Joost Eerdmans wil eventueel voor FVD de Eerste Kamer in: “Ik ben beschikbaar voor mooie functies!”

Keert Joost Eerdmans na een tussenpoze van 12,5 jaar terug aan het Binnenhof? Nadat de ex-LPF- en ex-EénNL-politicus in 2006 de Tweede Kamer vaarwel moest zeggen, maakte hij carrière binnen de Rotterdamse politiek met Leefbaar Rotterdam. Nu lonkt de Eerste Kamer, aangezien het Forum voor Democratie kandidaten zoekt. Eén van hen zou Eerdmans kunnen zijn, en dat zou hij best willen, aldus de leider van de Rotterdamse oppositie: “Ik ben beschikbaar!”

Als er medio volgend jaar een nieuwe Eerste Kamer moet worden gekozen, dan is Leefbaar Rotterdam-raadslid Joost Eerdmans prima bereid om plaats te nemen in dit orgaan van de Nederlandse volksvertegenwoordiging. Dat heeft hij gezegd tegen Radio Rijnmond in een telefonisch interview.

Er werd namelijk geïnformeerd naar het feit dat Leefbaar Rotterdam en het Forum voor Democratie hun met veel toeters en bellen aangekondigde alliantie voor de afgelopen Gemeenteraadsverkiezingen nieuw leven gaan inblazen voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019. Leefbaar-kopstukken gaan adviseren om op FVD te stemmen, en zullen campagne voeren voor de partij.

Voor Eerdmans persoonlijk betekent dat nog helemaal niets, maar hij laat duidelijk weten open te staan voor een eventuele zetel in de Eerste Kamer als FVD hem daarvoor vraagt. Die ‘vraag’ heeft nog niet plaatsgevonden, maar als hij komt, dan vindt Eerdmans het allemaal best. Een plek in de senaat noemt hij een “mooie functie”, en zou – indien gevraagd – daar zeker niet voor passen.

We gaan dus zien of Thierry Baudet hem gaat vragen om namens FVD terug te keren aan het Binnenhof. Tussen ons gezegd en gezwegen: het is gezien zijn ervaring in de Tweede Kamer waarschijnlijk de beste man voor die functie binnen FVD, dus Baudet moet wel érg zwaarwegende redenen hebben om Eerdmans niets aan te bieden. Maar we gaan het ongetwijfeld zien, dit najaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Tengo Kawana

  Het pluche lokt.

  1. sjun

   Beter hij dan de zoveelste PvdA/D66-er die Nederlandse belangen aan Brussel tracht te verpatsen.

   1. Aytas

    Wat wordt er volgens jou verpatst dan?

    1. deelszon

     Er zijn weer een paar nieuwe linkers bij gekomen..

    2. Dubbele Komma

     Had jij al antwoorden op mijn vragen aytas?

     Wanneer hebben onze “bevrijders” hun “extremistische” broeders ervan weerhouden de oorspronkelijke bevolking van een land uit te moorden of te verjagen?

     Noem eens 1 voorbeeld?

     1. hans-e-pans

      Er zitten al genoeg voorbeelden van bijklussende oudere van dagen.

     2. Aytas

      Echt? Vraag je dat serieus?Kijk naar Afghanistan en analyseer de situatie eens. Ook al denk ik dat gewoon objectief observeren niet tot jouw vermogens behoort.

 2. Dubbele Komma

  Goede zaak!

  Die linkse klapmongolen van het pluche krijgen!

  1. Meester Kong

   Sorry hoor, maar welke partijen volgens u, behoren tot de linkse kerk ?

   1. Dubbele Komma

    Eeeeeh, ’66 is links,VVD is links, alle eurofiele partijen zijn links.

    Hoezo Kim il kong?

    Waar had je nu weer keihard over willen liegen?

    😀

    Ouwe socialistische dorpsgekkie van me…

    😀

 3. Aytas

  Jammer, bij eerdmans had ik altijd het idee dat hij inhoudelijk aan rechts toevoegd. Als je je bij fvd aansluit is het duidelijk dat je geen besef van normen en waarden hebt.

  1. Tengo Kawana

   Eerdmans verloor met zijn rechts-populistische club de verkiezingen en struikelde het College uit. Nu zoekt hij een beter betaalde baan dan gemeenteraadslid.

  2. Dubbele Komma

   Aytas knullie, niemand zit op jouw hersenloze mening te wachten.

   Als je beweerd dat Marokkanen voor Nederland hebben gevochten maak je jezelf onsterfelijk belachelijk,want er heeft nog nooit 1 Marokkaan voor Nederland gevochten,linkswappie….

   😀

   Je bent allang af,debieltje.. .

   1. Aytas

    Jij kunt niet inhoudelijk argumenteren, dit zal ook mijn laatste reactie op jou zijn. Ik vind het prima om.met mensen die wat inhoudelijks te melden hebben het oneens te zijn. Met achterlijken die alleen kunnen schelden vanuit een overduidelijk misplaatst superieur gevoel, want jij bent denk ik het achterlijkste wat er op forums reageert de strijd aan te gaan is zinloos. Tot iemand met een iq doordringen dat net boven zwakzinnig zit gaat toch niet. Laatste reactie tenzij je een vrouw netjes en respectvol weet te behandelen.

    1. Tengo Kawana

     Je ziet het juist, Aytas, Dubbele Komma is een verwarde en tamelijk onnozele trol die hier alleen komt om zijn onderbuik te ledigen.
     Negeren is de enige oplossing.

    2. swetsnek

     prima knul we laten jou ook links ..?? hahaha liggen dan, bedankt voor jou inbreng al was die van nul en gene waarde ,maar toch … ach je doet je best zal ik maar zeggen

    3. Elu Thingol

     Raak!

 4. Capo

  Goed plan. Joost is een capabele vent die de zeilen weet bij te zetten tegen het partijkartel.

  1. Meester Kong

   @Capo met een bovengemiddelde IQ, die snapt toch wel dat als FvD wil regeren, het toe zal treden tot -het kartel-.

   1. Elu Thingol

    Ja, het blijft in nevelen gehuld hoe Baudet van plan is het “kartel open te breken”, terwijl hij er in de toekomst zaken mee moet doen.

    1. Tengo Kawana

     Baudet is te licht voor de professionele politiek en zal nog minder bereiken dan Wilders.

     Geef die man niet zoveel aandacht.

     1. Elu Thingol

      Hij is te licht en iedereen gaat ook zien dat hij te licht is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.