Plezierverbieder Sylvana Simons wil af van onschuldig bordspelletje

28783690764_17db9b286b_b
Foto: Een groep mensen speelt 'Secret Hitler'. Bron: m anima / Flickr.

De BIJ1-partijleider is niet te spreken over het bordspel Secret Hitler, waarin de liberalen tegen de fascisten strijden. Hun doel is om de geheime Hitler te ontdekken en daarmee het spel te winnen. Geinig satirisch kaartspelletje, maar Sylvana Simons wil er niet aan: “Ik vraag me dan altijd af: waarom?!”

sylvana-secret-hitler

Nu Zwarte Piet zo goed als op de mestvaal van de geschiedenis ligt, moeten Sylvana Simons en haar intimi uiteraard weer een nieuw doelwit hebben. Je moet iets hebben om je tegen af te zetten, want anders kan je je eigen deugmoraal niet goed in de etalage zetten, nietwaar? Daarom worden de pijlen nu gericht op een onschuldig Amerikaans bordspel genaamd “Secret Hitler”. In dit spelletje moeten twee teams – de liberalen en de fascisten – zien te winnen door de identiteit van de Secret Hitler te ontdekken danwel te beschermen. Nee, het is geen nazistisch spelletje. Het steekt er eerder de draak mee.

Maar toch vraagt Sylvana zich af “waarom”. Nou, omdat het grappig is misschien? En omdat politiek-correcte bordspelletjes zoals Yahtzee vaak dodelijk saai zijn. Sylvana echoot hiermee een statement dat Marc de Hond (inderdaad, de zoon van) gisteren al maakte over hetzelfde spel. De Hond zei “erg voor vrijheid van meningsuiting te zijn”. Maar na de laffe disclaimer was daar natuurlijk de onvermijdelijke punchline: dit ene spelletje was dan weer wel “een stukkie over het randje.”

En dus, zo is de impliciete opdracht van de schrijfsels van De Hond en Simons, moest er maar eens worden opgetreden tegen een braaf bordspelletje. Want “stukkie over het randje,” dus verbieden maar!

Overigens, ook wel aardig om te weten voor Sylvana Simons en de haren: anderhalf jaar geleden kwam er een zogenaamd “booster pack” uit voor Secret Hitler. Met deze nieuwe kaarten werden Hitler en enkele van zijn opperbevelhebbers vervangen door Donald Trump en zijn getrouwen (o.a. Steve Bannon. Mike Pence en Sean Spicer). Is het spelletje nu nog steeds zo kwaadaardig?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

40 reacties

 1.   

  Sylvana zou graag een spel genaamd, ‘secret Bouterse’, nee?

  Grote jankert!

 2.   

  Sylvana zou graag een spel genaamd, ‘secret Bouterse’ willen hebben, nee?

  Grote jankert!

 3.   

  Geneuzel van een maatschappelijk mislukte aandachtverslaafde.

 4.   

  Sylvana stelt slechts de vraag ‘waarom?’ en Tim beweert dat ze het bordspel wil verbieden.

  Is dit om te lachen of om te huilen?

  1.   

   De discussie over Zwarte Piet begon ook met een vraag, Kabana. En het resulteerde in een verzoek om een verbod (wat de hemel moge verhoeden…). Dus speel nu maar niet de vermoorde onschuld.

   1.   

    @4tel: Tengo het zuigtrolletje doet zijn spelletje hier zeven dagen per week, 13 uur per dag. Hij laat zich afwisselen door zijn sokpoppen, Elu, Svetlana, etc…

 5.   

  Wordt niet eens tijd om dat wijf bij het vuilnis te dumpen.

 6.   

  Een spel verbieden lijkt mij niet verstandig, sylvana is een zeikwijf dat door haar gezeik jonge zwarte vrouwen die naar haar gejank luisteren in een achterstands positie plaatst.

  Ik geloof dat je zelf verantwoordelijk bent voor je slagingskansen, Nederland biedt genoeg mogelijkheden en die paar racisten krijgen het heen en weer maar.

  Ik heb zelf door hard werken en inzet een goede baan gekregen maar als ik in haar slachtoffer rol was gaan zitten had ik niets bereikt. Politiek correct links en rechts leggen je lam en beperken je kritisch vermogen op de maatschappij en ook op jezelf.

  Straks wil ze boeken verbranden.

  1.   

   Aytas, lees het bericht even goed. Sylvana stelt nergens een verbod op dat bordspel voor.

   1.   

    Tengo kawana daar heb je gelijk in. Toch laat haar zich druk maken om werkelijke problemen voor haar doelgroep en niet als klager maar met een handen uit de mouwen mentaliteit. Dus ipv alleen maar roepen racisme, racisme bestrijden door voorbeeld.

 7.   

  Ik kan hieruit geen conclusie trekken dat Sylvana iets wil verbieden. Ik vermoed dat het hier weer eens om fake news gaat

  1.   

   @ Eugenie. Ik heb niets in Trouw vandaag gelezen over dit bericht over Sylvana.
   En ook niets op de radio 4 nieuws. Helaas wordt Sylvana vaak uitgemaakt als
   stapelgek. Maar ik denk dat als zij eindelijk ophoudt met de oude slavernij geschiedenis en zwarte piet, dat zij wel intelligente opinies kan blijven doorgeven. Over dit kaarten spel ben ik met Sylvana eens. Niets grappig over 2 wereld oorlogen dat
   Duitsland heeft veroorzaakt! Gelukkig is er nu een grote repetitie in Keulen om
   WW1 te herdenken. De grote Katholieke Dom wordt overdekt met lichten en banners met berichten over vrede. Het einde van WW 1 wordt in november groot gevierd in vele landen.

 8.   

  Waarom niet vervangen met zoek de geestelijk gestoorde negerin.

  1.   

   Deze opmerking heeft uiteraard niets met racisme te maken.

   :(

   1.   

    Nee, dat heeft inderdaad niets met racisme te maken. Blanken kunnen geestelijk gestoord zijn (verstandelijk beperkt, om het eens formeel te zeggen) en negers ook.

   2.   

    Ik kan me als negerin echt helemaal niet druk maken om zo’n opmerking. Ervaar het ook niet als racisme. Ik weet niet of hij het racistisch bedoeld maar dat interesseert me ook niet.

  2.   

   Walgelijke opmerking!

   1.   

    Nou vooruit voor jullie antisemitische gevoelens.

    Zoek de Jood.

    1.   

     Die opmerking kan alleen uit een broeierig extreem rechtse geest komen.

     Enge vent

    2.   

     Je kunt er de hele Iraanse regering mee op je nek krijgen, maak er “zoek de pedofiel” van. Zouden zij in Rome er óók nenuwachtig van kunnen worden?

 9.   

  Spelletje bedenken waarbij we dit achterlijke mormel kunnen verwijderen

 10.   

  Ik kende het spel niet, lijkt me een goed Sinterklaas-idee.

  De “liberalen” tegen “hitler”, dus vrij vertaald…
  links (de goeden) tegen extreem rechts.

  Ik wil dat spel!

  1.   

   En ik maar denken dat jij nog steeds in de gevangenis zit met ganzenborden

 11.   

  Sylvana heeft ieder recht op kritiek te geven over Hitler of nazi spelletjes. Over zwarte piet verbieden, zullen ieder gewone Nederlander zeggen: nee, dit oer-oude traditie kan je niet verbieden; zwarte piet doet niemand kwaad. Maar er is niets grappig met Hiltler spelletjes. En ook niet met de huidige opkomst van Neo-nazi’s en Alt-rechts groepen overal in onze westerse wereld. Recentelijk werd Hitler’s afgrijselijke boek Mein Kampf
  in het Nederlands vertaald. “Mijn Strijd” is nu overal te koop, en ook via internet.
  Dit gevaarlijke boek staat op de bestseller lijst in de boekenwinkel! Ik ben niet altijd met Sylvana eens, maar wel als zij opkomst voor gevaar in onze samenleving. Ik ben een blanke vrouw die niet houdt van racisme.

  1.   

   Zwarte piet is een lastige onderwerp waarin er wat mij betreft door beide uiterste kampen geblunderd wordt waardoor de hele discussie een heel vervelende smaakje heeft

  2.   

   Het is juist heel goed dat dat boek gelezen kan worden. Geeft een inkijk in de wereld van een zieke geest. Maakt ook een vergelijking met bv wilders en baudet gemakkelijker en aantoonbaar. Hoewel beiden af en toe best een punt hebben slaan ze compleet door. Ook deze vrouw is vies van racisme.

   1.   

    @Aytas. Mein Kampf zou inderdaad goede les materie voor intelligente mensen, bijv. leraren en studenten politiek kunnen zijn. Om te weten hoe fout het kan gaan, in de politiek. Maar het kan gevaarlijk zijn in de handen van extreem Alt-rechts.

  3.   

   ”Ik ben een blanke vrouw, waar niemand van houdt”. Zou je beter kunnen schrijven mevroi. En dat is niet zo gek, als ik je flauwekul reacties lees.

   1.   

    Dit geeft een zeer bekrompen geest weer die niet met andere meningen kan omgaan.

    1.   

     Top is een zieke trol, Aytas, die hier alleen maar komt om zijn onderbuik te ledigen.
     Ik adviseer je de puber te negeren.

    2.   

     @Aytas en Tengo. Helaas zijn er een aantal domme, gestoorde wezens aan dit site. Ze zijn het niet waard om welke aandacht dan ook te besteden.

 12.   

  Ze kan beter schaken en dammen proberen te verbieden want ‘wit begint’!

  1.   

   Jantje betonrot kan dus heel scherp zijn!

   Daar kan Sylvana nog een puntje aan zuigen.

   1.   

    Over sekste smeerlap om direct met Sylvana over zuigen te beginnen .Bah

 13.   

  Dat jullie nog reageren op die Sylvana, laat haar links liggen. Geen aandacht meer aan besteden.

 14.   

  Helemaal met Sylvana eens! Zelf ben ik bezig een nieuw spel te ontwikkelen. “Zendeling in de pot.” Een spannend bordspel met dobbelstenen, waarbij inlandse kleurlingen jacht maken op zo’n koloniale blanke zendeling. Wie hem vangt en hem in de vermaarde kookpot krijgt om er soep van te trekken, heeft gewonnen. Heel spannend! En uiteraard een welkome anti-fascistische aanvulling tussen al die witte mensen spelletjes.

 15.   

  Nu Zwarte Piet zo goed als op de mestvaal van de geschiedenis ligt
  Hoezo ?
  De opstand begon in Friesland !!!

  1.   

   Er zijn nog steeds mensen die denken dat we Zwarte Piet kunnen handhaven.

   Verbazingwekkend.

 16.   

  Als je de hele dag niets te doen hebt verzin je allerlei zieke ideetjes over de blanke Nederlander.
  Nogmaals Sylvana niemand heeft gezegd dat je in dit (racistisch) landje moet blijven.
  Waarschijnlijk geniet je ervan de boel hier te verzieken, verzin vast het volgende wat je wilt verbieden, zieke geest.

 17.   

  Nieuw spel uitgekomen, hoe krijg je in 10 zetten Sylvana Simons naar een onbewoond eiland.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!