Schaamteloze dreig-Arabieren proberen Nederland af te persen met economische pesterijen

Saoedi-Arabië is vol China gegaan in haar internationale betrekkingen. Het land eist dat Nederland onmiddellijk stopt met een resolutie binnen de VN Mensenrechtenraad om de oorlogsmisdaden van het islamistische regime te onderzoeken. Zo niet, dan gaat Nederland op het economische strafbankje, zo dreigt Riyad.

Het blijft toch altijd het zwakste argument in een internationaal meningsverschil: als land X niet naar de pijpen danst van land Y, dan zwaait er wat en komen er allerlei economische strafmaatregelen. In dit geval is land Y Nederland, en wordt het door de X’en van Saoedi-Arabië onder druk gezet om te stoppen met een resolutie in de VN Mensenrechtenraad. Zie je? De wereld is er namelijk niet gerust op dat het land dat hun eigen vrouwen al decennia uitbuit, wél het beste zou voorhebben met de Jemenitische bevolking. Al jaren houdt Saoedi-Arabië namelijk huis in Jemen en spaart daar helemaal niemand. Vandaar dat de wereld nu wil weten of er oorlogsmisdaden gepleegd worden.

Natuurlijk ontkent Saoedi-Arabië alles in alle toonaarden, en men heeft daar hele sterke ‘argumenten’ voor: er wordt daar geen oorlogsrecht geschonden of misdaden gepleegd. En wie dat tóch wil onderzoeken die wordt de economische pineut. Zoals Nederland:

“Saoedi-Arabië oefent zware druk uit op Nederland om een VN-resolutie over Jemen af te zwakken of in te trekken. De Saoedi’s willen dat de groep internationale experts die oorlogsmisdrijven in Jemen onderzoekt, haar werk staakt. Nederland pleit er in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties juist voor het mandaat van de groep met een jaar te verlengen.”

Is dat het handelen van een land dat niets op de kerfstok heeft? Oordeel zelf…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Holland

  In de islamitische wereld bestaan geen mensenrechten of democratie. Er is alleen islam. En die is gewetenloos en meedogenloos.

 2. Eugenie de la Fleur

  Schaamteloze dreig-Arabieren

  🙂

  1. Capo

   Schaamteloze multinicker.

 3. Ni28

  Dit is waarom VN uitgewerkt is, het zit vol met schurken.

 4. Aytas

  We financieren het salafisme en tereur al jaren. Het is te verwachten dat dit soort maatregelen genomen worden, past helemaal in de lijn, we zijn veels te afhankelijk.

 5. wheelboy

  Ik snap niet waar NL zich mee bemoeid .Laat die Saudi die Jeminiten uitmoorden en andersom . Wij hebben er geen last van en verlost van berg moslims.

 6. Jantje

  WT hebben de Arabieren dan wat wij willen hebben?
  olie kan je tegenwoordig in overvloed uit Rusland of de VS krijgen.
  Ik zou voor een phantastic deal met Trump gaan.

  1. deelszon

   @Jantje ze gaan dreigen dat wij geen ontwikkelingshulp meer mogen geven

 7. sjun

  Zulke dreigementen los je op met de bouw van een extra kerncentrale om voortaan minder afhankelijk te zijn van olie import en tevens minder bij te dragen aan de financiering van terreur over de hele wereld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.