Kinderachtige D66-eurofielen doen wedstrijdje ‘wie is de grootste hielenlikker van president Macron?’

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de grootste Emmanuel Macron-fanboy van Nederland? Nou, die persoon mag dan de D66-lijsttrekker bij de aankomende Europese Parlementsverkiezingen worden!

Het is u wellicht bekend: volgend voorjaar vinden er verkiezingen plaats voor het Europese Parlement. En bij een zelfverklaarde pro-EU-partij als D66 is dat natuurlijk een big deal. Je mag op de voorste rij van het dagelijkse eurofiele fluitconcert plaatsnemen. Wat een voorrecht!

Maar voordat je daar bent, moet je nog wel even bewijzen dat je wel genoeg EU-nationalistisch bent. D66 zoekt namelijk een lijsttrekker en die strijd is momenteel een free for all tussen de huidige europarlementariërs Sophie in ’t Veld en Marietje Schaake, en de voormalige speechschrijver van Alexander Pechtold himself: Felix Klos.

Drie enthousiaste eurofielen, maar wie is er nu écht het meest enthousiast? Nou, degene die het dichtst in de buurt komt van de aura van EU-superster Emmanuel Macron (tevens president van Frankrijk). En dat is (volgens Felix Klos) Felix Klos! Want Fé kreeg een heuse brief met de hele echte handtekening van mooiboy Emmanuel:

felix-brief-macron

Maar Sophie in ’t Veld wist daar wel raad mee. Sophie kreeg namelijk geen brief, maar een hele echte hand én oogcontact met de Justin Bieber onder de eurofielen. Nou, dát is natuurlijk ook wat waard:

sophie-retweet-macron

D66-leden staan nu dus voor de keuze? Gaan ze voor Felix “Macron-brief” Klos, of Sophie “Macron-handdruk” in ’t Veld? Spannend hoor! Het enige wat we nu met zekerheid kunnen stellen is dat Marietje “niets met Macron” Schaake nu wel goeddeels uit de race om het lijsttrekkerschap gebeukt is. Zonde hoor, voor Marietje en haar twee trouwe fans.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Capo

  D’66 heeft zichzelf overbodig gemaakt.

 2. Meester Kong

  Forum voor Democratie gaat volgend jaar niet alleen meedoen aan de Provinciale Staten- en Eerste Kamerverkiezingen, maar ook aan de Europese. Partijleider Thierry Baudet heeft dat gezegd tegen BNR. Het mag dan waar zijn, zo verklaarde hij ter toelichting, dat zijn partij tegen de EU is, maar ze is niet tegen Europa.

  Een beetje merkwaardige motivatie om de verkiezingsdeelname te rechtvaardigen, want in 2019 wordt niet het parlement van ‘Europa’ gekozen, maar dat van de EU. Maar goed, PVV, Front National en andere geharnaste tegenstanders van de EU zetelen ook in het Europarlement, dus waarom FVD niet? Het schuift niet onaardig en er doen zich in Brussel en Straatsburg altijd wel momenten voor waarop je kunt roepen dat de Europese Unie een ondemocratische, bureaucratische en geldverslindende moloch is, die zo snel mogelijk dient te verdwijnen. Die boodschap, die er bij de achterban ingaat als koek, haalt vaak eerder de media dan de inhoudelijke besluiten die het EP na eindeloze deliberaties af en toe weet te nemen.

  1. Capo

   Dat syn mear as trije rigels Kong, wêr hasto dy tekst wei?

   1. Meester Kong

    Do meist net op my reaguren (wet Capo) en de tekst komt fan FrontB.

    1. sjun

     Jo binne in skamte foar it Fryske folk.

  2. Floris

   Héééé, ik zie weer een tekst van Kong die langer is dan twee zinnen…

   Dus maar weer even gegoogled. En ja hoor, hij heeft het gejat: http://frontbencher.nl/fvd-gaat-de-eu-in/

   Altijd je bronnen vermelden, opa!

   1. Capo

    @Floris: Ik heb hem er in het Fries naar gevraagd:

    Zijn antwoord: “Jij mag niet op mij reageren (Capo-wet) en de tekst komt van Frontb.”

    1. Floris

     @ Capo: op Kong kan wat mij betreft volop gereageerd worden, want hij is geen sokpop, maar veel zin heeft het niet. Meestal laat ik deze bejaarde puber maar lullen.

     😉

     1. Capo

      Inderdaad, daarom wijk ik af en toe even van mijn (ik citeer) Capo-wet af. 😛

 3. henk vintage

  De twee dames zijn kansloos bij Macron, veel te jong.
  Hij valt op oma’s.

 4. P.Sisterons

  Even off topic: wanneer wordt Pechtold aangepakt over zijn malversaties in Leiden?

  1. Seneca

   @sisterons
   NOOIT!!!

 5. Blue monday

  De grootste hielenlikker van Macron ken ik niet, maar D66 komt wel heel dicht in de buurt.

 6. Frits Jansen

  De naam Marietje klinkt wat kinderachtig, maar 8k heb haar ontmoet en ze is een razend slimme meid. Sophie is een doorbijter, maar misschien zou zij eens plaats moeten maken voor een nieuwe generatie. En die knul? Die moet zich eerst maar eens bewijzen in een bijrol, want het Europees Parlement is een heel ingewikkelde organisatie.

  1. Capo

   Ahmed Jansen: Als jij haar ontmoet hebt dan moet het wel wat zijn.

 7. Frits Jansen

  DDS fans kijken niet naar Buitenhof, want dat programma is veel te hoog voor ze gegrepen.
  Jammer, want afgelopen zondag legde Jeroen Dijsselbloem uit dat het toezicht op banken verder versterkt moet worden, maar dat eurofoben dat tegenhouden, zodat de banken vrij spel hebben om ons regelrecht de volgende crisis in te sturen.

  Moraal: eurofobie is DUUR

  1. Capo

   Ahmed Jansen: Zodra ik foben lees haak ik af. Ik ben dan ook anti-EU en net als het FVD voorstander van samenwerking.

 8. Pretpark

  D66=NSB,’ers!!!

 9. Two Ravens Black Kettle

  antiDemocraten’66 is de club van de salafisten en terroristenliefhebbers.
  De anti-Verlichtings partij.

  Zie de Policor heks Judith Sargentini die tot het einde der tijden jihadisten Europa wil binnenslepen.

 10. ruudjeenjose

  Deze landverraadster van nsb66 zal haar straf niet ontlopen.Het scheerapparaat staat klaar om haar hoofd kaal te scheren net als men in de oorlog deed bij de verraders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.