Sylvana Simons beweert: ‘De Nederlandse alt-right is vreugdevol over beleid van Halsema!’

Een nieuwe politieke alliantie heeft zich gevormd in Amsterdam: de alt-right en burgemeester Femke Halsema gaan tezamen strijden tegen ‘anti-radicalisering’, aldus Sylvana Simons en BIJ1 in een nieuwe verklaring. Ze is boos dat de nieuwe burgermoeder van de hoofdstad de samenwerking met salafisten opzegt, en suggereert dat de alt-right achter die zet zat.

De aankondiging van het nieuwe anti-radicaliseringsbeleid van de burgemeester werd door de Nederlandse Alt-Right…

Geplaatst door Amsterdam BIJ1 op Vrijdag 7 september 2018

Volgens een nieuwe Facebook-post van Sylvana Simons’ politieke partij BIJ1 liggen de alt-right en Femke Halsema momenteel zo’n beetje met elkaar in bed. Deze redelijk smadelijke toespeling maakte de jonge partij, omdat de GroenLinks-burgemeester het had aangedurfd om de samenwerking met salafisten stop te zetten. Volgens BIJ1 gaat dat tegen de heersende wetenschap in:

“Op 22 augustus kondigde burgemeester Halsema in een brief haar nieuwe anti-radicaliseringsbeleid aan. Ze vertelde onder andere ondanks wetenschappelijk advies in opdracht van de gemeente niet langer te willen samenwerken met salafistische organisaties. Ook had de brief een onevenredige focus op jihadistisch extremisme, ten opzichte van andere vormen van radicalisering.”

Ook sprak Simons haar teleurstelling uit over het feit dat Femke Halsema de rol van het Westen in het laten ontstaan van extremisme niet wat verder uitdiept. Volgens BIJ1 moet de burgemeester van Amsterdam de schuld meer in Europa leggen, en minder op jihadistische extremisten in het bijzonder:

“Als je het dan over jihadistisch extremisme hebt valt het ons op dat de bredere context wel erg weinig aandacht krijgt. Diepere oorzaken van jihadistishc extremisme en het klimaat waarin dit ontstaat, zoals Westerse deelname aan imperalistische oorlogen, neokoloniaal handelsbeleid en een maatschappelijk klimaat waarin discriminatie en uitsluiting steeds normaler lijken te worden blijven hierdoor onderbelicht.”

Kortom, het beleid van Femke Halsema deugt niet, is te pro-Westers en wordt bovendien (kennelijk?) heel hard toegejuicht door de Nederlandse alt-right. Wie dat vervolgens zijn, definieert BIJ1 trouwens nergens. Is dat 4Chan? Thierry Baudet? Geert Wilders? Echt helder is het niet…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Tengo Kawana

  “Als je het dan over jihadistisch extremisme hebt valt het ons op dat de bredere context wel erg weinig aandacht krijgt. Diepere oorzaken van jihadistishc extremisme en het klimaat waarin dit ontstaat, zoals Westerse deelname aan imperalistische oorlogen, neokoloniaal handelsbeleid en een maatschappelijk klimaat waarin discriminatie en uitsluiting steeds normaler lijken te worden blijven hierdoor onderbelicht.”

  Dit is me in elk geval uit het hart gegrepen.

  1. Pecunia

   Als dat niet het geval was geweest kwam dat niet aan de orde toch?

  2. Capo

   “Dit is me in elk geval uit het hart gegrepen.”

   Dat kan niet, jij bent een trol en hebt geen hart.

   1. Tengo Kawana

    .. sprak de trol.

   2. Troelstra

    Je weet: Sylvana spoort niet. En wie niet spoort zoekt wie niet spoort, want soort zoekt soort.

    Zeg me wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent…

  3. nogmaals

   De islam is 1400 jaar geleden begonnen, en nooit gestopt met een succesvolle wrede veroveringsstrijd.
   In wezen zijn ze onafgebroken bezig met een imperialistische oorlog.
   Ze hebben tot voor kort nooit bombardementen uitgevoerd, maar dat is slechts omdat ze de middelen niet hadden.
   De honderden miljoenen verliezers zijn gemarteld, verkracht, vermoord of tot (gecastreerde) slaaf of seksslavin gemaakt. Meestal konden ze alleen aan zo’n gruwelijk lot ontkomen door zich te bekeren tot de islam.
   En dan wil zo’n domme/naïeve/kwaadaardige Quisling hier het westen de schuld in de schoenen schuiven voor het gedrag van islamitische terroristen.

   1. Pecunia

    Welnee dat zie je verkeerd of zo.

    1. hans-e-pans

     Misschien een Pearl-momentje. Een andere opticien mag ook.

  4. HW

   Eindelijk heeft Amsterdam en haar burgermeester begrepen, dat haat van moslims hun stad niet voorbij gaat, maar daarvoor moest eerst een aanslag worden gepleegd.
   Half Nederland wist dat deze ging komen (borrelpraat), alleen en vooral onze bestuurders in Amsterdam en Den Haag hebben jaren de kop in het zand gestoken in de veronderstelling, dat het allemaal wel meeviel.
   Ik dacht dat in het binnenhof en het gemeentehuis van Amsterdam voldoende gezopen wordt, dat deze borrelpraat ook daar eens besproken zou worden, maar nee, de ogen gingen pas open na het incident op het CS van Amsterdam.

   Jammer, dat Silvana niet op het CS van Amsterdam liep toen het gebeurde, want dan zou ze er nu misschien iets anders over denken. Volgens haar mogen de twee Amerikaanse blanken er toch wel voor opgeofferd worden, want dat zijn de uitbuiters van de wereld.
   Ze heeft het gewoon niet begrepen, dat domme kalf.

   1. cees.wolvers

    Deze domme gans niet meer aan het woord laten,zij kraamt alleen maar ONZIN uit

  5. Top

   Blablablabla! Blaaskaakje/pisvlekje en klein vet vleespet dragend trolletje

  6. BB

   Let op!

   Als iets ‘uit het hart gegrepen’ is zorgt dat veelal voor tunnelvisie.
   Een bekende valkuil.

  7. Troelstra

   Jihadisten heb je waar je Islam hebt. En daarom moet dat Islamitische kanker verwijderd worden. En met die Mekkabeffers erbij!

   1. Ernst Quispel

    Pieter Jelles Troelstra draait zich om in zijn graf.

    1. Troelstra

     Theun de Vries verwoordde het eens zo:

     “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.

 2. EllyD18

  Als Sylvana niet meer kan zeuren heeft ze afgedaan, het enige waarmee ze nog een beetje publiciteit krijgt.

 3. Ruud562

  Dat dat B1-wijf totaal gestoord wisten we al ! Ze praat wel anders als zij ook slachtoffer wordt van de door haar geprezen jihadisten.

 4. sjun

  Geef mensen als Sylvana genoeg touw en ze hangen zichzelf op. Met deze uitbarsting heeft ze voor zichzelf weer even een deur gesloten naar daadwerkelijke invloed op de Amstel 1. Onderwijl gaan Femke Halsema de ogen steeds verder open.

  1. Troelstra

   Dat multiculturele onderwijs was geloof ik niet zo aangenaam kennis maken toen haar eigen dochters er de wrange vruchten daarvan zelf aan den lijve ondervonden, was het niet?

 5. Ni28

  Simons geeft haar ware kleur prijs. Nogal walgelijke kleur naar mijn smaak. Gelukkig verwacht je niet anders.

 6. Ni28

  De trol poogt zijn peddel te overdragen.

 7. DennisEijs

  Yep, ze ziet haar droom om Nederland blankenvrij te maken vervliegen. Daar is ze niet blij mee. En waarom het alt-right heet, is mij een raadsel. Ik ben niet rechts, ik ben zelfs links, en heel wat punten van de ‘alt right’ zijn gewoon, common sense. Iets wat SJW’s totaal niet hebben.

 8. Rosasolis

  Femke doet het het goed, voor iedereen in Amsterdam. Waarom moet zij zo vreselijk aangevallen worden? Wat heeft ze voor zo ergs gedaan? Waarom mag zij geen enkele kans krijgen om dit zeer corrupte stad te begeleiden voor een vooruitgang naar een betere toekomst?

  1. Tengo Kawana

   Dat zijn goede vragen, Rosasolis.

   Femke is een vrouw die niet mag deugen voor rechtspopulisten.

 9. P.Sisterons

  De Nederlandse bevolking zal vreugdevol zijn als deze negerin gaat proberen orde op zaken te stellen in Failed State Suriname. Joehoe, de tjoekietjoekieboot biedt haar een gratis overtocht aan.

 10. Bes Tolen

  Slavernij was er altijd in een groot deel van Afrika. Een fatsoenlijke maatschappij werd niet opgebouwd. Machogedoe, ongebreideld egoïsme, grote geboorteoverschotten, wanorde. Dat leidde tot slavernij.
  Europa zal ellende, die daar wordt veroorzaakt door het gedrag van de Afrikanen, keihard moeten tegen gaan. Afrika doet er het beste aan een één kindsysteem in te voeren. Het Vaticaan, de veroorzaker van het kolonialisme vanaf de vijftiende eeuw, zal Europa dat anders wil dan zich te onderwerpen, altijd blijven dwars zitten.

  1. toetssteen

   @Bes Tolen
   Ough, het hardst groeiende deel van Afrika is islamitisch.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Tot de verkiezingsstrijd van warmonger Hillary die Libya terugbombardeerde tot de middeleeuwen(en de gehele !!!!!!! media – op Arnold Karskens na stond te juichen) had ik nog nooit van alt right gehoord.

  Frappant hoe termen gebruikt worden om dissidente geluiden te smoren
  Orwell schreef er tientallen jaren geleden al over.
  En 99 % van ‘links”
  en 85% van ‘rechts’
  Gaat er in mee.

  Het gaat al lang niet meer tussen links en recht
  En vrijwel niemand ziet het
  (en daarom krijgt de NPO weer 40 miljoen voor bewezen diensten)

 12. Bes Tolen

  Die twee bijten elkaar niet als het om macht voor de godsdienst gaat.

 13. Pecunia

  @Tengo

  Jij zegt dat er geen terrorisme zou zijn als we ons met onze eigen zaken hadden bemoeit, niets is minder waar maar we leven in een gevaarlijke wereld en hebben weinig goede opties, maar de slechtste optie is niets doen. Uiteindelijk zijn we het verschuldigd aan onze kinderen en hun kinderen om op te treden in de wereld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.