Moeder Howick en Lili staakt verzet tegen uitzetting, uitzetting gaat door

Geen categoriesep 04 2018, 15:30
Howick en Lili, het bekendste duo van dit moment, zullen worden uitgezet. De moeder van de twee heeft haar verzet gestaakt waardoor de kinderen nu dus richting Armenië zullen vertrekken. Dat meldt de Telegraaf.
De hele discussie is hiermee dan eigenlijk voor nu van tafel. Tegenstanders vinden het inhumaan dat de Nederlandse overheid 'zomaar' zulke kinderen, hier opgegroeid en zonder binding met land van herkomst, eruit knikkert. Velen noemden hun moeder ook een heldin omdat ze haar kinderen tijdelijk verborgen wist te houden voor de uitzettingsdienst.
Voorstanders menen echter dat dit simpelweg de wet is en die moet worden nageleefd. Ben je het oneens met de wet, dan moet je die eerst zien aan te passen. De wet echter zomaar negeren omdat 'het zielig is' gaat er bij hun niet in. Het is wel vaker voorgekomen (Mauro) dat iemand dreigt te worden uitgezet omdat de procedure véél te lang heeft geduurd. Daar zit voor velen het probleem. Als het sneller kon worden opgelost en men niet eindeloos kon blijven proberen toegelaten te worden, hadden we veel minder van deze Howick's en Lili's gehad.
Naar het schijnt zullen ze goed terecht komen maar daar is nog niet veel over bekend. De moeder van de twee zal hier echter zo ver ze kan werk van maken, zegt ze. Al met al wordt het eens hoog tijd om deze hele procedure op de schop te nemen en te voorkomen dat dit soort gevallen weer voorkomen. Verschrikkelijk maar ook ontzettend complex!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten