Thierry Baudet woest over jihadsteun van Rutte, wil premier en (oud-)ministers onder ede horen

“Ongelofelijk! De onderste steen moet nu boven,” aldus de fractievoorzitter van het Forum voor Democratie. Baudet eist een groot onderzoek naar hoe de kabinetten-Rutte II en III in vredesnaam zoveel Nederlands belastinggeld hebben kunnen steken in materiële steun voor jihadistische groeperingen in Syrië.

Nog vóór de Provinciale Statenverkiezingen van aankomend voorjaar wil FVD-voorman Thierry Baudet dat er een parlementair onderzoek plaatsvindt dat onderzoekt hoe het heeft kunnen gebeuren dat de kabinetten-Rutte II en III voor gigantische bedragen aan materiële steun hebben geboden aan gewelddadige Syrische rebellengroeperingen die zich schuldig hebben gemaakt aan moorden, kidnappingen en meedogenloos shariarecht. Dat zegt Baudet op Twitter, die er bovendien aan toevoegt graag een beetje vaart te maken met deze enquete door middel van het hanteren van de zogenaamde flitsprocedure.

Op Twitter kan de FVD-oprichter zijn schok en verbazing niet verbergen:

“Nog meer onthullingen over steun van kabinet-Rutte aan Syrische jihadisten. Ongelofelijk. Onderste steen moet nu boven. #FVD wil parlementair onderzoek.”

De eis van Forum voor Democratie voor een parlementair onderzoek komt niet uit de lucht vallen: nadat het al jaren gevreesd werd, wisten Nieuwsuur en Trouw gisteren dan eindelijk te onthullen dat in ieder geval een deel van de door Nederland gesteunde “gematigde” rebellen in Syrië in werkelijkheid criminelen en jihadisten waren. Specifiek werd de groep Jabhat al-Shamiya genoemd, die strijdt tegen zowel Assad als ISIS. Met ons belastinggeld zijn die lieden drie jaar lang geholpen met zaken als pickuptrucks, laptops, mobiele telefoons en legeruniformen. Pas afgelopen lente werd de steun aan Jabhat gestaakt.

Het beleid kwam echter tot stand in 2015, onder de auspiciën van toenmalig buitenlandminister Bert Koenders (PvdA). Behalve Mark Rutte wil Thierry Baudet ook deze dus inmiddels van het Binnenhof vertrokken sociaal-democratische politicus weer terughalen voor een pittig verhoor.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. DolleDries

  Deze financiële steun aan een gruwelijk islamitische bende is een oorlogsmisdaad de verantwoordelijke in ieder geval Rutte en Koenders dienen voor het gerecht.

 2. Ad Infinitum

  Off Topic:

  En dan maken wij ons druk over 2 kinderen die uitgezet moeten worden, want dat kost ons zoveel.
  Wat heeft dit ons gekost? Zeg het maar!

  1. DolleDries

   Daarna volgen de gezinsherenigers en andere veilige landen.
   Jullie dachten twee kindertjes te redden ? Het ging helemaal nooit om twee kindertjes, begrijp dat dan eindelijk eens. Het gaat om de precedentwerking die het schept. Elke. keer. weer. Na Mauro zouden de procedures aangescherpt worden. Nooit gebeurd, nooit ook maar een woord aan besteed.
   Wel volgde een kinderpardon, zoals altijd. En elke keer wordt er de belofte aan vastgeknoopt dat dit echt de laatste keer is. Het is nooit zo.
   Armenië is een paradijs van veiligheid vergeleken met islamitische buurlanden als Turkije en Azerbeidjan. Afgelopen zomer ging de Belgische koninklijke familie er nog op vakantie. Armenië is bovendien een van de vijf Europese landen waar kinderen het aller-allergelukkigst zijn. Als kind kun je je geen beter land wensen. Eerder vandaag plaatste ik nog een filmpje van Chris Zeegers die er helemaal ‘Zwitserleven‘ ging.
   Armeniërs zijn niet beter af in Nederland waar een Turkse vijfde colonne zich steeds nadrukkelijker manifesteert en daar alle ruimte voor krijgt van de overheid.
   Asscher stopte het onderzoek naar Turkse invloed middels Mili Gorus en Diyanet in een diepe lade, net als het onderzoek naar de 80% Turken die ISIS steunden. Waar de Dokkumse anti-Piet stoppers zich moeten verantwoorden voor het gerecht, wordt er nul actie ondernomen tegen de Turkse vlagbezetting van de Erasmusbrug in Rotterdam of de wantoestanden op de snelweg gisteren.

  2. Tinneke

   Misschien tien jaar procederen?

  3. wheelboy

   Wat heeft dit ons gekost .Weet je nog dat Wilders ooit vroeg wat kost een allochtoon en er nooit antwoord op kreeg . Nou die syriers gaan ons in totaal 73 miljard kosten .Dan hebben we het nog niet over de rest van dat zooitje wat hier heen komt en hun hand open houd en hoop ellende veroorzaakt .

   lees dit stuk maar eens .
   https://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

   1. Frits Jansen

    Het lijkt me goed als we Limburg afstoten. Limburgers voelen zich cultureel geen Hollanders, Limbugers kosten de Hollanders bakken met geld, en dan heb ik het nog niet over de kosten van beveiliging.
    Het geld wordt in Nederland verdiend in Amsterdam en Rotterdam.

    1. Tengo Kawana

     Raak, Frits.

  4. swetsnek

   DAT HEEFT NIKS MET ELKAAR TE MAKEN .

  5. Top

   “Wij”? Flauwekul lekker voor jezelf!

 3. Ben Zine

  Baudet heeft volkomen gelijk. De steun aan terroristische groeperingen in Syrië is ONACCEPTABEL. Hoe dan ook. We praten wel over 60 miljoen euro… Of het niks is. Het financiële wanbeleid van de overheid, zo laat dit voorbeeld overduidelijk zien, gaat over alle grenzen van het toelaatbare heen. Als dit geen consequenties heeft voor de direct betrokkenen, dan kunnen we de rechtsstaat evengoed opdoeken.

 4. Frits Jansen

  Mijn gevoel zegt mij dat al deze verontwaardiging als een plumpudding on elkaar zal zakken als het echte verhaal wordt verteld. Want de overheid steunt echt niet bij vergissing jihadisten.
  Ik vermoed dat hier het iets te simpele idee in de weg zit dat de vijanden van je vijanden automatisch je vrienden zijn.
  Assad, Koerden, moslims, her loopt allemaal door elkaar.
  Gelukkig is Minister Kaag juist op dit terrein een expert. Al vrees ik dat ze vervroegd zal vertrekken om Secretaris-Generaal van de VN re worden, koningin van de wereld, zodra die positie vrij komt.

  1. Onno

   Bij Baudet heb ik het gevoel van de kleine komedie. Gespeelde woestheid op de soos. Dat kleeft aan hem. Theo Hiddema; ’t is mij wel goed.

  2. swetsnek

   fristke kromlullen is ook weer in actie gekomen zie ik je kunt beter niks zeggen dat is beter voor jou

   1. Frits Jansen

    Twee vragen:
    1) waarom vind je dat ik krom lul?
    2) Waarom is het beter als ik geen gebruik maak van mijn vrijheid van meningsuiting?

    Ach, ik trap in de val van een TROL

 5. Elu Thingol

  Met “voor de verkiezingen” wekt Baudet de schijn hier electoraal een slaatje uit te willen slaan. Natuurlijk: om waarheidsvinding is het hem niet te doen, maar alleen om de VVD te beschadigen. Derhalve valt zijn streven naar een onderzoek allesbehalve serieus te nemen.

  1. Viertel

   Het intellectuele kleuterniveau van de bijdragen van Elu Thingol doet vermoeden dat deze reaguurder voorheen schreef onder de naam Guus Geluk.

   Elu of Geluk, het blijft Gelul.

   1. Capo

    “doet vermoeden”

    Klopt, Gustaafff werd Guus Geluk en is nu Elu Sneeuwvlok, de deurbelbutler van Willem Tengo.

    1. Elu Thingol

     Goed om te zien dat übertrol Capo, lugar, Stork, Pitloos, Rechtsaf/Blackjack etc etc, over zijn hoogtepunt heen is, en niets anders kan doen dan inhoudsloze berichten neerplempen. Die nooit iets met de inhoud te maken hebben.

     1. swetsnek

      VAL DOOD LUL DOE ONS EEN LOL

     2. Top

      Niet doen Guusje, anders zeg ik het tegen de ‘ouderlin’ en dan komt hij jouw, niet meer verwennen.

     3. Capo

      @Top: Hij is een pisvlekjesvriendje.

     4. Elu Thingol

      Dit hele forum is verziekt van seksueel gefrustreerde mannen die hun seksuele frustratied projecteren op andersdenkenden, van vermeend kerkelijk misbruik tot pedofilie. Seks is het enige dat deze trollen kunnen neerplempen.

     5. Floris

      Het is dominee Guus die seksueel getraumatiseerd is en grapjes met een seksuele ondertoon abusievelijk aanziet voor “frustraties”.

      Dit komt in griffo-kringen regelmatig voor en de behoefte om de zedenprediker uit te hangen is dan ook erg groot. We zien dat ook bij dominee Tengo.

      Waarschijnlijk zijn ze allebei door hun moeder betrapt terwijl ze zaten te masturberen en kregen ze met de mattenklopper. Dan heb je zo een trauma te pakken natuurlijk.

      🙂

     6. Elu Thingol

      Ik denk eerder dat de seks-trollen op de site zo’n pijnlijke ervaring (of een soortgelijke) hebben meegemaakt en het trauma daarvan levenslang met zich meedragen. Het gevolg is, zoals te zien, veel seks-getrol op internet.

     7. Tengo Kawana

      De deconfiture van Floris is pijnlijk om aan te zien.

     8. Floris

      De twee griffo-trollen bevestigen mijn analyse direct. Geen greintje humor. En wat deugen ze! Nee, zij bezondigen zich niet aan zulke “vieze” grappen. Wat moeten deze zedenpredikers toch een saai leven hebben.

      Of toch niet? Er zijn namelijk nogal wat griffo’s die de katjes in het donker knijpen. Vooral heel jonge katjes. Maar dat mag niemand weten natuurlijk.

     9. Tengo Kawana

      Het doet me genoegen dat Floris bij zichzelf nog enig gevoel van humor meent te ontwaren.

      Hij weet dat naar buiten knap verborgen te houden.

      🙂

     10. Floris

      Dat een autist en zedenprediker als jij humor moeilijk oppikt, en ook serieuze teksten niet goed kan lezen, is begrijpelijk, trollemans.

      Je zal met je gebreken moeten leren leven.

     11. Tengo Kawana

      Geldt dat voor een ieder van ons, beste Floris?

      We leven in een gebroken Schepping, we zijn in zonde geboren en ontvangen en geneigd tot alle kwaad.

      Ik ben nochtans geneigd de zon in het water te zien schijnen. Wil u dat ook gelukken?

     12. Floris

      “We leven in een gebroken Schepping, we zijn in zonde geboren en ontvangen en geneigd tot alle kwaad.”
      ————————————————————-
      Tengo kan maar niet loskomen van z’n gereformeerde achtergrond.

      Ik zal hem opvrolijken met z’n favoriete gedicht:

      DE CEDER

      Ik heb een ceder in mijn tuin geplant,
      gij kunt hem zien, gij schijnt het niet te willen.
      Een binnenplaats, meesmuilt ge, sintels, schillen,
      en schimmel die een blinde muur aanrandt,
      er is geen boom, alleen een grauwe wand.
      Hij is er, zeg ik, en mijn stem gaat trillen,
      Ik heb een ceder in mijn tuin geplant,
      gij kunt hem zien, gij schijnt het niet te willen.

      Ik wijs naar buiten, waar zijn ranke, prille
      stam in het herfstlicht staat, onaangerand,
      niet te benaderen voor noodlots grillen,
      geen macht ter wereld kan het droombeeld drillen.
      Ik heb een ceder in mijn tuin geplant.

     13. Tengo Kawana

      Mooi gedicht, Floris. Wist niet dat je in poëzie bent geïnteresseerd.

      Van wie is het?

     14. Floris

      Ik ben niet in poëzie geïnteresseerd, maar ik weet dat ene W I M dat wel is. Ik trof dit gedicht aan op zijn profiel op de site van bureau Strontlijn. Op dat moment was bekend dat deze W I M op fora actief was geweest onder de nicks Ceder en Cypres.

      Kort nadat ik op PolitiekDebat (en/of op UV, dat weet ik niet meer) dit feit vermeldde, werd het gedicht acuut van W I M’s profiel verwijderd.

      Kennelijk las W I M actief mee op die fora en wilde hij het zoveelste spoor dat naar zijn identiteit leidde zo snel mogelijk uitwissen. Niet beseffende dat hij juist daarmee een bevestiging afgaf.

      Tja W I M, je bent nu eenmaal de slimste niet.

      Maar geen nood, zoals je ziet noem ik alleen je voornaam en meer niet.

     15. Tengo Kawana

      De eindeloze en al jaren voortdurende pogingen van Floris om mijn privé-identiteit te achterhalen zijn al net zo vermaard als zijn onvermogen daar voortgang in te maken, laat staan dat de sukkel kan uitleggen waarom hij dit zo belangrijk vindt er zo ontzettend veel energie in steekt.
      De verhalen over Strontlijn maken in ijdels ook wel een belegen indruk.

      De vraag rijst waarom Floris de zorgdirecteur H*tten niet eens opzoekt om hem, ondersteund met overtuigend geweld, eens flink de waarheid te zeggen. Ik vermoed dat hij dat wel eens heeft gedaan maar daar een ferme zeperd haalde. Het lijkt me geen man die een kleine krabbelaar als Floris heel erg serieus neemt.

      De vraag die blijft hangen is of Floris inmiddels al weet wie dat mooie gedicht schreef. Dat is namelijk het enige inhoudelijke dat de loser in deze draad te berde wist te brengen.

     16. Floris

      Wat Tengo Cypres maar niet begrijpt is dat hij steeds zichzelf een oor aannaait. Terwijl hij weet dat zijn personalia op straat zijn gegooid door een admin waar hij ruzie mee maakte (Tengo Cypres raakt al 15 jaar in ruzies verzeild, maar het ligt NATUURLIJK nooit aan hemzelf) blijft hij ontkennen en is hij zelfs zo slordig om een gedicht dat rechtstreeks verband houdt met z’n nick op z’n profiel te laten staan. Pas als iemand dat signaleert haalt hij het er halsoverkop van af. Daarmee nam je het laatste restje twijfel eigenhandig weg, domkopje.

      Het kan me verder niets schelen wie je bent en je hebt IRL van mij niets te vrezen, maar ik walg van je voortdurende leugens. En daarin sta ik niet alleen. Nogmaals: je hebt dit allemaal aan jezelf te danken.

     17. Tengo Kawana

      Floris doet waar hij werkelijk geniaal in is: eindeloos doorwrijven in de zelfgemaakte vlek.

      🙂

     18. Capo

      Je blijft aan de beurt Willem, en je komt er nooit meer vanaf. Kansloos pisvlekje!

     19. Hetzalwelweer

      Tengo is verliefd op Floris, zal er echt een DDS romance opbloeien of…..?

     20. Elu Thingol

      Het zou goed zijn als Floris die man eens zou opzoeken. Als het Tengo is zouden ze de kroeg in kunnen duiken om die vete voor altijd uit de wereld te helpen. Als het Tengo niet is staat hij waarschijnlijk voor schut.

     21. Tengo Kawana

      Ik denk dat Floris al eens voor schut stond, Elu, en daar zijn bitterheid uit voortkomt.

 6. fusilier

  Dus al dat moordend islamitisch tuig wat vanuit Nederland naar Syrie gegaan is en nu weer terug komt , kan nu niet meer berecht worden. Omdat de regering dat zelfde tuig in Syrie ondersteund heeft. Wat een vieze politieke spelletjes spelen ze daar in DenHaag

  1. Rosasolis

   @fusilier. Lees a.u.b. Trouw vandaag. De hele ongelofelijk verhaal staat erin.
   Hopelijk komt er binnenkort een debat hierover. Om de wereld te laten zien dat dit corruptie niet door ons volk wordt getolereerd. Ik ben benieuwd als wij iets van dit schandaal op Prinsjesdag zullen horen.

 7. Hamer Sikkel

  Het militaire conflict in Syrië is er slechts geweest om het Assad-regime omver te werpen. De VS steunen de oppositie met wapens en Nederland is daar als bondgenoot mede verantwoordelijk voor.
  Als je nu gaat klagen, dat er salafistische terroristen zijn gesteund, heb je boter op je hoofd.
  De Amerikanen, dus eveneens de Nederlandse regering, zijn er de oorzaak van, dat een miljoenenstroom vluchtelingen onze kant op is gekomen.

  1. Hetzalwelweer

   En de droeftoeters in Den Haag hadden gehoopt dat de auto’s gebruikt zouden worden om de “vluchtelingen” linea recta naar Nederland te brengen…

   Sarc off

 8. Tengo Kawana

  Wilders is altijd woedend en Boudoir is altijd woest.

  🙂

  1. Ad Infinitum

   En onze zeer bekwame ministers Ollongren en Kaag krijgen er van langs. Zet dat af tegen de nieuwbakken VVD ‘er. Het is een gotspe in het kwadraat.

   1. Capo

    Zegt Willem tegen Willem: Dag Willem!

  2. sjun

   Herhalen van het mainstream media mantra maakt het nog niet waar.

 9. TotDeSchijtOnsDood

  Staatsgeheim = DOOFPOT.

  Miljoenen Nederlandse Euros worden doorgesluist naar geheime projecten die simpel staatsgeheim worden gemaakt.
  1 voorbeeld komt naar boven..meer zullen er zijn!
  Wie beslist er trouwens welke kant Nederland kiest bij een burgeroorlog in een islamitisch land..waar bemoeien wij ons mee?
  Een tiental ministers die in naam van alle Nederlanders deze beslissing nemen..hoe kan dit mogelijk zijn?
  hoe kunnen we dit mogelijk laten zijn?
  En hoe doen ze dat?
  Ons eigen leger eens oppoetsen en daarheen sturen?…nee dus!
  Ons eigen leger lekker laten verotten..

  Het lijkt er ook op, hoe meer schijt er naar boven komt van Rutte’s terroristische groeperingen ( 1, 2 en 3),
  hoe meer ze achterover leunen, hoe meer praatjes,
  hoe meer ze lachen, hoe arroganter ze worden…waarom?

  Nederlandse politiek is hopeloos verloren…er is een gevestigde orde die aan de touwtjes trekt en die alles beslist!
  De gevestigde politieke partijen hebben zichzelf ingemetseld…hun kasteel is bijna af, nog 1 verbouwing en het is zover.
  De ophaalbrug zit dicht en het volk kan niets meer doen, de gevestigde orde hebben zichzelf onaantastbaar gemaakt.
  Schreeuwen/ demonstreren voor de poort helpt niet meer.
  Iedereen die zich verzet of kritiek heeft tegen de gevestigde orde word als extreem- terrorist- rascist- gevaarlijk- ongeloofwaardig bestempeld.
  Achter een dikke muur gaat de zogenaamde demokratische poppenkast door.
  De oppositie moet debateren…nog een keer debateren en tot slot debateren en dan sterft het onderwerp vanzelf wel uit…en de gevestigde orde komt ermee weg.

  Het volk word volledig buitenspel gezet..we mogen 1 keer in de 4 jaar stemmen.
  Wie denkt dat z’n stem telt, komt bedrogen uit, toch verbazen we ons wel telkens weer over de winnaar.
  Verkiezingsbeloftes tellen niet, coalities tellen niet, beleid telt niet mee en daar kies je ook niet voor…
  waarom zou 1 partij meetellen in de verkiezingen dan..waarom mogen wij op 1 partij stemmen?
  het systeem is verouderd en oneerlijk.
  De gevestigde orde heeft zijn perfecte systeem gecreeerd en daarbij vrij spel in hun keuzes, coalities en beleid..
  automatisch schijt aan iedereen dus!

 10. Rosasolis

  Dit is zeker het meest ongelofelijk, vreselijk verhaal van dit jaar! Trouw heeft de hele verhaal vandaag op 3 volle pagina’s gepubliceerd. Een grote schandaal voor ons land.
  Hoe kan het zomaar gebeuren dat onze land veel waardevolle hulp middelen uitlevert aan Syrie, zoals autos, leger kleding, wapens, medicijnen etc. En dat deze middelen belanden in de handen van de Jihad! Zeer nalatig van zowel min. S. Blok van buitenlandse zakken als Rutte. Beide zouden moeten AFTREDEN!
  Veel lof van Trouw om dit hele geschiedenis te publiceren.

  1. sjun

   Is het mogelijk in u opgekomen dat dit verhaal de regering en bewindslieden van voor dit kabinet betrof? Ik houd het vooral maar even op de PvdA minister Bert Koenders die al een even bedenkelijke rol namens Nederland speelde als Sigrid Al-Qaq.

 11. Dennis76

  Dat de beste man hier gebruik van wil maken voor de verkiezingen kan geen verwijd zijn, een ieder probeert zijn of haar partij zo groot mogelijk te maken om zo iets te kunnen veranderen.

  Dat er iets moet veranderen lijkt mij wel duidelijk.
  En het het argument dat ie de VVD wil beschadigen slaat ook helemaal nergens op want dat redden ze best zelf..

  1. Elu Thingol

   Dennis76 schreef naar waarheid: “een ieder probeert zijn of haar partij zo groot mogelijk te maken om zo iets te kunnen veranderen.”

   Inderdaad, het gaat Baudet dus niet om de onderste steen boven te krijgen, maar om eigen electoraal gewin, hetgeen ik hem dus verwijt.

 12. DolleDries

  Zorgpremie fors omhoog

  Door Inge Lengton
  Updated 1 min geleden
  7 min geleden in BINNENLAND
  Den Haag – De zorgpremie gaat volgend jaar met een stevige stap omhoog. Dat blijkt uit uitgelekte cijfers voor Prinsjesdag waar De Telegraaf de hand op heeft weten te leggen.

  Bingo.

 13. Ni28

  De bemoeienis van het Westen met de Arabische lente was de grootste domheid die men kon begaan. Democraten met de links voelende EU moesten zich mee bemoeien en partij trekken is de zee van vele onduidelijke groeperingen die ze op hun woord geloofden. Een wild bunch die gezorgd heeft voor de miljoenen vluchtelingen die Europa hebben overspoeld. En Poetin met Iran pogen nu in de laatste bezette provincie nog een stroom vluchtelingen te creëren om die richting Europa te laten gaan. Want zij weten hoe je best het Westen raakt. Eigen schuld dikke bult. Zo krijgen wij Europa op de knieën, gewoon laten bezetten door moslims. Over enkele tientallen jaren is Europa islamitisch en dat wordt de wraak voor al die kruistochten van vroeger.

 14. Ni28

  Inhoudelijk zijn de trollen echt op het einde van hun latijn.

 15. Pecunia

  Die Thierry, heel goed ingehaakt op deze onverkwikkelijke affaire, ben benieuwd hoe de verantwoordelijken zich hieruit proberen te manoeuvreren, wordt inderdaad ongetwijfeld vervolgt.

 16. P.Sisterons

  Vanavond rond een uur of 10 rook ik een lekker jointje. Wat mij betreft kunnen ze allemaal lekker een bout hachelen of de pot op. Het is en blijft een vuil zooitje in de regering.

 17. sjun

  Het zal eens niet de PvdA zijn de Nederlandse belastingcenten verspilt aan hetzij totalitair linkse hetzij Totalitair islamitische politiek. Dezelfde partij presteerde het ook om Nederlandse belastingcenten te doneren aan de Clintenfoundation met het idee politieke invloed te kopen. Op naar dat parlementaire onderzoek om de onderste steen boven te krijgen van deze opmerkelijk achteloze verspilling van Nederlands belastinggeld. Wat is er door de jaren heen gebeurd met het ethische bewustzijn dat je de portefeuille van de ander nog beter dient te beheren dan die van jezelf en hoe is deze situatie zo gegroeid?

  1. Hetzalwelweer

   Je zou bijna zeggen dat onze regering Erdogan steunt met het leveren van goederen. Maar goed, de migranten stroom even een extra zetje onze kans op duwen kan geen kwaad toch? win win situatie

 18. Bes Tolen

  Dolle Dries heeft gelijk met zijn opmerking, dat de Armeense kinderen, die hier mogen blijven, hier niet veiliger zijn dan in Armenië zelf. Dat geldt ook voor enkele andere groepen in een overeenkomstige situatie. Welke zeg ik hier niet.

 19. Bes Tolen

  In wezen zijn de fouten, overtredingen, die menige Nederlandse regering maakte heel wat ernstiger, gradueel veel ernstiger dan de al ernstige, die de ING Bank heeft gemaakt. Bovendien is er vaak binnenslands duidelijke kritiek geweest op regeringen wat hun opvattingen betreft. Waarnaar nooit is geluisterd. Het geldt allemaal voor meer onderwerpen en die ook nog eens rechtstreeks het Nederlands belang raken zoals de bevolkingspolitiek waaronder de massa immigratie, en de opstelling van regeringen waarbij ze solidair zijn met de VS en Engeland of met een heel bondgenootschap bijvoorbeeld in het kader van Europese landen met VS, Engeland. De vraag blijft of hier ook Nederlandse belangen worden verkwanseld, ja zelfs grove misdaden worden gepleegd. Wat dat betreft kan er sinds de negentiger jaren veel fout zijn gegaan. De massa immigratie is al vanaf wat eerder. Wanneer houdt die achterlijke, kwalijke politiek op?

  1. Frits Jansen

   Ik herinner me een verhaal dat topambtenaren allereerst de opdracht hebben te voorkomen dat “hun” Minister struikelt, wat een logische reactie is op het gegeven dat politici niets liever doen dan aan stoelpoten zagen.

   Als je alleen maar uit bent op het minimaliseren van risico’s raak je volledig verlamd.

   Wat in de politiek blijkbaar als hoogste deugd geldt, wordt in het bedrijfsleven beschouwd als hoogste ondeugd.

   Altijd moet ik denken aan de befaamde big band leider Duke Ellington, die zijn muzikanten genadeloos ontslag als ze geen fouten maakten. Een muzikant die geen risico neemt speelt SAAI, en dat hoort zelfs een ongetraind oor. Dus die mag omzien naar ander werk.
   Helaas kijken Kamerleden alleen maar terug, en waarderen ze bew8ndslieden onvoldoende die WEL risico nemen.

 20. poldi

  Rutte is maar met één ding bezig en dat is zijn eigen toekomst na dit kabinet.
  Hij weet als geen ander dat zijn houdbaarheid al ruim is overschreden.
  Hij weet als geen ander dat de kwaliteit van de door hem naar voren geschoven ministers ver onder de maat is.
  Hij weet als geen ander dat zijn vazal Blok al lang het veld had moeten ruimen.
  Hij weet als geen ander dat zijn kabinet na de affaire Lilly en Howik onder curatele staat bij het CU en D66.

  Dat de hardwerkende Nederlander nog steeds kan fluiten naar de door hem beloofde duizend euro of de lasten verlichting, zal hem een worst wezen. En de christelijke Farizeeërs van het CDA en CU onder leiding van Buma en Segers dekken hem. Dat D66 hem zijn gang laat gaan verbaast mij totaal niet. Deze partij heeft zelfs zijn ontstaan beginselen overboord gekieperd.

 21. Lodewijk L.

  Het is van groot belang in deze affaire dat Thierry Baudet ook hiervan op de hoogte is (iedereen eigenlijk) want ook deze organisatie kreeg miljoenen van de regering. Mocht hij het nog niet gezien hebben, het neemt slechts enkele minuten in beslag:

  “The White Helmets: Clipart with Boris Malagurski”
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=RkJ6N97cRLs

  “White Helmets making films of ‘chemical attacks’ with orphans in Idlib – Russian military”
  https://www.rt.com/news/438282-white-helmets-film-chemical-attacks/

  “‘Something big is coming’: French aid worker in Aleppo says Syrians bracing for US attack (VIDEO)”
  https://www.rt.com/news/438287-syria-aleppo-le-corf-idlib/

  “17 years after 9/11, Al-Qaeda rebranded by US government & media as
  besieged rebels”
  https://www.rt.com/usa/438209-us-911-idlib-al-qaeda-rebels/

  Helaas berichten onze massa media hier niet over, dus dan geef ik maar de links naar RT die er wel over bericht. Het gaat er enkel om of de inhoud klopt, niet wie het zegt wat mij betreft. En ik kan begrijpen waarom onze media RT demoniseren. Men is als de dood dat er zoveel mensen naar kijken dat ze de kluit niet meer kunnen beduvelen met hun oorlogspropaganda. Afghanistan, Irak, Libië, en Syrië… het gaat maar door. Iran staat ook op de lijst voor regime change. Iedereen die de plannen van de globalisten die een NWO één wereldregering in de weg staan worden gedemoniseerd en vervolgens tot machteloze failed states gebombardeerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.