Politie doet komend weekend bijna niets: 'heftigste politieactie ooit'

Geen categoriesep 07 2018, 17:00
Als u wil zou u komend weekend lekker gek kunnen doen op straat. Drinken, misdragen, maakt niet uit, want de politie zal alleen spoedgevallen gaan behandelen. Tenminste, de politievakbonden roepen agenten op om dit te doen. Ze noemen het zelf de 'heftigste politieactie ooit'.

,,Het is de heftigste politieactie ooit'', aldus Jan Struijs van de Nederlandse Politie Bond (NPB). ,,We hebben nog nooit eerder in de geschiedenis van politie zo'n grote actie gevoerd. De actie is nu intenser, omdat er nog steeds geen goed bod ligt van de korpsleiding en de minister van Justitie en Veiligheid", aldus Struijs van de NPB.

Volgens Struijs zijn de politiemensen het helemaal zat. ,,Vanmorgen was ik nog in Rotterdam, maar ook vanuit korpsen in Amsterdam hoor ik dat er meer actie moet komen, want zo schiet het niet op", zegt hij. ,,Op dit moment ligt er nog geen voorstel op tafel waarover we kunnen juichen." Volgens Struijs spreekt de minister wel hoopvolle woorden uit, maar levert dat tot op heden nog niks tastbaars op.

Erg gevaarlijk, want je weet niet wie er misbruik gaat maken van deze situatie. Daarnaast moet je je afvragen wat dan een 'spoedgeval' is. Niet elke agent heeft zich aangesloten aan een vakbond, dus het zal een heel rare actie zijn als er ook nog agenten rondlopen die niet meedoen met de vakbonden.
Enfin, de politie verdient meer en moet vooral beter behandeld worden door de politiek. Veiligheid is een van de kerntaken van de overheid. Het zou niet meer dan logisch zijn als de overheid de politie met meer respect behandelt en ook meer investeert in de toekomst van onze politie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten