Hyperpolitiek-correct Zweden doet “seksistische” meme met afgeleide vriend in de ban: ‘Denigrerend naar vrouwen!’

Zweden rekent af met memes, omdat ze “denigrerend naar vrouwen” zijn. Dat vindt althans de reclame-ombudsman in een gerechtelijke uitspraak, die een bedrijf op de vingers tikt omdat deze de welbekende meme met de afgeleide vriend gebruikte om personeel te werven.

Het is momenteel in Zweden een behoorlijke politieke puinhoop, maar tussen alle belangrijke zaken door hebben de Scandinaviërs toch nog tijd gevonden om een populaire meme te verbannen. Het gaat om de ‘afgeleide vriend’-meme, waarbij een jongen een vrouw die zijn pad kruist schaamteloos nakijkt. Daarbij wordt hij gecorrigeerd door zijn vriendin, die het vrijpostige gedrag van haar partner niet op prijs stelt. Het is wellicht één van de bekendste internetplaatjes van de afgelopen jaren, en wordt dan ook veelvuldig ingezet door zowel mannen als vrouwen om de strijd tussen een rationele keuze, en een irrationeel (maar toch aantrekkelijk) alternatief aan te duiden.

Dat is echter niet hoe de Zweedse reclame-ombudsman dat ziet. In een gerechtelijke uitspraak kapittelt de overheidsdiender het bedrijf Bahnhof, dat deze meme gebruikte om personeel te zoeken op social media. De vriendin is “je huidige werkplek”, du is jij, en de andere vrouw is Bahnhof.

På jakt efter ett nytt jobb? Just nu letar vi efter säljare, drifttekniker och en skillad webbdesigner. Kolla in vår sida med lediga tjänster här: https://www.bahnhof.se/om/karriar

Geplaatst door Bahnhof op Woensdag 4 april 2018

Mag niet, volgens de zogeheten RO. Want: stuitend seksisme! En dus kreeg Bahnhof een flinke pets op de vingers:

““The advertisement objectifies women,” the ombudsman, RO, said. “It presents women as interchangeable items and suggests only their appearance is interesting … It also shows degrading stereotypical gender roles of both men and women and gives the impression men can change female partners as they change jobs.”

The ombudsman, who can criticize ads but can’t impose sanctions, said the image objectified the two women by presenting them as workplaces, but the man as an individual, and added that the “other woman” was clearly a “sex object … unrelated to the advertisement, which is for recruiting salespeople, operating engineers and a web designer”.”

Bahnhof is overigens niet van plan om de meme offline te laten. Terecht natuurlijk: laat die knettergekke politiek-correcte Zweden maar fijn in hun seksismeroepende sop gaarkoken. Basta!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Dat land is knettergek.

  Had Zweden de beschikking over een eerlijke pers, echte journalisten, geen activistische politie- en justitie-apparaat en een niet cultuur-marxistische onderwijs dan waren de SD al lang veruit de grootste geweest.
  Maar net als Nederland is de democratie in dat proto-islamitisch land een volstrekt lachertje.

  1. Aytas

   Ja hoor proto islamitisch land. Hoe zo’n aandeel van de bevolking is islamitisch? Jou kunnen ze waarschijnlijk nog overtuigen dat Doornroosje een waar gebeurd verhaal is. Als Zweden is eerder proto fascistisch, wat ook niet zo is kom er geregeld, heb er door een vriendin veel fijne blanke vrienden gemaakt. Toevallig Kevin McDonald gelezen? Die heeft allerlei van dat soort rare theorieën.

 2. Cas-v86

  Zweden verdient echt de ondergang, wat een ongelofelijk stel idioten zijn daar aan t bewind. Het volk is in oorlog met polariserende waarden onder bevolkingsgroepen en ze hebben het zelf niet eens door. Sterker nog, ze spelen de globaliserende zwakte van de sociaal-liberalen in de hand door dit soort vreselijke lange-tenen politiek. Een plaatje verbieden omdat het beledigend kan zijn. Walgelijk. Als je niet om kunt gaan met beledigingen zo nu en dan, dan heb je geen flikker te zoeken op deze aardbol.

 3. fusilier

  Zo te zien een nette man, maar is en blijft een jager. Zit in zijn genen.

 4. Aytas

  Wat jammer, ik vind flirten en zo zo fijn. Als ik een keer een vriendje heb vind ik het helemaal geen probleem als hij een keer naar een andere vrouwen kijkt. Geeft mij de vrijbrief om naar lekkere kerels te kijken en andere mooie vrouwen.

  Dit is allemaal zo overdreven .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.