Lang leve Alexander Pechtold, de Grote Sloper van D66

Geen categoriesep 30 2018, 20:00
Wat is die man toch een held he?
Het gebeurt niet zo vaak, maar vandaag hebben we zowaar reden om blij te zijn met Alexander Pechtold en, jawel, hem zelfs flink de hemel in te prijzen. De reden? Uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt, zoals onze eigen Lars eerder vandaag al aangaf, dat D66 wéér een virtuele zetel verloren heeft. Daardoor moeten de antidemocraten nu genoegen nemen met negen magere virtuele zetels. Een historisch laag aantal.
Peiling 30 september
Uit de peiling blijkt duidelijk waarom D66 er zo hard op achteruit gaat: D66-kiezers vinden het een grof schandaal dat Pechtold akkoord is gegaan met de plannen van het kabinet:
Screen Shot 2018-09-30 at 13.22.44
Maar liefst 42 procent van de D66-kiezers geeft daarom aan spijt te hebben van de uitgebrachte stem:

Screen Shot 2018-09-30 at 13.22.50

Samenvattend: 42% van de D66-kiezers heeft spijt dat ze op die partij hebben gestemd, en 65% van die 42% heeft vooral spijt omdat de partij de regering steunt. Pechtold maakt zijn partij dus kapot door mee te doen met Mark.
Mooier dan dit wordt het niet. Pechtold verdient werkelijk de nickname Alexander De Grote. Geen andere leider had zijn partij in zo'n korte tijd zo grondig kapot kunnen maken. Nou ja, Diederik Samsom deed dat ook heel aardig, maar dat is het dan wel. Voor de rest zijn leiders over het algemeen toch net een beetje competenter.
Laten we dus hopen dat Alex nog lang blijft zitten. Hoe langer hij aanblijft, hoe kleiner D66 uiteindelijk wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten