Totalitaire SP-communist verkondigt in Kamer dat ambtenaren “in kamertje met tralies ervoor” horen

SP-Kamerlid Ronald van Raak dreigde in de Tweede Kamer vanmiddag dat mensen die stukken lekken vanaf een ministerie daar niet thuishoren, maar “in een ander kamertje met tralies ervoor.”

Het is weinig mensen ontgaan dat de Amerikaanse president Donald Trump wil dat mensen die informatie uit de binnenkamers van het Witte Huis naar de New York Times hebben gelekt worden aangegeven bij de FBI.

Maar dat er ook in Nederland hoogwaardigheidsbekleders rondlopen die fantaseren over het gevangenzetten van vermeende politieke tegenstanders, is minder bekend. Tot vanmiddag wellicht, want Ronald van Raak van de SP, van oorsprong een anti-democratische maoïstische partij, was bij het spreekgestoelte van de Tweede Kamer ineens zonneklaar over wat voor toekomst hij voor ogen zag voor degenen die regeringsinformatie met de pers delen.

Een volledig in woede ontstoken Van Raak vertelde zijn collega-Kamerleden dat er op ministeries mensen rondlopen – ambtenaren of politici – die wat hem betreft in de cel (of zoals hij het zelf bijna poëtisch omschrijf: een kamertje met tralies ervoor) thuishoren omdat zij het hebben aangedurfd om de stukken van Prinsjesdag met de pers te delen. Ambtenaren, politici, het maakte Van Raak niet uit: allemaal de cel in.

Natuurlijk is zo’n pleidooi om mensen op bevel van een politicus de gevangenis in te sodemieteren een paar bruggen te ver voor de Tweede Kamer. Voorzitter Khadija Arib riep hem al direct op de orde en vertelde hem in parlementair taalgebruik dat hij eens even moest dimmen. Zelfs D66-leider Pechtold, doorgaans de eerste om met z’n vingertje te zwaaien, vond dat het pleidooi om ‘ontrouwe ambtenaren’ te defenestreren te ver gaan en riep Van Raak op “z’n mond te houden.”

Dat laate was olie op het vuur voor de oppressieve parlementariër, die nog maar een keer het woord “Gevangenis!” door de Tweede Kamer brulde. Juist ja…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. DolleDries

  Hij heeft wel gelijk al hoort volgens mij de ook de hele SP achter tralies te zitten. Zitten al tientallen jaren in de kamer niets bereikt strijken wel de centen op en met het verplichte geschenk systeem aan de partij met belasting voordeel jatten ze nog eens een hoop geld van de belastingbetaler om hun partij kast te spekken.

 2. Gerlos

  Hoort in een psychiatrische inrichting achter de tralies

  1. Adriaan

   Of bungelend aan een touwtje?

 3. Koos sssss

  Burgerhatende ambtenarren, iedereen haat ze. Waarom mag mijnheer Van Raak ze dan niet haten?

  1. DolleDries

   Raak heeft gewoon gelijk politie agenten die lekken worden ook ontslagen en veroordeeld.

 4. Duke

  Over lekken gesproken, hebben ze inmiddels al ontdekt welke politicus het lek was uit de commissie Stiekem? Of weten ze dat het iemand van het partijkartel was, ik noem een Samsom, en wordt er daarom geen actie meer ondernomen?

 5. DolleDries

  Die komedie van Pechtholt een sterk verdacht corrupt kamerlid was weer walgelijk.

  1. AS210854

   Inderdaad D D. Als van ouds met zijn rood aangelopen kop. Walgelijk.

 6. Frits Jansen

  “Totalitaire communist” is dubbelop, want communisme kan alleen bestaan onder dwang.
  Weinigen weten dat, maar de SP heeft een communistische achtergrond, niet van de CPN, maar van een nog radicalere club. Marktwerking onderdrukken kan alleen met (de dreiging van) geweld.

 7. Bes Tolen

  Frits Jansen. Er zitten een hoop oud CPN’ers bij de SP. Wellicht niet in het zuiden van het land maar wel in het noorden.

  1. wheelboy

   CPN is opgegaan in Groen links . SP is van huisuit maoistisch.laaste is nog stap erger als communisme .Wat ik me wel afvraag is waar al die miljoenen die jaren afgedragen aan de partijleiding naartoe gaan.

 8. Bes Tolen

  Het is de redacteur mogelijk ontgaan, dat Trump hier drie soorten van zijn tegenstanders noemt, namelijk de New York Times, degenen die vanuit het Witte Huis (zo die er al zijn maar de dagbladpers beweert, ook in Nederland, dat die er zijn) berichten naar hem vijandige kranten waaronder de New York Times sturen en de FBI, dat een eigen, moeilijk door de democratie te beheersen macht vormt.
  Het grappige van de opmerkingen van Trump is dat als de FBI zich over de eventuele verklikkers zou ontfermen de NYT deze zou missen en de FBI lieden zou moeten aanpakken, die ook op de hand van de FBI (of een belangrijke factie ”deep state”) zijn en andersom de FBI op de hand van de verklikkers.

 9. penis aqua di rosa

  Het CPN-denken in optima forma

 10. Ni28

  In mijn ogen zijn lekken in de politiek bewust om de commotie onder het bevolking te testen om desnoods nog in te kunnen grijpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.