Foto’s! Ramvol Deventer ontvangt FVD’ers Baudet en Hiddema: ‘In Nederland regeert opperayatollah Peter R. de Vries!’

Met Prinsjesdag in aantocht zijn Forum voor Democratie-Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema op een opmerkelijke plek: niet in Den Haag, maar in Deventer. Ze zijn niet alvast hun rokkostuum aan het passen, maar gingen het gesprek aan met hun kiezer. En die waardeerde het: rijendik stonden ze buiten te wachten.

Voor een partij met maar twee zetels in de Tweede Kamer, in een jaar waarin er bovendien geen verkiezingen plaatsvinden, is het absoluut een prestatie: zalen tot ver buiten de Randstad tot de nok toe te vullen met mensen. Thierry Baudet en Theo Hiddema slaagden er wederom in – ditmaal in de Deventer Schouwburg.

De populariteit van de twee volksvertegenwoordigers was zelfs zo groot, dat tientallen mensen teleurgesteld mochten worden – zij konden niet meer naar binnen, want de zaal was te vol. FVD was genoodzaakt om aanwijzingen van de brandweer te volgen, die oordeelde dat er teveel mensen in het pand aanwezig dreigden te zijn.

De deuren zijn dicht, maar nog altijd bevinden zich tientallen mensen in Deventer die ook naar de FVD-avond wilden, maar helaas nul op rekest kregen.
De deuren zijn dicht, maar nog altijd bevinden zich tientallen mensen in Deventer die ook naar de FVD-avond wilden, maar helaas nul op rekest kregen.

De formule is inmiddels bekend: Thierry Baudet houdt een praatje, Theo Hiddema houdt een soort van mini-college en dan gaat de microfoon open. Iedereen mag de FVD-kopstukken vragen wat ze maar willen, en aan een freestylende Baudet is het vervolgens om een antwoord te formuleren.

Theo Hiddema kreeg de lachers op z’n hand met een goede uithaal naar Peter R. de Vries. Hij hekelde de wijze waarop het vreemdelingenbeleid tegenwoordig bepaald lijkt te worden door de usual suspects van borrelprogramma’s op de NPO:

“Mijn gedachten bij dit spektakel was dat we verstrikt zijn geraakt in procedures. Wat een kluit papier en procedures! Het gaat ten koste van mooie bossen. Papieren rimram!

En uiteindelijk gaat er maar één man over. In Nederland regeert er maar één: opperayatollah in morele zaken, Peter R. de Vries!”

Ook over de hoepels waardoor minister van buitenlandse zaken Stef Blok heeft moeten springen had Hiddema geen goed woord over:

“Blok moet zichzelf compleet verloochenen om een politiek baantje te bewaren. Ten midden van een stel morele zelfverheffers.

Als je daar een week zit, word je hondschagrijnig. Van niemand anders moet je het hebben. Maar ik doe het wel voor m’n lol hoor, je moet mij niet beklagen.”

Thierry Baudet kwam het meest in zijn element toen hij van een vragensteller in het publiek de kans kreeg uit te halen naar premier Rutte, die volgens de FVD-voorman al anderhalf jaar aan het jagen is op een baantje in Brussel:

“Rutte is al anderhalf jaar aan het solliciteren voor hoge positie bij EU. Zijn belang is nu niet meer het Nederlandse volk, of Nederland. Zijn belang is om er voor te zorgen dat de staatshoofden van de anderen Europe landen straks hun duimpje omhoogsteken voor hem.

Dus als Duitse pensioenfondsen zeggen: ‘het lijkt ons leuk om geen dividendbelasting meer te betalen,’ dan denkt Rutte daar op dat moment ‘als ik dat doe, dan willen ze tegen Merkel zeggen dat ik een goede vent ben.’ Hij denkt op het niveau van internationale bestuurders.

De enige manier om dat te corrigeren is de directe democratie – de gekozen burgemeester en het referendum.”

Zo, die zat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Heinz

  Men kwam voor het theater, dat is gebruikelijk bij een schouwburg.

  1. Holland

   Ja Heinz Tengo, de druiven zijn zuur, we weten het. Jouw Demonen66 met die glimmende vetbal van een Pechtold zal het niet lukken. Die treedt alleen op voor een eenmanspubliek in zijn Scheveningse pretpenthouse.

   1. fockingworst

    @holland heb mezelf en vrouw lid gemaakt van fvd en geld gedoneerde.. deze partij verdient het om te groeien.
    Waar helaas wilders(ben het alleen eens met zijn islam beleid en opkomen voor de gewone burger)noodgedwongen heeft moeten kiezen voor een partij zonder leden, lijkt het fvd zeer veel succes te hebben bij de gewone middenstand.

    Laten we hopen dat deze jongens en meisjes toch voor verandering kunnen zorgen in de haag.

    1. Holland

     Dat help ik met jou hopen, focking. Elke verandering is goed, als die Rutte-bende maar afgelost wordt.

     1. fockingworst

      Dat die kerel weer verkozen is.. Toont het failliet van het moraal van het volk aan of zware amnesia.. Daar zit verder niet veel tussen.

    2. Vraagtekentje

     Ben van het begin lid geworden van FVD maar blijf met 6 stemmen altijd PVV stemmen.

  2. sjun

   Het is duidelijk weer eens wat anders dan een roodverpolitiekte zedenpreek zodra je aangeeft bewuster te zijn van probleemmarkering en daarbij meekomende cumulerende rekeningen dan het standaard stemvee van GroenLinks, D66, PvdA, CU, CDA, VVD en SP dat zich hooguit via de gekochte mainstream media laat informeren. En dat zie je dan op termijn ook beloond worden met politiek mandaat.

   1. fockingworst

    Er lijkt een bewust wording bij een deel van de kiezers.. maar vertaalt zich dat ook in zetels… Hmm afwachten sjun

   2. Tengo Kawana

    Sjun voorspelde een geweldige politieke bewustwording mitsgaders een volksnationalistische revolutie in Zweden.
    Hij weet van de hoed en de rand.

    🙂

    1. fockingworst

     @sjun het trolleball reageert

     1. deelszon

      @FW Tengo rechtvaardigt liegen wat omwille van de islam toegestaan, ten koste van de Nederlanders en Tengo neemt iedereen hier de maat.

    2. Top

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en de rest is je bekent. Alhoewel?

     1. Tengo Kawana

      Daar hebben we Toppie, bekend om zijn sterke inhoudelijke bijdragen.

      🙂

 2. Tengo Kawana

  De cabaretvoorstelling van het komische duo Teddy en Theo was geheel uitverkocht.

  1. deelszon

   @Tengo jij ziet natuurlijk liever meer partijtjes als DENK volle zalen trekken..

   1. Tengo Kawana

    Ik zie het liefste politieke bijeenkomsten die over politiek gaan.

    Dit soort ongein heeft daar niets mee te maken.

    1. deelszon

     Nee Tengo jij ziet liever meer partijtjes als DENK volle zalen trekken..

    2. Top

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en de rest is je bekent.

   2. Bloem

    Beste deelzon, met andere woorden het antwoord van onze antisemiet op uw vraag is JA. Denk is volgens hem een politieke partij die politiek bedrijft. Antisemitisme staat nl. Hoog op de politieke agenda van Dopper en geniet zijn volledige support.

    1. EU kok

     Bloem onderneemt een nieuwe poging om zijn eigen verzinsel voor waarheid door te laten gaan.

    2. deelszon

     @Bloem maar dat weten wij toch allang, maar we moeten het blijven benoemen, sterker nog, je ziet en leest dat Tengo en rugtufje EU er alles aan doen om de waarheid te ontwijken..dat doen islammongolen nu eenmaal..

  2. Heinz

   FvD is gelijk een strovuurtje. Deze branden snel en fel en doven weer direct daarop zonder noemenswaardig restant.

   1. deelszon

    Uiteraard vindt Adolf Heinz hetzelfde..

   2. sjun

    Leuk dat u een nogal absoluut een vergelijking poneert zonder dat u dat onderbouwt. Dat riekt naar de bestickering of stigmatisering waarvan Marcel van Dam, Felix Rottenberg en Ad Melkert zich in hun tijd al bedienden. U kunt vast beter.

  3. Vraagtekentje

   Als jij ten grave wordt bezorgd zal deze eer jou niet te beurt vallen.

  4. Frits Jansen

   Eigenlijk gun ik het Theo Hiddema ook wel, een zielige oude man, onlangs nog weduwnaar geworden, die in zijn nadagen nog “bekende Nederlander” wordt met – laten we wel wezen -:een onmiskenbaar talent voir cabaret.

   Eerder had je de “arabist” wijlen Hans Jansen, ook zo’n stakker die zichtbaar genoot van zijn late roem, na een somber en miskend leven in de studeerkamer.

   Dit soort lieden verlagen de drempel naar een fascistisch Nederland.

   1. Holland

    Zowel Theo als Hans zijn in ieder geval een stuk bekender en geliefder geworden dan Frits. Want Frits is slechts een nameloze extreemlinkse ex-asieladvocaat op een flatje in Zoetermeer die alleen verketterd wordt door een handjevol DDS’ers.

   2. AS210854

    Dan zullen we het maar njet over jou hebben zielige verzuurde uitgerangeerde linkse k#t hommel

   3. wheelboy

    Frits Jansen
    Ikke Ikke Ikke en de rest kan stikken .Das denk ik jou motto .Of zie ik het verkeerd?
    Lekker genieten van je AOW of uitkering . En denken het zal mij een zorg wezen ik stem op die gore corrupte bende .Iets anders kan ik me er niet bij voorstellen .

    Leg mij eens het volgende uit !!! Kosten die goudzoekers niets .Gaat dit niet ten koste van ons allemaal .Diegene die werken bv meer belastingen .Diegene die een uitkering hebben lagere uitkering .Verzorging staat die afgebroken wordt .En dan nog maar niet te spreken over het afbreken van onze cultuur . Snappen doe ik die logica van ea personen hier niet .Of denk je dat het geld aan de bomen groeit en onze overheid er maar aan kan plukken . Mijn motto als 2 verdiener zorg eerst eens voor die Nederlanders die het niet breed hebben die afhankelijk zijn van alleen bv een AOW of een kleine uitkering .Zorg eerst eens voor je mensen die afhankelijk zijn van voedselbanken of giften van vrienden en kennissen . Als je je verzorging staat wil afbreken en het een god voor ons alle de rest voor ons eigen wil maken ben je met het partijkartel een eind op weg .Zo ook met een echte democratie . we leven niet meer in 1848 maar 2018 . ongeletterdheid komt bijna niet meer voor en qua opinie kun je overal terecht om een mening te vormen . Het Kartel is bang voor zijn eigen volk .Zeker nu ze gezien hebben hoe het in het VK gaat de brexit . Dus zorgen we ervoor dat de burger er geen zegje over kan doen . En verkopen we onze zelfstandigheid maar aan de EU . Ik zeg Ons land onze manier van leven onze normen en waardes en onze wetten . Samen werken geen probleem .

    1. Holland

     Mooi betoog Wheelboy. Op een reactie van Frits Jansen hoef je echter niet te rekenen. Hij is niet geinteresseerd in een debat of discussie en komt hier alleen op DDS om zijn stinkende drol neer te leggen en dan hard weg te rennen. Een loser die alleen wil zuigen en jennen. Dus net zoiets als Tengo Kawana. En wellicht is het hem ook.

     1. Tengo Kawana

      Jammer dat Holland hier de laatste tijd niet verder komt dan schelden en tieren.

      Laten we hopen dat het niet is om er een gebrek aan inhoud mee te verhullen.

 3. Bes Tolen

  De Duitse pensioenfondsen zeggen helemaal niets tegen Merkel want Merkel zal zo’n soort verhaal niet interesseren. Het enige wat haar zal interesseren, is dat ze haar zin kan blijven doordrijven en dat kan de houding van Rutte mee bepalen. Daar is geen ”voorspraak” van anderen voor nodig.

 4. Robert Leiden

  Toch weer bijzonder hoe DDS van niets weer ‘iets’ probeert te maken.
  Deze theaterzaal heeft een capaciteit van 750 bezoekers.
  Tientallen bezoekers moesten teleurgesteld worden.
  Dus pak ‘em beet 850 belangstellenden kwamen naar dat theater om het duo Theo en Thea te zien optreden. Haalden bij de verkiezingen 780 stemmen in Deventer.
  Bam! Ramvol Deventer juicht DDS.
  Wat een optreden… Ayatollah De Vries… De oudejaars conference verbleekt erbij.
  De premierfunctie is veilig gesteld door FvD 🙂

 5. Elu Thingol

  Baudet mag beter bidden dat Rutte naar Brussel gaat, anders heeft hij zich compleet voor paal gezet. Het was een leuke show van het circus Baudet met veel ongefundeerde laster.

 6. EU kok

  quote: FVD was genoodzaakt om aanwijzingen van de brandweer te volgen, die oordeelde dat er teveel mensen in het pand aanwezig dreigden te zijn.
  .
  Dit was nadat de eerste twee rijen met publiek gevuld waren.
  Ik vermoed dat de korpschef van de brandweer een andere politieke partij aanhangt.

  1. Frits Jansen

   Ik hoop dat DDS snel eens een woedend artikel wijdt aan de totaal verpolitiekte brandweer die geen poot uitsteekt als weer eens een rechtse politicus wordt afgebrand.

 7. rosmalen53

  Geer en Goor reizen het hele land door met hun theatervoorstelling
  Wat heeft dit in hemelsnaam nog met politiek te maken
  En dan jezelf zo belachelijk maken door naakt inhet water te gaan liggen
  Voelt zichzelf heel wat
  2 grote clowns waar niks zinnigs uitkomt
  Dat ze nog steeds geen strenge beveiliging nodig hebben zoals Wilders zegt al genoeg
  Ze durven de koe nog steeds niet bij de horens te vatten
  Een farce een afsplitsing van de VVD die je er strakjes bij de verkiezingen weer gratis bij krijgt

  1. Viertel

   16 zetels in de laatste peiling scoren die 2 ‘clowns’. Noem dat maar niks. Rosmalen is zo’n typische lul die, als de argumenten op zijn, gaat demoniseren.

   1. rosmalen53

    Nou viertel
    Knap van je dat je zo weet of ik een man of vrouw ben zegt al genoeg over je iq
    En die 16 zetels hebben ze alleen maar gekregen door dommeriken die totaal geen verstand hebben van politiek zoals u.
    Wat zullen die 2 sukkels lachen

    1. Viertel

     De inhoud van je bijdrage bewijst mijn gelijk, Rosmalen53.
     Demoniseren, verder kom je niet.
     Daar ga ik verder geen tijd aan besteden. Aju!

     1. rosmalen53

      Weet je wat de inhoud van die zo geliefde partij van u is.
      Let op komt ie:
      Forum voor Debielen is enkel opgericht om het zgn domme deel die eerst hun heil bij de PVV zochten weg te kapen onder het mom van
      Kijk ons eens intellectueel en intelligent zijn want die Gedver Derrie praat zo heerlijk hautain dus die moet wel goed gestudeerd zijn dus dan gaan we maar lekker overlopen dan voelen we onszelf ook heeeeel wat
      De sukkels snappen alleen niet dat dit juist de bedoeling is om de PVV klein te houden en.het Forum voor Debielen hebben misschien 20 zetels en gaan lekker verder met de VVD hun zusterpartij
      De enige echte verandering krijg je door de PVV de grootste partij te maken en niet de tweede partij
      Hebben we niks aan zien we nu ook
      Bovendien is die derrie een grote lafbek over de Islam hoor je em niet of nauwelijks terwijl dit hier in Ned het allergrootste probleem is

     2. Holland

      Rosmalen53 zegt: “De enige echte verandering krijg je door de PVV de grootste partij te maken en niet de tweede partij.”

      Dat onderschrijf ik volledig.

      Het Forum voor Democratie is een afleidingspartij die bij voldoende omvang inderdaad samen/verdergaat met zusterpartij VVD waardoor er niets zal veranderen. Dat heeft Rosmalen goed gezien.

    2. Top

     Ach ja hoor Daar istie weer! De persoon die aankomt, met dingen zoals I.Q. En er van uit gaat ‘dat hij wel verstand heeft van politiek, ‘zijn in de meeste gevallen losers, die nog niet eens, met losse handen in de metro kunnen zitten. Een persoon die het heeft over ‘die twee clowns’, maar voor het gemak maar even vergeet, dat hij zelf nog nooit iets gepresteerd heeft in zijn leven en afhankelijk is van een aalmoes. Zijn frustratie kent geen grenzen. Altijd zijn leven lang op dezelfde partijen gestemd, maar die hebben hem genoeglijk ‘genomen met de broek nog aan’. Tipje; voer geen discussie over I.Q., als je dat van jezelf niet hoog is.

     1. rosmalen53

      TOP
      We spreken elkaar na de volgende verkiezingen .
      Kunnen we zien of u zoveel verstand heeft van politiek
      En idd ik ben geen overloper die hopt van het 1 naar het andere partijtje zolang het jezelf maar uitkomt
      Ik sta voor mijn eigen waarden die ik belangrijk vindt

     2. Top

      @ Rosmalen. Nee hoor, want ik mag niet meer stemmen als Iers staatsburger. Maar even wat anders, ga toch eens een keertje werken. Je moeder heeft veel verdriet van je. En van je vader natuurlijk, want die zit bij die ‘andere vrouw’.

   2. Tengo Kawana

    Een groot deel van het electoraat heeft geen enkel verstand van politiek en stemt op clowns.
    Dat is jammer maar niet anders.

    1. Top

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en de rest is je bekent.

     1. Ad Infinitum

      Toch heeft de heer Tengo gelijk. Nederland verkiest de zon boven het debat. Moge u dat bekend zijn. Ook voor de rest. Taalpolitie nu !

    2. Siemien

     @Tengo inderdaad Rutte is een clown en leugenaar en het overgrote deel van Nederland stemt op deze door jou zo geliefde leugenaar..
     Tengo is zelf een clown en dat is een understatement..

 8. Ni28

  Het is eigenlijk jammer dat de Vries toentertijd niet in politiek doorgegaan was. Dan zou politiek officieel gaan behoren tot de criminaliteit.

  1. Frits Jansen

   Toen Peterrr de verkiezingen verloor vroeg een (andere) journalist hem heel vilein: “Peter, denk je dat je het wel had gehaald als je humor had gehad?”

 9. Ni28

  D66 verloor met Pechtold haar bestaansrecht en bevindt zich in een vrije val om de PvdA gezelschap te houden.

 10. Frits Jansen

  Peter R. de Vries irriteert mij ook maar met zijn gereformeerde hoofd en dito stemgeluid is hij wel een typische Hollander. Wat mij vooral opvalt is dat hij niet “rechtsaf” is geslagen.
  Zijn specialiteit is natuurlijk misdaad, en op dat terrein scoort hij door zonder de slag om de arm te praten die in het strafrecht eigenlijk vereist is, al vindt “the man in the street” (en de gemiddelde DDS reaguurder) dat maar vervelend.

 11. Jetske

  Rosmalen 53
  Daar heeft u voor 100% gelijk in, Baudet wil helemaal niet met de PVV in een regering. dat heeft hij duidelijk gezegd in een interview. De overstappers zijn zo dom, dat ze van de regen in de drup komen als ze FvD blijven steunen, weer VVD. Als je iets wil bereiken dan is het verstandig om de PVV heel groot te maken, aan twee splinterpartijen heb je niets. Baudet wil een regering met:VVD en het CDA en niet met de PVV.

  1. rosmalen53

   Helemaal Jetske
   Kijk Top
   Dat zijn nou mensen met een hoog iq
   Daar hoef je niet hoogopgeleid voor te zijn om dit door te hebben
   Het mooiste van alles is nog dat vaak de lager opgeleiden dit feilloos doorheen hebben en niet zo wereldvreemd en in hun eigen veilige bubbel zitten

 12. rosmalen53

  @TOP
  Nee hoor TOPPIE
  Ga maar ergens anders de psycholoog uithangen
  Ik werk vanaf mijn 18de al in de zorg
  Zou je ook eens moeten doen weet je meteen wat werken is

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.