Knettergekke Guy Verhofstadt: Amerika moet nú ingrijpen tegen het Hongarije van “neofascist” Orbán!

Volgens gekke Guy moeten de Verenigde Staten nú optreden tegen Hongarije, want het land is een bedreiging voor de “internationale orde”.

Het is weer eens schreeuwen en tieren geblazen in het Brusselse kantoor van de Europese liberale voorman Verhofstadt. Ditmaal niet in steenkolen-Engels in de zaal van het Europese Parlement, maar tegen CNN. Want de Amerikaanse nieuwszender komt met een boos stuk van de Belgische ex-premier, die weer eens tekeer gaat tegen de man die hij ziet als z’n grootste tegenstander: de Hongaarse premier Viktor Orbán.

Ik zal niet zo ver gaan als Geert Wilders om Orbán een “held” te noemen die “de Nobelprijs verdient“, want duidelijk is dat de autoritaire trekjes van Orbán en zijn Fidesz-partij geen gezonde ontwikkeling zijn in een westerse democratie – zoals ook Hongarije dat in de jaren ’90 geworden is.

Maar de ronduit hysterische wijze waarop Verhofstadt vervolgens tekeer gaat tegen Hongarije, is domweg verbluffend. Eerst wilde hij al een EU-superheldenclub opzetten, met als deelnemers onder anderen de Franse president Macron en onze eigen premier Rutte, om Orbán en zijn “alt-right vrienden” te bestrijden. Verhofstadt is nu echter klaar met z’n Avengers Squad-fantasieën, en droomt nu over Amerikaanse interventies.

Want de VS zouden toch echt eens huis moeten houden in Hongarije, aldus Verhofstadt tegen CNN:

“In the coming weeks and months, the international community — and the United States in particular — must heed our warning and act: Hungary’s government is a threat to the rules-based international order.

European governments and the US have a moral obligation to intervene. We cannot stand aside and let populist, far-right governments drag democratic European states into Vladimir Putin’s orbit and undermine the postwar international norms.

This is not in the interests of the people of America or Europe. We need to stop him — now.”

Juist ja. Koekoek!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Bloem

  Was het niet deze zelfde man die samen met zijn VVD maatje eigenhandig een burgeroorlog heeft veroorzaakt in Oekraïne. Was het niet juist zijn optreden dat de opstandelingen in handen van Rusland dreef. Waarom is deze man nog niet opgepakt en berecht voor zijn misdaden?

  1. Kees

   Waarna een democratisch gekozen president werd afgezet ten gunste van een EU ja knikker.

 2. Dirkje60

  De EU is een bedreiging voor de “internationale orde mafkees.

  1. penis aqua di rosa

   Dirkje60:
   Kop-Spijker

  2. Bloem

   Deze mafkees zelf ook.
   Ik begrijp niet dat de EU deze man niet allang uitgerangeerd heeft.

 3. DolleDries

  Eerst Amerika en Trump voor alles uitmaken en nu om hulp smeken. Deze kerel is gek.

  1. Ni28

   🙂

 4. HierBenIk

  Ongelofelijk, Orban is voor de derde keer (even uit mijn hoofd, hopelijk juist) democratisch gekozen. Ik kan me deels volgen in de kritiek van mensen op zijn media beleid. Maar goed hij is gekozen en een groot deel van het volk kan zich er in vinden. Het volk vindt het waarschijnlijk belangrijk om de eigen Hongaarse identiteit te waarborgen. Verhofstadt heeft het recht niet om hem daarop te veroordelen. En eerlijk gezegd, ik wou dat wij zo’n regeringsleider hadden die opkomt voor de belangen van het volk in plaats van belangen van de EU en Multi-Nationals. We komen overigens graag in Hongarije. Leuke vriendelijke mensen.

 5. Tengo Kawana

  “duidelijk is dat de autoritaire trekjes van Orbán en zijn Fidesz-partij geen gezonde ontwikkeling zijn in een westerse democratie – zoals ook Hongarije dat in de jaren ’90 geworden is.”

  Dat ziet Tim juist maar het is tenminste zo kwalijk dat Orban zichzelf en zijn familie schaamteloos heeft verrijkt met EU-subsidiegeld.
  Orban heeft Hongarije omgevormd tot een totaal corrupte kleptocratie van oligarchen die met elkaar de buit verdelen terwijl de bevolking in armoede leeft.

  Dit schandaal wordt, ook in de beschouwing van Tim, verdoezeld door het te verpakken in de bruine politiek van Orban.

  1. deelszon

   @Tengo de EU moet haar mond houden..

   1. Capo

    En anders naar Ceder Consult in Den Haag.

   2. Capo

    Als democratisch gekozen volksvertegenwoordiger je land beschermen tegen de satanische islaminvloeden verdient wat mij betreft per direct de Nobelprijs voor de vrede. Zonder islam is vrede eerder in zich of bestendig.

  2. Stanly2000

   Ernst heeft natuurlijk cijfers en feiten? Zo niet mond houden dommertje!

 6. henk vintage

  Om welke reden zou Amerika zich moeten bemoeien met Hongarije idioot.
  Jij wil toch een eigen EU leger om de bevolking van Europa te knechten.

 7. DolleDries

  Hongarije eerst jaren bek houden en doen wat wij zeggen uit het Oosten en nu uit het Westen. Denk dat dit volk daar genoeg van heeft.

 8. Kees

  Soms zou je bijna gaan denken dat Verhofstadt op de loonlijst staat van een anti eu-partij. Als er een is die zijn uiterste best doet om afkeer van de eu op te wekken, dan is hij het wel. Zou Nigel hem stiekem betalen?

 9. P.Sisterons

  Het feit dat dat fietsenrek nog vrij rondloopt zegt al genoeg over het ondemocratische instituut EU. Hup, grenzen dicht, immigratie op uitnodiging en illegalen eruit. Geen smoesjes meer.

 10. sjun

  Daar komt de aap uit de mouw. Blijken EU-politici gewoon door George Soros te zijn gekocht om Orban en Hongarije die graag de soevereiniteit in eigen land houden de pis lauw te maken.

  1. Ni28

   Geen gekke gedachte.

 11. Two Ravens Black Kettle

  In Nederland kennen we helaas geen journalisten (op een handjevol na) en hebben we alleen maar de EUSSRfiele MSM.
  Maar mocht er nog ergens een integere journalistenbaas rondlopen dan zou ik er eentje op Guy Verhofstadt zetten. Die knaap zit op een Vesuviusachtige EU-rolering.

  (maar net als bij Libya, Syria et cetera en ad infinitum zullen ze daar wel weer als allerlaatste achterkomen wanneer het via social media jaren daarvoor is geopenbaard.

  En vergeet ook niet; journalisten zijn de allerbeste vrienden van de EU-apparatsjiks waarvan Guy misschien wel de allervuigste is. Dus veel doofpotten, wegkijken, draaihalzen, liefdesmantelen, struisvogelen en de Drie Aapjes vereren.

 12. Pindas

  Zulke gekken daar schoten ze heel vroeger op met dubbelloops Jachtgeweren.

  1. DolleDries

   Wat later kregen ze een bankje in Neurenberg.

 13. Original NL

  Wat een eng klein dictatortje is deze patatboer toch….wat wil hij …bommen op boedapest????
  Nexit….weg van dit zooitje megalomane dorpsgekken.

 14. cornholio

  Volgens Tengo Kwakje moeten wij de mensenhandel stimuleren en als wij daar niet aan meewerken vragen wij de USA om in te grijpen.
  Beste mensen, neem het Tengo Kwakje niet kwalijk! Het is een aangeboren afwijking door een verschrikkelijke neukfout. Het gevolg van broer neukt zus.

  1. Capo

   Genetisch dus.

 15. Ni28

  Als ik het goed begrijp wil Verhofstad dat de VS Hongarije bevrijden van Orban. Wat heeft Trump met Orban te maken en is het niet Verhofstad die juist Trump haat? De fietsenrek in de mond van Verhofstad breid uit naar zijn hersens, vrees ik. Is er een psychiater in de zaal?

 16. Ni28

  Corruptie bestaat helaas niet alleen in Hongarije maar meer Europese landen. De voormalige Oostblok is te graag door de EU verwelkomt als een handige afzet gebied en als lage lonen landen. Dat telde toen harder dan de bestaande corruptie van wie iedereen goed wist. Italië en Griekenland hadden ook niet in de Eurozone moeten komen maar het gebeurde wel. Fout op fout gestapeld in de drang naar grootheid. De voormalige Oostbloklanden kennen een andere historie dan het Westen en men vergeet hier dat zij veertig jaar lang onder de plak van Moscou zaten. En zij willen hun uitgevochten vrijheid niet aan de net zo autoritaire Brussel verliezen. Allicht gaan zij zich roeren. Als mensen in Hongarije in grote getale voor Orban kiezen heeft het een oorzaak maar hij is democratisch gekozen en hij was niet altijd populair. Door de migratie crisis wordt hij steeds populairder omdat de meerderheid in deze net zo denkt als hij. Zijn verweer in Brussel was wat dat betreft veelzeggend en hij heeft de Brusselse hypocrisie goed belicht. Velen hebben op hypocriete wijze tegen Orban gestemd en hun handen gewassen want je weet maar nooit. Zelfs Kurz heeft hem verraden. Hongarije is klein en arm dus kunt je je beter op Brussel richten. Je kunt bijna over een hetze spreken.

  1. DolleDries

   Nog iets met de ING

 17. palko

  Guy Verhofstadt onderstreept met dit soort ziekelijke gedrag dat hij rijp is voor opname in een streng bewaakte psychiatrische inrichting. Deze gekke Henkie is volledig van het padje af. Wil de EU nog een klein beetje serieus genomen worden dan zal deze psychopaat zo snel mogelijk tegen zichzelf moeten worden beschermd en van het politieke toneel dienen te verdwijnen.

 18. Gerlos

  Deze eurofiel is totaal van zijn padje af en niet meer geloofwaardig.

 19. slayer

  als een rat in het nauw ! het ene land na het andere schuift op in de eu kritische richting ,je soros clubje gaat er aan guy!

 20. DolleDries

  Deutschland am Rande eines Bürgerkrieges

  Chemnitz und Köthen sind die aktuellen Belege über die explosive Situation im Land. Deutsche wurden durch Asylbewerber ermordet oder wie es nun im Mainstream verbreitet wird, zum Herzinfarkt geprügelt. Die Berliner Regierung schickte daraufhin eine martialisch aufgerüstete Polizeitruppe in die Städte, die jedoch nicht gegen die Mörder eingesetzt wurde, sondern gegen die protestierende Bevölkerung.

 21. TotDeSchijtOnsDood

  @slayer..Soros clubje, goed gezegd!

  Judith Sargentini (groen links) staat op de loonlijst van George Soros..zoals minstens 200 andere EU parlementariers.
  Iedereen kan op de website van de EU zien waar zij voor vecht…waar groen links voor vecht in Europa.
  Echt te bizar voor woorden wat deze parlementariers daar doen in naam van Nederland..we moesten ons allemaal schamen!
  Groen links staat blind voorop in de strijd voor meer EU..meer macht voor de EU!
  Moeten ze in nederland eens hardop zeggen liggen ze de volgende verkiezingen eruit.
  Het doel van het EU parlement( Soros) is zoveel mogelijk chaos creeren zodat alle landen op een gegeven moment smeken om een Europees leger en meer controle van het parlement…
  Ieder land die niet meewerkt aan de chaos, krijgt straf.

  NEXIT NU!

  https://www.ninefornews.nl/soros-honderden-europarlementariers-zak/

 22. Ries

  De reactie van groen en links tegen wat vermeend rechts is, is niet anders dan een aanval tegen wat Recht is.

 23. chrism

  Verhofstadt , Juncker, Timmermans , van Baalen , D66 , GL ,VVD, CDA ,PVDA ,Merkel en Macron .

  Hun allen zijn het grootste gevaar voor Europa en Nederland .
  Het is gedoemd te mislukken en beter zou her zijn als we stoppen met die hele geld kosten EU club .

  Euro kan je behouden voor handels betalingen en terug gaan naar de EEG verdragen plus onze eigen identiteit voor ieder prima .

 24. Ruud562

  En dit soort Eurofielgestoorden zitten dus, door ons zwaar betaald, in dat Brussel en moeten voor onze welvaart zorgen.

 25. Ruud562

  Ergo, het grootste gevaar dat ons bedreigt zit in Brussel.

  1. Morales

   + 2

 26. Ruud562

  Nexit dus, en wel héél gauw!

 27. Morales

  Verhofstadt en oorlogshitsen; Zo kenden wij hem toch ook al van het Maidanplein kn Kiev?

  Deze intrigant is gewoon compleet kierewiet.
  https://www.youtube.com/watch?v=7R_tV1t9EyA

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.