Sylvana Simons: ‘PVV anno 2018 is de NSB, we kunnen later niet zeggen “We hebben het niet geweten!”‘

Volgens Sylvana Simons zijn de overeenkomsten tussen de PVV en de NSB, die in de Tweede Wereldoorlog met de nazi’s collaboreerde, inmiddels te groot geworden om nog te ontkennen. Ze deelt een vergelijking van een PVV-partijfilmpje met antiek beeldmaterial van de NSB en wijst op de overeenkomsten: “Opdat we later niet kunnen zeggen. “We hebben het niet geweten.””

sylvana-fb-pvv-nsb

Het aanpakken van vermeende racisten in dit land heeft Sylvana Simons vanochtend aan anderen overgelaten. Maar dat wil niet zeggen dat de BIJ1-diva volkomen stil is gebleven in haar politieke uitingen. Oh nee, ditmaal heeft het Amsterdamse gemeenteraadslid nog eens uitgehaald naar de PVV. Op zich een aparte keuze – de PVV heeft namelijk geen vertegenwoordiging in de gemeenteraad van de hoofdstad – maar het is lokale politici natuurlijk niet verboden om meningen te hebben over de nationale politiek.

En de mening van Sylvana over de PVV van Geert Wilders is niet mals. Openlijk beschuldigt ze de partij van het koesteren van nazi-sympathieën door middel van het delen van een screenshot uit een nieuwe campagnefilmpje van de tweede partij van Nederland. Op dat screenshots zien we immigratieroutes in beeld gebracht, en dat kwam Sylvana bekend voor: iets soortgelijks deed de NSB ook al toen zij de nazi-propagandafilm De eeuwige Jood uitgaven in Nederland.

Aldus een tekst die Sylvana geleend heeft van Nederland bekent kleur, het anti-racisme comité van GroenLinkser René Danen:

“De PVV heeft weer een nieuw racistisch TV-spotje over moslims (https://youtu.be/PyH5umF9lxA). Het filmpje heeft exact dezelfde beelden als de Nazi-propagandafilm “De eeuwige Jood” uit 1940: https://youtu.be/Oka6fi2g6-U. Die film is in Duitsland verboden.”

De PVV heeft nog niet gereageerd op de aantijging van Sylvana Simons.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

97 reacties

 1. meanstreak2099

  dat pvv net helemaal zuiver is ok, maar deze vergelijking gaat wel heel erg krom

 2. Meester Kong

  Ze heeft wel een beetje gelijk.
  De fanatieke aanhangers van de PVV (dag @DD) zien graag de nazi’s door de straten marcheren.
  Voor een moslimvrij Nederland, daar moet je wat voor over hebben.

  1. Blue monday

   Wat zullen de reacties van de PVV-aanhang hier zijn als;

   Als Iemand een dag zou organiseren om immigranten in elkaar te meppen
   Als iemand zou oproepen om de etalages van moslimwinkels in te gooien
   Als alle immigranten in een afgezet terrein worden gestopt met minimale voorzieningen, wachten op uitzetting.

  2. Original NL

   Precies kong!!

   1. Original NL

    Als reaktie op…Voor een moslimvrij Nederland, daar moet je wat voor over hebben!!!!!

  3. Frits Jansen

   Endlösung der Muslimfrage.
   Bedrijfsmatige aanpak in Birkenau.

   1. Stanly2000

    Fritsje, racist!

  4. Tengo Kawana

   Floris heeft al eens een aanzet geformuleerd voor de oplossing van het moslimvraagstuk in Nederland.
   Eerder schreef hij op dit blog:

   “Ik pleit niet voor vervolging, maar voor een verbod. De hier aanwezige moslims staan dan voor de keuze: emigreren naar een moslimland of dat fascistoïde geloof afzweren.
   Het verbod betreft alle uitingen in de openbare ruimte alsmede het sluiten van de haathu*tten.”

   Floris denkt nooit zo lang door over zaken en zal zich de uitvoeringsproblemen bij dit voorgestelde beleid ook niet hebben gerealiseerd, maar ik kan hem verzekeren dat het zonder razzia’s en afschaffing van de rechtsstaat niet mogelijk is. We zwijgen dan nog over de maatregelen die we dan moeten treffen om de moslims die zich verzetten, zoals de Joden dat ook deden, het zwijgen op te leggen.

 3. DolleDries

  Ja maar de PVV kan toch niet steeds reageren op geestelijke gestoorde negerin.

  1. Blue monday

   Ik kan ook niet steeds op jou reageren…dus wat wil je nu zeggen?

   1. Top

    Waarom doe je het dan toch? Strontvlieg!

  2. loes530

   dat filmpje is niet rasist hoor

   1. Blue monday

    Lieve Loes,

    Je gevoel voor de Nederlandse taal is zo erbarmelijk dat we hier te maken hebben met een eerstejaars asielzoeker of een ongeletterde, nogal domme Nederlander.

    Ik ga uit van het laatste, het lijkt me beter dat je eerst de Nederlandse taal machtig wordt en pas dan je gaat verdiepen in de politiek.

    1. Original NL

     Ah…loes moet het weer eens ontgelden..blauwe maandag’s favoriete bezigheid, met zijn superieur intellect….!?

    2. Adriaan

     @BM, lees je laatse zin nog eens na.

     1. Adriaan

      laatste

    3. Capo

     @Maandag: Complete kansloze om zo tegen Loes te doen!

    4. Adriaan

     @BM durf eens te reageren, slappeling.

    5. swetsnek

     VAL DOOD VUILE LAMZAK HEB JE NIKS BETERS TE DOEN.WAT BEN JIJ EEN MISSELIJK MAKEND VENTJE HOOP DAT JE NIET OUD WORDT STRONTZAK

    6. chrism

     Ik ga uw intellect even testen dan maar .

     Ik wet dat Google veel kan dus zal ik het wat politieker aanpakken .
     Wat is een racist en wat is een fascist in uw ogen ?

     Mensen die zich zelf Demagogisch willen voordoen zijn in het echt hele zielige mensen die Internet als een podium zien om zich beter voor te doen dan dat ze zijn .

     Gezien uw schriftelijke reactie op mevrouw Loesje getuigd niet van enig intellect .

  3. Tengo Kawana

   “Gestoorde negerin”

   DolleDries bewijst onbedoeld het gelijk van Sylvana.

   1. swetsnek

    NOG ZO’N GESTOORD AAPJE GET A LIFE SIMPEL ZIELTJE

   2. RobertMarsman

    @TK. Nou nee dat zie je verkeerd. Ten eerste Sylvana is natuurlijk gewoon een negerin. Dat is een feit. En ten tweede is ze gewoon gestoord. Dus met gestoorde negerin sla je de spijker op de kop.

    Je kan het niet mooier maken als dat het is..

   3. chrism

    Enkel mevrouw Simons beseft niet wat ze teweeg brengt gezien haar redelijke domme antwoorden en benoemingen .

    Ik mag toch aannemen dat u wel weet wat een racist en een fascist is en dan zonder te Google ?

 4. DolleDries

  Het is wel vreemd dat juist de Joden niet veilig zijn bij links en de islam. Dat was toch bij de NSB ook. En het is toch in haar stulp dat Joden en Joodse restaurants aan gevallen worden homo’s is elkaar geslagen. Wat marcheert daar al aan een linkse en islam kliek door de starten

  1. Blue monday

   Bij extreem rechts, jouw clubje zijn joden ook niet veilig.
   De kranten staan er vol mee.

   Haal die koker eens weg.

 5. Blue monday

  Vooropgesteld dat ik wel degelijk parallellen zie met de het hedendaagse populisme en de opkomst van het fascisme is Sylvana wel de laatste die hier iets over moet zeggen.

  Als de PVV de NSB zou zijn, dan hoort Sylvana met haar uitspraken bij de communistische knokploegen uit de jaren 20 en 30 aka als de rode fascisten.

 6. AS210854

  1 miljoen joden in Nederland brengt alleen maar geld in het laatje zonder gezeik van discriminatie enz. 1 miljoen moslims in Nederland kost handen vol geld voor Nederland nooit is het goed altijd gezeik met die moslims. Dat is het verschil tussen Joden en moslims.

  1. Original NL

   @AS…
   Joden hebben het grootste aantal nobelprijzen verdient…..islamisten nihil, maar ja das ook niet zo verwonderlijk .

   1. DolleDries

    Obama toch met die valse prijs voor vrede.

    1. Floris

     De Nobelprijs voor de Vrede stelt allang niets meer voor. Dat is een politieke prijs uitgereikt door een comité dat uitsluitend bestaat uit linkse hondendrollen.

     OVERAL hebben deze schoften zich ingewerkt en geïnfiltreerd en het wordt hoog tijd dat deze augiasstallen, tot aan de VN toe, worden gereinigd en ontdaan van dit corrupte zooitje.

 7. DolleDries

  Links verliest overal
  Dit zijn twee duidelijke symptomen, onder meerdere, dat de Westerse linkerzijde resoluut de steven afwendt van de oevers van de democratie – terwijl ze tegelijk beleidsverantwoordelijken als Wilders, Francken, Salvini of Trump nazi’s noemt, al genieten precies dezen de volledige democratische legitimiteit.
  Die verwijdering mag ons niet verbazen: links verliest overal in de stembus, want onze volkeren keren hen massaal de rug toe vanwege de gevolgen van hun dwaze kuren wat betreft economie, energie, migratie, maatschappijbeeld enzovoort.

  Ze mag ons dan niet verbazen, die verwerping van de democratie door links moet niettemin meedogenloos bestreden worden. Weten we immers niet al sinds de oudheid dat het alternatief voor de democratie duizend namen draagt, maar de werkelijkheid ervan slechts één: dictatuur.

 8. Chauvinist

  Als Sylvana Simons (afgekort SS, hoe toevallig?) het zegt dan vat ik dit, als PVV-stemmer, op als een groot compliment. Immers, als SS ergens tegenaan schopt is dit steevast het teken dat ditgene pro-Nederland is en dat staat haaks op waar SS voor staat, namelijk een zwart Nederland en een uitgeroeid blank ras… Sylvana is een gevaar voor Nederland en dient derhalve aangepakt te worden wegens ophitsing en haatzaaien jegens blanke mensen. Door haar manke vergelijking met het nazisme (alsmede eerdere anti-PVV uitspraken) lijkt ze geweld jegens PVV’ers ook aan te willen wakkeren…

  1. Kees

   ++++

  2. Original NL

   Juist!!

  3. Tengo Kawana

   “als PVV-stemmer”

   Ja, ja, ze bestaan nog!

   🙂

   1. Capo

    1.3 miljoen zelfs!

    Blablabla, kletspraat, pisvlek, mondmeur, etc…

   2. sjun

    Gezien het geconstateerde partijkartel zouden dat er wel eens veel meer kunnen worden… Onlangs zagen we CU en CDA nog de abortusman Pechtold de hand boven het hoofd houden. Dan weet je dat verschillen vooral voor het podium zijn en de praktijk afhangt van wat er nu daadwerkelijk en stevige discussie in het parlement zichtbaar wordt. Vooralsnog voert vooral Martin Bosma oppositie. Dus die gaat electorale puntjes scoren.

 9. P.Sisterons

  Maarten van Rossem: ‘Vrijwel alle multiculturele staten zijn na een hoop ellende gedesintegreerd’. ( https://goo.gl/crtsg7 )

  1. Original NL

   @P.S…..
   Ja bij maarten zijn de laatste 20 jaar niet voorbijgegaan zonder een zware vorm van linkse dementie….maar zijn artikel staat nog steeds en is in feite hetzelfde als wat blok beweerde (en daarna weer laf terugnam).

  2. Frits Jansen

   Uitspraak is van 1998.
   Van Rossem praat hier duidelijk buiten z’n eigen deskundigheid.
   Sociologen weten dat integratie meestal niet van een leien dakje gaat, doch meestal wel op z’n pootjes terecht komt.

 10. DolleDries

  Het is vreemd dat mensen die strijden tegen vrouwen ontrukking, joden haat en de uitroeiingen hiervan, uit roeien van anders gelovige en niet gelovige, uitroeien van Homo’s samen gevat in hun mijn Koran en uitgaande van dat boek al miljoenen mensen hebben vermoord en verdreven uitgemaakt woorden voor NSB’ers en Nazi’s. De verzetsstrijders en de soldaten die hun leven gaven om juist deze onderdrukkingen te bestrijden moeten ze zich wel omdraaien in hun graf als je ziet ook de linkse meute dit land in een islam afgrond willen duwen die geen enkele vrijheid meer geeft. Kijk ze eens marcheren met zwarte kleding en en agressiviteit het is of de SA terug is.

  1. DolleDries

   O ja een daarom stem ik PVV. Niet voor mij zelf de langste tijd zit er wel op maar voor mijn kinderen en kleinkinderen dat deze niet in een door islam beheerst land moeten wonen waar vele vrijheden dan worden ontnomen.

 11. Frits Jansen

  De leider van de NSB was Anton Mussert, een nogal stuntelige man. Dat heeft het gevaar van de NSB beperkt.
  De PVV wordt geleid door een briljante Volksmenner. Vind je de PVV niet chic genoeg, dan kun je terecht bij Baudet, ook Al zo’n volksmenner.
  Conclusie: hedendaagse volksmenners zijn bloedlink.

  1. Original NL

   Frits zit weer in zijn knollentuin…deponeerd weer een paar op zijn zachts gezegd onzinnige stellingen en trekt hieruit een (uiteraard) onzinnige conclusie.

   1. Frits Jansen

    Wilt u dan wel het fatsoen opbrengen om aan te geven waarom (en op welk punt) ik er naast zit?

 12. Dirkje60

  Als er iemand een NSBer is dan ben jij het wel smerige trol.

 13. Holland

  Silly Syl is ziek in haar hoofd en heeft weinig historisch besef. Ik ga niet reageren op die onzin, maar hoop wel dat Wilders een aanklacht tegen haar indient.

 14. Rosasolis

  Sylvana geeft wel af en toe interessante commentaren. Dit is een goede voorbeeld.
  Het vergelijken met die NBS film uit 1940 en de recente film van de PVV is de vergelijking
  duidelijk te zien. Alt-rechts partijen wordt steeds gevaarlijker door heel Europa.
  2 weken geleden was er een grote groep neo-nazis in Berlijn, die mensen aanvielen, nazi kreten gilden, en rond liepen met nazi posters en vlaggen. Gelukkig kon de politie ingrepen…Maar voor hoelang? Afgelopen zondag was er de nationale verkiezing in Zweden. Waarbij de Alt-rechts partij veel stemmen kreeg. Dat Zweden nu de grootste
  hoeveelheid van immigranten in de EU heeft, is een feit. En dat dit gestopt moet worden is ook een feit. Maar dit partij gaat veel verder. Zij houden niet van kleurlingen, joden, christenen, en moslims. En zien de Alt-rechts partijen van Duitsland, Hongarije, en de PVV van Nederland als hun bond-genoten. De Zweedse
  neo-nazis willen kleurlingen verbannen…ook als zij in Zweden geboren zijn en 2de of 3de generatie zijn!
  In ons land is recentelijk een Nederlandse vertaling van Hitler’s Mein Kampf
  gepubliceerd, onder de titel: Mijn Strijd. Dit boek is nu in vele winkels verkrijgbaar,
  en ook via internet.

  1. Cas-v86

   Heb je wel eens naar Antifa bijeenkomsten gekeken en hoe gevaarlijk en facisctisch zij zijn? De enige reden dat de far-right partijen populair worden is OMDAT links dat veroorzaakt.

   En dat handjevol idioten dat neonazi’s is is geen gevaar. De grote meerderheid zijn vredelievende, bezorgde Duitsers die rustig in een stoet mee lopen. Links Europa / Liberalisme en Antifa, dat is gevaar.

    1. Holland

     Kort geleden nog volledig ontkracht, komt ie nu weer met dezelfde onzin. Wat ben je toch een onvoorstelbare hardleerse boerelul, Kawana. Wanneer ga je eens deaud hufter?

     1. Tengo Kawana

      Waar vond de ontkrachting plaats. Heb je daarvoor een bron?

 15. Cas-v86

  volgens mij is dit strafbaar

 16. Tengo Kawana

  Sylvana slaat de spijker op zijn kop.

  Dit filmpje toont de kern van de PVV-boodschap, ook al hebben ze toevallig een andere doelgroep op de korrel.

  https://m.youtube.com/watch?v=Oka6fi2g6-U&feature=youtu.be

  1. Original NL

   Trollemans…..
   ….Sylvana slaat de spijker op zijn kop….
   Hoe kan dat nou….ze slaat de plank zelfs mis!!

 17. penis aqua di rosa

  Is er een dokter in de zaal? Er heeft iemand heel hard hulp nodig.

 18. netniet

  Mevrouw Simons heeft overduidelijk wat moeite met haar feitenkennis. PVV is een nationaistische partij en NSB was een club voor mensen die graag collaboreerden met de bezetter.

  Evenwel schroomt ze er zelf niet voor om meer dan 1 miljoen Nederlanders, op basis van hun politieke voorkeur, te vergelijken met mensen die echt vreseijke dingen hebben gedaan.

  Deze mevrouw geeft er steeds weer blijk van, dat ze zelf nogal wat issues heeft, volslagen labiel is, volledig buiten enige vorm van reaiteit leeft, staats- en maatschappelijk ondermijndend opereert en eigenlijk tegen zichzelf in bescherming genomen dient te worden.

   1. Capo

    Pisvlekje!

    1. Original NL

     Vlekje….???

     1. Capo

      Ja, dat is op aangeven van Top, hij zei dat vlek nog teveel eer is voor die blablabla, niksennergens kletspraat, pisvlek, mondmeur, etc…

  1. Blue monday

   Ik denk dat u de feiten niet geheel kent.

   De NSB en haar schimmige voorlopers hadden hun hoogtepunt voor de inval van de Duitsers.
   Die politiek leek verbazend veel op de PVV van tegenwoordig en zou je ook als populistisch rechts kunnen aanmerken.

   Pas na de bezetting kregen veel mensen door wat voor tuig er in deze partij zat…maar ja, dan is het vaak al te laat.

   1. deelszon

    @BM je kunt niet zeggen dat Wilders niet gewaarschuwd heeft voor de islam..

   2. Lol Kwipsel

    Niet helemaal waar. Ook de NSB was een socialistische partij die zich verzette tegen het internationaal socialisme. Of een maatschappelijke beweging als “fout” of ” goed” wordt beschouwd heeft alles te maken met de vraag wie er ” wint”. Net als in veel socialistische bewegingen wereldwijd bleek ook de NSB Pol Pot- achtigen, Stalin achtigen Maduro achtigen en Hitlerachtigen te bevatten. Dus…. wat wil je precies vertellen? Dat het ” socialisme” niet klopt? Of mensen die niet jouw gedachtenpatroon niet ondersteunen niet kloppen. Op zo’n moment houd jezelf op te kloppen. Dus kijk uit en ga zelf nadenken.

 19. Florissa

  Waarom krijgt deze trut hier altijd een Podium, jullie zouden dit soort imbecielen moeten weren ,de mensen zouden blij moeten zijn met een partij als de PVV ,stel je voor als iedereen maar knikt wat dit stelletje oelewappers doet in de 2e kamer , dan waren we allang in de minderheid geweest ,Geert trapt nog op de rem ,met de invasie die ons willen leegvreten, of denkt er iemand dat die zogenaamde schriftgeleerde en dokters elke dag willen gaan werken .

 20. DolleDries

  SS is geestelijk gestoord , we kunnen later niet zeggen dat we hebben het niet geweten.

 21. lIN-T

  Wat zorgt die ss voor een polariserends haat in Nederland, dit eindigt in burgeroorlog.

 22. Siemien

  @Kong een beetje gelijk bestaat niet, net als een beetje zwanger dat bestaat niet..

 23. Siemien

  Inderdaad zei kan niet zeggen ik wist het niet met haar genderneutrale cultuurverkrachting en islamverheerlijking

 24. DolleDries

  De terroristische aanslag met benzinebommen op de synagoge in Göteborg op 9 december vorig jaar was een haatmisdaad. Stelt het Hooggerechtshof vast. Desondanks wordt de uitzettingsbeslissing van de rechtbank tegen een van de drie islamitische misdadigers geseponeerd. Dit betekent dat alle drie de daders na het uitzitten van hun straf in Zweden mogen blijven.
  Uit bewakingsbeelden bleek dat een tiental gemaskerde personen deelnamen aan de brandbomaanslag tegen de joodse synagoge in Göteborg. Slechts drie van de terroristen – moslims uit Syrië en Palestina – konden echter worden geïdentificeerd en gearresteerd.
  In de districtsrechtbank van Göteborg werden de drie terroristen alleen veroordeeld tot grove onwettige bedreigingen en pogingen tot het toebrengen van schade. De sancties werden echter aangescherpt doordat het misdrijf als haatdelict werd geclassificeerd. Slechts één van de drie daders werd veroordeeld tot uitzetting. Het Hooggerechtshof heeft nu dus het besluit tot deportatie geseponeerd, zodat alle drie de daders na het uitzitten van hun – 27 maanden gevangenisstraf, in Zweden kunnen blijven.
  De rechtbank motiveert de schorsing van het uitzettingsbesluit met de verklaring dat de man een misdrijf heeft gepleegd dat kan worden gezien als een bedreiging voor Joden in het algemeen en speculeert dat Israël geïnteresseerd kan zijn in de man. Het Hooggerechtshof is daarom van mening dat de mensenrechten van de man niet kunnen worden gewaarborgd als hij naar Palestina wordt uitgezet.

  1. Blue monday

   Off topic verwarde man

 25. worstcase

  Alleen al die prachtige ogen. Die innemende blik. Nu snap ik waarom ze zoveel fans heeft. Heel wat anders dan haar afzichtelijke influisteraar, Anja Meulenbelt. Van haar heeft ze al die kritiek op joden, PVV en ga maar door. Die door intense haat geflopte she-devil is immers het kwade brein achter Bij1. Sylvana echt niet. Die snapt gewoon niks van politiek en grote mensen zaken. Maar haar smoeltje doet het. En wees eerlijk. Het oog wil ook wat. Charisma is alles bepalend tegenwoordig. Kijk maar naar dat andere linkse lievertje, Jesse Klaver. Die heeft in één ronde GroenLinks omhoog gekregen. Daar val een complete generatie gillende meiden op. Ze zeggen dat die ook nog eens intelligent en hoog opgeleid zijn. Wie begrijpt daar iets van? En hun boys stemmen noodgedwongen en volgzaam ook maar op die snoezige minkukel. Ook hij heeft geen verstand van politiek. Maar ach, geen probleem toch? Hij trekt wel stemmers. En daar gaat het om.
  Tsja, die Sylvana. Het is geen goed vergelijk natuurlijk. Maar valt ze niet een beetje in de categorie hele domme blondjes? We zullen helaas nog te veel van haar horen.

  1. sjun

   Nieuwe nick ‘Frits’?

 26. Duke

  De PVV moet aangifte doen anders blijft het beeld bestaan dat ze gelijk heeft, ook al zit ze er naast.

 27. Adriaan

  En juist Simons komt met een foto van een NSB-filmpje. Niet geheel toevallig. Ook zij houdt er namelijk NSB-praktijken op na.

 28. Duckday

  Wat heeft deze vrouw nu voor meerwaarde voor de kiezers Wat doet ze nu voor ons land
  Als je bij zulke personen de waarheid verteld zetten ze je weg als een racist en soms nog erger Iets zinnig komt er niet uit Als ze het niet naar haar zin heeft waarom dan haar blik niet verruimen Maar ja de sociale zijn toch zo goed En iedere ***** kan hier in de politiek

 29. Cenep

  Mevrouw (?) Simons. Zo deden de nazi’s het ook!
  Die gaven de joden ( ook een minderheid in een linkse antimaatschappij) overal de schuld van! Mevrouw Simons (Bij1 is bundelen is fasci in het Italiaans is uitvinding van Musolini is ook een eerste klas volksmenner geweest die het alleen om zijn belang ging) maakt zich ook schuldig aan opportunistische demagogie, geen dialoog, maar slechts roepen.
  Deze halfwitte, dus zeker halfschuldige, omhooggevallen nitwit wil zich graag aansluiten bij de pseudo- intellectuelen zonder onderbuikgevoel. Zij zegt niets origineels, maar dat wat goed ligt bij de volgmassa, mmmm waar hebben we dat eerder gezien?
  De echte bedreiging van onze christelijke cultuur wordt genegeerd.
  Overigens, doodsbedreigingen aan adres PVV ers, FVD ers, VVD ers en uitgevoerde executies kwamen van de kant van deze maatschappij aanhangers. Nog NOOIT van enig lid van één dezer partijen. Het is zowaar onnavolgbaar.

  1. DennisEijs

   Het is veel ouder, de romeinen kenden de fasces al, de drager van de caduceus(kerikyon) was de onderhandelaar.
   De drager van de fasces was de rechter en de executeur.

 30. henkC

  Och ut “verongelijkte” kindje…

 31. Karel de Grote

  DDS moet helemaal geen aandacht besteden aan dat racistische zwartjoekel.

 32. DennisEijs

  Hmmm, de NSB leverde Nederland uit aan een buitenlandse mogendheid. Dus eerder haar partij en SJW’s leveren ons land uit aan een buitenlandse mogendheid. Bijv. De Islam, of zelfs de EU. De eigen bevolking werd onderdrukt en achtergesteld onder de NSB, en Joden werden gehaat, door de Islam. Dus wie zijn nu eigenlijk de volksverraders van het Nederlandse volk?

 33. Arie B

  Wordt ze betaald per nietszeggend woord of hoe zit dat met die rare feeks? Ziet zwarten als een soort übermenschen, kraakt iedereen af die niet getint is en praat de hele dag poep. En ze heeft nog een podium ook..

 34. Lol Kwipsel

  Tja, of de nazi’s het pvv of het islam gedachtengoed aanhangen. Wat maakt t uit? Geef mij dan maar de PVV-ers.

 35. Two Ravens Black Kettle

  Beledig een onverlaat Sylvana : gevangenisstraf en boetes
  Zet Sylvana miljoenen Nederlanders weg als nazi: no worries, goedkeurend gemompel bij de twitterati

  Dat is de moreel verrotte rechtsstaat in Nederland

  1. Hetzalwelweer

   Wanneer onze Syl kijkt wie de echte Nazi’s zijn, zal ze er van terugkomen….Sylvana wil alleen maar beroemd en rijk zijn, de rest boeit haar geen ene reet….

 36. ATHEST3

  Kotsmisselijk van deze brutale aap! Moeten we nog langer luisteren naar deze voormalige kapster? Ik zou zeggen, doe net of ze niet bestaat en besteedt er geen aandacht meer aan!

 37. Bes Tolen

  De autochtone bevolking van Nederland wordt in eigen land door de overheid in de vrijheid van meningsuiting grof beknot. Andere vrijheden zijn ook beknot voor autochtonen zoals de vrijheid van vergadering en de uitoefening van politiek. Het gaat hier echt om grondrechten, die van staatswege met intimidatie en andere dreiging worden geschonden.
  Dat komt door een geheel foute instelling van de meerderheid van de politieke partijen, die alle het multiculturalisme aanhangen. Daarmee is de autochtone bevolking al zonder meer door de overheid verdacht gemaakt. Het komt mij voor dat het aanhangen van een dictatoriale leer uit het communisme ontsproten alleen maar tot grote ellende zal leiden. Steeds grotere ellende. Dat is in de jaren Rutte waarneembaar. De overheidsbemoeienis is groter dan ooit in Nederland. Die overheid geeft onnoemelijk veel geld uit waarvoor zij zich niet verantwoordt. Maar dat is allemaal geld in het kader van de ”multiculturele samenleving” en de massa immigratie, dat ook voor de EU een heilig onderwerp waar elke kritiek wordt buitengesloten, is geworden. De multiculturele samenleving bestaat alleen maar in de hoofden van dwazen met waanideeën en die samenleving kan alleen maar met dictatuur worden bewerkstelligd en bevestigd en daarmee ook met neergang voor het land. Er is al duidelijk van staatsopvoeding sprake. Daarvoor worden steeds meer geschikte mensen gezocht, het is ook een selectiemiddel geworden. Ook het bedrijfsleven is al aangetast en het gaat steeds verder. Je kunt het beter de benauwende samenleving noemen. Nu we het toch over samenleving hebben. Ja, de politici van links tot en met VVD rechts vragen heden om benauwde mensen.

  1. Floris

   “Het komt mij voor dat het aanhangen van een dictatoriale leer uit het communisme ontsproten alleen maar tot grote ellende zal leiden.”
   —————————————————————————
   Je bedoelt het cultuurmarxisme, neem ik aan?

   https://doorbraak.be/recensies/cultuurmarxisme/?utm_source=newsletter-552&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

   1. Hetzalwelweer

    @Floris…snap je het nog steeds niet? Zij die betalen bepalen….de 1%…de multirijken op deze kloot….achter aan sluiten in de rij…zij willen niet nog meer mensen met geld.
    Het is het oude geld tegen het nieuwe…..

    1. Floris

     Hmm…daar kijk ik toch anders tegenaan.

     Als ik uit bovenstaande link mag citeren:

     “Waarover gaat cultuurmarxisme? Over de manier hoe links via de media en de culturele instellingen haar eigen gelijk steeds weer te voorschijn goochelt. Journalisten, schrijvers, artiesten, culturo’s… allen behoren ze tot een nomenklatura die zichzelf in stand houdt als elite die onderdrukt, censureert, terwijl ze beweert voor vrijheid, democratie en emancipatie te gaan.”

     Het gaat dus met name over het soort hypocriete virtue signallers die dagelijks in de linkse talk shows te zien zijn en hun kudde-genoten in onderwijs en ambtenarij. Nog een citaat:

     “Is het echt zo dat er ergens in een bunker door topintellectuelen wordt beraadslaagd over de controle van de culturele instellingen, de media en het mainstreamdiscours? Natuurlijk niet, zegt Paul Cliteur, het is veel erger dan dat, want dan konden we het ding makkelijk oprollen. Het gaat daarentegen om een duurzaam paradigma dat zich via netwerking, sociale druk en soms regelrechte chantage of dreiging met broodroof reproduceert. Een fenomeen waar Puck van der Land, Sebastien Valkenberg en Emerson Vermaat bij stilstaan. Men zou het ook kunnen zien als iets viraals, een kwaadaardig proces dat zich geautomatiseerd heeft en uitwoekert, voorbij de generatie van de ‘68ers die vandaag overigens hun pensioensleeftijd hebben bereikt zonder dat we hun erfenis zomaar kunnen dumpen. Perry Pierik heeft het over kneedbaarheid en besmettelijkheid: ‘Het woord cultuurmarxisme is zo beladen, omdat het een proces aangeeft van ideeën en krachten, dat als semtex plakt aan het gereedschap van de progressieve wereld, waarmee de Gutmensch zijn morele gelijk veilig probeert te stellen.”

     Het is dus iets wat -toevallig- langzaam is gegroeid uit het zaad van het cultuurmarxisme dat door de studentengeneratie van 68 een enorme boost heeft gekregen. Meer zoek ik er niet achter. Zeker geen “complot” van het grootkapitaal. Het is een steentje dat is gaan rollen en in de loop der tijd steeds meer stenen heeft losgewoeld en uiteindelijk is het een linkse lawine van rotsblokken geworden.

 38. Bes Tolen

  Multiculturalisme is ontsproten aan (dus een wortel van) de Frankfurter Schule. De bedenkers waren o.m. de twee broers Marcuse en de vrouw van één van beiden. In Nederland drongen hun leerstellingen in zeventiger jaren door bij als eersten enkele sociale academies nadat al de oudere communistische ideeën hadden post gevat. Dit onder meer: multiculturalisme stelt dat er geen betere of slechtere culturen zijn. Alle culturen kunnen gelijkwaardig naast elkaar bestaan. Desondanks wil men dat de achterlijkheid als slachtoffer altijd gelijk moet krijgen en de rest moet bloeden want die is schuldig. Voorstanders van positieve discriminatie. Agressieve strijd.
  Het communisme leende zich evenwel altijd al voor dergelijke opvattingen. In de Sovjet Unie al.
  De ideeën van het multiculturalisme vormen een belangrijk bestanddeel van cultuurmarxisme. Het gaat hier om een laat opgekomen begrip bij juist de critici van de huidige gang van zaken in de politiek in de meeste westerse landen waar het multiculturalisme nu grote invloed heeft. Cultuurmarxisme neemt m.i. ook kritiek op christendom en jodendom mee maar evenzo op socialisme en liberalisme. Kritiek op algemeen ondergravende ideeën, die al lang spelen. Valt “politieke correctheid” aan.

 39. Bes Tolen

  Lees: de kritiek op cultuurmarxisme neemt m.i. ook kritiek op christendom en jodendom mee maar evenzo op socialisme en liberalisme.

 40. wheelboy

  Als je opkomt voor behoud van je eigen cultuur ,waarden, en normen dan ben je op z’n minst een racist .Zo niet een Nazi of NSB er . Als je het dan toch goed wil omschrijven zeg dan de PVV is een nationalistische partij dan geef ik je als PVV stemmer gelijk .
  Heb je het over NSB ers .Pak dan het Linkse kamp want die hebben een afkeer van Joden . Ik als PVV heb dat totaal niet sterker nog van Joden heb je totaal geen last moslims des te meer .Hahah en voor rood NL zelfs de spellingcontroller is een NSB er want Joden is met hoofdletter en moslims met een kleine letter .

 41. ruudjeenjose

  He King kong ook jij komt aan de beurt vuile huichelaar.

 42. Roughwood

  Wederom een sterk staaltje hypocrisie van onze hoofdstedelijke dramnegerin en haar doodenge clubje. Extreemlinks Bij1 (Jazie Veldhyzen: ‘Ik ben linkser dan links’, om over Eucalypta Meulenbelt nog maar te zwijgen…) heeft het niet zo op Joden, maar in dit geval komt het ons wel goed uit om weer eens moralistisch selectief verontwaardigd te zijn!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.