Kranten Parool en DvhN scharen zich toch schoorvoetend achter Baudet: ‘Hij had helemaal gelijk!’

Dat is toch nog eens even opmerkelijk: nadat Trouw gisteren een aarzelend-lovende recensie gaf van Thierry Baudets optreden in de Tweede Kamer tijdens de algemene politieke beschouwingen, volgen vandaag ook Het Parool en Dagblad van het Noorden. In de laatste twee media doet een oud-topambtenaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken een boekje open over het gelijk van de FVD-voorman.

Het ging niet van harte, maar hij deed het toch maar: in Trouw gaf Lex Oomkes met dichtgeknepen neus toch wat kudo’s aan Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet voor zijn signalering tijdens de algemene politieke beschouwingen dat het zijn collega-politici alleen maar gaat om het halen van het achtuurjournaal.

Het was geen losse flodder, zo bleek. Want vandaag doemen er nog twee kranten op die complimenten uitdelen aan FVD’er Baudet voor zijn toespraak tijdens de APB afgelopen week. Het zijn Het Parool en het Dagblad van het Noorden, die allebei oud-topambtenaar Hans Siepel aan het woord laten. Siepel was ooit werkzaam bij het Blok/Kaag-ministerie van Buitenlandse Zaken, maar nu signaleert hij in maar liefst twee kranten dat Baudet met een belangrijke opmerking kwam volgende week.

Siepel:

“Met Baudets analyse is niets mis. Haarscherp zelfs! Ik kan het hem nazeggen en met mij waarschijnlijk meer dan driekwart van de kiezers. Maar ‘onze’ volksvertegenwoordigers denken daar heel anders over. Baudet was nog niet uitgesproken of de andere fractievoorzitters trokken ten strijde. Dit lieten zij zich niet zeggen. Als gekwetste ego’s trokken zij op naar de interruptiemicrofoons om Baudet de maat te nemen.

Welk een onwaarachtige figuren. Ik heb zelf een groot aantal jaren van mijn carrière in de Haagse kaasstolp doorgebracht en ben woordvoerder van een aantal ministers geweest. Ik ken de Haagse wereld en zijn mores van binnenuit en weet dat Baudets analyse deugt.”

Die kan de hele zelfverklaarde deugbrigade (hallo Klaas Dijkhoff) dus mooi in de zak steken; Thierry Baudet constateerde terecht dat de Tweede Kamer één grote verzamelbak voor zelfgenoegzame politici die niet verder komen dan oneliners en halfbakken grapjes, aldus inmiddels drie kranten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. fockingworst

  Ach als je kijkt naar de beelden dagelijks uit de 2e kamer, dan steekt de Muppetshow er beter tegenaf qua inhoud en intelligentie van de meeste. poppetjes.
  Gelukkig is met de fvd er weer inhoud, waarheidsbevinding, eerlijk verhaal en verhoging van het algemene iq in de 2e kamer.
  Je merkt het ook frisse partij het werkt als een magneet, ze hebben niet voor niets al ruim 25000 leden in korte tijd.
  Fantastische partij, Baudet en Hiddema doen het erg goed.

  1. Capo

   FVD is de snelst groeiende politieke partij terwijl alle andere partijen alleen maar slinken en kleiner worden. Ook op internet doet FVD het fantastisch, dat gaan ze verzilveren!

   1. Frits Jansen

    Griezelig, want Baudet verlaagt de drempel naar PVV gedachtengoed.

    1. fockingworst

     @fritsje rugridder u bedoelt verhoogt.
     Wilders gedachtegoed aangaande islam is tenminste als u het daarover heeft trefzeker, een waarheid als een koe.

 2. Adriaan

  Het is mooi om te lezen dat er een ter zake kundig iemand aan het woord is geweest. Het bevestigt maar weer eens dat Baudet wel degelijk verstand van zaken heeft. Ook al moet hij nog veel politieke ervaring op doen.

 3. Elu Thingol

  Ik denk wel dat Baudet een punt heeft met de oneliners van politici en ingestudeerde grapjes. Niet voor niets worden er soldatenpakjes aangetrokken, gedichten voorgedragen of YouTube-filmpjes geplaatst. Bij de VVD zal daar wellicht langer over worden vergaderd dan bij andere partijen in de Kamer..

  https://www.nporadio1.nl/opinie-commentaar/11997-het-gelijk-van-thierry-baudet

  1. Capo

   “Ik denk wel…”

   Wat jij denkt doet er niet toe Willem, je bent een zuigtrol en multinicker.

   1. Blue monday

    Anaalgeneraal Capo schiet weer met stront

    1. Capo

     Pisvlekvriendje, ultralinksaffertje druppelt als een sneeuwvlokje.

     1. Elu Thingol

      Capo druppelt en heeft plasvlekken in zijn broek. Dat projecteert hij op anderen. Laten we Capo maar even afdruipen en uitdruppelen.

     2. Capo

      Pisvlekvriendje, multinicker.

  2. Tguard

   Tja en hoe gelijk heeft het fvd daarmee gekregen. 1000euro voor de soldaten die zelf hun kledij mogen kopen omdat ze het bij de aanbesteding niet goed hebben gedaan. Zie debat gisteren. Maar goed blijf lekker dwars liggen en hou vast aan de oude garde

   1. Elu Thingol

    Daar ging het niet om, Tguard.

    1. fockingworst

     @helenstinktrol haalt Baudet verkleed met soldaten kleding aan om baudet belachelijk te maken.
     Pakt ie net het verkeerde voorbeeld zoals@tguard aangeeft.
     En dan ging het volgens @stinktrol daar niet om.
     @hele stinktrol waar ging het dan om?
     Antwoord komt toch niet, heeft ie niet.. Neptrol

 4. Ben Zine

  Zoals de Amerikaanse trendwatcher Gerald Celente ooit zei: “Politics are showbusiness for ugly people”. Zo is het maar net. Een potsierlijk toneelstukje met huichelachtige beroepspolitici die maar één belang voor ogen hebben, en dat is uiteraard hun eigen belang. De politiek als baantje om hogerop te komen (Rutte EU commissaris in Brussel, Pechtold Commissaris van de Koning in Utrecht). En wat KUNNEN deze mensen nu eigenlijk, behalve een beetje oeverloos babbelen ? Verder is het vooral hangen… Onderuit hangen in de bankjes van de Tweede Kamer, in hun confectie pakkie, en maar continu bezig met dat mobieltje… Stelletje waardeloze losers bij mekaar. Niksnuttende parasiterende losers, die hun hele leven aan de tepel van de rijksoverheid zuigen.

 5. Stanly2000

  Guus, lees je even mee!
  Ook een uitspraak van de heer Siepel.
  “De Haagse bestuurs- en politieke cultuur is helemaal niet gericht op een ‘open’ gedachtewisseling. Alles wordt aan de voorkant van debatten en politieke besluitvorming dichtgetimmerd en de muren van tunnelvisies van een likje verf voorzien. Uren wordt vergaderd over oneliners, passende metaforen en ingestudeerde grapjes, met als hoogste doel: publicitaire zichtbaarheid. Vraag het elke Haagse ambtenaar of parlementair journalist en hij of zij zal het bevestigen.”
  Dit is onze parlementaire democratie!!!

  1. Elu Thingol

   Niet “alles” wordt dichtgetimmerd, Stanly, en de feiten bewijzen het. Deheer Siepel scheert te kort door de bocht.

   En als we het hebben over publicitaire zichtbaarheid: laat Baudet dan het goede voorbeeld geven. Als hij het werkelijk een schande vindt dat parlementariërs zich profileren voor de camera, waarom is hij daar dan zelf mee bezig?

   1. Stanly2000

    Welke feiten, Guus?

    1. Elu Thingol

     De rol die diverse speelden om kabinetten van Rutte overeind te houden. De constructieve oppositie tijdens Rutte II. De kern is dat men wel degelijk iets kan bereiken in de politiek.

     1. Stanly2000

      Wat heeft de constructieve oppositie dan zo al bereikt?

     2. Elu Thingol

      Stanly2000, de constructieve oppositie heeft met Rutte II akkoorden gesloten.

      In de tijd dat de constructieve oppositie het kabinet bijstond heb ik een lans voor hen gebroken. Iedereen klaagde toen echter steen en been dat de constructieve oppositie een verlengstuk van de coalitie was geworden en er derhalve geen echte oppositie meer bestond.

      Baudet zegt dat alles al is voorgekookt. Dat klopt. Maar een debat is in mijn optiek altijd zinvol. Iemand die het “beneden zijn waardigheid” acht om aan de APB deel te nemen moet zich nog eens goed achter de oren krabben.

     3. Elu Thingol

      Post Scriptum: Excuus voor het late antwoord.

   2. fockingworst

    @hele erge stinktrol welke feiten bewijzen wat?
    En baudet profileert niet zichzelf, maar laat het profiel van de 2e kamer zien.
    U bent niet zo helder, weer vroeg aan de jenever?

 6. Two Ravens Black Kettle

  Nederland kent helemaal geen democratie.
  Het is een zwijnen oligarchie die verantwoording aflegt aan de tiran Frau Merkel.
  De Kaaskoppen zijn de werkslaven, de dukaten-ophoesters.
  Maar de werkslaven zijn simpelweg te dom en/of apathisch omdat in te zien.
  Werkelijk alles slikt dit pathetisch volk.
  En ondertussen is de Europese elite, de kaste der opperzwijnen bezig met culturele zelfmoord.

  1. Frits Jansen

   U moet zich zo gauw mogelijk kandidaat stellen voor de Kamer! In weinig landen is het zo makkelijk in het Parlement te komen als in Nederland: de kiesdeler is ongeveer 60.000 en met een beetje geluk kom je met de helft daarvan +1 in de Kamer. Als een soort nieuwe Boer Koekoek.

   Ach, ik weet het al. U zult zeggen dat bijna heel Nederland door gruwelijk links onderwijs zo geïndoctrineerd is dat ze uw gelijk niet zien.

   Psychiaters kennen al lang het probleem van patiënten die denken dat iedereen gek is behalve zijzelf. Natuurlijk moeten we de echte profeten koesteren, maar de rest moet zich door een goede zielknijper laten behandelen.

 7. Roughwood

  Wie gelooft wat Rutte belooft, die is niet goed bij zijn hoofd!

  https://www.youtube.com/watch?v=6NgWywGRBCs

 8. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer Baudet en Wilders een eerlijke pers hadden en er geen Orwelliaanse Staatsmedia en Staatsradio en cultuur-marxistisch wegmetons academici dan stonden ze 30 zetels hoger in de peilingen.
  Maar zo werkt een dictatoriale oligarchie. De pers zijn de woordvoerders, de doofpotters, de Inquisitie en de lynchmob van het Kartel en het onderwijs produceert de gelijkdenkende robotten, de werkslaven.
  En heel soms
  Heeeeeeeeeeeeeeeeel soms
  Laten ze per ongeluk iemand de waarheid vertellen.
  Ongetwijfeld morgen weer gevolgd door een myriade aan ‘deskundigen’ die de whistleblower aan de DeugKartelpoort zullen nagelen zoals de valse MSM-bloedhonden van de Zwijnen-Elite altijd doen.

  1. Roughwood

   @TRBK: Had het niet beter kunnen verwoorden…

  2. Frits Jansen

   We hebben in Nederland gelukkig geen “staatsomroep”, en meneer met de lange nicknaam ziet spoken. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten!

   Maar natuurlijk ben ik volkomen gehersenspoeld op de universiteit. Of is deze reaguurder gehersenspoeld door twintig jaar bangmakerij van Wilders? Is hij een schijtluis die doodsbang is voor die vreselijke moslims, en bibberend achter zijn toetsenbordje zit?

   1. Stanly2000

    Weer een lesje van onze meester in de rechten of was het geniale in de buitenwijken uit Berlijn of was het Zoetermeer.

    1. swetsnek

     meester in de rechten hahahaha hij kon niet anders, dus heeft ie als hij het al heeft ??? gekozen voor het pretpakket op de ut ,waslapje zat meer in de kroeg ik ken ze door en door die pappenheimers

   2. Roughwood

    ‘We hebben in Nederland gelukkig geen “staatsomroep”’… Haha, da’s een vermakelijke. Aldus een prominent lid van de wegkijk-, oogklep-, bagatelliseer- en deugbrigade! En dat wil ons dan ook nog doen geloven dat ie op de universiteit heeft gezeten. Tuurlijk, als dakdekker waarschijnlijk!

   3. Vliegenvanger

    Nederland heeft wel degelijk een staats omroep. Ze worden van staatsgeld betaald, spuien staats propaganda. Ze houden de partijen hoog die zogenaamd populair zijn, en breken partijen af die ze niet gezind zijn

   4. Marija

    Wilders bewijst al bijna 15 jaar dat hij zich niet bang laat maken.

  3. Elu Thingol

   Het woord “staatsmedia” is grote onzin. Even gewoon enkele artikelen uit de “staatsmedia” erbij pakken:

   “Ard van der Steur loog tegen Kamer over bonnetjesaffaire”, Nieuwsuur
   “Hoe Nieuwsuur ‘het bonnetje’ zocht en vond”, Nieuwsuur
   “Onafhankelijk onderzoeksinstituut onder druk gezet door politiek”, Nieiwsuur
   “Nederland steunde ‘terreurbeweging’ in Syrië”, Nieuwsuur
   “Nederland was op de hoogte van misstanden Syrische rebellen”, Nieiwsuur
   “Memo’s: ambtenaren Financiën hadden grote twijfels over afschaffen dividendbelasting”, NOS

   Wie nu nog blijft volhouden in de “staatsmedia” moet zich laten nakijken. Want dat is dom.

   1. Capo

    Kartelstaatsmedia

 9. Frits Jansen

  Baudet kan gelijk hebben, de vraag is of zijn kritiek opportuun was.
  Onderwerp van de vergadering wad namelijk het algemene beleid. Hij had een apart debat moeten aanvragen over de werkwijze van de kamer.
  Dat het zijn collegae er alleen om gaat het 8-uur journaal te halen is helemaal niet zo gek, want gekozen politici moeten zich profileren in de media. Dat daarbij soms oud nieuws wordt opgewarmd is niet erg: het gaat erom dat nieuws verder te verspreiden. Erger is als het journaal wordt gehaald met wangedrag.
  Dat de politiek zo werkt komt doordat de kiezer daarom vraagt, en politici herkozen willen worden.

  De grote vraag is wat Baudet dan wel wil. De Kamer maar afschaffen?

  Hoe meer ik er over denk hoe meer ik ervan overtuigd raak dat Thorbecke gelijk had toen hij zijn afgrijzen uitte dat er ooit beroepspolitici zouden komen.

  1. Stanly2000

   Fritsje, wat zou je zeggen van het in 1983 verwijderde artikel 67 lid. 3 uit de grondwet weer in te voeren en de democratie weer in ere herstellen.
   Stemmen zonder last of ruggespraak, Dus geen verplicht stemmen op het dichtgetimmerde regeerakkoord.
   De gedachte achter de verplichting te stemmen zonder last of ruggespraak is dat een Nederlands volksvertegenwoordiger bij het komen tot zijn standpunten zich niet dient te laten leiden door deelbelangen, maar door het algemeen belang.

 10. FransjeKoolen

  Ja en wat verandert er nu? De dames en heren politici blijven doen wat ze altijd doen en meneer Baudet schittert door afwezigheid omdat hij het allemaal beneden zijn waardigheid beschouwt. Tjonge jonge wat een vooruitgang.

  1. Ad Infinitum

   Over 2 jaar gaat Theo op zijn lauweren rusten en Thierry naar het theater. Misschien wel GTST.
   Het is mooi geweest. Bankvulling heet dat.

   1. Capo

    Kan wel lezen dat je van de oude politiek bent.

    In januari 2018 had FVD ruim 25.000 leden! En dat in een tijd waarin het ledental van politieke partijen alleen maar terugloopt, ter illustratie: VVD had begin dit jaar iets meer dan 27.000 leden, een partij die toch al een tijdje meeloopt en de grootste werd bij de verkiezingen van afgelopen maart 2017.

    Ook op internet snelt FVD alle andere partijen voorbij, en niet onbelangrijk, Thierry Baudet en geen zetelrover, samen met Hiddema kwam hij authentiek de Kamer binnen er verkregen zijn, als absolute nieuwkomers, ongeveer 130.000 stemmen en daardoor 2 zetels. Dat hebben weinigen hem nagedaan.

    FVD is op stoom en zij gaan absoluut hoge ogen gooien omdat ik ervan overtuigd ben dat 1848 voorbij is en dat het de hoogste tijd is geworden voor directe democratie. Het partijkartel, dat zijn de bankvullers en de neppolitici, heeft haar langste tijd gehad.

    1. Ad Infinitum

     Ervan uitgaande met een kiesdrempel van ongeveer 70.000 betekent dit als alle leden op hun partij stemmen 1/3 zetel. De rest moet dus van buitenaf komen. Het gaat er dus om hoe de beide heren zich presenteren. In de verkiezingstijd moet je dus niet gaan jokeren om een schilderij met een tepel. Daar win je geen harten mee.

     1. swetsnek

      kiesdrempel ???? hahahahahahahah

 11. Aytas

  Dat deze kritiek komt van iemand die foto’s van zichzelf op vakantie post waarop hij naakt bij een zwembad ligt zou genoeg moeten zeggen. Niet serieus te nemen, de dubbele agenda van baudet blijkt ook uit zijn pensioen plan. De man is een geslepen vos.

  1. Pecunia

   En een lekkere vent toch?

   1. Aytas

    Hahahaha, niet mijn type. Teveel een gekopieerde dandy. Ik vind een man met tattoos en een hanenkam aantrekkelijker of een vrouw als Rihanna, heb geen voorkeur voor man of vrouw.

    Heerlijke droge reactie, hard nodig in een chagrijnige wereld.

   2. swetsnek

    Ik denk meer martijn materiaal waar het op valt lol

 12. bor36

  Ik snap veel mensen niet die de huidige politiek verdedigen.Kijk ik naar andere debatten zie ik ander nieuws? Het is voor mij echt een raadsel. Ik zie in de FVD een partij die mijn bezwaren in de politiek benoemen en Nederland leefbaar willen proberen te houden.

  1. Blue monday

   bor36…weer een nieuw scheldkanon erbij of een waardevolle nieuweling.

   We gaan het binnenkort meemaken in dit theater.

   1. bor36

    Beste blue monday.
    Ik probeer me serieus te verdiepen in mensen die wat linkser als mij denken
    En vraag me af of ik iets over het hoofd zie of dat de mensen aan de linkerkant ietsteveel door een roze bril kijken.

 13. Ride eat sleap repeate

  @Aytas.
  Hij werd gecorrigeerd door iemand die op tv komt in een eikeltjes pyjama.
  Die zullen we dan maar serieuzer noemen dan iemand die in zijn vrije tijd aan het zwembad gaat liggen. Want foei! Dan ben je echt niet serieus…. Ik neem aan dat jij er in je ski-pak ligt 😉

  1. swetsnek

   Ajakkes ligt in een mini bikini aan het zwembadje maar dan wel met de leuter sterk naar achteren getrokken hahahahaha

 14. Florissa

  Oplage van de krantenverkoop zinkt elke maand,ze moeten wel ,en weten dat het waar is ,mensen trappen niet meer in al die onzin die ze ons proberen wijs te maken .

 15. Vliegenvanger

  Eindelijk gaan er meer ogen open in Nederland. Eindelijk Therry, heeft gelijk, als dat andere zooitje in Den Haag dat nou toe geeft. Heel die poppenkast is gewoon een lachertje. Ze zitten daar poppenkast te spelen voor een dik salaris, terwijl veel mede landers naar de voedselbank moeten. Het is grote tijd geworden dat er een nieuwe wind gaat waaien in Den Haag. Maar dan met mensen die de boel niet besodemieteren.

 16. Gerlos

  Je ziet elke dag in het parlement, gewauwel eerste klas van de dames en heren politici met enkele zeer vervelende kwebelaars die constant naar de microfoon hollen om zogenaamd een punt te maken, vooral de oppositie heeft hier een handje van toch Klavertje Vier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.