Hongarije en Italië vormen 'anti-immigratie' as: "We hebben een nieuwe Europese Commissie nodig die grenzen Europa beschermt"

Geen categoriesep 01 2018, 18:00
Aldus de Hongaarse premier Viktor Orbán.
De Hongaarse premier Viktor Orbán en de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini hebben afgesproken samen een anti-immigratie as te vormen. Die as moet zich verzetten tegen het open grenzenbeleid van de Europese Unie.
De twee heren spraken op 28 augustus met elkaar in Milaan. Ze spraken af dat ze zouden samenwerken met Oostenrijk en de zogenaamde Visegrad Groep -- Tsjechië, Hongarije, Polen, en Slowakijke -- om de pro-immigratie landen die geleid worden door het Frankrijk van Emmanuel Macron te bestrijden.
Orban en Salvini zijn van zins om een gezamenlijke strategie te ontwerpen voor de Europese verkiezingen van maart 2019, aldus het Gatestone Institute. Het Grote Doel is om Europese instituties van binnenuit te veranderen.
"Vandaag begint een reis," aldus Salvini tijdens een persconferentie met Orbán, "die in de komende maanden in een ander Europa moet resulteren, in een verandering bij de Europese Commissie, in een verandering van Europees beleid." Dit nieuwe beleid moet gefocust zijn op "het recht op leven, werk, gezondheid [en] veiligheid." De Europese elites, voegde hij daar aan toe, "gefinancierd door George Soros en vertegenwoordigd door Macron ontkennen onze mensen die rechten."

"We zijn dicht bij een historische trendbreuk op een continentaal niveau... Dit is de eerste van een lange serieus van ontmoetingen die erop gericht zijn om het lot te veranderen; niet alleen het lot van Italië en Hongarije, maar het lot van het hele Europese continent."

Orbán was het daarmee eens en voegde daar aan toe:

"Spoedig worden er Europese verkiezingen gehouden. Er zijn veel zaken die moeten veranderen. Op dit moment zijn er twee kanten in Europa: één kant wordt geleid door Macron, de kant die voor opengrenzen en massa-immigratie is. De andere kant wordt geleid door landen die hun grenzen willen beschermen. Hongarije en Italië horen bij de laatste kant.

"Hongarije heeft bewezen dat we immigranten kúnnen tegenhouden op het land. Salvini heeft laten zien dat migranten gestopt kunnen worden óp zee. We danken hem dat hij Europa's grenzen beschermt.

"Migranten moeten teruggestuurd worden naar het land van herkomst. Brussel zegt dat dit niet kan. Ze zeiden ook dat het onmogelijk was om migranten tegen te houden op het land, maar wij hebben dat wél succesvol gedaan.

"Salvini en ik delen hetzelfde lot. Hij is mijn held."

Het zal niemand verbazen dat de Franse president Emmanuel Macron daar net een beetje minder blij mee is. Die reageerde dan ook meteen:

"Als ze mij willen zien als hun grootste tegenstander dan hebben ze daar gelijk in. Het is duidelijk dat de tegenstellingen tussen nationalisten en progressieven tegenwoordig groter worden. Ik zal niets geven aan de nationalisten en andere voorstanders van hatespeech."

Salvini was daar niet van onder de indruk:

"Vanaf het begin van 2017 tot vandaag heeft het Frankrijk van "braafste jongetje uit de klas" Macron meer dan 48.000 immigranten geweigerd aan de Italiaanse grens, dit is inclusief vrouwen en kinderen. Is dit het "warme welkom" waar hij en zijn mede brave jongetjes het zo vaak over hebben?

"In plaats van anderen de les te lezen verzoek ik de hypocriete Franse president vriendelijk om zijn grenzen te openen en al die duizenden immigranten toe te laten, zoals hij eerder ook al beloofde.

"Italië is niet langer het vluchtelingenkamp van Europa. Het feest voor (mensen)-handelaren en moreel superieure types is voorbij!"

Het slotwoord is aan Orbán:

"We hebben behoefte aan een nieuwe Europese Commissie die zich inzet voor de bescherming van de Europese grenzen. Na de Europese verkiezingen hebben we een Commissie nodig die landen -- zoals Hongarije -- die hun grenzen beschermen niet bestraffen."

En dat is dus waar Salvini en Orbán nu mee bezig gaan: Europa van binnenuit te veranderen, zodat zij het immigratiebeleid kunnen hanteren waar zij allebei al jaren voor pleiten: een beperkt immigratiebeleid, en een einde aan de open grenzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten