Hoera voor open grenzen! Asielaanvraag Jawed S. was vorig jaar al afgewezen

Jawed S., de messensteker van Amsterdam CS, blijkt in 2017 al afgewezen te zijn voor asiel in Duitsland. Meneer ging echter in beroep en kon in de tussentijd dus gewoon vrij rondlopen. Via het AD.

De Duitse krant Wormser Zeitung meldt dat Jawed S. in september 2015 bij verschillende jeugdfaciliteiten is ondergebracht. Hij kwam onder andere tweemaal terecht bij een groep voor minderjarige vluchtelingen. Zijn begeleider insinueert dat Jawed het er nogal moeilijk mee had toen hij hoorde dat zijn asielaanvraag was afgewezen.

Jawed zou vervolgens zonder dat het iemand is opgevallen zijn geradicaliseerd. Dit is tegenstrijdig met eerdere berichten over hem waaruit het waarschijnlijker lijkt dat zijn radicalisering bewust niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende, uit angst voor beschuldigingen van racisme. Dat ligt nogal gevoelig bij die Duitsers namelijk.

Maar goed, het centrale probleem waar het nu over gaat is dat menig Duitse instantie zegt nergens van af te hebben geweten en zo’n knaapje gewoon vrij rond laat lopen ná zijn afwijzing. Ergens moet er toch een lampje bij iemand zijn gaan branden dat het misschien niet zo’n goed idee is om afgewezen asielzoekers vrij rond te laten lopen. Niet om nou te stellen dat ze dan maar terrorist gaan worden, maar ik kan me de frustratie wél voorstellen.

Misschien is het ook een idee om even na te gaan of het wel zo verstandig is om afgewezen asielzoekers de grens over te kunnen laten gaan. Prima dat je ze na afwijzing vrij rond wil laten lopen, in je eigen land, maar zadel je buurlanden daar dan niet mee op!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. DolleDries

  En die advocaat komt met en lul verhaal over Wilders.

 2. Gerlos

  Hoeveel van die uitgeprocedeerde terroristen lopen er nog rond in ONS LAND en de in de rest van Europa. Wanneer gaan nu eindelijk eens de grenzen dicht.

  1. Bloem

   Ontelbaar ve Gerlos. Het gros is de agelopen decennia nooit uitgezet en ontvangen nog steeds hulp

  2. AS210854

   Inderdaad gerlos, en die mogen hier gewoon huizen kraken, en krijgen gewoon een uitkering, de kans is groot dat daar ook terroristische gasten tussen zitten.

  3. Frits Jansen

   Hoe wil je de grenzen afsluiten? Een duizend kilometer lange muur??

 3. Original NL

  Wout…u klinkt verrast???

 4. Ritter

  Het is toch al jaren bekend dat uitgeprocedeerden veelal niet worden uitgezet.

  Je ziet het b.v. in Amsterdam waar die groep uitgeprocedeerd al jaren voor overlast zorgen en vernielingen aanrichtten. En toch worden ze niet uitgezet.

  1. Frits Jansen

   U verwart illegalen met vandalen.

 5. Ritter

  Ieder jaar neemt het aantal illegalen toe omdat de meeste uitgeprocedeerden niet worden uitgezet.

  Als dit zo doorgaat hebben we over jaren (in Europa totaal) miljoenen illegalen rondlopen die voor allerlei overlast zorgen zoals kraken, aanslagen, criminaliteit, enzovoorts.

  1. Frits Jansen

   De meesten vertrekken juist wel, omdat een illegaal hier weinig kan beginnen.
   Een echte uitzetting kost de belastingbetaler veel geld. Dan duwt een stel potige marechaussees de hevig tegenstribbelende illegaal een speciaal gehuurd vliegtuig in, want KLM heeft geen trek in vechtende rechtshandhavers en -overtreders.
   Onder die marechaussees is een groot verloop, want het is een kutbaan, die ook nog eens heel slecht is voor je rug.
   Goed, dan leveren ze de illegaal af in zijn vaderland ergens in donker Afrika, maar de autoriteiten daar willen geld voor hun medewerking. Dus gaan de marechaussees nerveus met het thuisfront bellen wat het budget is. Vervolgens worden die Marechaussees vervolgd voor omkoping, al worden ze daarvan doorgaans vrijgesproken wegens “noodtoestand”. Maar dan krijgen ze wel een strafblad van de omvang van een volle WC-rol.

 6. P.Sisterons

  Breaking News – Breaking News – Centenbakje Merkel neergestoken door een azieligzoeker.
  Jammer dat dit fake nieuws is. Wel wishful thinking van veel Duitsers. Kan ze eens aan den lijve ondervinden wat het is om niet meer veilig over straat te kunnen lopen zonder dat je de kans loopt door een of andere volidioot te worden aangevallen met een kromzwaard.

 7. Ritter

  “Jawed zou vervolgens zonder dat het iemand is opgevallen zijn geradicaliseerd.”
  ———————–

  Bij veel moslims ligt “radicalisering” op de loer omdat de ideologie (islam) aanwezig is bij dus iedere moslim. Met deze religie/ideologie worden ze grootgebracht.

  Dus er hoeft maar iets mis te gaan in hun leven en ze “radicaliseren”.

  1. sjun

   Radicalisering is de Mohammedaanse uitweg voor een mislukt leven. In een ‘klap’ wordt zo het eigen paradijs als shahid verdiend en en passant komen er ook nog wat plaatsen voor familieleden vrij.

 8. Troelstra

  Aanslagpleger Amsterdam CS toont geen berouw: ‘Ik doe nog ergere dingen in Nederland’

  De Pakistaan Jawed S. (19) stak vorig jaar zomer twee mensen neer op Amsterdam CS als protest tegen de Mohammed-cartoonwedstrijd van Geert Wilders. In de rechtbank vertoonde hij vanochtend, net als bij de vorige zitting, geen berouw en stelde zelfs met Wilders ‘te willen afrekenen’.

  Cyril Rosman 22-02-19, 09:45 Laatste update: 11:29

  De jonge Pakistaan reisde op 31 augustus vanuit zijn woonplaats in Duitsland met de trein naar Amsterdam CS. Hij liep een half uurtje op het station rond en sloeg, vlak voordat beveiligingsmedewerkers hem wilden aanspreken, toe. Jawed S. stak twee, willekeurig gekozen Amerikaanse reizigers neer. Zij raakten allebei zwaargewond en ondervinden daar nu nog steeds de gevolgen van. S. werd na de steekpartij door de politie neergeschoten en raakte daarbij gewond aan zijn been.

  Volgens Justitie is de aanslag van S. een terroristisch misdrijf. Hij probeerde de Nederlandse bevolking schrik aan te jagen. De Pakistaan was naar Nederland gekomen omdat hij boos was over de cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed die Geert Wilders wilde houden in de Tweede Kamer. In Pakistan gingen honderden militante moslims de straat op om te protesteren. S. besloot vanuit Duitsland naar Nederland te komen.

  ‘Dan word ik een martelaar’
  Tijdens een vorige zitting in november stelde hij de twee slachtoffers willekeurig te hebben gekozen: zij waren immers in Nederland en deden niets om Wilders te stoppen. Hij heeft niet geprobeerd bij de PVV-leider zelf in de buurt te komen.

  Maar vanochtend kondigde hij bij een tussentijdse zitting aan dat als de overheid Wilders de ruimte blijft geven, hij dat wel van plan is. ,,Negentig procent van Nederland was tegen het plan van Wilders voor de cartoonwedstrijd. En de overheid houdt het dan niet tegen? Dan doe ik nog ergere dingen tegen Nederland, dan zal ik met Wilders zelf afrekenen. Ik wil niet dat mijn religie beledigd wordt!” De kans dat S. op korte termijn vrij komt, is nihil.

  Hij vroeg ook aan de rechter hoe het kan dat de overheid Wilders niet stopte. Jawed S.: ,,Ik snap niet waarom dat mogelijk is. Waarom krijgt hij die ruimte van de overheid?” De rechter wilde daar niet met hem over in discussie gaan: ,,Daar gaat u van ons geen antwoorden op krijgen. Maar als u er in de gevangenis met iemand over wil praten, bijvoorbeeld de reclassering, dan kan dat.”

  De advocaat van de slachtoffers vroeg vanochtend of het rapport dat is opgesteld door het Pieter Baan Centrum naar de slachtoffers verzonden kon worden, zodat zij meer duidelijkheid krijgen over de beweegredenen van Jawed S. De rechter willigt dat verzoek niet in omdat het om zeer privacy-gevoelige gegevens gaat.

  De slachtoffers zijn twee Amerikanen van Eritrese afkomst. Ze waren in Amsterdam op doorreis naar een huwelijk van een familielid in Duitsland. Een van de twee werd in zijn nek gestoken en zit sinds de aanslag in een rolstoel. Hij kan niet meer werken en moet drie keer per week naar de fysiotherapeut. ,,Dat wordt op een gegeven moment niet meer vergoed, mijn cliënt maakt zich daar zorgen over”, aldus de advocaat van de slachtoffers. Met de andere man, die in zijn arm werd gestoken, gaat het inmiddels wat beter. Ze zijn beiden van plan om naar de inhoudelijk zitting van de zaak, waarschijnlijk aan het eind van de zomer, te komen.

  De Gelderlander

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.