Lekker bezig: Nederland heeft vanaf 2015 Syrische terroristische salafistenclub overladen met dure goederen

Geen categoriesep 10 2018, 18:00
Maar liefst drie jaar lang heeft Nederland ten minste één Syrische terreurbeweging overladen met dure goederen zoals pick-uptrucks, laptops, telefoons en uniformen. De trucks zijn vermoedelijk gebruikt om aanvallen uit te voeren. De terreurbeweging was radicaal-islamitisch en had als doel om een door de sharia geleid kalifaat te vestigen.
Van 2015 tot 2018 is Nederland "lekker" bezig geweest in Syrië, zo onthullen Nieuwsuur en Trouw vanavond. Onze regering heeft in de (kansloze) strijd tegen president Assad zeer bedenkelijke clubs gesteund, waaronder het door ons eigen Openbaar Ministerie als terroristische beweging aangeduide Jabhat al-Shamiya. Wij als belastingbetalers hebben deze salafisten maar liefst drie jaar lang voorzien van uniformen, pick up trucks, laptops, telefoons en camera's.
Ja, daar hebben we dan mooi voor gespaard de afgelopen jaren. Om terroristen in Syrië van technologie en oorlogstuig te voorzien. Je weet niet wat je leest:

"Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederland onder andere Toyota Hilux en Isuzu D-max pick-uptrucks aan Syrische rebellen leverde. Ook stuurde Nederland uniformen, satelliettelefoons, laptops, matrassen, rugzakken en camera's. De rebellen vertellen aan Nieuwsuur en Trouw dat zij erg tevreden zijn met de Nederlandse hulp en dat zij al de door Nederland gekregen goederen inzetten in de gewapende strijd.

Op videobeelden die de door Nederland gesteunde rebellengroepen op hun YouTube-kanalen plaatsen, is te zien hoe zij het type pick-uptruck dat Nederland leverde gebruiken door hier machinegeweren op te bevestigen en vanuit de truck hun doelen te beschieten."

Dus om het even helder te krijgen: zoals de meeste andere Westerse landen wilde ook Nederland dat ISIS en het Syrische regeringsleger zouden worden verslager. Want Al-Baghdadi en Assad? Dat zijn gruwelijke monsters. En om dat voor elkaar te krijgen hebben we dus de monsters van Jabhat al-Shamiya gesteund, die net als ISIS door ons eigen OM (!) worden omschreven als "criminele organisatie met terroristisch oogmerk".
Bij Griekenland kregen we tenminste nog te horen dat we al het geld dat we via Europese noodfondsen in het noodlijdende Mediterraanse republiekje met rente weer zouden terugkrijgen. Bij Syrië zijn al onze 'investeringen' echter in een groot en pikzwart gat gevallen. Afschuwelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten