Schaamteloze VVD zet zichzelf grandioos voor paal met ultradebiel Prinsjesdag-filmpje

Dancemuziek, en ministers en Kamerleden die vervolgens net doen alsof ze hun haar doen of quasi-modieus ronddraaien met een mal hoedje… Yup, welkom bij de afdeling promotie van de VVD op Prinsjesdag!

Over een paar uur begint het circus: Koning Willem-Alexander neemt dan de Gouden Koets naar de Ridderzaal, en zal daar dan het VVD-verkiezingsprogramma de Troonrede voorlezen. Waaruit we zullen kunnen vernemen dat alle Nederlanders er straks op vooruit gaan, terwijl de Brexit nog steeds het grootste gevaar is. Of iets dergelijks. Daarna mag minister Hoekstra met een koffertje naar de Tweede Kamer om wat foto’s te laten schieten. Een hele ceremoniële happening, waar Den Haag altijd al meer aan heeft gevonden dan de doorsnee burger voor wie de derde dinsdag van september gewoon een doodnormale werkdag is.

Om die doorsnee burger dan tóch te laten warm lopen voor Prinsjesdag, moeten er dan maar wat kekke promotiefilmpjes gemaakt worden. De VVD loopt voorop in die trend, en liet een hele batterij Kamerleden uitrukken naar het groene (of blauwe) doek om daar wat halvegare dans-moves te tonen. Even ronddraaien, je bril opzetten en net doen alsof je je haren goed doet zelfs al heb je nauwelijks nog haren over.

Als je ooit een visuele uitleg van het begrip ‘genant’ nodig hebt, zoek dan niet verder. Want de VVD has got you covered. Manmanman… kijk dan wat een peuterspeelzaal. Veel idioter dan dit hebben we het nog niet gezien in de Nederlandse politiek.

Overigens is de VVD niet de enige partij die Prinsjesdag aangrijpt om zichzelf eens even goed voor joker te zetten. Ook DENK en het CDA kunnen er wat van – de Nederturken opperden om fez-hoeden te dragen, en het CDA bootste een tenenkrommend WhatsApp-gesprek na…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Tengo Kawana

  Vergeet de capriolen van het komische duo Teddy en Theo niet!

  Die zijn helemaal te gek grappig.

  1. Roughwood

   Hoezo? Waar is die komische Prinsjesdagbijdrage van het FvD dan? Bron? Wel on topic blijven Quisling!

 2. Paaldanseres

  Wederom de jaarlijkse zielige schijnvertoning van de linkse elite. #kots

 3. henk vintage

  Deze k.u.t. partij heeft nog ergere k.u.t. muziek.

 4. fusilier

  Wat een circus , met clown lachebekkie mark voorop. Een scherts vertoning dat is het .

 5. Ni28

  Circus VVD presenteert met zijn clown afdeling de show van 2018 onder de titel “Dwaling of Bedrog? – Geprolongeerd” met Pinokkio in de hoofdrol.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Het Kartel van Landverraders gaat weer optreden.

  Wedden dat er geen woord geuit zal worden aan de steun aan Al-Qaida en de teruggekeerde jihadisten ?

 7. Ad Infinitum

  Je gaat straks helemaal uit je dak. Het kabinet presenteert een droombegroting. Als de Brexit verkeerd uitpakt kan de miljoenen nota zo de prullenbak in schrijft Trouw. Om je te bescheuren voor de voorvechters van de Brexit hier op DDS. Helemaal gaaf: Trump is een risico voor de wereldeconomie.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Jaloers op Brexit
  Een volk dat voor vrijheid en onafhankelijkheid kiest.

  In knechtenland Nederland luidt het adagium: “Freedom is Slavery !”

 9. rosmalen53

  Zag dat _Gedver Derrie Thierry er ook tussendoor liep

 10. Tinneke

  Over theater gesproken!

 11. FLP

  Brrrr leek wel een aankondiging voor een griezelfilm…zat te wachten tot de clown van it in beeld zou komen.

 12. Florissa

  Den Haag is verworden tot een tweede Toni Boltini circus ,draaien dansen en snuiven ,wat een feest en wat een gotspe naar de burgers ,je kan dat stelletje jokers toch niet serieus nemen .

 13. Pescador

  Stelletje eikels bij elkaar Pinokkio voorop

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.