Peiling: steun voor regering brokkelt nog verder af en DENK en GroenLinks worden groter

Geen categoriesep 16 2018, 10:00
We zien sinds het begin van het nieuwe politieke jaar, dat de regering flink aan steun heeft verloren in de peilingen. Deze week kunnen we zien in de peilingen van Maurice de Hond dat het Kabinet nog meer zetels inlevert. De PVV levert ook een zetel in en GroenLinks, SP en DENK stijgen in de zetelpeiling van De Hond. Een verschrikking.
zetelverdeling 16 september
We hebben een tijd lang gezien dat op rechts er veel verschuivingen waren. Voornamelijk Forum voor Democratie kon daar flink van profiteren. In een ander artikel van deze ochtend sprak ik over de het linkse verbond tussen GroenLinks, SP en de PvdA. In dat artikel schreef ik over de laatste stuiptrekkingen van links. Dat is blijkbaar wensdenken, want als u naar de zetelverdeling kijkt in de nieuwe peiling, dan wordt links alsmaar groter, samen met DENK.
De PVV verliest zelfs een zetel, waardoor GroenLinks naast de VVD op eenzame hoogte, op de tweede plaats staat. Langzaam maar zeker kruipt GroenLinks steeds meer naar de eerste plek. Forum voor Democratie staat al heel lang stabiel op de derde plek en het lijkt alsof het maximum is bereikt, maar 'links' kan nu alleen nog maar groeien. De charmes van Jesse Klaver zijn succesvol en qua charisma heeft hij meer mee dan Thierry Baudet. Voor je het weet, wordt Klaver premier. Brrr.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten