Sylvana springt in de bres voor door Desi Bouterse economisch gesloopt Suriname: ‘Een herstellend land!’

Volgens Sylvana Simons is het huidige Suriname onder het autocratische regime van Desi Bouterse “een land dat zich herstelt”. Dit ondanks dat het land in een diepe recessie zit en de economie flink krimpt, en de overheidsschuld tot absurde hoogtes stijgt.

sylvana dekolonizing suriname

Sylvana Simons is in haar nopjes, zo maakt zij bekend op Facebook. In Suriname hebben basisscholen namelijk besloten dat de lesboeken uit Nederland niet meer gebruikt gaan worden. Volgens Sylvana is dat een goede stap – ‘het dekoloniseren van toekomstige generaties’ – maar wie het artikel in Trouw leest waar de BIJ1-dame naar refereert, ziet dat wat complexer zit. Kennelijk zijn er maar twee realistische opties voor Surinaame basisscholen: Surinaamse lesboeken uit de jaren ’80, of hedendaags Nederlands lesmateriaal. Is het inherent beter om boeken van 30 jaar geleden te gebruiken, maar dan wel gericht op het eigen land? Dat lijkt me nog niet zo simpel vastgesteld.

Wat echter ernstiger is, is het feit dat Sylvana naar Suriname verwijst als ‘a nation in recovery‘ – een land dat zich herstelt. Is dat zo? Herstelt Suriname zich momenteel onder de ‘bezielende’ leiding van de drugscrimineel Desi Bouterse?

Nee, natuurlijk niet. Dat is toch echt fact-free politics. Eén blik op de pagina in het CIA World Factbook over de Surinaamse economie, en je ziet hoe dramatisch het er aan toegaat in het Latijns-Amerikaanse land:

“The worldwide drop in international commodity prices and the cessation of alumina mining in Suriname significantly reduced government revenue and national income during the past few years. After 99 years of operations, a major US aluminum company recently discontinued its activities in Suriname. Public sector revenues fell, together with exports, international reserves, employment, and private sector investment.Economic growth declined annually from just under 5% in 2012 to -10.4% in 2016. In January 2011, the government devalued the currency by 20% and raised taxes to reduce the budget deficit. Suriname began instituting macro adjustments between September 2015 and 2016; these included another 20% currency devaluation in November 2015 and foreign currency interventions by the Central Bank until March 2016, after which time the Bank allowed the Surinamese dollar (SRD) to float. By December 2016, the SRD had lost 46% of its value against the dollar. High import price pass-through from depreciation and electricity tariff increases caused inflation to increase 55.5% year-over-year in December 2016.

However, investment overall is slowing and unemployment is rising, reflecting government spending cuts, weak business confidence, and the completion of large mining infrastructure projects. Fiscal problems, such as a failure to secure sufficient external financing, could result in additional pressure on the exchange rate and inflation.”

Dus: overheidsinkomsten omlaag, munteenheid gecrasht, werkloosheid gestegen, torenhoge inflatie, zeer zwak vertrouwen en een te grote afhankelijkheid van verliesgevende industrieën. Nee, gaat echt prima in Suriname hoor. Bij uitstek een land in herstel – kuch, kuch, kuch!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ni28

  Suriname is een eeuwig herstellende failed state onder de leiding van een zware crimineel.

 2. Ni28

  Simons praat autocratie goed. Vreemd. De angry black woman is maar selectief angry.

  1. FLP

   Ja hoor Tengo.. als je de weersvoorspellingen opvraagt zit er altijd een tussen die alle dagen zon voorspeld. Dat SS nog steeds een podium krijgt iedereen weet nu toch wel dat deze heks een haatpredikant is.

  2. Capo

   Pisvlek

 3. Peter Loosduinen

  Dat wijf zit toch in de Amsterdamse politiek ????
  Zijn daar geen problemen meer aanwezig ?

  1. sjun

   Daar gaat haar gekijf al het ene oor in en het andere uit om raadsvergaderingen werkbaar te houden.

 4. Top

  Ik stel voor een ‘crowdfunding actie’ genaamd maak van SS geen ‘klessebes’ en gun haar een enkeltje naar haar geliefde land. Dan kan ze daar als minister of parlementslid, samen met haar vriendje Desi, haar geliefde land helpen, met de ‘wederopbouw’ en ze kan gelijk bewijzen, dat zij echt ‘politiek materiaal is’. Of ben ik nu ‘te lief’ voor haar. Oh wacht ik vergeet te schrijven, dat ik haar ook uit ga zwaaien.

 5. DolleDries

  Tim ga eens serieus aan de gang dan reageren op deze gestoorde negerin

  http://verenoflood.nu/bom-trump-geeft-alle-fbi-smsjes-over-russiagate-vrij/

  Of met de nieuwe ontwikkelingen met de MH 17

 6. Caspar

  Suriname is en blijft een failed state. Alleen al het feit dat de bevolking, die blijkbaar het vermogen mist om oorzaak en gevolg te zien, een crimineel als leider kiest bewijst dat. Het land ligt dan ook aardig richting Venezuela. Sylvana, de in het oog springende animal disputax, weet dat ook wel, maar zal gezien haar afkomst-sentiment solidair blijven met deze mislukking. Liever een rare zwarte dan een integere andersgekleurde als leider van dit geweldige volk. Dat het land sinds de onafhankelijkheid met rasse (sorry linkse kerk) schreden terugholt richting prehistorie ontkent zij, door haar obsessie. Patethisch vrouwtje. Wel in een dure bling-bling-auto rijden maar ondertussen de geleende bril van John Leerdam niet teruggeven.

 7. Blue monday

  Het mens is knettergek en verder is dit figuur in de marge geen aandacht waard.

  1. sjun

   Het is niet alles goud dat er blingbling-t.

 8. Roughwood

  SS heeft een hekel aan NL. Het land dat haar onbegrensde mogelijkheden heeft geboden. Als dank daarvoor bevuilt ze het NL’se nest. Dit in plaats van een positieve of zinvolle bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Dan wordt het tijd uit te vliegen en het nest te verlaten. One way ticket Zanderij dus. In haar herstellende land is nog genoeg te doen. Daarom SS, verbeter de wereld en begin in het integere en niet dictatoriale Suriname. Wegwezen!

 9. Jynx

  Dat mens weet niet waarover ze praat!
  Ze is net zo integer als dat zooitje daar aan de top.
  Knettergek dat mens.

  1. Tengo Kawana

   Een zwarte vrouw met een grote mond, het blijft een gevoelig punt op DDS.

   1. Blue monday

    dat Klopt, maar als Hennie Huisman (leek me een leuke vergelijking) deze onzin uitkraamt, had ie het ook moeten ontgelden.

   2. AS210854

    Take. Een grote mond heeft ze inderdaad, en er komt ook nog niks zinnigs uit.

   3. Koos sssss

    Ehh nee. Dat zwarte vrouwen luid kunnen krijsen is gevoeglijk bekend. Dat ze dat vaak doen ook.

    Alleen hoort dat thuis in een achterbuurt en niet op nieuwssites.

    1. Karel de Grote

     Het toont aan dat ze zeer verwant zijn aan de mensapen, die krijsen ook altijd zo.

 10. Jynx

  Direct opzochten naar dat corrupte zooitje!
  Om het maar duidelijk te zeggen OPROTTE zo snel mogelijk.

 11. Jannerman

  Bij gebrek aan een echte politieke to do list kan je net als SS een beetje populair gaan lopen blaten.
  Heeft deze voormalige go go girl/paaldanseres toch weer wat gedaan voor haar centjes.
  Niet te serieus nemen want SS moet toch ergens de centjes mee binnenhalen.
  Komt vaker voor in de politiek en diplomatie.

  Fijne dag.

 12. Koos sssss

  Wordt het onderhand niet eens tijd om de publiciteitscampagne voor de zwarte variant van Eucalypta eens te stoppen?
  Sylvana is een mislukte figuur in de politiek, die met een hoop gekrijs en controverse wanhopig de aandacht op haar probeert te vestigen.

  Ze is niets, ze is niemand, anders dan een hoopje onwelriekende stront in onze samenleving.

 13. Karel de Grote

  Wat doet dat zwartjoekel Simons nog in Nederland, oprotten naar je vriendje Bouterse want je hoort hier niet thuis, alleen maar uit Suriname naar Nederland gevlucht voor de WW.

 14. kweetnie

  Grappig dit over decolonizing. Helft van de Surinamers woont in Nederland. Lijkt me niks mis mee om Hollandse leerboekjes daar te gebruiken. De rest komt wsch ook hier naar toe.

 15. lancar

  De meeste zogenaamde bezorgde Nederlanders vinden gauw een stok om de hond te slaan. Dat is niet verwonderlijk gezien hun voorouderlijk verleden. Het bloed kruipt altijd daar waar het kruipen kan.

 16. Janna47

  Ach toch….mevrouw Simons is en blijft een sneu meisjes, wat in haar leven veel te kort is gekomen, naar haar mening…..tja had je toch beter je best moeten doen op school…

 17. Siemien

  Het zou mevrouw Simons sieren om het land van haar ouders helpen op te bouwen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.