Laf hoor! ‘Christendemocraat’ Buma weigert om abortusdwinger Pechtold aan te pakken: ‘Handen af van het privéleven!’

Het kan de zogenaamd christendemocratische politicus Sybrand Buma (CDA) helemaal niets schelen dat zijn coalitiemaatje Alexander Pechtold (D66) vermoedelijk een vrouw zwaar onder druk heeft gezet om abortus te plegen. In plaats van Pechtold aan te vallen vanwege zijn aanval op de heiligheid van het leven, vermaant Buma de pers. Volgens de CDA-leider nemen die niet genoeg afstand van het privéleven van politici.

De politieke prioriteiten van CDA-leider Sybrand Buma blijken toch erg bijzonder te liggen. Je zou verwachten dat een man uit een christelijk-conservatieve partij het recht op leven toch boven alles zou stellen. Daaruit voortvloeiend: op z’n minst een bijzonder kritische houding tegenover abortus. Maar toch zeker minimaal een uitgesproken walging van lieden die anderen door middel van verbaal geweld en intimidatie aanzetten tot een vroegtijdige afbreking van de zwangerschap.

Zou je denken ja. Maar Buma blijkt dus vriendjespolitiek en een tijdelijke verbintenis van zijn partij met D66 belangrijker te vinden. En dus wanneer hem gevraagd wordt naar zijn mening over de schaamteloze praktijken van Alexander Pechtold die zijn ex-vriendin Anne Lok blootstelde aan drank, drugs, vreemde seksperikelen én een gedwongen abortus… dan geeft meneer de zogenaamde gezinspoliticus Sybrand Buma even niet thuis:

“We gaan een grens over – van publiek naar privé. Handen af van het privéleven van politici! De politiek is een glazen huis en het is zwaar werk, maar een publiek debat over ons privéleven moeten we onszelf niet aandoen.”

Kortom, niet de vrouwenmisbruikende penthouse-manipulator Alexander Pechtold heeft het gedaan, maar de journalisten die naar het verhaal van Anne Lok geluisterd hebben.

Jongens, is dit schaamteloos of is dit ontzettend principevrij en schaamteloos? Ongelooflijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. hans-e-pans

  Buma en Pechtold zijn in wezen beide gladjakkers.

  1. Floris

   Laat dat in wezen maar weg.

   1. hans-e-pans

    Met in wezen bedoel ik hun DNA.

 2. Marija

  Op een paar na, is het toch een groep mensen die er een bedenkelijke en onfrisse moraal op na houden. Bovendien met hetzelfde sop overgoten.
  Dan zeg ik het netjes.
  Macht corrumpeert.

  1. Top

   Even voor de duidelijkheid; 1e, Het CDA! 2e. Buma. Dit moet toch genoeg zijn, om te begrijpen wat voor etterbakken, er in de kamer zitten?

 3. Ni28

  Hypocriete Pechtold verweet Blok dat hij 24 uur per dag minister is. Pechtold is 24 uur per dag politicus en leider van zijn partij. Zijn privé gedrag heeft dus zeker invloed op zijn politieke agenda. En die kennen wij, die is net zo vies als zijn privé leven. Die ex-vriendin had nog geluk dat hij haar dreigde om een abortus te laten plegen. Zij had net zo goed klaar met leven kunnen zijn. De dag wanneer Pechtold valt gaat hier een fles champagne open. Een echte.

  1. penis aqua di rosa

   Ik heb de fles al koud staan

 4. Floris

  Een politicus hoort van onbesproken gedrag te zijn. Ook privé.

  Pechtold is hier een grens overgegaan en dient op te lazeren. Zo’n doorgesnoven schoft hoort niet in de Tweede Kamer thuis.

 5. Tengo Kawana

  ‘Abortusdwinger Pechtold’

  Doe normaal, Tim.

  1. Rechtsaf

   @Tengo is voorstander van het bewust vermoorden van kindjes..

   Vieze rat ben je.

 6. Ni28

  De functie van Pechtold zijn penthouse is ook meteen duidelijk. En de meeregerende partijen vooral de christelijke praten een afgedwongen abortus goed. Misschien goed om eens te gaan kijken bij deze christenen thuis of alleen de RK kerk moreel afgegleden is door hun seksperikelen.

  1. Catweazle1

   Natuurlijk keuren ze in dit geval een gedwongen abortus goed…..
   Ze zijn allang blij dat er niet meer kinderen met zijn enge genen bij komen….

 7. EU kok

  quote: zijn coalitiemaatje Alexander Pechtold (D66) vermoedelijk een vrouw zwaar onder druk heeft gezet om abortus te plegen.
  .
  De totale 2e kamer dient elke week de Prive, Weekend en Story uit de pluizen om
  er vervolgens kamervragen over te stellen.
  .
  Valt mij wel op dat Pechtold zich nog geen een keer negatief heeft uitgelaten over zijn ex. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
  Moddergooien laat hij aan anderen over.

  1. Tengo Kawana

   Zeer juist, EU kok.

   Prettig dat er hier nog mensen zijn die een beetje objectief blijven kijken.

   1. Capo

    Fout, onjuist, leugenachtig.

    1. fockingworst

     @capo vond net een reaguursel op geen stijl.. Dit riekt erg naar het taalgebruik van w. I. M. H. U. T. ‘t. E. N.
     Lekken bij de politie is van alle tijden. Onterecht om nu opeens iemands afkomst erbij te betrekken omdat de criminele benden en de agent in kwestie dezelfde afkomst hebben. Doen we bij de rest van de lekken ook niet. En ook criminele bendes zijn van alle tijden dus of het nu een Turkse, Marokkaanse, Limburgse of Franse bende is dat is ook niet relevant. Door bij allochtonen criminelen telkens de afkomst te benoemen (en dan ook alleen de afkomst, verder niks) en bij autochtonen criminelen niet gaat domrechts straks nog denken dat Turken, Marokkanen en Bulgaren als crimineel geboren worden. Dat het in de genen zit. Terwijl wij hoogopgeleiden slimme mensen natuurlijk weten dat je niet van de een op de andere dag een crimineel wordt en daar allerlei factoren een rol bij spelen. Als jij een diploma, goede baan, een gelukkig huwelijk, een mooi huis en twee prachtige kinderen hebt word je niet snel crimineel. Heb je niks te verliezen, een kut leven en geen toekomst dan lonkt het snelle geld een stuk eerder. Voor je het weet gaat domrechts weer “burgeroorlog!!!111” roepen.

     Ardbeg | 06-09-18 | 23:56

  2. AS210854

   Eukok moddergooien laat hij aan anderen over.als er eentje die goed is met moddergooien is hij het wel, met name op mensen die een andere mening hebben als hij zelf.

  3. Ad Infinitum

   Naast de staatscourant dienen deze magazines op gelijke voet gerespecteerd te worden als meest gezaghebbende informatiebron.

   1. Capo

    De kans dat voeten gelijk zijn is nihil, Willem.

  4. hans-e-pans

   Is het onder druk aanzetten tot een abortus geen misdaad.

   1. Tengo Kawana

    Nee, dat lijkt me in zijn algemeenheid niet. Het hangt natuurlijk wel af van de manier waarop de druk wordt uitgeoefend.

 8. DolleDries

  Al had Pechtholt kindermisbruik op zijn geweten dan nog zou die vieze Buma hem de hand boven de kop houden en over privé praten. Dat is in zijn gelovige kringen al zo normaal
  Het is een grof schandaal dat zo corrupte, snuivende en over sekste vrouwen gek die niet terugdeinst om zijn macht hier voor te gebruiken de hand boven de kop houdt.
  Vuilnisman mogen ze alle twee mee.

 9. JanKlaasen

  Tjonge jonge, dat de DDS aanhang zo gek is op de roddelbladen, nu begrijp ik plotseling ook de doorgaans stupide reacties hier…

  1. DolleDries

   Jantje dat komt na de Donald Duck maar zover ben jij nog niet.
   Trouwens weer hele domme reactie van je

   1. Floris

    Klaassie heeft onder z’n steen nog niet meegekregen dat het slachtoffer inmiddels via diverse kanalen heeft bevestigd dat het verhaal van Privé klopt.

    1. DolleDries

     Dan moet Jantje eerst van zijn potje afkomen.

    2. EU kok

     Moet zijn: het slachtoffer inmiddels via diverse kanalen heeft bevestigd dat HAAR verhaal in de Privé klopt.
     .
     Dacht mij te kunnen herinneren dat Floris altijd een voorstander van hoor en wederhoor was.
     Of is dat alleen als het hem uitkomt?

     1. Floris

      @ EU kok: eerst werd geprobeerd de bron (Privé) aan te vallen. Dat was een inkoppertje want het is en blijft uiteraard een “roddelblad”. Nu echter blijkt dan mevr Lok de inhoud bevestigt is die poging in ieder geval van de baan.

      Begrijpt u?

     2. Tengo Kawana

      Inderdaad, dat maakt dit geroddel ook extra pijnlijk: mevrouw roept van alles en Pechtold wenst zich niet in een modderbad te begeven.

  2. Rechtsaf

   @JK “nu begrijp ik” jij begrijpt helemaal niets

 10. PMG

  Buma is een gore Farizeeër en zijn halve achterban ook. Ze gaan overal in mee (nu dus ook aanzetten tot abortus) om erbij te blijven omdat ze weten dat het anders gedaan is met ze. Na alle homo- en pedoschandalen en liegen alsof het gedrukt staat wordt het tijd voor eens en altijd af te rekenen met de hele christelijke kerk, feitelijk net zo’n club als de moslims. Hun hele geloof hangt velen kilometers de keel uit met de Bible-belt waar alles God’s wil is, net zoiets als het In-Sjallah, te pas en onpas gebruikt. Alles afschuiven op God, dus zelf geen verantwoording nemen.

 11. DolleDries

  Wat zullen de huichelaars en wegkijkers van de gristen unie hiervan vinden?Zal die misselijke Arie Slob er iets van denken?Abortus is toch echt moord volgens de CU aanhangers.Waarschijnlijk niet volgens Arie.Als er een gaat branden in de Hel dan zal hij dat die gristelijke huichelaar van een Slob zijn.

 12. Capo

  Nepotisme, het groeit gewoon aan de bomen op het Binnenhof.

  1. PMG

   Slaat werkelijk nergens op deze opmerking. E I G E N B E L A N G is hier de term.

   1. Capo

    Nepotisme is ook eigen belang en het groeit aan de Haagse wilgen te midden van de regentenkliek, de aristocraten van het old boys network. Het ruikt niet alleen naar 1848 het is daar ook 1848. Schrijf dat maar op je tegeltje.

    https://www.tegelspreuken.nl/ontwerp.php

    1. PMG

     Als je niet weet waar je het over hebt, net als veel politici in NL, dan moet je niet al liegend gaan doordrammen dat je toch gelijk hebt, net als diezelfde politici.

     Wij (…) zijn namelijk klaar met dit ‘soort’

     1. Capo

      @PMG: Jouw toontje bevalt me niet, knul!

      Nepotisme: Vriendjespolitiek, familieregering, het verlenen van baantjes aan familieleden, begunstiging d.m.v. van en door politieke vriendendienst.

      Buma is “vriendjes” met Penthouse Pechtold, weetjewel?

 13. Tinneke

  Schandaal na schandaal wordt openbaar gemaakt. De beerputten zijn onvoorstelbaar diep en de stank is zo langzamerhand ondragelijk!

  1. Heinz

   Beerputten stinken inderdaad. Dat mag gezegd worden. In het najaar wordt die troep over het geploegde akkerland uitgereden als meststof.

 14. wheelboy

  Dat CDA era machtgeil zijn is alom bekend .Hoelang heeft Buma zijn partij abortus niet tegen gehouden decennia geleden .En nu zijn maatje een vrouw overhaalde tot abortus mag daar niets over gezegd worden .Gisteren schreef ik hier al Let op op Telegraaf na lees je er nergens niets van .Enige wat je leest is dat mvr de gemeente raad is uitgegaan ivm het uit elkaar gaan .Privé schrijft alleen het abortus stuk erbij .Ik je. Pechtold altijd een vies mannetje gevonden .

 15. Mariposa78

  Ja, ja ik weet het, het volgende kan als verstandsverbijstering beschouwd worden.
  Ik ben het met Buma eens dat privé, privé leven is, alleen het ligt nu op straat dat wil zeggen dat je er nu wat aan doet of gewoon op de blaren gaat zitten punt.

 16. Frits Jansen

  Sinds wanneer is het “laf” om niet op de man te spelen?

  1. Top

   Sinds dat jij je hier vertoond!

  2. Mariposa78

   Als je een mietje/ matennaaier bent.

 17. EllyD18

  Buma is ook naast zijn schoenen gaan lopen sinds hij in de regering zit. Er komen andere tijden.

 18. Duckday

  Sybrand Buma is gewoon een sleutelgat gleurder Huigelaar ten top met zijn uitgestreken gezicht

 19. nienke

  En wat zegt Seegers hiervan, heeft toch altijd z’n mond vol over abortus?
  Als Wilders dit had uitgehaald stonden de kranten bol en moest hij direct opstappen maar nu wordt er gezegd het is prive stelletje lafaards.
  Ondanks deze walgelijke praktijken van kereltje Pechtold wordt hem geen strobreedte in de weg gelegd, walgelijk.

  1. sjun

   Meneer Seegers van de CU faciliteert zulke politiek door in de coalitie te blijven en geen enkele druk op coalitiepartner D66 uit te oefenen om deze aangeschoten voorman te lozen al zal hij zijn handen publiek in onschuld trachten te wassen. Ik ben daarom benieuwd wanneer zijn huidige achterban de schellen van de ogen zal vallen.

   1. Capo

    De CU is sowieso in den slangen/leeuwenkuil gelazerd toen zij door Marcus Liegtniet Rutte in de echt werden verbonden met D’666.

  2. Tengo Kawana

   Segers zal toch eerst de feiten willen kennen. Een onbewezen beschuldiging, die bovendien in de privé-sfeer ligt. kan de man toch lastig als uitgangspunt nemen voor een politieke stap.

   1. sjun

    Er is iets meer aan de hand met D66 politiek en grondbeginselen die bij het geïnformeerde gedeelte van Seegers’ achterban bellen zouden moeten laten rinkelen. Te verwachten valt daarom een stevige discussie binnen de CU tenzij de partij publiek naar Openbaring 3:15-16 als lauw gekenmerkt kan worden.

 20. fusilier

  Ze houden elkaar allemaal de handen boven het hoofd, wat te denken van de voormalige kroonprins van de c.d.a. CAMIEL EURLINGS die veroordeeld werd voor vrouwen mishandeling.

 21. Pescador

  Machts wellusteling is het wat een eikel het is een grote gangsterzooi daar in den Haag

 22. Yato

  Op zich niet erg, zolang hij maar consequent is. Als Wilders of Baudet straks hun perken te buiten gaan in hun privéleven, moet Buma daar dezelfde opstelling in nemen.

  1. Tengo Kawana

   Dat zal hij zeker doen, het is een consequent persoon.

 23. Rosasolis

  Ik vindt dit zak van Anne Lok nogal vreemd. Waarom heeft zij niet voor enige hulp gezocht!… Niet van haar doctor, niet van een advocaat, niet van de politie, en niet van
  collega’s in haar partij, en niet van familie of vrienden! Als normale mensen ernstige problemen hebben, dan zoekt met hulp! Maar die Anne heeft alleen aan haar carriere bij D66 gedacht. Ook had zij geen zin in haar verwekte tweeling. Dus dreiging van Pechtold
  was ook voor haar reden voor de abortus: “opgeruimd staat netjes” nietwaar?
  Pas nadat de abortus heeft plaats gevonden, dan gaat haar “zielige” verhaal naar Prive.
  Maar omdat zij nooit van plan was om die tweeling te houden, heeft zij zonder voor enige hulp te zoeken, gewoon die abortus laten plegen. En pas daarna haar jankende verhaal naar Prive gedaan. Omdat Pechtold haar bedreigd had met een “sociale dood”!
  Buma heeft gelijk. Er gebeuren vreemde dingen in het prive leven van sommige politici, en niet alleen Pechtold. Maar je kunt niet een regeringscrisis veroorzaken in een coalitie regering, van wegens een corrupte prive leven van een van de leiders. Anders moet er een uitgebreide onderzoek komen van hoe onze politici leven “achter de schermen”. En moet er een nieuwe wet komen: dat politieke leiders en medewerkers die een corrupte prive leven leiden, moeten aftreden. Maar dat is voor onze ministerie
  van justitie. En niet voor een roddelbladje zoals prive die een goedkope sensatie verhaal publiceert om geld te verdienen.
  Buma probeert onze coalitie regering in stand te houden. Helaas volgens onze systeem bestaat het regering vanuit de grootste winnaars van een aantal partijen. En nu zijn het vooral 3 partijen met een zwakke 4de die een kleine zegels hebben om tot de totale regerings aantal te komen. Dit is goed voor de democratie als al die partijen kunnen samen werken. Op onze Nederlandse- Europese politieke systeem is het dat er altijd getalenteerde vertegenwoordigers zijn die met elkaar samen werken, om nieuwe plannen te maken en uit te voeren. Maar met het Amerikaanse, niet-Europese systeem, gaat het alleen om een meerderheids regering van alleen Een partij die de grote winner zou zijn. Ongeacht veel corruptie. Alleen Een partij staat ervoor. Ik ben een voorstander van onze Nederlands-Europese systeem van 2 of 3 partijen die de grootste zetels hebben gekregen. Die samen gaan regeren. Op die manier kunnen wij geen dictator krijgen. De Amerikaanse volk krijgt binnenkort een grote crisis, omdat het heel slecht gaat met het beleid van Trump, die een dictator is, die niet met welke regerings leden dan ook kan samenwerken.

 24. henkC

  Ik vind jou goed…Hoe vindt je mij?
  Best erg dat politici niet meer te vertrouwen zijn.

  Eerlijk en oprecht staat in elk geval niet meer in hun vaandel.
  Zou eigenlijk moeten zijn “hoog in het vaandel” maar dat zou betekenen dat ze nog eniger mate oprecht en eerlijk zijn, daar heb ik sterke twijfels aan.
  Net zoals het “Volks vertegenwoordiging”

  1. Rosasolis

   @henkC. Ik ben me je eens, henk.

 25. Pescador

  Buma is ook zo´n meeloper, liever liegen en bedriegen en loopjongetje van rutte als niet mee regeren , bah misselijk volk

 26. fenderbender

  Wat heeft Buma te verbergen??

 27. P.Sisterons

  Gegarandeerd dat ze allemaal de katjes in het donker knijpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.