Drentenaren grijpen naar explosieven tegen komst van windmolens

Geen categoriesep 11 2018, 18:00
Drentenaren, meestal een nuchter volkje die wat meer de kat uit de boom kijken, net als bij mij in Twente. Het zit ze dan ook goed hoog wanneer een aantal van hun explosieven hebben weten te bemachtigen, om te gebruiken tegen eventuele windmolens in hun leefgebied! Via de NOS.
Jan Nieboer van actiegroepen Platform Storm en Tegenwind Veenkoloniën meent dat de vlam wel eens flink in de pan zou kunnen slaan als de windmolens er daadwerkelijk komen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) kwam met een nieuw rapport waarin ze hem min of meer gelijk geven. Ook zij stellen dat protest tegen windmolenparken in Drenthe en Groningen de potentie heeft om te radicaliseren. Zodanig zelfs dat er van extremisme kan worden gesproken!
Nieboer zelf keurt dit natuurlijk (gelukkig) af en pleit voor de democratische wijze maar heeft wel begrip voor deze escalatie. Een veelvoorkomend probleem waar Groningers met hun gaswinning, Twentenaren met vervuilde grond en nu Drentenaren met mogelijke windmolens tegenaan lopen is dat ze niet het idee krijgen dat er naar ze geluisterd wordt. 'Je kunt een klacht indienen of luisteren naar een praatje van de gemeente maar het tegenhouden heeft geen zin,' is een herkenbare conclusie voor velen.
De ruzie in Drenthe komt eigenlijk van voor- en tegenstanders. Voorstanders kan het aanzicht van het landschap blijkbaar niet zoveel schelen en weegt het milieu een stuk zwaarder, tegenstanders geven echter wél om de omgeving en vrezen de geluidsoverlast en waarde van omliggende grond. Tegenstanders van windmolens pleiten daarom ook voor zonnepanelen.
Het is dus geen kwestie van onwil of anti-milieu opvattingen maar puur een gebrek aan zeggenschap en het gevoel te hebben niet te worden gehoord. Daar zou toch prima wat aan gedaan kunnen worden voor de pleuris uitbreekt? Mijn steun hebben ze in ieder geval!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten