Penthouse-Pechtold in de penarie: maar liefst 50% van z’n EIGEN kiezers verloor afgelopen jaar vertrouwen in ‘m

Zelfs D66’ers hebben nu toch écht tabak van de plucheplakkende Pechtold die penthousejes achterover drukt en vrouwen aanzet tot abortussen. De 92% D66-kiezers die hun vertrouwen vorig jaar nog in de Wageningse ex-burgemeester stelden, is inmiddels geslonken tot een zeer magere 42%. Kiezers zijn het erover eens: Alexander Pechtold nadert zijn uiterste houdbaarheidsdatum.

Het gaat slecht met de politieke carrière van D66-voorman Alexander Pechtold, zo blijkt uit een nieuwe peiling van AVROTROS-programma EenVandaag. Vorig jaar was Pechtold nog één van de meest populaire politici onder zijn eigen kiezersachterban, maar dit jaar is de penthouse-sjoemelaar de zorgelijke hekkensluiter. Van de 92% van de D66-Pechtold-fans die er nog waren in 2017, is er anno 201 nog maar 42% van over

“Fractieleider Alexander Pechtold van D66 is het afgelopen jaar veel vertrouwen van zijn eigen kiezers kwijtgeraakt. Dat blijkt uit een onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel. Vorig jaar kreeg Pechtold nog vertrouwen van 92 procent van D66-kiezers, dit jaar is dat nog maar 42 procent.

Velen twijfelen er inmiddels aan of hun partijleider niet de houdbaarheidsdatum heeft overschreden. 35 procent zegt: hij is nu de juiste man om de partij te leiden, volgens 34 procent is hij dat niet en nog eens 31 procent ‘weet het niet’. Zoals een deelnemer samenvat: “De afschaffing van het referendum, en de manier waarop – door een D66-minister! – zit me nog steeds erg dwars. Bovendien is Pechtold zijn humorvolle scherpte kwijt. Hij zou plaats moeten maken voor een nieuwe generatie.”

Die laatste D66’er heeft het zeker prima begrepen: het wordt tijd voor de Anne Lok-lokker om z’n biezen te pakken. Al sinds 2006 bestiert Pechtold zijn partij, en is daarmee één van de meest notoire plucheplakkers van heel Den Haag. Als je naast je schier oneindige termijn ook nog even gaat zitten aanklooien met (veel) jongere gemeenteraadsleden uit Meppel en hen aanzet tot een abortus (om over alle penthouse-praktijken nog maar te zwijgen), ja: dan begint Nederland toch echt genoeg van je te krijgen. Zélfs de volkomen amorele ambtenaren van D66.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. FLP

  Da’s Pecht hij is old news.
  Word tijd dat deze junk met stille trom vertrekt.

 2. Dubbele Komma

  Ik vond het al vreemd als 1% vertrouwen in hem had gehad na zijn corrupte loopbaan in Leiden.

  Ik noem maar iets over bouwgrond. Hij had eigenlijk bij de Vereniging Van Dieven thuisgehoord. Vieze rat dat het er is.

  Miezerig mannetje.

 3. Eminem2

  Tsja.

  Het is eigenlijk nooit anders gegaan met D66. Zelfs na het succesvolle Paars-1 leden ze 10 zetels verlies. Maar dat ze zelf de zo zwaar bevochten Referendumwet zouden slopen, is werkelijk een politieke blunder van ongekend formaat geweest.

  Pechtold is na de val van Balkenende-2 ruim 10 jaar bezig geweest om ongeveer dezelfde coalitie weer tot stand te brengen, nota bene nadat D66 zelf Balkenende-2 had opgeblazen. En dan laat hij de hele boel in elkaar lazeren door de weinige echt linkse kiezers die zich hadden verleiden om op D66 te stemmen weg te jagen met snoeihard rechts beleid weer weg te jagen. PvdA +3. Maar goed, CDA en VVD lijken ook een forse stap terug te moeten doen. Dus het lijkt niet alleen aan Pechtold te liggen als dit kabinet de PS2019 niet overleeft.

 4. Adriaan

  50% tot nu toe. Ik denk dat het alras naar de 99,9% oploopt. Die 0,1%? Is zijn moeder.

  “„U moet weten, mijn moeder is vrijzinnig op het radicale af”, zei Pechtold zaterdag in zijn toespraak tot het D66-congres in Leeuarden. „Ze is voor euthanasie. Voor de rechten van LHBTI’ers. En ze schrikt niet van een jointje. Ze stemt al haar hele leven op D66. Er is geen dag voorbij gegaan dat ze me niet herinnerde aan de standpunten van ChristenUnie en CDA.” (Bron: Reformatorisch Dagblad 18/11/17).

 5. cornholio

  Pechtold gaat samen met Rutte naar de nieuwe partij van Macron……..En Marche.
  Naaien kunnen ze!

  1. cornholio

   Dijsselbloem zit er al……
   Sommige Nederlanders zijn nog steeds aan het kolonialiseren!

 6. Duckday

  Straks een leuk baantje daar kan hij verder met zijn penthouse gaan Deze man is gewoon niet te vertrouwen trouwens aan heel D66 zit een lucht En vlak de VVd ook niet uit

 7. Bloem

  “Vorig jaar was Pechtold nog één van de meest populaire politici onder zijn eigen kiezersachterban”Dat zegt volgens mij mer over de gemiddelde D66 kiezer.

  Ik hoop overigens van ganser harte dat penthouse nog ff tot de volgende verkiezingen van de 2e kamer aanblijft

 8. Gerlos

  Wordt tijd dat Pechtold zijn tijd gaat verdoen in zijn gratis verkregen 1 neuk hut te Scheveningen en zich niet meer vertoond op het Binnenhof.

 9. Meester Kong

  Als Peggie verdwijnt en er komt een sterke opvolger dat wint D66 enorm aan zetels.
  Kijk en dat zie ik wel zitten, …

  1. sjun

   Wat heeft die vlees noch vis partij die als afvalbak voor ontaarde PvdA-ers functioneert en ons op soortgelijke wijze uitlevert aan Europa en islam jou dan te bieden? Je komt toch van heel erg ver als je van de SP naar D66 gaat?

 10. Ni28

  Ook de grote zelfbenoemde moralist komt zichzelf ooit tegen. Jammer dat het zo lang duurde. Het zou handig zijn om nog even aa te blijven om de hele partij in zijn politieke graf mee te sleuren.

  1. Meester Kong

   Abortus, euthanasie, donor reg. , dat zal je maar door de christenhonden laten bepalen!!
   D66 neemt de referendumwet zoals hij hoort bij de volgende verkiezing weer op in hun programma.

  2. Janna47

   Ni28

   Dat gaat hij beslist doen, deze narcist! Blijft zolang mogelijk zitten…we zijn nog niet van deze rat af..heeft een heel appartementencomplex voor zijn kop…

 11. Duke

  Kan hij niet gaan flyeren voor Macron’s nieuwe eurofielenbeweging?

 12. DolleDries

  In de volksmond heet zo iemand als Pechtholt gewoon een smeerlap.

 13. Florissa

  Straks nog 2-3 zetels en dat zijn er nog altijd 3 teveel ,nu snel een kiesdrempel instellen ,zijn we van veel pulp partijen verlost . Doen ze dit niet in Den Haag ,zitten we ook nog eens met 3-4 allochtonen partijen .

 14. meanstreak2099

  hoe komt het dat er nog 42% vertrouwen in hem heeft?

  1. Robert Leiden

   Omdat zij het partijprogramma lezen ipv roddelbladen.

   1. sjun

    Pilletje Pechtold schrijft geen partijprogramma’s.

 15. Bes Tolen

  De eerste leider van D66 was meteen de beste. Het was wel dadelijk een te veel op Amerika gerichte partij en een partij waarvan de mensen niet durfden te kiezen voor gematigd links dat niet meer bestaat (In wezen was de PvdA in de zeventiger jaren wel vaak wat wereldvreemd maar dat was de KVP net zo goed, zo niet meer. Is er sindsdien wat veranderd in de politiek? Niet ten goede.)(De PvdA werd in de tachtiger jaren al snel radicaler. Links in de partij, denk bijvoorbeeld aan Pax Christi en lieden vreemdelingenbehartigers, kreeg grote invloed. De werkelijkheid was anders dan altijd door kranten wordt voorgehouden.) en gematigd rechts dat niet meer in de vorm van de VVD bestaat want de VVD moet eerst eens bij zichzelf te rade gaan hoe het komt dat de charlatans overheersen, men zich aanpast bij links en velen niet voor hun mening durven en niet mogen uitkomen. D66 was een partij, die daarna altijd van het toeval afhankelijk was en zelfs wel dreigde ten onder te gaan. De leiding van de partij was de in latere tijd in handen van nogal ongunstig overkomende lieden. ook als er verkiezingswinst werd behaald. Onder Pechtold is de partij succesvol omdat het de PVV kan aanvallen zodat hypocriete kiezers daar bij D66 een huis vinden. Maar verdere functie ontbreekt net als bij de PvdA dat evenzo naar extremer links is gegaan waar zich nu alle als links zich aanduidende partijen hebben verzameld in een voor Nederland heel ongezonde situatie. De Nederlandse politiek functioneert niet. D66 heeft daar geen antwoord op maar is wel een grote belemmering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.