Pyongyang aan de Amstel spekt partijambtenaren met cadeautje van €3000 uit de belastingpot

Stadsdeelbestuurders in Amsterdam gaan in gebieden waar SP, GroenLinks, PvdA en D66 aan de macht zijn fors meer verdienen. Ze krijgen er €500 per maand bij. De loonsverhoging is met terugwerkende kracht, dus voor de periode vanaf 21 maart krijgen alle zetbazen van de vier regerende partijen een mooie bonus van zo’n €3000. Kaching!

Politici krijgen vaak het verwijt zakkenvullers te zijn. Lang niet altijd een terecht verwijt, want een beetje gemeenteraadslid in een grote gemeente heeft er een nieuwe fulltime functie bij en wordt maar parttime betaald. Maar behalve gemeenteraadsleden heb je in Amsterdam ook zogeheten stadsdeelbestuurders. Dit zijn in feite gewoon ambtenaren die het coalitieakkoord van SP, GroenLinks, PvdA en D66 moeten uitvoeren. Ze zijn daarbij ook rechtstreeks aangesteld door de collegepartijen: er zitten geen ‘politici’ van VVD, FVD of CDA bij.

En deze neppolitici gaan vanaf binnenkort fors meer verdienen, zo heeft het college van B&W bepaald:

“Momenteel ontvangt een stadsdeelbestuurder in Amsterdam in een gebied met minder dan 100.000 inwoners 6196 euro. Dat geldt voor Noord, Centrum en Zuidoost, maar zou op 6674 euro per persoon moeten komen, blijkt uit het voorstel. Bovendien zou de ophoging met terugwerkende kracht vanaf 21 maart moeten gelden. Dat zou neerkomen op nóg een extraatje van zo’n 3000 euro per persoon. Opmerkelijk is dat de stadsdeelbestuurders pas op 30 mei geïnstalleerd zijn en zij volgens het huidige plan dus geld krijgen over een periode waarin zij nog niet werkzaam waren.”

Het mag wat kosten, toch? U betaalt immers! En ja, dat geldt dus ook als u niet in Amsterdam woont, want Nederlandse gemeenten hebben nauwelijks eigen belastinginkomsten – bijna hun hele budget is afkomstig van de Rijksoverheid. Dus van u en mij, of u nu in een hipsterwoning in Amsterdam-Centrum woont, of in een bescheiden optrekje in Maassluis: lappen zal u, voor de benoemde schaduwpolitici van linkse partijen in de hoofdstad!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Roughwood

  Klassiek gevalletje (extreem)links lullen, rechts vullen. De burger betaalt immers altijd! Daar verbazen we ons toch niet meer over?

 2. Crassus

  Dat is toch niet zo bijzonder? Een rechts college zou dezelfde bezoldiging ontvangen. Begrijp niet wat er fout is.

  1. BB

   @Crassus

   Het linkse college wil dit.
   VVD is tegen.

   Ook mooi! Het is met terugwerkende kracht, maar de stadsdeelbestuurders zijn pas 30 mei geïnstalleerd. Ze krijgen daarmee dus ook betaald over een periode waarin ze niet gewerkt hebben.

  2. Ego non solus

   U begrijpt het niet of u wil het niet begrijpen. Waar het hier om gaat is het verschil tussen de boodschap die je predikt en de handelingen die je uitvoert. Wat ‘rechts’ hier zou doen doet even niet terzake.

 3. Blue monday

  Daar waar onze regering weer eens opzichtig faalt met de salarissen en koopkracht neemt een goed gemeentebestuur het heft zelf in handen.

  Blijkbaar is Amsterdam zo goed met de centjes omgegaan, dat dit het gevolg is van goed financieel beleid.

  1. DolleDries

   Klopt bijna 4 miljard schuld.

  2. penis aqua di rosa

   Of worden de inwoners van Amsterdam extra belast middels de gemeentelijke belastingen etc. Het is makkelijk lullen over andermans inkomen (links gespuis), maar zichzelf verrijken is oke. Hoe walgelijk kan men zijn, na installatie in de gemeenteraad. Ik ben blij dit amsteramabad aan de amstel reeds vele jaren geleden verlaten te hebben, met zo’n gemeenteraad is het slecht een ontbijt, lunch en avondeten te genieten, ofwel nog een beetje normaal leven te leiden. Ik zou zeggen aan de Raad aan de Amstel: gaat u schamen voor dit communistisch gedrag. ALLEMAAL, PUNT !!!

 4. DolleDries

  Amsterdam de Pompeï van de linkse politiek.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Bouw alstublieft bouw een vette muur om dat onwelriekend links radicaal parasietennest met natuurlijk een enclave voor de echte A’dammers die wel verbinding krijgen met de rest van Nederland.
  Mogen ze daar hun islamisten, uitzuigers, straatterroristen, middeleeuwse barbaren en teruggekeerde jihadisten houden en kunnen wij door met de beschaving.

 6. Heinz

  Allereerst een compliment voor de foto. Een college met een frisse uitstraling. Dat DDS komt aandrammen met de linkse signatuur wekt geen verbazing. Maar goed er is voor gekozen en Amsterdam doet het er mee…

 7. Florissa

  Het grote graaien bij links gaat pas beginnen ,Amsterdam zal nog wat meemaken ,
  allemaal een grote bek ,maar kijk naar een land waar socialisten de dienst uitmaken ,en je komt uit bij een puinhoop die zijn weerga niet kent .
  Groen ,milieu ,auto,schone toekomst , over alles hebben ze een manier om de burgers geld af te nemen ,maar dat Nederland in een record tempo veranderd in zwart ,hoor je geen hond over ,iedereen mag naar binnen van dat linkse tuig ,allemaal stemmers voor de toekomst ,wat een cultuur verrijking ,Nederland bestaat niet meer over 50 jaar ,dan is het een verpauperd deel van Afrika .

  1. Ad Infinitum

   Floris en Florissa hebben het toch goed samen? Nederland is een top land meen ik. Dat geldt ook voor Henk en Ingrid, Theo en Thierry. Noem maar op

  2. Aytas

   Ehm, jij leeft in een socialistisch land. Hoe zou jij het herverdelingsstelsel anders willen noemen? De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten, inkomensafhankelijke zorgpremie, huurtoeslag, aow. Allemaal socialisme. Verschrikkelijk toch dat socialisme. Wat denk jij dat vakbonden zijn, het zijn collectieven die de arbeider jammer genoeg niet meer benut, zo goed is het hier, vechten voor rechten vind men niet meer nodig. Rechts heeft Nederland verdeeld en heerst en breekt het af. Ik geloof dat je het contact met de realiteit verloren bent.

   Je bent duidelijk nog nooit in Afrika geweest, hebt geen idee van wat het belastingstelsel is, noemt groen links socialistisch wat betekent dat je geen partijprogramma kunt interpreteren. Ben je trots op je eigen domheid dat je het zo etaleert.

   1. swetsnek

    gewauwel eerste klas ga lekker bij joop janken neulveter doei doei

    1. Aytas

     Swetsnek

     Weerleg wat ik schrijf. Wat jij doet is iets ontkennen zonder dat je ook maar enige poging tot onderbouwing doet. Je swetst uit je nek. Ik denk niet dat je tot meer in staat bent.

     1. nogmaals

      De wartaal van aytas is onweerlegbaar !

   2. meijer61200

    Over snugger gesproken Aytas. Weet jouw eigenaar wel wat je hier allemaal voor onzin uitkraamt. Kijk maar uit, straks krijg je met de zweep.

 8. Aytas

  In deze tijden kan een bestuurder dit niet maken. Dit is schandalig, de burger krijgt het zwaarder.

  1. Frits Jansen

   De VVD heeft dit beter opgelost: politici die vinden te weinig te verdienen klussen gewoon wat bij in de corruptie.

 9. Frits Jansen

  Van DDS verdienen natuurlijk alleen extreemrechtse politici opslag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.