‘Uitgestoken hand Rutte zit in zakken van gewone Nederlanders, en te vinden onder champagnedienblad op de Zuidas!’

Dat is even een pijnlijke, maar niet onjuiste, constatering van PvdA-leider Asscher in de Tweede Kamer vanmiddag.

Ja ja, u leest het goed. We belichten even wat woorden van PvdA-voorman Lodewijk Asscher omdat we het er roerend mee eens zijn. Want vanmiddag bij de algemene politieke beschouwingen is het alle ballen op Rutte, die zich voor de zoveelste keer moet verantwoorden voor zijn voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting. En het is Asscher die dit misschien nog wel het beste van allemaal verwoordde.

Wat? Asscher is links en wij zijn rechts? Nou en. Als zelfs GroenLinks-kongsileider Jesse Klaver het over zijn lippen kan krijgen dat “de heer Wilders gelijk heeft“, dan moeten ook wij niet kleinburgerlijk doen en Asscher uit de schijnwerpers duwen terwijl hij staat te schitteren.

Dus say it like it is, ome Lodewijk:

“Die uitgestoken hand van de premier: we hebben hem niet gezien. Hij is blijkbaar in de zakken van de gewone Nederlanders verdwenen en nu te vinden onder het dienblad met champagne op de Zuidas.

Maar er is geen enkele beweging – ja! – in de richting van de oppositie. U lacht erom, maar ik vind het buitengewoon treurig. Kettingchantage, niks uitgestoken hand. En u heeft zich begraven in uw eigen gelijk.”

Behalve Asscher hebben overigens ook alle andere oppositieleiders zich kritisch uitgelaten over de afschaffing van de dividendbelasting. Zelfs SGP-voorman Kees van der Staaij, vaak behoorlijk gezagstrouw, meldde dat hij niet overtuigd was door de argumenten.

Een pijnlijke afgang voor Rutte, dus. Die gewoon doordendert met zijn dividends-Fyra. Op naar een noodlottig ongeval bij de eerstvolgende verkiezingen, begin volgend jaar. En zeg dan maar dag tegen al die champagne!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. hans-e-pans

    De woorden zijn natuurlijk raak van Lodewijk Asscher, alleen had hij misschien deze woorden ook eens hebben moeten uitspreken tijdens het vorige kabinet Rutten II waar de PvdA lid van was.

    Maar toen was de macht van de VVD waarschijnlijk zo groot binnen het kabinet dat het niet mogelijk was om verstandige taal te spreken zoals nu gebeurd. Dit is dus een gevalletje achteraf gelul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.