Idioot links wetenschappelijk onderzoek: “Melk is een symbool van witte dominantie en superioriteit!”

In het rechtswetenschappelijke tijdschrift Brooklyn Law Review verscheen afgelopen maand een artikel waarin melk werd aangeduid als een symbool en gereedschap van “witte dominantie en superioriteit”. Daarom moet het woordje ‘melk’ vervangen worden door ‘mylk’. “Om het woord te heroveren en opnieuw uit te vinden voor de “post milk generation.”

Er zijn de afgelopen jaren flink wat oude idolen van hun sokkel gehaald. Zwarte Piet? Racistisch, moet weg. De Dukes of Hazzard? Racistisch, moet weg. En sommigen zeggen zelfs dat de Dodenherdenking op 4 mei racistisch is en weg moet.

Maar een nieuw wetenschappelijk paper dat wordt gepubliceerd door het gezaghebbende Amerikaanse juridische tijdschrift Brooklyn Law Review maakt het allemaal nog een beetje bonter. Het paper suggereert de mogelijkheden van plantaardige melk te onderzoeken, maar in werkelijkheid is het een hatelijk pamflet tegen de al duizenden jaren ingeburgerde koeienmelk. Zo wordt melk geframed als een construct van witte dominantie en superioriteit. “Het woord zelf betekent “uitbuiten”“, aldus het schaamteloze paper:

“Milk is one of the most ubiquitous and heavily regulated substances on the planet – and perhaps one of the most contested. It is tied closely to notions of purity, health, and femininity, and is seen as so central to human civilization that our own galaxy – the Milky Way – is named after it. But despite its wholesome reputation, milk has long had a sinister side, being bound up with the exploitation of the (human and nonhuman) bodies it comes from and being a symbol of and tool for white dominance and superiority. The word itself, in verb form, means “to exploit.” “

Gelukkig biedt dit paper, geschreven door een Amerikaan werkzaam aan de George Washington University in Washington D.C. en een Zweed aan Lund University, een oplossing. We gaan plantaardige melk vanaf nu niet meer melk noemen, maar mylk. Zo kan het woord worden heroverd voor een zogenaamde “post-melkgeneratie”:

“It explores plant milk’s potential as a “disruptive milk,” one that can break free from the exploitation and oppression long bound up in dairy milk, and argues that an act of verbal activism – replacing the “i” with a “y” to create “mylk” – may present plant milk advocates with an opportunity to reclaim and reinvent the word for the “post milk generation.””

Gewoon één woord: knettergek. Of eigenlijk drie: volkomen, knettertje knettergek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. hans-e-pans

  Je moet wel erg dom zijn om dit een wetenschappelijk onderzoek te noemen. Maar zijn we al enige tijd iets anders gewend?

 2. Adriaan

  Koffie macchiato wordt straks niet meer geserveerd. Cappuccino is ook uit den boze. Alleen nog black coffee mag er worden gedronken. Dat hier ‘wetenschappers’ mee bezig zijn. Interessant om wetenschappelijk uit te zoeken waarom mensen gek aan het worden zijn.

  1. Bloem

   Beste Adriaan dat is toch ook de lekkerste vorm van koffie. Het Angelsaksische spreekwoord luidt toch niet voor niets “once you go black,…..”

   Laten we vooral kostelijk lachen om dit onzinnige onderzoek.
   Er zijn vast van die linkse malloten op dit forum die die serieus nemen.

 3. Paaldanseres

  Nou, we weten weer genoeg hoor. Wat een stelletje dwazen. Die moeten wat meer melk drinken, hun gestel is aan het aftakelen. Die gasten zijn gewoon van ut padje af. Next.

 4. sjun

  Gelukkig neemt niemand zulke claims die sterk doen denken aan de absoluut gebrachte mening van Willem H nog serieus,

 5. Roughwood

  Ik kijk met zeer grote belangstelling uit naar het wetenschappelijk onderzoek aangaande chocolademelk… Stelletje mafklappers!

 6. Rosasolis

  Wat een onzin. Moeten wij niet alleen geen melk meer drinken, maar ook geen yoghurt, en kwaak eten, omdat ook zij wit zijn! En ook geen witte wijn drinken, en ook niet witte
  rum, of 7-up drinken omdat het “witte” producten zijn. Misschien moet het woord white of wit uit de woordenboeken verdwijnen. Ik ben benieuwd als er een reactie
  van Sylvana komt.

 7. Ni28

  Ik drink al een hele tijd geen melk maar deze reden is bij mij niet opgekomen. En milky way is eenmaal geen zwarte gat vandaar het wijzen naar wit van het licht zoals deze zichtbaar is. De wereld wordt steeds dommer.

 8. Willem Alexander

  chocolademelk?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.