Thierry Baudet: ‘Transitie naar windenergie is gigantische zwendel, goedgelovige burger betaalt de rekening!’

Thierry Baudet met koe. Bron: Baudet / Instagram.
Foto: Thierry Baudet met koe. Bron: Baudet / Instagram.

FVD-voorman Baudet is niet te spreken over het feit dat de Nederlandse regering maar miljoenen blijft pompen in de klimaatindustrie. De zogeheten energietransitie – waarbij kolen en gas volledig vervangen moeten worden als energiebronnen door zon, wind en water – wordt vandaag door de politiek leider omschreven als “zwendel” en “absurd kartelproject.”

We konden vorige week al zien bij RTL Late Night dat FVD-aanvoerder Thierry Baudet zich geen voorstander toont van de huidige wijze waarop Nederland zich probeert los te koppelen van gas en kolen. Met GroenLinks-voorman Jesse Klaver recht voor zich omschreef Baudet het huidige peperdure beleid om op middellange termijn allang nog energie uit ‘hernieuwbare’ bronnen te gebruiken als “groene gekte.”

In een tweet gericht aan minister Wiebes ging de FVD-voorman gisteren nog een stapje verder. De VVD-minister had de kosten van een windmolenpark in de Noordzee namelijk veel te rooskleurig geschetst; volgens de Rutte-volgeling zouden de parken al in 2022 zelfvoorzienend zijn en van de subsidie afkunnen, maar de Algemene Rekenkamer floot de bewindsman terug. Windmolenparken zullen ook ná het eerstvolgende halve decennium nog altijd draaiende moeten worden gehouden met geld uit de zakken van burgers.

En dat is een doorn in het oog van Thierry Baudet, die het hele fenomeen windenergie bijkans omschrijft als “gigantische zwendel” van het partijkartel:

“Opnieuw vele miljarden door minister achtergehouden in die gigantische zwendel, dat absurde kartelproject, de zgn. “energietransitie”. De goedgelovige burger betaalt de rekening. Effect op het klimaat, als het er al is, zal volkomen verwaarloosbaar zijn.”

Zo, die mag VVD-lakei Wiebes mooi in z’n zak steken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

51 reacties

 1.   

  Oud nieuws is al jaren duidelijk.

  1.   

   Oud nieuws Domme Dries?

   Je zou je eens moeten bijpraten, er is sinds de jaren 50 veel veranderd.

   Zo hebben we heel veel aardgas in Nederland gevonden en is het ook alweer op.
   Stumper

   1.   

    Volgens mijn gaat dit over de windmolens en hun kosten. Dus wil jij niet meer zo idioot reageren om te reageren want je staat constant voor lul hier.

    1.   

     Daarom heet hij ook blauwe maandag DD

     1.   

      AS210854,hij is ook op een blauwe maandag geworpen en gezien zijn reacties zijn de hersenen op de blauwe maandag stil blijven staan.

   2.   

    Blauwe maandag .
    Gas is nog lang niet op .Alleen wegens verzakkingen en bevingen kraan stukkie dicht .Dan wie de algemene beschouwingen gezien heeft . Zag dat Baudet de enige was die het bij het rechte eind had . Windmolens en zonnepanelen doen niets bij bv mist . Een warmtepomp verbruikt stroom die door een kopen of gas centrale wordt opgewekt . Baudet verwoorde het mooi door te zeggen bij de bron beginnen thorium centrales ontwikkelen .en veel innoveren .

 2.   

  Het wachten is op de trollen die midden op de dag uit hun bezwete nesten (van het angstzweet) meteen achter hun gesubsidieerde toetsenborden kruipen om Baudet een hoedanigheid toe te dichten die ze gisteravond op een antifa-bijeenkomst hebben ingefluisterd gekregen…

  1.   

   +1

 3.   

  De klimaatgekte is een industrie geworden waarbij enkele mensen goed aan verdienen en de rest zich blauw betaald. De VVD en CDA begint zich dat te realiseren maar hebben intussen hun ziel aan de D66 en CU duivel verkocht. Misschien moeten zij deze hel voortijdig opblazen.

 4.   

  Nederland is kampioen belastingheffen. De klimaatreligie sluit daar inherent bij aan.

  1.   

   Zeg dat wel, gewoon weer een belasting erbij.

 5.   

  Wat zijn Chinezen een slim volk. Die zijn volop met deze transitie bezig, wie zullen voorop lopen in de toekomst. Als enige binnen Europa dit soort dingen doen is inderdaad zinloos. Baudet zou slim zijn als hij de aandacht op goede Europese samenwerking vestigde ipv achterlijk gedrag vertonen. De man zal ons op achterstand zetten gezien zijn ijzerwake speech. De populisten gaan onze kleinkinderen in een achterstands positie plaatsen, dom volk.

  1.   

   Je bent een idioot Aytas. Je weet niks en al helemaal niet van windenergie, zoals blijkt. Zou je je niet eens een beetje inlezen alvorens je je arrogante, betweterige rotzooi hier neer plempt? Het maakt anders zo’n domme indruk.

   1.   

    @holland
    +++++++++

   2.   

    Ga je altijd schelden op onderwerpen waar je zelf geen kloot weet?

    Ik ben nog steeds niet onder de indruk van je eenzijdige kijk op de wereld.

   3.   

    Als jij je wereldbeeld zou verbreden had je mijn reactie begrepen. China zorgt dat zij de energie transitie rendabel hebben voordat fossiele brandstoffen op zijn. Zeer interessant hoe zij dit doen door bv gebruik te maken van oude kolenmijnen, hoe ze dat doen weet jij vast wel. Wat zul jij een hoop toeslag ontvangen van mijn belastingbijdrage, toch scheld je mij uit ipv dankbaar te zijn. Probeer het eens dank je wel aardige mevrouw aytas dat u mijn zorg en huur financiert.

    Wat jammer dat er hier zoveel gescholden wordt.

    1.   

     “Wat jammer dat er hier zoveel gescholden wordt”, zegt Aaitasje, die zelf in een andere reactie reaguurders meerdere malen domkoppen en achterlijken noemt.

     Voor jouw informatie domme doos: ik woon in het buitenland in een woning waar jij alleen maar van kunt dromen.

     En als je mijn reactie bij Heinz (hieronder) even leest, ben je gelijk wat wijzer over de farce die windmolen-transitie heet.

    2.   

     @Aytas, het is de domheid en middelmatigheid die roeptoetert.

     1.   

      Multinickers roeptoeteren altijd, het zijn trollen.

  2.   

   Beaudet ziet liever kolencentrales op volle kracht draaien. Helaas zijn er niet veel huishoudens ingericht op kolengestookte haarden of fornuizen. Een enkeling die het tot ergernis van de buren probeert met een stinkende houtkachel. Als dat de alternatieven zijn voor de windmolen mag iemand dat uitleggen…

   1.   

    Heinz, omdat windmolens geen permanente stroomleverantie kunnen garanderen (bij weinig wind of windstilte geen energie) moeten er voor elk X-tal windmolens een kolen- of gasgestookte centrale bijgebouwd worden om de dalen op te vangen. Hoe meer windmolens er komen, hoe meer kolencentrales worden bijgebouwd. Realiseer je je dat wel?

    1.   

     ketchup denkt dat ik een kooltje op mijn gasfornuis mieter als ik ga koken hahahahahahaha

     1.   

      Ketchup vindt jou een achterlijke holbewoner.

      Jij vreet je vlees ongetwijfeld nog rauw.

     2.   

      Ik acht u er toe instaat. Wellicht verwarmt u de huiskamer met een vuurkorf en turfblokken…ik zie het helemaal voor me. Beroette ramen!

    2.   

     “Hoe meer windmolens er komen, hoe meer kolencentrales worden bijgebouwd. ” aldus de man die beweert alles van windmolens te weten.

     Sorry Holland, dommer kan ik niet over je heen

     1.   

      Hoe denkt Blue Mongol dan dat de dalen worden opgevangen als er weinig of geen wind is en dus ook geen windenergie?

   2.   

    @heinz=Fortiori
    Begrijp je zelf wel wat je hier neerplempt?
    Ga toch bakfietsen !

  3.   

   Heel slim en daar zit geen commerciële Watt bij van een Thoriumreactor.

   Maar voor de zekerheid onderzoeken ze dat ook….

   1.   

    Blue monday
    Dat onderzoek dat die dingen werken is in de 50s en 60s vorige eeuw in oakridge TN gedaan daar heeft zon reactor jaren gelopen . En India is er al zeer ver mee gevorderd met een type reactor . Er zijn er nl meerdere .

    India’s nuclear scientists expect to complete an experimental fast breeder nuclear reactor in Kalpakkam by the end of 2017.

    The Kalpakkam reactor will generate 500 megawatts of electricity by using the element thorium instead of uranium, which is rare in India. The only other commercial fast breeder nuclear reactor in history is located in Russia, but this uses uranium instead of thorium. Fast breeder reactors would revolutionize nuclear power because they’re capable of generating more nuclear fuel then they consume while generating less nuclear waste.

    “[F]ast reactors can help extract up to 70 percent more energy than traditional reactors and are safer than traditional reactors while reducing long lived radioactive waste by several fold,” Yukiya Amano, Director General of International Atomic Energy Agency (IAEA), told the Times of India.

  4.   

   Aytas
   Je verhaal klopt voor een stuk als je het hebt over alternatieve energie en chinezen .China en India zijn al begonnen met het ontwerpen en bouwen van Thorium reactoren . India heeft daarbij geluk want het heeft een van de grootste Thorium voorraden ter wereld . Maar het bouwen van die centrales in NL heeft niets met de EU te maken of je moet het over een samen ontwikkelen van hebben .

 6.   

  Windenergie kost geld om stroom op te wekken….

  Wat een schande, met gas en kolen komen de volts er spontaan en gratis uit
  denkt Tim?

 7.   

  Windmolens dienen om ons land te bevrijden van de fossiele brandstoffen die vooral uit moslimlanden komen. Het hele geld dat ermee verdiend wordt gaat rechtstreeks naar het terrorisme.
  Conclusie: Baudet is een crypto-terrorist.

  1.   

   Klopt helemaal. Saoudi Arabië koopt voor miljarden aan wapentuig van de Amerikanen (Trump) uit de olie inkomsten. Daarmee wordt er in Jemen een oorlog uitgevochten en terroristische organisaties gesteund. Zeg niks over Trump, hij is goed bezig. En wij maar klagen over terrorisme.

   1.   

    O__O = Onslow = Tengo = multinicker

    1.   

     Wat? Klopt dit verhaal niet? Trump de koopman zwengelt het bedrijfsleven toch aan?
     Iran de duimschroeven aandraaien en veren voor Kim. Het is dat N.Korea zelf de wapens heeft, anders zou hij ze nog wel willen leveren.

  2.   

   Frits Jansen
   Baudet was de enige die het al was het summier over thorium reactoren heeft gehad . De rest incl GL weet volgens mij niet eens wat het is .En idd windmolens en zonnepanelen kunnen geen continu energie garanderen .Als het bv mistig is doen beide het niet .Gaan we dan de kaarsen en houtkachel weer aansteken? Zoals Baudet het zij klopte wel bij de bron beginnen .Eerst zorgen voor co2 vrije energie . Of denk je dat die stroom die een warmtepomp nodig heeft nu al co2 vrij wordt opgewekt ?

   1.   

    Thorium was misschien nieuw voor veel Kamerleden maar natuurlijk niet voor de insiders.

    Op het niveau van politieke borrelpraat los je dit soort dilemma’s niet op.

    Ik wacht nog op de fabrikant van thoriumcentrales die naar de rechter stapt om zich te beklagen over concurrentievervalsende subsidies.

    1.   

     Het zal wel met financiën te maken hebben, Oxxam’s razor je kent dat.

 8.   

  Overal waar Kwiebus verschijnt is de puinhoop niet meer te overzien ,hij lult een uur in de ruimte met allemaal leugens ,trouwens dat is waar de partij VVD op gestoeld is liegen en bedriegen en stelen van de burgers.

 9.   

  Het ontnemen van energie uit de luchtstromingen van onze aarde zal uiteindelijk op een enorme verandering in het klimaat uitlopen. Zoals wij vroeger ons afval dumpten in grachten en rivieren, zo roepen wij nu: Ach, er is wind genoeg.
  Nou, vergaat dat maar.
  Als je het enorme aantal windmolens ziet staan, als je door Europa rijdt, dan schrik je je dood!

 10.   

  Slecht nieuws voor de opwarmingsevangelisten!

  “Zondag gaat de boeken in als de eerst officiële vorstdag van het najaar van 2018. In De Bilt, het landelijke meetpunt, daalde de temperatuur in de nacht van zaterdag op zondag op neushoogte naar -0,1 graden.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2617983/koudste-septembernacht-in-47-jaar

 11.   

  Hallo Thiery,
  Het beste lijkt mij op je website gefundeerd uit te leggen hoe het nu precies zit !
  Ook moet je dat in de 2e kamer uitleggen, zodat je de media meekrijgt.
  Mijn inziens is dit nu je hoogste prioriteit omaandacht aan te schenken, omdat veel mensen hier onwetend over zijn.
  Ik weet ook niet hoe het zit en brengt mij richting FvD echt in verwarring…

 12.   

  Daar gaat t’ie weer, de peperdure politieke cocktail VVD, D’66, CDA & CU maken het niet leuker maar wel duurder. O ja, we gaan erop vooruit, écht waar…

  “De vaste lasten voor Nederlanders gaan volgend jaar flink omhoog. Huishoudens met drie personen zijn per jaar gemiddeld bijna 700 euro meer kwijt aan zaken als gas- en licht, huur en verzekeringen, berekende vergelijkingssite Pricewise. Alleenstaanden moeten rekening houden met een stijging van 450 euro.”

  https://www.ad.nl/economie/flinke-stijging-vaste-lasten-in-2019~ad5be1d6/

 13.   

  En het gaat gewoon door!

  “Lagere inkomens worden extra getroffen door de verhoging van de energiebelasting. De koopkrachtontwikkeling die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde geeft een vertekend beeld. Dat blijkt uit een toelichting van het Centraal Planbureau (CPB).”

  https://www.ad.nl/politiek/lagere-inkomens-extra-geraakt-door-klimaatbeleid~a9fa4462/

 14.   

  Windmolens zijn 1 groot drama! Kernenergie is de oplossing en superhoog ontwikkeld land als Nederland kan daar heel goed mee overweg.

 15.   

  Ook Dr. Pieter Boot van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) erkent nu: de honderden – misschien wel duizenden – miljarden die Rutte wil uitgeven aan de “energietransitie” zullen NIETS veranderen aan het klimaat. Stop de groene gekte!

 16.   

  Het akkoord van ‘Parijs’ is een kapstok om de klassiek linkse agenda aan op te hangen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!