Na ophef pakt Opzij tóch VARA-bepotelaar Francisco van Jole aan om zijn #metoo-misbruik

Het feministische maandblad Opzij gaf onlangs een tijdlijn van #metoo-gebeurtenissen. Prominent ontbrekend in die tijdlijn was de aanranding van Joop.nl-hoofdredacteur Francisco van Jole van één van zijn medewerkers. Want rijke rechtse misbruikers gaan natuurlijk voor op linkse haantjes. Die verdienen een tweede kans, toch? Na ophef blijkt het toch van niet: Opzij komt met een rectificatie waarin het stelt dat je toch de vraag wel mag stellen waarom VARA-pief Van Jole ongestraft z’n tong bij dronken meisjes naar binnen kan en mag duwen.

Wat er precies staat in het nieuwe artikel dat maandblad Opzij op hun website heeft gepubliceerd weet ik nog steeds niet, omdat de website er uitligt vanwege allerlei onverwachtse guurrechtse traffic. Maar wat we kunnen afleiden uit een redactietweet over het stuk is in ieder geval zeer veelbelovend.

Eerder deze maand had de feministische website namelijk een overzicht gegeven van alle #Metoo-schandalen, beginnend in de achttiende eeuw en natuurlijk weer volledig in de openbaarheid sinds de seksuele dwangavontuurtjes van Hollywood-tycoon Harvey Weinstein wereldkundig werden.

Maar de tijdlijn was schrikbarend leeg op 7 november 2017: de dag dat bekend werd dat ook Joop.nl-hoofdredacteur Francisco van Jole een misbruikmakend erelid van de #metoo-beweging was. Op die dag dook een geluidsfragment op dat bewees dat de nu 58-jarige VARA-medewerker met z’n handjes, tong en witte onderbroek aan een 23-jarige collega had gezeten. Hij had misbruik gemaakt van haar dronken toestand, en de vrouw confronteerde de linkse smeerlap ermee.

Joop.nl ging in radiostilte, en uiteindelijk kwam de VARA met een slappe verklaring en halfbakken onderzoek. Francisco van Jole mocht blijven en de linkse omroep en hun propaganda-arm gingen gewoon door alsof er niets gebeurd was. En in eerste instantie bleek Opzij gewoon braaf mee te werken met die witwas-operatie van Van Jole en de VARA.

Na de nodige ophef trekken de feministische redacteuren toch bij en tekent Opzij aan dat je toch wel de vraag mag stellen waarom er in al die jaren zo weinig ruchtbaarheid aan de grijpgrage handjes van Francisco van Jole is gegeven. Joh, zou je denken?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. DolleDries

  Je vraag je af waar bv zulke Joop linkse hier als Kong en Blue overal hun tong in hebben gehad. Schijnheilig volk.

  1. Tengo Kawana

   Misschien omdat vrouwen ze aantrekkelijker vinden.

  2. Top

   IIIIIIIIIIIIIIIIIIIeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuuuw! Ik moet nog eten hoor! Ik zie ook gelijk die vette vleespet voor me. Gauw even een drankje, voor de schrik.

   1. DolleDries

    Ik durf er niet aan te denken gezien zijn Martijn verleden waar Tengo zijn tong overal in heeft gestoken

 2. Florissa

  Het had ze veel beter uitgekomen als zoiets was gebeurd in de top van de PVV, dat was nieuws ,en het hek van de dam geweest ,maar in eigen gelederen ,dan liever de koppen in het zand . Zo kennen we de socialisten weer ,ze zakken niet voor niets zover weg ,de mensen laten zich niet meer voor de gek houden ,door een stelletje betweters en parasieten die ons gaan vertellen wat we wel en niet mogen .

 3. Floris

  Hypocriet, hypocrieter, LINKS.

 4. ruudjeenjose

  Ach ja die VARA die wordt gelijk opgeheven als de PVV aan de macht komt. Weg met die misselijke pauw.Weg met al die linkse landverraders.Paul de leeuw ga alvast maar oefenen met vliegen van een flat.Dat is jouw toekomst met je fijne islam. Weet je dat gun ik je van harte .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.