Hartverscheurend: klein Iraans schoolmeisje moet voor het eerst hoofddoek op, dikke tranen

In Iran moeten alle meisjes van jongs af aan met een hoofddoek naar school. Zo ook dit 7-jarige meisje, dat met tegenzin een hijab krijgt aangemeten door haar ouders. Ze huilt, trekt de islamitische stoflap van haar hoofd en gaat ontroostbaar in een hoekje zitten.

Met alle moordlustige taal die er uit Iran komt over kernwapens en Israël is het soms makkelijk te vergeten dat de grootste slachtoffers van het ayatollaanse haatregime de Iraanse burgers zelf zijn. Het is dagelijks leed dat met name vrouwen moeten ondergaan wat het regime zo kwaadaardig maakt. De monsterlijke baardprofeten ontzien daarbij zelfs kleine meisjes niet. Kleine meisjes, zoals in deze video van de activiste Masih Alinejad, die nu al enkele jaren strijdt tegen de verplichte hoofddoek voor vrouwen.

De vrouwenhaatmaatregel wordt consequent toegepast op meisjes vanaf de leeftijd van zeven jaar, en dat is natuurlijk gruwelijk: alsof kinderen van een jaar of zeven al seksuele lustobjecten zijn, moeten zij hun haren afdekken want stel je voor – misschien raakt een jongen nog afgeleid.

Het meisje in deze video krijgt een hele pijnlijke ontmoeting met de dagelijkse onterende realiteit van Iran: als ze wil leren, moet ze naar school. En als ze naar school wil, moet ze onderdrukt worden door islamitische haatpredikers die vinden dat ze haar hoofd moet bedekken. En dus is dat wat haar ouders haar aanmeten: een eerste hoofddoek. Een witte.

Het arme meisje, met een prachtige haardracht, ziet dat allemaal niet zo zitten – en wie kan het haar kwalijk nemen? En dus rukt ze de hijab snikkend van haar hoofd, en gaat ze op haar kamer in een hoekje zitten. Boos op haar ouders, dat zij haar dwingen deze poetslap op haar hoofd te dragen. En boos op de wereld, dat niemand dit voor haar kan voorkomen. Een gevoel van machteloosheid bekruipt je,

Wat een onrecht. Wat een ellende. En voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan het radicaal-islamitische vrouwenhaatbewind van Iran.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. henk vintage

  Waar is de VN organisatie voor de rechten van de mens?

 2. Holland

  Arm kind.

  Mensen zullen pas echt vrij zijn als alle religies op aarde verdwenen zijn.

  1. Adriaan

   ++++++

  2. worstcase

   Eerlijk gezegd vind ik het zo beneden alle peil om alle religies over één kam te scheren. Dat je ongelovig bent, prima, eigen zaak. Misschien komt het wel door frustraties uit het verleden. (Aangerand door een pastoor misschien? Melden hoor, daar verdien je goud mee!) Maar maak niet de fout die zo standaard naïef is bij de linkse kliek, door te suggereren dat alle godsdiensten dezelfde sadistische en moordlustige inslag hebben als de islam. Ik raad je aan om een crisiskaart in je zak te steken met daarop met grote letters dat je sympathiseert met de islam en de joden en christenen tot op het bot haat. Uiteraard ook in het Arabisch. Misschien helpt dat en word je vrijgelaten als je onverhoopt gegijzeld bent door een groep terroristen. Niet in paniek raken en je hoofd niet voortijdig verliezen…… Dus snel het kaartje laten zien. Oefen ook nog eens Allah Akbar. Probeer ook zinnetjes in het Arabisch waarin je Wilders vervloekt. (Pas op, niet verwarren met Mohamed.) Scheelt vast ook. Zo’n crisiskaart geeft vast een veilig gevoel. Je weet maar nooit.

   1. Janna47

    Prima verwoord, helemaal mee eens +++

  3. Janna47

   De Islam is niet alleen een religie, maar ook een ideologie, dus geen vergelijk met andere religies.

   1. Aytas

    Onzin, dan moet je je haat loslaten en eens naar het christendom in bv Kenia of Texas kijken. Realisme zal een geloof overwinnen achterlijk ongefundeerde praat niet

   2. Capo

    @Janna: Islam is inderdaad een totalitaire ideologie.

    “Een ideologie is een geheel van ideeën over de mens, menselijke relaties en de inrichting van de maatschappij, dat leeft binnen een maatschappelijke groep, met name een politieke partij, een denkstroming of een sociale klasse.”

    Islam voldoet daar geheel en al aan, wat Willem daar ook van denkt te moeten zeggen.

    https://www.rd.nl/image/contentid/policy:1.566751:1467432324/naamdfasdfloos.jpg?f=16×9&$p$f=ffdfb8b

 3. meijer61200

  |Hallo Deugpronkers; Kom er maar in, ik wacht met smart op jullie berichten dat dit een hoax is. De Deugpronkers op Joop.nl (U weet wel van de verkrachter Francisco van Jole) is er merkwaardig genoeg niets te lezen over dit tropic.

  1. Capo

   d(*x*)b

 4. Two Ravens Black Kettle

  Dit is de kletsnatte droom van Gütmensch Nederland.
  De Brave New World van de UvA

 5. Ni28

  Onzin, dat Iraanse meisje is hartstikke blij en neemt vrijwillig die hoofdmasker aan. Dat proberen de moslims, hier in Nederland aan ons te verkopen. Het is juist de vrijheid van de moslimvrouw die het eist. Dat meisje was tot haar zevende dus ongelukkig maar nu eindelijk mag ze dat onding op de hoofd zetten en zich vrij voelen.

 6. henk vintage

  Ze mag nog blij zijn dat zij voorlopig alleen een hoofddoek op moet i.p.v. dat haar oom haar komt bezoeken.

  1. Aytas

   Dat kun je als meisje ook van je Nederlandse vader krijgen. Ik vind dit soort opmerkingen zo’n minachting voor de slachtoffers van pedofilie.

   1. Capo

    O ja Willem? Maar zoals wij weten heb jij iets met pedofilie.

 7. Aytas

  Arm kind. Dwang is iets verschrikkelijks.

 8. sjun

  GroenLinks steekt dit soort meisjes nog geheel politiekcorrect een een mes in de rug: https://i.imgur.com/HEdzob5.png

 9. Gerlos

  Stelletje mafketels die islamitische gekken in Iran.

  1. Frits Jansen

   Complimenten voor uw briljante originele analyse.

 10. Frits Jansen

  Vrouwen hoeven in Iran maar een halve hoofddoek te dragen, en mogen dus een lok laten zien.
  Het viel me op dat dit veel vrouwen heel goed staat, al schijnt het wel warm te zijn in de Iraanse zomers.
  Dat het meisje ook haar vrouwelijke rondingen moet verbergen onder een wijde soepjurk staat er niet bij – maar het lieve kind zal die nog niet hebben.

  1. droef

   Raak je er opgewonden van vieze smeerlap om te fantaseren over jonge meisjes, men zou je ingewanden aan gort dienen te trappen om dit zieke gedrag!

  2. sjun

   Alsof verplichte kledimgvoorschriften als gevolg van islamiserende genderspecifieke discriminatie dan minder erg zijn…

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.