Islamofobie?! Moslimtheoloog moet opbiechten: ‘Nergens ter wereld hebben moslims het zo goed als in Nederland!’

Het is in Nederland helemaal niet zo ernstig gesteld met de zogenaamde ‘islamofobie’ waar mannetjes als Tunahan Kuzu of Abou Jahjah zo vaak over klagen. Sterker nog: geen land ter wereld zorgt zó goed voor z’n moslims als Nederland. Dat zeg ik niet, maar de islamitische theoloog Mohammed Ajouaou. Kappen dus met al het gezeur over hoe slecht moslims zogenaamd behandeld zouden worden hier!

Als moslim in Nederland heb je het helemaal niet zo slecht. Misschien krijg je een ander beeld als je luistert naar de tirades van DENK-volksmenners als Tunahan Kuzu of Farid Azarkan, of je oor te luister legt bij professionele whitey helpers als Sunny Bergman. Maar niets is minder waar: moslims in Nederland hebben het reuzegoed. Sterker nog: je kan als richting Mekka biddende geloofsfan nergens in Europa beter bivakkeren dan in Nederland. België doet namelijk moeilijk over hoofddoeken, in Frankrijk vindt men dat moslimjongeren ook varkensvlees mogen eten en in Polen of Hongarije “kan je het wel helemaal vergeten.”

Kortom: moslims in Nederland zitten er maar warmpjes bij. Nee, dat zijn geen verhaaltjes van de PVV of Pegida. Het wordt gewoon beweerd door islamitische theologen, werkzaam aan de Vrije Universiteit. Het is hier een waar paradijs voor de volgelingen van de Profeet, zo vertelt Mohamed Ajouaou vandaag in De Volkskrant:

“Als moslim in Europa, zegt Mohamed Ajouaou (50), theoloog, auteur en docent Islamstudies aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, ben je waarschijnlijk in Nederland het beste af. Er is vrijheid van geloof, er is respect voor de islamitische rituelen, er mogen moskeeën worden gebouwd.

‘Moslims die beweren dat hier geen godsdienstvrijheid bestaat, hebben het mis.’”

Zo, dat verheldert een boel! We kunnen dus stoppen met het verhaaltje over moslims als een soort weerloze slachtoffers van het xenofobe Nederland. Het moge duidelijk zijn dat die lezing van onze maatschappij een regelrecht gejokt verhaaltje is – niets meer en niets minder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ni28

  ‘Nergens ter wereld hebben moslims het zo goed als in Nederland!’
  En dat allemaal ten koste van de autochtone Nederlanders. En nog klagen zij. En wie zou moeten klagen, klaagt niet. Vind ergens nog zo rare land en ga dan pas klagen.

  1. Top

   En het is nu wachten, op onze huispisvlek. 1,2,3?

   1. Bloem

    U zegt het, de rest dacht het

  2. Diederik van Walsum

   Beste Ni28,

   Dat nergens zo goed hebben, moet zijn: onze overheid doet aan Moslimpamperij over de ruggen van hun eigen Nederlandse burgers.

 2. Benny

  Tuurlijk nl the best….. ze worden in de watten gelegd, geknuffeld, vertroeteld, mogen doen en laten wat ze willen…. hebben hun eigen scholen,eigen winkels ,thee huizen .moskeeën,complete wijken , maar nog steeds is het niet genoeg….en niet goed genoeg…en iedere ook maar enigszins kleine opmerking over hun geloof of traditie is gelijk racisme, fascisme,enz enz

 3. FLP

  1.2.3 Tengo!!

 4. FLP

  Ik denk dat ie een hartaanval heeft gehad.

  1. Original NL

   Nee…De woorden pvv en fvd zijn weer gevallen…daar heeft tengo het druk mee.

 5. swetsnek

  Hoezo onze moslims ????
  Dacht het niet .

 6. Pjotter

  Dan zullen nu in de landen waar moslims naar de EU willen NL op de richtingborden komen.

 7. henk vintage

  Er is maar een land ter wereld waar je zonder tegenprestatie binnen kan lopen, nooit meer hoeft te werken, je eigen geloof kan laten financieren, je eigen scholen gefinancierd worden en waarbij je jouw weldoeners kan verachten als zijnde ongelovige varkens en ezels.
  Ik moet zeggen ezels dat klopt wel, wat een land.

  1. Mart

   Probeer eens al nederlandse emigrant terug te komen (er waren er uit canada een poosje geleden),dan loop je tegen een muur.Over opname van die afrikaanse blanke boeren hoor ik ook niets.

  2. Frits Jansen

   Om on Nederland te komen wonen heb je in elk geval een verblijfsvergunning nodig. Zelfs EU burgers kunnen niet overal in de EU gaan wonen, ontdekte ik toen ik voor een paar maanden een kamer huurde in Duitsland. Dat mag alleen als je een inkomen hebt en een zorgverzekering, want ze willen dat je niet meteen 8n het sociale v a nu met springt.
   Financiert onze overheid religieuze instellingen? Ik dacht het niet.
   Eigen scholen? Ja dat is de uitkomst van de “schoolstrijd” ruim honderd jaar geleden. Dat werd een politieke afruil met vrouwenkiesrecht.
   Dus als het niet meer wordt toegestaan scholen te beginnen op levensbeschouwelijke grondslag, dan moet ook het vrouwenkiesrecht worden teruggedraaid. Dan zijn we meteen ook af van de Patij voor de Dieren, een typische vrouwenpartij.

 8. AS210854

  Dat wist ik al. Mijn pensioenen zijn al jaren niet meer ge indexeert. Alles wordt maar duurder en duurder. Dat moslims het zo goed hebben in Nederland moet toch ergens vandaan komen.

 9. Original NL

  Citaat….er is respect voor de islamitische rituelen…..
  Alleen bij de linksliberale deuggestapo…dat dan weer wel…persoonlijk schijt ik op religieuze rituelen….vooral als daar dieren het slachtoffer van zijn.

 10. P.Sisterons

  Als islam niet wordt gestopt zal onze samenleving vroeg of laat omvallen’ – ‘Wereld zou betere plek zijn als islam niet bestond’ – Als huidige trend zich doorzet wordt de AfD in 2021 de grootste partij van Duitsland. En als moslims het nergens zo goed hebben als in NL, laat ons dan gewaarschuwd zijn. Geen moslims meer toelaten in NL. Er zijn al genoeg problemen zonder het soort mensen dat de Westerling veracht en graag de staatsruif leegvreet.

  1. Frits Jansen

   “het soort mensen dat de Westerling veracht”.
   Grappig, dat kan op twee manieren worden gelezen.
   Volgende vraag is wie de meeste verachting ten toon spreidt: westerlingen of oosterlingen.

 11. sjun

  Zo groeit het maatschappelijke bewustzijn in Nederland: http://verenoflood.nu/islamofoben-fobie/ Daar kan geen door Enis Odaci bedachte Nora tegenop.

 12. fusilier

  Het hoge woord is eruit in Chemnitz, journalisten hebben de beelden gemanupileert over de zogenaamde jacht op buitenlanders.

  1. Tengo Kawana

   Gemanipuleerd misschien.

   1. Capo

    – weinig zin keer heeft. (wilders-steunt-volmondig-oproep-van-marokkaanse-koning-aan-marokkaanse-nederlanders-om-terug-te-keren-doen)
    – dividentaffaire (fvd-en-pvv-op-winst-in-peiling-de-hond-rutte-maakt-coalitiepartners-d66-en-cda-kapot)
    – demonstratievriheid. (peter-r-de-vries-cartoonwedstrijd-wilders-valt-buiten-vrijheid-van-meningsuiting-is-haatzaaien-en-provoceren)

   2. Mart

    Clever boy….

   3. Frits Jansen

    U moest ook maar eens een PVV woordenboek kopen.
    Marokkanen praten trouwens al lang van “de kofschip”.

 13. fusilier

  Van mij hadden ze ook echt mogen zijn, oog om oog tand om tand

 14. Mart

  Ik woon in een land waar het woord moslims zelden valt…..Ze zijn er wél maar houden zich nog gedeisd.Sommige brasilianen hebben hun vaardigheid met het slagersmes goed bestudeerd.Dat bleek gisteren wel.

 15. leeuwvanvlaanderen

  Dan moeten we daar maar eens snel een eind aan maken

 16. worstcase

  Conclusie is duidelijk. Daar moet snel verandering in komen. Nederland mag geen walhalla voor moslims zijn. Ze moeten gaan ervaren dat de islam in zijn huidige vorm hier absoluut niet thuishoort. Het is een “godsdienst” die intolerant en gewelddadig is.

  1. Frits Jansen

   Het lijkt het christendom wel, alleen is de islam heel preuts (hoofddoeken!) terwijl Roomse priesters wel pap lusten van seks, vooral met minderjarige jongetjes.

   Nederland ontstond in de 16de eeuw als een protestants land dat zich in een 80-jarige oorlog losmaakte van een Roomse Spaanse tiran. Roomsen hebben hier dus niets te zoeken, en de zogenaamde “generaliteitslamden” (Brabant en Limburg) moeten maar snel aan België worden overgedaan.

 17. nienke

  Natuurlijk zijn ze nog lang niet tevreden, dat zijn ze pas als heel Europa een moslimstaat is geworden.
  Geef je ze 1 vinger nemen ze 2 handen.
  De islam heeft geen stukje respect voor geen 1 ander godsdienst en uiteindelijk eisen ze alleen maar, hebben schijt aan de democratie, schijt aan onze manier van leven, schijt aan onze wetten, aan Joden, Christenen,homo’s,andersdenkenden.
  Waar ter wereld deze ideologie zich neerstrijkt, er komt oorlog.
  Intolerant, dominant, respectloos voor andersdenkenden en andere geloven.

 18. Adana1969

  Ik ben zelf moslim geboren.tot dat nl mij vrijheid van meening. vrij denken.vooral vrij leven zonder welk god dan ook.het is zeer gevaarlijk dat achterlijke gloof.afschuwlijk word ziek van.

 19. Frits Jansen

  Dat neemt allemaal niet weg dat Wilders c.s. de islamhaat in Nederland tot grote hoogte hebben opgevoerd, getuige ook een groot aantal “bijdragen” op deze site.
  Zelf ben ik vele malen bespuugd op verdenking iets te positief over de islam te denken, terwijl ik alleen maar vind dat ze met rust gelaten moeten worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.