spelling werken.

 2. Adriaan

  Sommige Nederlanders zijn volkomen de weg kwijt. Zullen ze het whisky-merk Black & White ook uit de schappen willen? O jee, ik vrees dat ik ze nu op een idee breng. Wat een stelletje hufters. Over racisme gesproken. Zij hebben het uitgevonden.

  1. Ni28

   Dat zou alleen nodig zijn als het merk heette White&Black. De makers van dit merk waren op toekomst voorbereid. Knap.

   1. Ni28

    🙂

  2. A3aan

   Die lui kunnen wat mij betreft aan het gas. Ze doen maar, ik blijf bij de oudste drogist van Nederland, v d Pigge Haarlem, mijn favoriete zwart-op-wit kopen.

 3. Caspar

  Bij de baard van de profeet, wat een pathos. Gelijk gestemd op Annemieke. Maar wat zie ik op de site? O gruwel, Lynn Peters met een foto van een negerin met goudkleurige accenten!!! Dit zal wel, in de rode, immer van aangepraat schuldgevoel tranende ogen van extreem links, een koloniale vooringenomenheid zijn over het vermeende bling-bling-gedrag van de donkergepigmenteerde sauvage noble.

 4. ReJa

  @Tim Engelbart. Ik lees letterlijk in uw artikel ‘Dat je Zwarte Piet wil afschaffen is nog tot daar aan toe’. Wat wil u dan in de plaats, het suikerfeest (dat zal u wellicht onder de noemer KOELTOER plaatsen)? Dat is minstens even discriminerend (dat woord wordt toch te pas en te onpas gebruikt) voor pakweg diabetici maar daarover hoor ik u niet.

 5. Ni28

  Make-up artiesten of Zwarte Piet is even erg, Tim. Het gaat er om dat elke debat hier doorschiet en doorgeschoten debatten xijn even erg als racisme of wat dan ook. Lastst zag ik een zwarte en witte kat naast elkaar wandelen. Is dat ook al racistisch? In een doodgeschoten debat namelijk wel. De zwarte kat liep namelijk klein beetje achter de witte aan. Pure racisme ook in het dierenrijk.

  1. Ni28

   xijn = zijn

  2. Ni28

   doodgeschoten = doorgeschoten
   Hoewel!?

 6. Lex

  Ik haat die wereld verbeteraars, Gekke doorgedraaide linkse mongolen.
  Die er alles voor over hebben om hun doel te behalen.

 7. DolleDries

  De ‘Antifa’-beweging, overal actief in het Westen – toch in de VS en West-Europa: Oost-Europa lijkt er meer gespaard van te blijven. De methoden van de Antifa’s lijken direct verwant aan de maneuvers van de SA (Sturmabteilung) vlak voor de machtsgeep van de Duitse nationaalsocialisten in de jaren dertig. Je ziet een militie – een zwart geüniformeerde militie met maskers, helmen en vlaggen, en met slogans die even martiaal zijn als wraakzuchtig – tienduizenden mannen (en vrouwen) sterk, die op eigen houtje beslist wat acceptabel is en wat niet, buiten elk wettelijk, parlementair of democratisch criterium om. Hun enige actiemiddelen zijn geweld en intimidatie, rechtstreeks of door dreiging met een smeercampagne en karaktermoord op de sociale media.

  1. Blue monday

   Gekke Dries weer….met zijn kokervisie.

   Ter vergelijking; WW2 en nu:
   Antifa = communisten
   SA = extreem rechts.

   Zo hebben we dat ongeveer ook weer in het juiste perpectief gezet.

   1. Top

    Gekke maandag, met zijn uitkerinkje. Hier een grote broek aan, maar buiten in de maatschappij een broek vol bagger De linkse parasiet ten voeten uit.

    1. Tengo Kawana

     DFTT.

 8. Cas-v86

  Ik neem aan dat deze ernstige – en bovendien onnidige – dreigementen niet onbestraft blijven en de dreigers fors worden vervolgd? U weet wel, zoals die beledigers en bedreigers op FB over dat zwarte NL elftal een paar jaar geleden? Of ook hier weer dubbele standaarden hanteren?

 9. Duke

  “Dat je Zwarte Piet wil afschaffen is nog tot daar aan toe, maar blijf alsjeblieft met je poten af van de make-up artiesten.”
  NEE! Blij ook met je poten van Zwarte Piet af!

 10. worstcase

  De zogenaamde antifacisten weten zich volop gesteund door de politiek, linkse media, links kerk en uiteraard ook door de zogenaamde onafhankelijke rechterlijke macht. die juist vandaag onze helden van de blokkade aan het berechten is. Daar gaat natuurlijk een goed signaal van uit. Links mag alles. Maar wie kritiek uit op dat schorem komt voor de rechter. Hoe lang nog? Wanneer gaan de burgers dat tuig eens laten broeklopen? Die kleur bruin is voor alle rassen in ieder geval hetzelfde.

  1. Baaz

   “De zogenaamde antifascisten…”

   De antifascisten zijn zelf fascisten.

   “Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.