Kneitergestoord PVV-raadslid Delfzijl wil brand in een asielzoekerscentrum “blussen met benzine”

wilders smeding
Foto: PVV-leider Geert Wilders met het Delfzijlse raadslid Emil Smeding. Bron: Wilders / Facebook.

Asielzoekerscentra die in de brand zijn gevlogen dienen te worden geblust met een andere vloeistof dan water, zo wil PVV-raadslid Emil Smading uit het Groningse Delfzijl ons doen geloven. Liever ziet hij de brandweer benzine op de vlammen spuiten waardoor de overheidsinstelling tot de grond toe afbrandt. Geconfronteerd met zijn utispraken meldt Smading dat hij het niet zo meende. Later zegt hij dan ook weer dat ze “het maar een keer goed moeten doen”, verwijzend naar het affikken van azc’s.

Een PVV-raadslid uit het pittoreske Delfzijl heeft zich lekker laten gaan op Facebook. Bij een bericht op het sociale medium over het feit dat er brand was uitgebroken bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel, reageerde Smading dat het vuur maar gedoofd moest worden door te “blussen met benzine.” Het afbranden van het asielzoekerscentrum, gebouwd en onderhouden met belastinggeld, ziet de Groningse PVV’er niet als een faux pas. Sterker nog, hij vindt dat het nu maar eens “goed” moet gebeuren:

“PVV-raadslid Emil Smeding uit Delfzijl heeft voor ophef gezorgd met zijn reactie op een brand in het asielzoekerscentrum in Ter Apel afgelopen weekend. Hij schreef: ‘Blussen met benzine!’ Smeding reageerde op een Facebookbericht hierover op de pagina van RTV Noord. Deze reactie hebben we verwijderd, net als andere reacties met dezelfde strekking.

Smeding: ‘Ik zag er geen kwaad in, want ik heb niemand persoonlijk aangevallen. Bovendien is Facebook zo’n onzinmedium. Ik reageerde gewoon op die brand in Ter Apel en schijnbaar vallen mensen daarover’, laat hij in een reactie aan RTV Noord weten. Op de vraag wat hij dan bedoelt met zijn reactie, zegt het PVV-raadslid: ‘Ze steken al een paar keer achter elkaar een woning in brand. Nou, dan moeten ze het ook gelijk maar goed doen, toch?'”

De PVV-raadsleden, allen pas gekozen, zijn “lekker” bezig de laatste tijd. In Rotterdam wilde Maurice Meeuwissen een muur bouwen om de stad heen, terwijl de PVV Emmen te kampen had met een liefhebber van het extreem-rechtse forum Stormfront. Een kandidaat voor een PVV-zetel in Dordrecht moest een boete betalen omdat hij filmpjes had gemaakt waarin hij “fuck the copshad geschreeuwd tegen politie-agenten.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  Nee dat is niet goed, ze moeten gewoon terug, maar als je dat zegt ontploft de boel..

 2.   

  De man vergeet dat hij als volksvertegenwoordiger een voorbeeldfunctie heeft. Lompe kroeg- en inlernetgrapjes zullen steeds weer worden uitvergroot als dat politieke tegenstanders en in zijn geval ook nog eens de pers die in ons land vooral roodverpolitiekt is zo uitkomt. Het lijkt me zeer verstandig dat zijn partij hem dit even verheldert voordat hij zijn eigen politieke glazen verder ingooit.

  1.   

   @Sjun het is uiteraard voer voor onze islammongolen Ernst/Tengo en co

   1.   

    Wat hebben die hier mee te maken?
    Veel belangrijker vind ik of jij die uitspraken steunt of afkeurt.

    1.   

     @BM tuurlijk keur ik het af, ik dat deze mensen terug moeten ipv in de brand

    2.   

     Ik steun het. Een AZC die is afgebrand is nooit een gemis voor Nederland. Een AZC die afgebrand daar kunnen ze geen gelukszoekers plaatsten. Ik zie er alleen maar voordeel in hoor.

  2.   

   Roodverpolitiekte pers? Dat is onzin. De oude pers ja maar de nieuwe pers is erg rechts.

 3.   

  De PVV moet vooral zo doorgaan. Wat een tuig zit er toch in deze partij. Thierry Baudet zal er garen bij spinnen.

 4.   

  Vuur blus je natuurlijk nooit met benzine, daar hoef je geen PVV raadslid voor te zijn. Overigens is Facebook wel een tikkeltje 2009…

 5.   

  Zoals men zaait zal men ook oogsten. We hebben het hier tenslotte over een PVVer

  1.   

   @EDLF precies en dat zie je ook in onze maatschappij gebeuren en de PVV waarschuwt al ja-ren voor de problemen die nu zichtbaar worden in onze maatschappij en de rest? ja de rest steekt zijn dikke volgevreten kop in het beton..

  2.   

   Eugenie de la Fleur = Svetlana = Natte Scheet = CJD = Uiterst Links

  3.   

   Dit haalt nog niet het niveau van Studio Biltstraat, Bertje.

 6.   

  De PVV is natuurlijk een tokkiepartij. Daarbij hoort ook tokkiekrachttaal. Ofwel grove taalgebruik om je emoties uit te drukken. Dit is in een deel van Nederlandse bevolking een normaal gebruik. Een ander deel van de bevolking met meestal een andere culturele achtergrond snapt deze taal niet . Gelukkig haha.

  1.   

   Natuurlijk… Jammer genoeg is het wel de enige partij die voortdurend opkomt tegen de islamisering van Nederland.

   1.   

    PVV is een stem in Nederland die te lang doodgezwegen is.

 7.   

  Smerige opmerking van een smeerlap.

  1.   

   Pisvlekkenvriendjes zijn ook smerig.

   1.   

    Die Arib vond de taalgebruik tijdens de debatten te grof. Dan heeft ze nooit echt Nederlands geleerd!! De Nederlandse taal heeft meerdere lagen , als je alleen ABN beheerst ben je er nog niet.

  2.   

   Kijk eens in de spiegel dan zie jij 2 smeerlappen.

 8.   

  Er is nog een andere reden om niet op deze aso partij te stemmen.
  Het PVV stemgedrag in de 2e kamer:
  https://www.trouw.nl/opinie/vergis-je-niet-ook-op-economisch-vlak-is-de-pvv-keihard-rechts~adb6de73/

 9.   

  Een opmerking van bijgoochem uit de PVV fabriek. Meer is het niet, een “versjwartste nar”.

 10.   

  Niet slim en onhandig van hem. Maar het wijst op een gevoel van machteloosheid en vooral van opgekropte woede. Heeft niks met ultrarechts of nazi’s te maken. Zo lopen er ongetwijfeld honderdduizenden rond in NL Wie het nog niet door heeft. Er woedt een ondergrondse veenbrand. De is niet te blussen. En er is ook geen benzine voor nodig. Net als in Duitsland. Er wordt niet eens meer aan getwijfeld dat daar binnenkort een burgeroorlog uit breekt. Zo juist gelezen. Die vlam zal ook naar Nederland overslaan. Oorzaak en gevolg worden verwisseld. De uitspraak van de PVV-er is het gevolg van de voortdurende haat en agressie die de moslims overal in de wereld en ook in ons land opkotsen. En de schuld daarvan altijd maar weer bij anderen leggen. Vandaag, weer een vrijdagmiddag gebed. Reken er maar op dat er weer de nodige haatsalvo’s in de haattempels worden getrompetterd. Wel in het Arabisch, zodat de autochtonen er niks van snappen.

 11.   

  Laten we wel eerlijk zijn: We moeten gewoon helemaal geen asielzoekers willen hebben. Ze kosten ons alleen maar geld en we hebben er alleen maar ellende van.

  1.   

   Nee jij kost azielzoekers geld. Als de gelukzoekers in de vorm van multinationals eens stoppen met het beroven van Afrika is jouw gesubsidieerde levenstijl over. Je moet de boel niet omdraaien.

 12.   

  ‘In Rotterdam wilde Maurice Meeuwissen een muur bouwen om de stad heen, terwijl de PVV Emmen te kampen had met een liefhebber van het extreem-rechtse forum Stormfront. Een kandidaat voor een PVV-zetel in Dordrecht moest een boete betalen omdat hij filmpjes had gemaakt waarin hij “fuck the cops” had geschreeuwd tegen politie-agenten.’

  Wat betreft de muur om Rotterdam, dat is natuurlijk figuurlijk, moeilijk om te snappen voor sommigen. Trouwens, velen zouden graag een grote muur om het linkse Amsterdam zien. Wie een afbeelding deelt welke van Stormfront komt, hoeft niet per se een liefhebber van Stormfront te zijn. Het gaat om de inhoud van de afbeelding, niet om de bron. Als DDS bij een bericht een foto deelt van bijv. DENK, wilt dit dan automatisch zeggen dat DDS Erdogan steunt? Onzin! Het roepen van ‘Fuck the cops’ is niet zo netjes maar de gemiddelde agent zal ongetwijfeld veel vaker en veel ergere dingen naar zijn/haar hoofd geslingerd krijgen.

  Wat betreft PVV-raadslid Emil Smading, zijn uitspraken zijn wellicht niet handig maar we moeten het niet groter maken dan het is. Hij had het over het azc, niet over de bewoners. Ik ken genoeg mensen die vinden dat azc’s mogen afbranden, al is het maar zodat hun wijk -waar een azc staat en waarvan de bewoners hiervan veel overlast veroorzaken- weer veiliger wordt. Niemand zegt dat de bewoners moeten verbranden. Het is als de opmerking ‘val dood’ welke ook vaak wordt gemaakt, nemen we dat serieus? Tuurlijk niet… het is figuurlijk, elke malloot zou dat toch moeten snappen?

  Gaat het om PVV’ers dan schijnt alles 110% erger te zijn en/of worden de feiten een beetje opgeleukt, leest lekker weg…

 13.   

  Gorgeous Geert heeft nu alleen maar tuig in zijn stiekem, prive PVV Spocieteit. Althans wat er over is van dit societeit…Want van degenen die wel werden toegelaten als medewerker onder Geert, hebben weinig het overleefd, en zijn inmiddels uit de PVV gestapt. Zij zijn naar een ander echte partij gegaan of helemaal uit de politiek.
  Gelukkig is E. Smeding uit het raad van Delfzijl gestapt. Wie wil samenwerken met een wezen dat wil een brand met benzine blussen op een gebouw met inwoners? Heeft dit idioot ooit gehoord van de vreselijke brand enkele jaren geleden in een tiener club
  in Volendam? Het Branden Wonden Centrum in Beverwijk was vol met jonge mensen met zeer ernstige brandwonden. Van de velen die gered werden, vertellen zij nog steeds over de vreselijke pijn die zij hadden, en nog steeds hebben.
  Niets is erger dan brandwonden te genezen! De doctors en verpleegkundigen van de de beste brandwonden ziekenhuis in Europa, (Beverwijk), kunnen dit vertellen.
  Hartziekte en kanker kan genezen worden door medicijnen en andere ingrepen.
  Deze twee ernstige ziektes krijgen veel geld en steun, maar hoeveel leden van de PVV
  Societeit zouden geld kunnen geven aan de grote Brandwonden Ziekenhuis in Beverwijk om help te bieden aan onze Nederlandse mensen te helpen, die slachtoffers werden in die grote brand in Volendam. Eerder was de grote vuur ramp in Enschede.
  Ik denk niet dat de PVV Societeit, en wat het ervoor staat: niets weet over onze Nederlandse vuur rampen of hiervan kunnen schelen.

 14.   

  Door dit soort uitspraken raak je (zwevende) kiezers kwijt. Wilders moet deze idioot uit de partij schoppen.

 15.   

  Men kan van hem zeggen wat men wil….maar hij was in ieder geval bereid tot blussen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!