Rutte verkoopt EU-smoes om niets te doen aan massamigratie: ‘Alleen Nederland, Zweden en Italië voelen probleem!’

Onze premier speelde vanmiddag in de Tweede Kamer weer eens voor apologetische EU-woordvoerder die niets behalve ‘sorry’ in de aanbieding had. Nederland wil al tijden een veel strikter immigratieprobleem, aldus Rutte, maar alleen Italië en Zweden zijn dat met hem eens. Het gevolg is dat het er niet komt, en dus gebeurt er helemaal niets. Dat moet dan maar hè?

Het was weer tijd voor Unilever-pindakaasverkoper Mark Rutte om een verschijning te maken in de Tweede Kamer. Ditmaal om alvast even alles goed te praten wat er gaat gebeuren op de aanstaande EU-top in Salzburg volgende week. Geen grote beloften doen, geen 1000 euro voor iedere Nederlander beloven, en al helemaal niet zeggen dat er geen cent naar de Grieken gaat. Beloftes maken schuld, en dus maak je maar helemaal geen beloftes meer. Want straks gaan mensen nog daadwerkelijk eisen dat je ze inlost.

Dus wanneer een substantieel deel van de Tweede Kamer vraagt om ein-de-lijk eens wat actie van de premier om te zorgen dat die gammele migratiebootjes niet meer aanmeren in EU-lidstaten om die vervolgens te overspoelen met migranten die uiteindelijk dan weer verder mogen reizen, ook dan geeft de premier niet thuis.

Ja, zegt Rutte. Andere landen zien het allemaal niet zo negatief in. Alleen Nederland, Zweden en Italië “voelen” dat je de buitengrenzen beter moet bewaken. Andere landen veel minder.

Het zo lachwekkend zijn als het niet om te janken was. Want het is niet waar. Wie oplet, ziet dat ook andere landen actie willen van Europa om te zorgen dat niet meer iedere illegale migrant die de Middellandse Zee weet te bereiken meteen een recht op asiel krijgt. Want behalve Italië heeft ook Malta de afgelopen tijd meerdere schepen teruggestuurd.

En wat te denken van Tsjechië, Polen en Hongarije? De drie landen worden met de nek aangekeken om hun strikte vreemdelingenbeleid, maar dat ze een strikt vreemdelingenbeleid hebben is duidelijk. Om vervolgens nog maar te zwijgen van Denemarken, waar zelfs de lokale PvdA een migratielijn hanteert waar menig PVV’er z’n vingers nog bij kan aflikken. En ook de N-VA, de grootste partij van België, is al een flinke tijd aan het pushen voor beter bewaakte grenzen.

Dus hoezo, alleen Nederland, Zweden en Italië? Wie verder kijkt dan z’n neus lang is ziet hier een potentiële coalitie van maar liefst negen landen. Dat moet toch werkbaar zijn om hervormingen af te dwingen? Lijkt me wel, hè? Dus wat verkondigt Rutte allemaal weer voor onzin in de Tweede Kamer? In Brussel zijn ze ongetwijfeld blij met hem, maar hier in Nederland wordt het allemaal toch wat vermoeiend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Paaldanseres

  Een duidelijker bewijs dat deze arrogante lamzak er zit voor de eurofielen in brussel, in plaats van, op te komen voor zijn eigen bevolking. Lulletje rozenwater.

 2. Ni28

  Als ik het verhaal van Rutte afsteek tegen die van Orban moet ik concluderen dat de Hongaren met de “ondemocratische” Orban beter af zijn dan de Nederlanders met de “democratische” Rutte.

  1. penis aqua di rosa

   NI28:
   Democratisch??????????
   U bedoelt denkt ik dictatoriaal, want niets gaat zoals de EIGEN Nederlandse bevolking wenst, kijk naar het verwerken van de uitslag van de laatste verkiezingen.

   1. Vraagtekentje

    Een democratuur?

    1. deelszon

     @VT een partijdictatuur

   2. Ni28

    Democratisch tussen de haakjes leek mij duidelijk. Ondemocratisch dus. Wij bedoelen hetzelfde, denk ik.

 3. Vliegenvanger

  Wanneer gaan die ogen van de vvd stemmers onderhand eens open? Moet Nederland eerst in de afgrond gedonderd zijn. Sodemieter Trutte nou eens buiten, en maak Nederland nou weer eens leefbaar. Alle zaken die hij doet zijn grote financiële floppen. Spelen met geld van de belasting betalers. Heb nog nooit zo’n arrogante lamzak gezien als hij is.

 4. Frits Jansen

  In Italië en Zweden hebben de populisten meer aanhang gekregen. Ze bereikten hun winst door de bevolking doodsbang te maken voor vreemdelingen, waarbij zij dan dat verzonnen probleem voortvarend beloven op te lossen.
  De VVD zit ook een beetje in die hoek, met PVV en FvD hijgend in de nek.
  De politiek geeft perverse prikkels om de kiezer bang te maken, en in dit geval worden degenen die dat ontkennen simpelweg voor gek verklaard. En de doodsbangd mensen geloven dat.

  1. Kees

   Het is net andersom Frits en dat weet je zelf ook.

  2. HW

   Fritzke, Fritzke, je weet het wel weer te verkopen. Ben je de broer van Rutte, want liegen kun je al de beste net als Mark.

   Rechts heeft dit en rechts heeft dat roept “LINKS”.
   DE BEVOLKING IS HET GEEMMER VAN LINKS EN RECHTS MEER DAN ZAT.
   We hebben er genoeg en het wordt tijd dat ze weer teruggaan en nooit Nederlander kunnen worden, want deze immigranten passen niet in onze maatschappij. Hun normen en waarden sluiten integratie uit. Niet meer of minder.

  3. cornholio

   Polen, Oostenrijk, Griekenland, Hongarije, Zweden, Denemarken en natuurlijk de Bulgaarse MigrantHunters. Nee, is allemaal angstpraat…..
   Die mensen stemmen verstandig en niet uit angst.

  4. Stanly2000

   Fritsje dommertje toch!

 5. Ben Zine

  Is er nog IEMAND die deze waardeloze droplul nog serieus neemt ? Je weet gewoon niet wat je hoort, het is echt te stuitend voor woorden. En het ergste ? Niemand die ook maar iets zegt of doet. Het lijkt wel of we collectief zijn gedrogeerd of zo. Zou er soms iets in het drinkwater zitten dat ons verandert in makke passieve schapen ?

  1. Vraagtekentje

   Niet in mijn drinkwater in elk geval, of ik ben er niet bevattelijk voor zoals de import en de linkse gekkies.

 6. P.Sisterons

  Het is gewoonweg politieke onwil om iets te doen tegen massa-immigratie. Rutte wil een mooi baantje volgend jaar. Hij wil de Soros plannen niet doorkruisen.

 7. Adriaan

  Het probleem met Rutte is, dat hij een zeer lange neus heeft. En dat is moeilijk. Hij is bovendien blind en dan kun je al helemaal niet verder kijken dan je neus lang is.

  1. Ni28

   En hij haalt de visie bij de opticien.

 8. Adriaan

  Ik raad iedereen deze serie ‘Allah in Europa’ aan. https://www.uitzendinggemist.net/programmas/21117-Allah_in_Europa.html
  Zeer verhelderend. Kinderen die de koran al uit hun hoofd kunnen reciteren.

 9. dannyvermeulen69

  De windvaan eerste klas .met zijn aura van liegen en bedriegen ..het weekdiertje zal NL wel weer laten zien hoe vastberaden de windvaan is windrichting brussel en zijn unilever maatjes..de arogante kwast met zn dwaalpraatjes. waneer rot ie en keer op de arogante zak niksnut eerste klas bah ..tis net een puist veel mensen wilen die graag uitknijpen,

 10. Gerlos

  Hallo Rutte en de rest van het binnenhof, wanneer leggen jullie je oor eens te luister bij me Nederlandse bevolking en kijk eens goed om je heen wat er allemaal loos is in eens zo’n mooie Nederland.

 11. slayer

  tuurlijk mark ,en volgend jaar gaan we er allemaal op vooruit ,ondanks de btw verhoging de stijgende zorgpremie en hogere energie tarieven , deze lul liegt werkelijk alles aan elkaar

 12. ruudjeenjose

  Ik hoor die King kong niet.Zou die een hartaanval hebben gehad?Ik hoop het!!

  1. Tengo Kawana

   Mensen die opponenten op dit blog doodwensen dienen te worden geband.

   1. Pescador

    Die eikel doet zoveel mensen in allende leven, hij vraagt er zelf om die arrogante zijkbak

   2. deelszon

    @tengo onze antisemitische Palestijnliefhebber en islamlover..

 13. Pescador

  Van mij mogen ze die lul verzuipen

 14. Karel de Grote

  Rutte is in de politiek gegaan om de belangen van het grootkapitaal en zijn eigen belangen veilig te stellen. Liegen is heeft hij tot een religie verheven en als hij van de Nederlandse burger kan stelen zal hij het niet nalaten.

 15. Ruud562

  “… wat vermoeiend” Tim? Kotsziek wordt ik van dat gemanipuleer en gelieg vanuit dat Binnenhof én nationale media zoals een NPO, een NRC, een Volkskrant e.d! Mijn medicijn hiertegen dat mij overeind houdt? 0nafhankelijke media zoals DDS!

 16. shidaian

  Ach hij “vergeet”ff Denemarken te noemen, die het helemaal spuug zat is en nu een ander beleid voert. Kunnen wij ook toch……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.