Rechter die verkrachtende Afghaanse asielzoeker bewust lagere straf gaf, blijkt notoire asielactiviste

De mist rondom de lichte straf die een verkrachtende Afghaanse asielzoeker kreeg, omdat hij een 18-jarig meisje had verkracht in een winkelmagazijn, trekt langzaam op. Eén van de rechters die ervoor heeft gezorgd dat de man nauwelijks hoeft te zitten, blijkt in haar tijd vóór haar rechterschap een notoire asielactiviste geweest te zijn.

De beroering was gisteren groot, toen na een schokkende uitspraak in een strafzaak Nederland één van de grootste gerechtelijke dwalingen van de afgelopen jaren moest vaststellen. Een verkrachtende Afghaanse asielzoeker werd namelijk bewust lager gestraft dan anderen voor zijn vergrijp, zodat zijn verblijfsvergunning niet in gevaar kwam. Bij gevangenisstraffen boven een bepaalde duur verlies je die automatisch, en dat vond een drietal rechters toch wel zielig. Een verbijsterend vonnis, dat door vrijwel niemand begrepen wordt.

Achtergrondonderzoek naar de rechters legt echter de motivatie bloot. Eén van hen – Valérie Essenburg – blijkt namelijk een “idealistische” vrouw die graag opkomt “voor de mensenrechten.” Ze staat vijandig tegenover immigratiedienst IND en heeft jarenlang gewerkt voor het kantoor van GroenLinks-coryfee Britta Böhler. Haar specialisme? Vreemdelingenrecht. Uit een Vrij Nederland van 2005:

“In de nok van het gebouw aan de Keizersgracht huist de sectie asiel- en vreemdelingenrecht. Valérie Essenburg (29) werkte tot twee jaar geleden bij een Utrechts advocatenkantoor. Ze is jong, idealistisch en ook zij benadrukt, net als Zuur en Ferschtman, dat ze wil opkomen voor de mensenrechten. Daarom is ze overgestapt naar BFWK. ‘Mijn allereerste cliënt was een Koerdisch meisje van twintig jaar dat afschuwelijke dingen had meegemaakt,’ zegt ze. ‘Ze was op brute wijze verkracht en gemarteld. Je vraagt je af hoe het kan dat de ene mens de ander zo beestachtig behandelt. De ambtenaren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst waren aanvankelijk heel vijandig. Maar uiteindelijk, na veel medische rapporten, veranderde dat gelukkig.'”

En – pikanter – bij Britta Böhler maakte Essenburg zich ook hard om nooit meer mensen uit te hoeven zetten:

“En dát mocht niet van Justitie. Zonder dat een rechter zich kon uitspre­ken over de uitzetting, werd Krekar in het diepste geheim naar Oslo gevlogen.

‘Een paar jaar geleden had ik nooit geloofd dat dit soort dingen hier gebeuren,’ zegt Essenburg. ‘Maar mijn ogen gingen open. Nederland doet gewoon mee aan praktijken waar we eigenlijk nooit aan mee zouden moeten doen.'”

Kortom: de rechterlijke macht heeft een flinke kras gekregen, en die kras heet Valérie Essenburg. Ze hebben een asielactiviste een toga omgedaan, en die positie misbruikt ze nu om haar linkse politieke standpunten in gerechtelijke uitspraken om te zetten. Om met haar eigen woorden te spreken: Nederland doet gewoon mee aan praktijken waar we eigenlijk nooit aan mee zouden
moeten doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Ni28

  Orban in Hongarije keert zich juist tegen dit soort rechters. Dat lijkt ondemocratisch maar is een rechter zoals deze democratie waard?

  1. sjun

   Ook in Polen is de democratisch gekozen regering al even klaar met zulke rechters.

  2. Stanly2000

   Hij stuurt ze eerder met pensioen. Het zijn de laatste rechters uit de tijd van het communisme.

  3. Peter Loosduinen

   zum Kotzen (salopp emotional: 1. äußerst abstoßend, unerträglich: das, es ist einfach zum Kotzen!; jemanden, etwas zum Kotzen finden.

 2. DolleDries

  Dit is een nazistisch uitspraak. Hier wordt een geestelijk gehandicapt meisje als oud vuil weg gezet tegen een misdadig islamiet.

  1. Siemien

   @DD gelijk royeren zuks volk

 3. FredKouwenberg1

  da’s geen rechter maar een linker!

  1. Ni28

   🙂

 4. Ni28

  De werkwijze van de rechter als deze werpt een smet op de rechterlijke systeem en kweekt nieuwe Kuzu’s die durft te zeggen tegen de Nederlanders dat zij moeten oprotten als zij multiculti-samenleving verwerpen. En dan nog in het parlement kunnen komen.

  1. Karel de Grote

   Juist, daarom moet er snel een kiedrempel komen.

 5. Ni28

  Hoe is mogelijk dat een niet onafhankelijk persoon rechter mag worden in Nederland? Is dat dan democratisch? Wat zou Sargentini daarvan vinden?

 6. EllyD18

  Als je als slachtoffer deze rechter krijgt toegewezen ben je mooi in de aap gelogeerd. Misschien wordt ze zelf nog eens verkracht door een Afghaan en zal dan veranderen.

  1. sonar

   Elly ,ik denk dat zij er al klaar voor ligt.

 7. Siemien

  Tengo en co zijn wel heel erg stilletjes hè

  1. Holland

   Tengo beschermt een collega politiek-activiste het beste door zich niet te laten zien of horen. Tuig helpt elkaar altijd.

  2. Capo

   Wees blij, wie wil nou het vuilnis van die pisvlek lezen?

 8. Ritter

  Het blijkt dus dat ideologie een rol heeft gespeeld bij deze uitspraak.

  De vraag is of de uitspraak van de rechter dan rechtsgeldig is.

  1. Tengo Kawana

   Dat blijkt helemaal niet, dat wordt zonder enig bewijs aangenomen door mensen die de onafhankelijke rechter niet wensen te respecteren.

   1. sjun

    Een onafhankelijke rechter is wat anders dan zo’n vooringenomen rechter als Valérie Essenburg die daders als slachtoffers behandelt en daadwerkelijke slachtoffers laat verrekken.

  2. Julian

   Waaruit blijkt dat? De rechters hebben meegewogen dat het komen te vervallen van de verblijfsvergunning direct invloed heeft op zijn veiligheid. Is dat ideologisch?

   1. Tengo Kawana

    Nee, dat lijkt meer op een zorgvuldige rechterlijke uitspraak.

    1. Stanly2000

     Nee Ernst dit is willekeur

 9. sjun

  Zo onderhand heeft vrouwe justitia de blinddoek voor een hoofddoek verwisseld. De hoogste tijd om deze islamisering om te keren.

  1. Capo

   Zolang de regering de islamisering van ons land faciliteert kan deze Valérie Essenburg ongehinderd haar islamitische pleurisgang gaan!

   1. cees.wolvers

    Afzetten die TR.t

    1. Tengo Kawana

     Meent Cees niet dat we deze heks moeten stenigen op het dorpsplein?

     Dát zal haar leren!

     1. swetsnek

      JA EN JOU ERBIJ IK WIL DE KLINKER WEL WERPEN

     2. Frits Jansen

      Tuurlijk. Het is passend dat ze een islamitische straf krijgt, volgens de sharia.

     3. Peter Loosduinen

      Tengo:
      U heeft niet goed gelezen wat de heer Wolvers heeft geschreven : afzetten.
      U probeert de boel op te naaien en uit zijn verband te trekken.
      Afzetten =afzetten.
      Meer staat er niet.
      De rest is fantasie of wensdenken.

    2. Peter Loosduinen

     Ik mis de letter U.
     Het complete woord luidt dus TRUT en dat is nog eens netjes geformuleerd voor dit teringwijf.

 10. Capo

  Valérie Essenburg moet natuurlijk per direct worden ontslagen als rechter! Je zult maar verkracht zijn door zo’n kansloze Afghaanse Mohammedaan. Dat wens ik zelfs Valérie Essenburg niet toe.

  #referendum

  1. Tengo Kawana

   Is Valerie al met de dood bedreigd door dolle PVV-ers?

   1. sjun

    Hoeveel kinderen moeten er nog vanwege de vigerende omvolking verkracht worden voordat de fopstrafjes geschiedenis zijn?

    1. Capo

     Bootladingen vol?

   2. Seneca

    @tk
    neen, zij is – jammer voor jou – bedreigd door ‘vrienden’ van de beklaagde die haar hebben gewaarschuwd dat een straf van 24 maanden wel eens gevolgen voor haar zou kunnen hebben. daar zij weet waartoe dit tuig in staat is, heeft zij eieren voor haar geld gekozen.

 11. Julian

  Natuurlijk is DDS in haar uitspraken verleden gedoken en heeft op basis van FEITEN haar mening hier gegeven. Maar ik geef toe de uitspraak is zeer merkwaardig. Gelukkig leven wij wel in een land waar je dan naar een hogere rechter kan. Al begrijp ik dat het OM geen hoger beroep heeft ingesteld.

 12. cees.wolvers

  En wat doen we met zo een rechter :lekker laten zitten.OOK DAT IS MIJN NEDERLAND.IS ER NU NOG IEMAND DIE GELOOFD IN ONZE RECHTSPRAAk

 13. Tengo Kawana

  Gelukkig hebben we in Nederland hoger beroep. Daarin kan blijken of deze rechter tot een verkeerd oordeel kwam.

 14. Tengo Kawana

  Het persoonlijk verdacht maken van rechters, zonder de beweegredenen in het vonnis te kennen, is meer iets van totalitaire staten.

  Deze verloedering is begonnen met Wilders die de politieke partijvoorkeur van rechters als kennelijk relevant inbracht. Een stap verder is de situatie in Polen waar rechters nu door politieke partijen worden benoemd.

 15. Tengo Kawana

  In zijn algemeenheid geldt dar rechter de strafmaat in de context moeten beoordelen. In die context is het verlies van een verblijfsvergunning als gevolg van een mogelijk vonnis relevant.

  1. Julian

   Voor de rechters kennelijk wel. Maar een andere rechtbank vind dat dus niet relevant.

  2. Holland

   Vieze smeerlap Tengo, de context is dat een verstandelijk beperkt meisje bruut is verkracht door een gewetenloze gelukszoeker.

   Wat ben je toch een smerige linkse rioolrat. Altijd op de hand van de daders en nooit van de slachtoffers. Je bent een zware psychopaat.

   1. Tengo Kawana

    Ik ben niet op de hand van deze dader, geachte heer Holland, maar ik probeer te verduidelijken waarom de onafhankelijke rechter mogelijk tot dit vonnis kwam.

    1. Capo

     “onafhankelijke rechter…”

     Nee, pisvlek!

  3. sjun

   Het lijk bijzonder duidelijk dat een man met zo’n *mentaliteit* niet aardt in het land dat hem liefdevol opnam en kansen bood. Dus kan hij beter gauw terug naar de omgeving waar zulk gedrag gangbaar is voordat hij nog meer ONSCHULDIGE slachtoffers maakt en andere nieuwkomers tot soortgelijk gedrag inspireert. Waarom zou je Zweedse toestanden in Nederland toelaten?

  4. ishotya

   Daarom betaalt n arme sloeber €50 boete en n quote 500 gast €500.000 , het moet wel realistisch zijn naar gelang de persoonlijke situatie. Niet dus. Dit is een goed voorbeeld van wat er mis is met de overheid hier en met de pseudo-intellectuelen die dit soort wanpraktijken goedkeurt. Een rechter hoort compleet onafhankelijk van welke context dan ook een geval te toetsen aan de wet. Dat in Nederland de rechtspraak is verworden tot een politieke salon is een direct gevolg van het feit dat zowat heel beleidmakend Nederland zijn positie heeft te danken aan ouwe jongens krentenbrood en totaal niet is gehinderd door enige (inhoudelijke) kennis van zaken, redelijk iq noch feeling met de “gewone man”.
   Dit soort uitspraken haalt het laatste beetje redelijkheid in de verhouding slachtoffer-dader weg. Het toppunt van de uber-correcte overcompensatiedrang. Een diep zwarte -pardon- afro-amerikaanse dag.

 16. Bes Tolen

  Zit Tengo zijn communistische ideologievrienden in Polen en hier en in het Europese parlement te verdedigen?
  Het probleem met Polen is dat er nog altijd oude rechters zitten, die de huidige wetten graag vervangen door die uit het communistisch tijdperk. Foute praktijk. Waarmee niet is gezegd dat de Poolse regering alles is maar altijd nog beter dan vroeger de communisten en niet beroerder dan in veel West Europese landen.
  Het probleem hier is dat mensen, die ongeschikt zijn om voor rechter te spelen toch rechter worden. Ook dat komt uit foute ideologie voort waaronder positieve discriminatie.
  In het Europese parlement zitten een hoop diehards, die van hun grootouders uit al een foute ideologie hebben meegekregen. Derdegeneratie ja zelfs vierdegeneratie misvormden uit Amsterdam bijvoorbeeld. De meeste leden van het Europese parlement en de Europese commissie laten niet veel anders zien dan onkunde, onbegrip, menselijke zwakheden waarmee ze Europa degraderen tot een vertegenwoordigend lichaam van onvolwassen lieden, die zich nergens voldoende onderlegd rekenschap van kunnen geven. Neem bijvoorbeeld Timmermans. Die man heeft in zijn jeugd een omgeving gehad waarin hij een overvloed van irreële ideeën meekreeg. Helaas is dat nog altijd te merken. Ook uit zijn superioriteitsgevoel.
  Heel veel politici missen ervaringen, die hard bij hen zijn aangekomen en hun een breder en dieper gevoel van de werkelijkheid moesten geven. Dat missen kan ook inhouden, dat ze er niet met de juiste houding voor hadden en selectie gaat vervolgens vaak fout. Dat is al een cultuurprobleem. Niet alleen in de politiek.

  1. Tengo Kawana

   “Zit Tengo zijn communistische ideologievrienden in Polen en hier en in het Europese parlement te verdedigen?”

   Ik ben geen communist, Bes, en heb ook geen communistische vrienden.

   Probeer het een beetje netjes te houden. Dit soort verdachtmakingen sieren u niet.

 17. Floris

  “Op een feit als verkrachting past slechts een vrijheidsstraf van langere duur. De landelijke oriëntatiepunten voor straftoemeting (LOVS) die de rechtbanken hanteren bij dergelijke feiten als verkrachting geven een indicatie van een vrijheidsstraf voor de duur van 24 maanden.

  Ten gunste van verdachte laat de rechtbank meewegen dat het feit inmiddels meer dan twee jaar geleden plaatsvond, verdachte in Nederland niet eerder is veroordeeld en ook nadien niet meer met justitie in aanraking is geweest
  De rechtbank vindt de persoonlijke omstandigheden van verdachte ook van belang en houdt rekening met het feit dat hij, nadat hij hier vanuit een onveilige situatie in zijn land van herkomst is gekomen, zijn leven in Nederland aan het opbouwen is. Zijn vrouw is uit [geboorteland] overgekomen en beiden zijn bezig een gezin te stichten. Gelet op deze omstandigheden overweegt de rechtbank dat het niet de bedoeling is dat aan verdachte een zodanige straf wordt opgelegd dat deze verregaande vreemdelingerechtelijke consequenties heeft.
  Alles overwegende zal de rechtbank verdachte veroordelen tot een vrijheidsstraf voor de duur van twintig maanden, met aftrek van voorarrest.”

  https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2018:5314&showbutton=true&keyword=amsterdam&keyword=verkrachting

  Laat ik me maar beperken tot een algemene opmerking: op verkrachting, en zeker van een verstandelijke gehandicapt meisje (hoe laf kan je zijn), hoort een veel hogere straf te staan.

  Zijn vrouw zal vast bij hem blijven…

 18. Vliegenvanger

  Hier moet de regering ingrijpen, en deze rechter van haar ambt ontdoen. Dit soort volk moeten we hier niet dulden on Nederland.
  De rechterlijke macht is binnen twee weken al twee keer ten brabbel gegooid. Wat schort er hier in Nederland aan de regering? Het zijn gewoon lafbekken en kijken gewoon de andere kant uit.

 19. Pescador

  die rechter moeten we ook gewoon het land uitzetten

 20. Jacco

  Recht hier in Nederland is krom.maar dit linkse gedrogt moet zo snel mogelijk uit haar ambt gezet worden namelijk medelijden hebben met een dader in plaats van het slachtoffer

 21. HEM

  Er zijn nog wel meer krasjes.
  Neem Van Baal uit Roermond.
  In Roermond is het bekend dat “de halve rechtbank” zich vermaakt in de plaatselijke parenclub Waterlo.
  En wie wordt er vrijgesproken van slaaprijden (twee jonge mensen dood).
  Juist, de plaatselijke detective Knoops, justitieel toelatingsnummer POB 282.
  En in hoger beroep idem dito. Hij sliep niet, hij had een KORT moment van onoplettendheid. Vrijspraak van dood door schuld, 60 uur wegens rijden op de linker weghelft. Een overtreding en geen misdrijf.

  Moet ik het nu weer zeggen?
  Nederland is geen rechtstaat, want de rechtspraak in Nederland in totaal verrot.

  1. Capo

   Een meisje verkracht en voor het leven verminkt, een islamitische Afghaanse verkrachter die hier zijn leven op mag bouwen. Dit is het gevolg van het partijkartel.

   #referendum

 22. AS210854

  Zou het een slaap maatje van pr de Vries zijn? Hij verdedigde heer zeer fel.

  1. AS210854

   Heer moet natuurlijk haar zijn.

 23. lanex

  Meteen verwijderen uit dat vak, het is een schande dat ze haar persoonlijke extreem linkse voorkeur nu kan botvieren in een rechterlijke uitspraak.

 24. Gerlos

  Deze rechter hoort uit haar ambt gezet te worden dit hoort niet zij hoort onafhankelijk te zijn. Mooie boel asielzoekers krijgen een lagere straf dan ons nederlanders absurd.

  1. Frits Jansen

   Precies, als een rechter niet oordeelt van Het Gezonde Volksgevoel dicteert moet zij/hij optiefen.
   Hitler beriep zich ook graag op dat Volksgevoel.
   Ik geneer me niet voor een Godwin. Die man heeft laatst zelf nog gezegd dat je niet moet aarzelen misstanden aan de kaak te stellen uit angst een “Godwin” te worden verweten.

 25. Two Ravens Black Kettle

  Deze rechter is mededader en zou voor een zindelijke niet corrupte rechtbank gesleurd moeten worden.
  Maar laten we ons niets wijsmaken
  De moordenaar van Pim Fortuyn werd beloond door de politieke rechtbank dus nu worden verkrachters beloond.
  Rechters zijn verworden tot vulgaire activisten.

 26. Frits Jansen

  Ten eerste: je mag pas oordelen als je het vonnis hebt gelezen, en kennis hebt genomen van de argumentatie.
  Ten tweede: in ons rechtssysteem worden al te activistische rechters vanzelf gecorrigeerd doordat het OM in beroep kan gaan, en zelfs cassatie kan aanvragen.
  Allemaal handen op één buik?
  Juristen maken er eerder een spelletje van het altijd oneens te zijn met hun collegae, als intellectuele uitdaging.

  1. deelszon

   @Fritsizzle je bent echt te dom om je eigen reet af te vegen.

   De verkrachtende Afghaan is veroordeeld, ik begrijp best dat jij het op een juridisch puntje wilt gooien.
   Je vindt het blijkbaar belangrijker om al te activistische rechters door het OM te laten corrigeren ipv oog te hebben voor het slachtoffer.
   Ik noem dit ziekelijk..en het lijkt erg Tengo achtig..

   1. Frits Jansen

    U bent een warhoofd.
    U ziet een fout maar wil geen correctie doch medelijden met het slachtoffer.
    In elk geval kunt u niet volhouden dat de rechterlijke macht niet deugt (“een kras heeft opgelopen”) want het systeem is ontworpen om fouten van individuen te corrigeren. En dat kan hier alsnog gebeuren.
    Het is overigens heel gebruikelijk dat rechters rekening houden met bij-effecten van hun straffen.
    Op verkrachting staat een wettelijke straf, van gevangenisstraf of boete, maar geen uitzetting. Dus moet de rechter zorgen dat zijn/haar straf ook niet die uitwerking heeft.
    Vergelijk een veroordeling tot ontzetting uit de rijbevoegdheid. Dan vraagt de rechter “heeft u de auto voor uw werk nodig?” en als het antwoord bevestigend is mag de dader blijven rijden want anders zou hij zijn baan verliezen en dat is een zware straf die de wetgever niet bedoeld heeft.

    Ziekelijk? Wat je zegt dat ben je zelf.

 27. lancar

  Niet alleen Essenburg, maar ook al haar comparanten moeten worden geroyeerd en voorgoed verbannen van de rechtszaal.

 28. Troelstra

  Ondertussen bij de Zuiderburen…

  De man uit Gent (M. Ö.) verwekte in enkele jaren tijd 8 kinderen bij zijn 3 stiefdochters. “Geen verkrachting”, luidt het, maar “deel van cultuur Nieuw Gent”. De persrechter wilde niets kwijt over afkomst verdachte. Deel dit artikel om vrienden te informeren.

 29. Drollevanger

  Dit soort rechters en bestuurders zullen altijd weer komen bovendrijven.
  Daarom kan men in de toekomst beter kiezen voor een vaststaand computerprogramma dat volgens het boekje rechtspreekt, zodat dit soort deugende uitspraken tot het verleden gaan behoren.
  Dus niks gestuurde straffen, maar straffen die voor een overtreding vaststaan.
  Dus voor een vuistslag krijgt men altijd de vuistslagstraf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.