Gemeente Rotterdam faciliteert anticonceptie voor ‘zwakke’ Rotterdammers zodat ze geen kinderen krijgen

In dit artikel zal ik geen lange inleiding schrijven, maar gelijk met de deur in huis vallen. Niet echt mijn stijl, maar voor nu is het nodig. Kent u deze uitspraak van Hugo de Jonge (CDA) nog?

De wethouder wil een maatschappelijke discussie uitlokken over verplichte anticonceptie voor wat hij onmachtige ouders noemt. “Sommige kinderen hebben het recht om niet geboren te worden”, zei De Jonge. Hij deed zijn uitspraken bij de start van een project in Rotterdam om kwetsbare ouders ervan te overtuigen om vrijwillig anticonceptie te gebruiken.

Volgens de wet mag de overheid nu niemand verplichten om iets met zijn lichaam te doen. De Jonge wil dat er een wettelijke maatregel komt die kan worden ingezet voor een beperkte groep ouders waarbij andere middelen niet helpen. Hij schat dat dat in Rotterdam voor ongeveer tien tot twintig personen geldt.

Hij was toen nog wethouder van Rotterdam, maar nu vice-premier. Veel mensen vielen over hem heen door deze uitspraak en terecht. Je kan en mag als overheid mensen niet dwingen om iets te doen met hun lichaam. Beleid dat een breuk veroorzaakt in dit principe, creëert een gevaarlijk precedent voor in de toekomst. Stukje bij beetje laat je dan meer dingen toe. Daarnaast beslissen de Tweede Kamer en de Eerste Kamer of een wetsvoorstel ‘tegen de Grondwet’ is, of niet. Dat ligt aan hoe de politieke wind draait.

Enfin, Rotterdam is niet verder gegaan met het beleid zoals De Jonge dat voorstelde, maar is wel een aantal duizend Rotterdammers gaan ‘helpen’ in het gebruiken van anticonceptie.

Op vrijwillige basis poogt Rotterdam de 2334 inwoners die vanwege hun leefstijl, verslavings- of psychische problematiek niet in staat zijn tot verantwoord ouderschap aan te sporen om zich niet voort te planten.

 In anderhalf jaar tijd heeft de gemeente met meer dan duizend mensen gesproken die binnen de doelgroep vallen. Iets meer dan de helft daarvan heeft aangegeven met anticonceptie aan de slag te willen gaan, 366 zijn daadwerkelijk al aan de voorbehoedsmiddelen begonnen.

Wel blijft het problematisch om mannen zover te krijgen dat ze meedoen, beseft verantwoordelijk wethouder Judith Bokhove. „De mogelijkheden qua anticonceptie voor mannen zijn beperkt: condoom of sterilisatie”, stelt ze in een schrijven aan de gemeenteraad.

Nog steeds vind ik het verwerpelijk, maar het is gelukkig nog steeds gebaseerd op vrijwilligheid en geen dwang. Ik vind dit een moeilijk onderwerp, omdat ik wel begrijp waar De Jonge op doelt, maar uiteindelijk zijn vrijheden belangrijker dan een paar concrete gevallen waarbij het misgaat. Er zijn altijd risico’s en ik denk niet dat je het oplost door ‘zwakzinnige’ mensen dan maar niet te laten voortplanten. Iedereen heeft het recht om zich voort te planten. Naar mijn idee kan je daar niet aan toornen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Duke

  verplichte anticonceptie is nazisme.

  1. Dubbele Komma

   Hadden ze deze regel maar bij de ouders van tengo met al zijn nep accounts toegepast…

   Zonde…..

   😀

   1. Capo

    @DK: Het is inderdaad een kansloze sokpop, een smeltend sneeuwvlokje, een druppeltje, een druipertje!

    O ja, en een pisvlek.

 2. Viertel

  Makkelijk praten, Lars Benthin. Maar besef jij wel dat sommige mensen die verstandelijk zwaar gehandicapt zijn, nog steeds over een 100% gezond lichaam kunnen beschikken? Met alle functies die daar bij horen, inclusief de seksuele? Ook die mensen kunnen een kind verwekken, maar zijn absoluut niet in staat om dat te onderhouden, laat staan op te voeden.

  De meeste ellende op deze wereld is het gevolg van explosieve bevolkingsgroei. Maar er is geen politicus die er over wil praten. Zo iemand ben jij ook, Lars: Vanuit de onderbuik ergens een mening over hebben en tegelijkertijd de ogen sluiten voor het probleem. “Après nous la déluge”.

 3. Tengo Kawana

  Hier is geen sprake van enige verplichting maar voorlichting en advies aan ouders die redelijkerwijs niet in staat zijn kinderen op te voeden.

  Mij ontgaat wat hier nou zo schandalig aan is. Het is algemeen bekend dat kinderen die opgroeien in gezinnen met verstandelijk gehandicapte of verslaafde ouders er nagenoeg altijd ellendig aan toe zijn.

  1. Capo

   “Mij ontgaat wat hier nou zo schandalig aan is.”

   Het interesseert niemand een moer wat jou ontgaat, jij bent een zuigtrol die hier 24/7 zo’n 13 uur per dag je bullsh*t spuit terwijl niemand erop zit te wachten. Ook Mike, de eigenaar van DDS niet, hij heeft jou al talloze keren geband maar komt steeds, als ongewenst onkruid, weer terug.

   O ja, pisvlek!

   1. EU kok

    Niveau Nihil is ook weer binnen.
    Doe je de groeten aan al je andere aliassen?

    1. Elu Thingol

     Niveau Nihil alias lugar alias deelszon alias rechtsaf alias abri alias Siemien alias pit alias stork alias zout alias baaz alias Erik alias… spuit hier 24/7 zijn bullshit.

     1. Capo

      Sneu seniel smeltend sneeuwvlokje.

      #tengosokpop.

   2. Tengo Kawana

    Arme jongen toch!

    1. Capo

     #elusokpop.

   3. Bloem

    Beste Capo,
    Persoonlijk ben ik tegen een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van burgers.
    Verplichte anti conceptie, orgaandonatie enz., de overheid gaat te ver wanneer men hier dwang oplegt. Uiteraard kun je in een aantal gevallen de vraag stellen of sommigen wel kinderen zouden moeten kunnen verwekken indien ze daar niet of slechts beperkt voor kunnen zorgen. In het geval van de antisemiet Dopper zou je jezelf kunnen afvragen of zijn moeder Tonnie niet beter de pil had kunnen blijven gebruiken. Dat had de wereld een hoop ellende gescheeld. Desondanks ben ik van mening dat een dergelijke overheidsinmenging te ver zou gaan. Het is ook mogelijk om andere maatregelen te nemen om te zorgen dat zwakzinnigen geen kinderen krijgen, door bijvoorbeeld een gedegen begeleiding.
    Het idee lijkt mij meer passen bij de fascistische stromingen uit de vorige eeuw, waarbij de overheid ook bepaalde wie mocht leven en wie niet. Opvallend overigens dat dhr. Dopper sympathie lijkt op te vatten voor dergelijke ideeen. Niet zo gek overigens dat dit idee uit de pet van het CDA komt, immers Aantjes komt uit diezelfde partij voort.

    1. Capo

     @Bloem: Inderdaad RVT zou wel raad hebben geweten met die opties, wat dat betreft zou Tengo’s moeder wel van wanten hebben geweten, het antisemitische heeft hij niet van een vreemde.

  2. Dubbele Komma

   Kijk wat er van jezelf terecht is gekomen TENGO.

   Een totale niksnut die hele dagen hier verslijt met de meest achterlijke opmerkingen.

   Jouw vader had ook toendertijd zijn zaad gewoon in de kachel moeten schieten…

   Was je met een sisser afgelopen.. ..

   😀

   Wees eerlijk welke ouder zit op zo’n luie niks uitvoerende vlooiebaal als jou te wachten…

 4. Pecunia

  Als verstandelijk gehandicapte mensen een kindje veroorzaken krijgen deze begeleiding, maar dit kindje mankeert dan ook van alles, ik ben niet voor anticonceptie omdat het vaak vergeten wordt, verstandig is een van beide te steriliseren.

 5. EU kok

  Ik denk dat Lars met pijn in het hart hier dikwijls leest dat sommige reageerders beter niet geboren hadden kunnen worden.
  Waaruit ik de voorzichtige conclusie trek, dat een aantal reageerders deze maatregel van harte zouden toejuichen, ook bij volkomen gezonde en bekwame ouders.

 6. FLP

  Jaha meneertje Pechtold…had u ook maar een pil gehad….

  1. EU kok

   Niet verder vertellen maar de pil wordt voor 99% door de vrouw geslikt,
   Mocht Pechtold een pil hebben genomen, was hij waarschijnlijk blauw van kleur.

   1. Pecunia

    10 diepe kniebuigingen wil ook nog wel eens helpen, in plaats van.

 7. FLP

  Dus als je de pech hebt dat je uit de verkeerde wijk komt…word je dubbel gepakt. En als je het slecht doet op school krijg je de pil zodat jij je niet kan voortplanten. En als je dan 68 bent krijg je ook een pil scheeld pensioen. Dit had Stalin kunnen verzinnen.

  1. EU kok

   Quote:Dit had Stalin kunnen verzinnen.
   .
   Stalin had het gekund maar u heeft het echt zelf verzonnen, niemand anders.

   1. Top

    Hee lampenlul, wat dacht je van de heer A. Hitler? Of was je zo dom, dat je niet naar school hoefde?

    1. Tengo Kawana

     DFTT.

    2. Blue monday

     Meneer lampenlul heeft er ongetwijfeld zelf ook wel
     over nagedacht hoe je van “kansloos schorem” of kunt komen.

     Echter hij komt zelf natuurlijk uit een probleemwijk, zijn ballen eraf of dubbele straffen komt ineens angstvallig dichtbij.

  2. Blue monday

   Met u eens dat dit een heel ongemakkelijke discussie is.

   Of iedereen nu zoveel kinderen mag hebben en opvoeden zoals ze zelf goeddunken of zo lang mogelijk in leven houden ten koste van alles?

   Vrijheid gaat gepaard met verantwoordelijkheid…. ongeremd voortplanten
   vind ik al discutabel, laat staan dat ze slecht worden opgevoed.

   De wereld is al vol zat, wellicht toch eens nadenken over 1 of 2 kinderbeleid?
   Dan heeft iedereen tenminste dezelfde rechten.

   Ps. Daar ben ik ook niet echt voorstander van….maar wat dan?

 8. ReJa

  @Lars Benthin U schrijft ‘Je kan en mag als overheid mensen niet dwingen om iets te doen met hun lichaam’ maar dat diezelfde overheid op de loer ligt (en zelfs wettelijk heeft vastgelegd) om na de dood organen te roven is volgens u geen enkel probleem?

  1. EU kok

   Ooit van het “snij na de dood niet in mij” register gehoord of gelezen?

   1. Tengo Kawana

    Kennelijk niet.

 9. Diederik van Walsum

  Ik weet niet of dit ook allochtonen betreft.
  Zo ja, dan klinkt dit onderwerp het zelfde dan als je dit Konijnen zou laten lezen. (als ze al kunnen lezen)

  1. Blue monday

   Alle probleemgevallen, dus ook heel veel allochtonen neem ik aan.
   Dat gaat natuurlijk nooit lukken zonder beleid vanuit Den Haag.

   Denk niet dat het enig kans van slagen heeft…
   Ik zie nu al klasgenootjes van mijn oudste zoon, totaal ontsporen.

   Ergo, de eerste heeft zich op zijn 15e al weer voortgeplant.

 10. Blue monday

  Een ongemakkelijke discussie die toch gevoerd moet worden.

  Heeft iedereen recht op kinderen?
  Ook als zeker is dat ze niet in staat zijn om een kind fatsoenlijk op te voeden en diens toekomst al bijna vast staat?

  Ik en ik schat zo in de meesten van ons zullen met argusogen de “voortplantingsdrift” van kansloze mensen bekijken…
  Kansloze gezinnen bestaande uit meer dan drie kinderen, allemaal uithuisplaatsing geplaatst of inmiddels zelf een (criminele) kansloze.

  Vroeger hadden we Veenhuizen om dat te beteugelen, heden ten dage alleen
  enorm inefficiënte zorg en opvanginstanties die langs elkaar heen werken.

  Voorlichting en anti-conceptie, alles is al geprobeerd…

  Ik ontzeg niemand hun kinderwens, maar er zijn nu eenmaal van die gevallen….

 11. Hamer Sikkel

  Het is een zegen voor met name vrouwen, dat er anticonceptie bestaat.
  Tegen de wil van de Paus en de rest van de travestie-pedoseksuelen van de RK-kerk, de zwarte-kousen-dominees en orthodoxe rabbijnen alsmede salafistische imams is de mensheid anno 2018 gegroeid tot ruim 7 miljard zielen in plaats van een veelvoud daarvan.
  Uiteraard moet je het gebruik van geboortenbeperkende middelen aanbieden op vrijwillige basis, maar het feit dat onverantwoordelijke mensen wordt tegen gemaakt nageslacht op de wereld te zetten mag ook wel bejubeld worden.

 12. Jantje

  Bij bepaalde wijken in het water doen.
  Wat zeg je nou weer Jantje.

 13. Frits Jansen

  Lijkt me ook wel wat voir DDS redacteuren die geen kinderen in een afschuwelijk geïslamiseerd Nederland willen neerzetten.

  1. toetssteen

   @FJ
   Gaat ie lekket met het uitkramen van onzin?

   Het gaat ovet een groep kwetsbare mensen. Niks ras religie oid.
   Man ga eens op bezoek bij een internaat voor geestelijk gehandicapten.
   (Heb ik in mijn spaarzame vrije tijd gedaan. Lees vrijwilligerswerk gedaan
   ).
   Heus de volwassen bewoners hebben heel gewone seksuele behoefte. Maar lijkt het u erg verstandig dat daar baby’s van komen?

 14. sjun

  Zo krijgt de omvolking niet alleen door de enorme toestroom maar ook langs de andere kant van geboortebeperking van oorspronkelijke Nederlanders vorm. Het ontbreekt er nog maar aan dat deze beïnvloedbare mensen onderin de samenleving een schuldcomplex krijgen aangepraat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.