PVV Rotterdam: ‘Bouw een hek rond Rotterdam om illegalen uit de stad te weren!’

Het is allemaal de schuld van staatssecretaris Mark Harbers, die te weinig zou ondernemen om illegalen uit Nederland – en de havenstad – weg te houden.

Toen toenmalig Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump aankondigde om een muur rondom de Verenigde Staten werd hij weggehoond en voor gek verklaard. Inmiddels is Trump de leider van het Westen. Dus wat hij kan, dát kan ik ook… moet PVV-raadslid Maurice Meeuwissen gedacht hebben. In een sessie van de gemeenteraad van Rotterdam ontstak de lokale Wilders-aanhanger namelijk in woede toen het beleid van staatssecretaris Mark Harbers ten sprake kwam: de man zou weinig doen om de komst van illegalen naar de tweede stad van Nederland te verhinderen. Een schande!

En dus leende Meeuwissen een trucje uit het playbook van Trump: we gaan hekken en muren bouwen! Gewoon, om heel Rotterdam heen.

Helaas voor de kerel werd zijn suggestie niet bijster serieus genomen. In dezelfde vergadering reageerde het college van Burgemeester en Wethouders alleen gekscherend op z’n voorstel. VVD-wethouder Bert Wijbenga kreeg de lachers op zijn hand door voor te stellen dat de buurgemeentes dan de rekening toegezonden zou worden:

“Ik stel wel voor dat de omliggende gemeentes die [omheining] dan betalen. Daar hebben we goede voorbeelden van in de wereld!”

Dat was natuurlijk een toespeling op Trumps (overigens oningeloste) belofte dat hij een grensmuur tussen de VS en Mexico exclusief voor de rekening van laatstgenoemde zou laten komen. Dat is niet gebeurd, dus ook Schiedam, Vlaardingen en Maassluis kunnen opgelucht ademhalen dat zij niet de kind van het rekening gaan worden dankzij een hersenspinsel van de PVV Rotterdam. Weer een zorg minder!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Adriaan

  We zeggen wel eens gekscherend, bouw een hek om Amsterdam. Maar als je als volksvertegenwoordiger dit roept tijdens een vergadering, ben je echt toe aan geestelijke bijstand. De PVV gaat meer en meer in daadkracht verliezen. Baudet zal dit met groot genoegen waarnemen.

 2. Tinneke

  Een hek om heel Nederland lijkt mij veel beter!

  1. Tengo Kawana

   Er zijn meer van dit type dwazen, dat laat Tineke zien.

   🙂

   1. Bloem

    Volgens mij kwam u met de suggestie dat Zyclon B humaan zou zijn. Wie bent u dan om een ander de maat te nemen

    1. Tengo Kawana

     Nee, dat beweerde ik niet Bloem.

     Ik reageerde op Holland die mensen wilde oplossen in Zoutzuur en maakte de ironische opmerking dat Zyclon B daarbij vergeleken humaner was.

     1. Bloem

      Ongelooflijk wat heeft u een plaat voor uw harsens

     2. Gewoonomdathetkan

      Ik denk niet dat er nog een grotere sukkel is dan jij.
      Wat een ziellig sukkeltje ben jij zeg .

     3. Capo

      @Bloem: Het is een vast systeem in manier waarop deze trol zich manifesteert. Het maakt helemaal niets uit wat je zegt of aanvoert. Hij draait, verdraait, zuigt en liegt. Kansloos dus. Daarom moet je ook nooit met hem in discussie gaan, je moet hem hooguit afdrogen en ik de hoek zetten. Zijn deurbelbutler Elu Sneeuwvlokje kan dezelfde behandeling krijgen, hij is van hetzelfde laken en pak en is in feite een sokpop.

  2. Ego-non-solus

   Kan simpeler hoor. Op Prinsjesdag op het juiste moment een hek om het Binnenhof. Pasjesregeling en de goeden kunnen er nog uit. Goeden gedefinieerd als zij die opkomen voor de Nederlandse burgers.

 3. Tengo Kawana

  Om de PVV kan nog wel gelachen worden.

  Met politiek heeft die bizarre club niets meer te maken.

  1. Tinneke

   Het duurt niet lang meer Robbie dan zijn ze uitgelachen!

  2. Bloem

   Om u wordt al heel lang niet meer gelachen

  3. wheelboy

   Figuren net als jii tengo zorgen ervoor voor dat NL naar z’n moer gaat .Als wwn PVV er ewn uitspraak doet die vele onderons doen dan word het als idioot door het nieuws weer gegeven .Maar ooit eens de moeite genomen om bv wat politiek 24 te kijken en dan te oordelen ? Jou uitspraken hier te lezen ben ik bang dat je er nooit naar kijkt .Dan had je geweten dat de PVV niet alleen anti moslim is en dit soort van opmerkingen . Dat bv je vriendje klaver bij de algemene beschouwingen vluchtelingen met ewn vliegtuig wilde ophalen en jou en mij CO2 tax wil opleggen als we op vakantie gaan daar hoor je niemand over .

 4. Ad Infinitum

  Slapeloze nachten krijgt hij ervan, Wilders. Dat gun je de man toch niet, iemand die op zo’n manier jouw toko runt in een grote stad.

 5. RobertMarsman

  Iedereen die naar dit 20 seconde durende filmpje kijkt ziet gelijk dat zijn uitspraak compleet uit de context wordt gericht. Hij zegt niet eens we moeten een hek rondom Rotterdam bouwen. Hij zegt namelijk dat als de staatssecretaris de problemen met illegalen niet oplost dat ze WELLICHT een hek er om heen moeten bouwen.

  Wat die staatssecretaris doet geen moer.

 6. Gerlos

  Oppakken die illegalen en vastzaten tot ze uitgezet kunnen worden of vrijwillig willen vertrekken naar hun thuisland. En niet van dat softe gedoe maar vastzetten tot ze het beu zijn en naar huis willen.
  Of is dit te makkelijk gedacht trollen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.