LPF-taferelen binnen de PVV: Emmense fractie wil hun Stormfront-liefhebbende leider lozen

De leider van de PVV Emmen blijft maar flirten met de extreem-rechtste Stormfront beweging, die zichzelf als een neo-nazistisch medium neerzet en de holocaust ontkent. Zijn fractiegenoten hebben er schoon genoeg van en proberen deze ‘kameraad’ nu uit zijn zetel en positie te trappen. Partijleider Wilders heeft zich al met de situatie moeten bemoeien.

De PVV heeft altijd ontkend een extreem-rechtse beweging te zijn, iets dat de partij altijd hard heeft kunnen maken door op te komen voor de Joodse gemeenschap in Nederland en zich pal achter Israël op te stellen. Maar die verbinding met Joden dreigt in gevaar te komen, nu actie van de partij uitblijft tegen de fractievoorzitter van de PVV in Emmen, waar Tom Kuilder de scepter zwaait.

Kuilder kwam in het nieuws doordat hij afbeeldingen van het extreem-rechtse Stormfront deelde. Er werd hem gevraagd afstand te nemen van die campagnes van het neo-nazistische platform, maar het raadslid weigerde dat. Later verwijderde hij wel z’n Twitteraccount.

Nu blijkt dat ook zijn eigen fractiegenoten binnen de PVV Emmen ernstig in de maag zitten met de antisemitische fratsen van Kuilder, en aansturen op zijn vertrek:

“Het rommelt binnen de fractie van de PVV in Emmen. Fractiegenoten van voorzitter Tom Kuilder hebben zijn vertrek geëist.

Oorzaak zijn berichten van Tom Kuilder vorige week op Twitter. Daarin stak hij zijn voorliefde voor het internetforum Stormfront niet onder stoelen of banken. Stormfront staat bekend om haar antisemitische ideeën. De Holocaust wordt er regelmatig ontkend.”

Het relletje is inmiddels geëscaleerd en ligt ook op het bord van de landelijke partijleiding in Den Haag, waar men helemaal niet blij is met de nieuwe politieke vrienden van Kuilder. Er zou vanavond een ultieme poging gedaan worden om te voorkomen dat de Emmense PVV-fractie uit elkaar valt. Maar of dat nog geloofwaardig kan, is maar zeer de vraag. Als je eenmaal als neonazi te boek staat, dan kan je beter maar gewoon je biezen pakken. Dat is een label waar je niet zo makkelijk meer vanaf komt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Tengo Kawana

  Zo ziet politieke irrelevantie er uit.

  1. sjun

   De VRT staat er weer gekleurd op https://doorbraak.be/paniekvoetbal-van-pano-bis/

 2. Meester Kong

  Ach onze neonazi’s @DD, Rechtsaf, Komma, swetsnek, je hoort ze niet…
  Die zien liever de nazi’s door de straat marcheren dan dat er moslims in ons land zijn….

 3. DolleDries

  Oud nieuws .Tim moet oude koeien uit de sloten halen om de PPV nog even te kiel halen

  1. Meester Kong

   @DD
   DDS kritisch op Trump, PVV enz.
   De wereld van @DD stort in…..

 4. Ad Infinitum

  Binnenkort misschien wel in de Privé te lezen wat nu de PVV leider in Emmen heeft bewogen zich zo in te laten met het Stormfront. Er moet iets meer aan de hand zijn.

  1. Capo

   Dat blijft de vraag Willem.

 5. Ad Infinitum

  De PPV zou niet gebaat zijn met een affaire zoals die van D66. Dat geeft zo’n gedoe. Vinger aan de pols.

 6. Tom Kuilder

  🙂 goed stuk 🙂

 7. Tom Kuilder

  Goed stuk Tim, vakwerk 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.