Peter R. de Vries pakt advocaat Jos Brech hard aan bij Pauw: 'U goochelt met feiten'

Geen categoriesep 22 2018, 15:00
"U laat mij niet uitpraten," huilde Gerald Roethof.
Het is dieptriest, maar de advocaat van Jos Brech maakt steeds opnieuw duidelijk door mediaoptredens dat hij en zijn cliënt niet van plan zijn om ook maar iets van mee te werken aan het strafrechtelijke onderzoek in verband met de moord op Nicky Verstappen twintig jaar geleden. Ja, zijn dna werd aangetroffen op de jongen, maar hé, dat had ook op heel veel andere manieren kunnen gebeuren. Hoe dan? Meneer beroept zich op zijn zwijgrecht.
Bij Pauw kreeg Roethof het daardoor aan de stok met Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever beschuldigde Roethof er terecht van dat hij met feiten goochelde, bijvoorbeeld toen hij stelde dat dna-sporen van vijf andere mensen waren aangetroffen bij Nicky. Maar dat is bewust zo verwoord dat hij mensen voor het lapje houdt, want het spoor van Brech werd aangetroffen op Nicky's onderbroek. De andere dna-sporen werden in zijn buurt gevonden, weer andere sporen waren van de onderzoekers die als eerste bij zijn lijkje kwamen, en ga zo maar door.
Zoals De Vries zegt:

"Wat denkt hij!? Dat de marechaussee Brech heeft beetgepakt om daarna naar het lichaam van Nicky te gaan, waar de specialisten mee bezig waren en het dna van Brech aan de kleren van Nicky af te vegen? Als hij niks beters heeft dan dit..."

Journalist Koen Voskuil voegt daar aan toe:
https://twitter.com/KoenVoskuil/status/1043256801981026305
Daar komt nog eens bij dat er kinderporno is gevonden op Brechs computer. Heel gek, maar op de één of andere manier geeft me dat nou niet het gevoel dat meneer een nette, onschuldige vent is.
Natuurlijk moet de rechter uiteindelijk beslissen of er genoeg bewijs tegen Brech is om hem te veroordelen. Maar de argumentatie van Roethof is op dit moment uiterst zwak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten