VIDEO! Geert Wilders over Hongaarse premier Orbán: “Strafexpeditie van de EU, hij verdient juist de Nobelprijs!”

snapshot
Foto: Geert Wilders in gesprek met Lissauer.com. Bron: Lissauer / YouTube.

PVV-leider Geert Wilders is het niet eens met de straf die het Europese Parlement heeft bedacht voor de Hongaarse premier Orbán: een zogeheten artikel 7-procedure beginnen, waardoor het stemrecht kan worden afgepakt in de Europese Raad. De PVV-leider noemt het een straf voor niet-politiek-correct zijn, en zegt dat Orbán zelfs een standbeeld verdient.

Vanuit de Tweede Kamer heeft PVV-leider Wilders vandaag hard uitgehaald naar het Europese Parlement. De leider van de grootste oppositiepartij is het niet eens met het oordeel van het Europese Parlement dat in Hongarije onder het Fidesz-bewind van Viktor Orbán de persvrijheid wordt uitgehold en de democratie langzaam afgeschaft. Wilders wijst er in een interview met de onafhankelijke parlementaire verslaggever Ernst Lissauer op dat hij zelf al een flinke tijd in Hongarije komt – zijn vrouw is er zelfs geboren en getogen – en van het zogenaamde afschaffen van de persvrijheid nog nooit wat gezien heeft:

“Tv-zenders die pro-Orban zijn, tv-zenders die contra-Orban zijn. Dus ja, ik geloof niet dat daar [de persvrijheid] heel over te klagen is. Ik heb het nooit meegemaakt, en ik kom al heel lang in dat land.”

De PVV-oprichter oppert dan ook dat zijn politieke vriend in Hongarije helemaal niet wordt aangepakt dankzij een rapport van GroenLinks-europarlementariër Judith Sargentini, maar vooral omdat hij niet politiek-correct is en voor een stevige grensbewaking in zijn land heeft gezorgd.

“Dat is lef tonen. Ja, daar kan Europa niet tegen: eindelijk staat er iemand op die ‘Nee!’ zegt tegen ze, en dan komen ze met een strafexpeditie. Heel kinderachtig!”

Wilders heeft zelf een ander idee van wat Orbán toekomt:

“Ik zeg: Orbán is een held, heeft de Nobelprijs verdiend!”

Nu Brussel weer…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

56 reacties

 1.   

  Kop, spijker, raak.
  Ome Geert heeft volstrekt gelijk

  (en ondertussen schaffen ze in Europa tegelijkertijd de Freedom of Speech af)

  Het einde van het vrije net nadert snel
  (met dank aan het stemvee (80% van de NLse Zombiebevolking)

  1.   

   Als je voorstander van democratie bent moet je je niet met Hongarije (of Polen) bemoeien. Democratisch gekozen leiders doen wat hun volk wil. Dat dat de linkse (en Brusselse) EU kerk onwelgezind is mag niet tot gevolg hebben dat een heel land in de ban wordt gedaan. Dat is chantage en machtspolitiek.

   Wel ernstig is het (vermeende) misbruik van EU gelden in Hongarije. Maar dan moet de EU wel met harde bewijzen komen. Of tenminste een zwartboek. Maar ook hier geldt: ‘s lands wijs. ‘s lands eer’. In sommige landen is corruptie nu eenmaal diepgeworteld. Helaas, maar het is niet anders. Maar omdat Hongarije deel uitmaakt van de EU moeten we daar wel hard op ingrijpen.
   Tenslotte: De intolerantie van links als het gaat over ‘anders denken’ is stuitend. Hoogste tijd dat de linkse Gutmenschen (en wegkijkers) worden afgelost door realisten. En dat de censuur op gezond verstand wordt afgeschaft.
   Een democratie heeft geen onbeperkt incasseringsvermogen.

 2.   

  Mooi gesproken Geert Viktor Orbán is er voor het volk de mensen die daar leven .de bandieten in brussel de vuile moslim aanhangers en diefen van de euro burgers gaan steeds verder in hun nazi staat .en de leugens weer en weer de hele eEU was opgericht voor valuta en handel maar de brussel gangsters misbruiken de hele EU popenkast om hele volkeren te onderdrukken via standvaste leiders zoals Viktor Orbán .,

 3.   

  Zien we hier de laatste stuiptrekking van een leider op zijn retour?
  Zelfs DDS, die Wilders z’n ideeën zal onderschrijven, kan begrijpen dat de man nu wel karikatuur van zichzelf aan het worden is.

  Wilders moet snel emigreren naar een fijn tropisch eiland aan het eind van de wereld wat Floortje Dessing niet eens weet te vinden. Desnoods maken de beroemde Nederlandse baggeraars speciaal een eiland voir hem. Dat mag een paar centen kosten want het beveiligen van deze ruziezoeker is ook niet goedkoop, en daar zijn we dan vanaf.

  Maar wat is dan het lot van zijn groupies, Fleur Atsma en (Ik weet niet meer)? Die moeten zich maar bij Sylvana S aansluiten, en als die dat niet wil haar aanklagen voor zwart racisme.
  Wereldwijf, die Sylvana.

  1.   

   Wilders heeft gewoon gelijk, Orban toont ruggengraat wat Rutte ontbeert, de man verdient inderdaad een Nobelprijs omdat hij zijn land beschermd tegen een invasie van een volk met een foute ideologie.

   1.   

    Wat hij vooral verdient, pecunia, is enorm veel geld voor zichzelf en zijn familie. De kleptocraat is schatrijk geworden door corruptie met EU-subsidiegeld.

    1.   

     Beste Dopper wat vond u ook weer van Zyclon B?

    2.   

     Natuurlijk kan Ernst hiervoor bewijzen op tafel leggen of holt hij achter Judith aan.

   2.   

    “omdat hij zijn land beschermd tegen een invasie van een volk met een foute ideologie.”

    Als hij ruggengraat heeft moet hij uit de EU treden.
    Wel de lusten en niet de lasten, ja ja

    1.   

     @Kong jij vergeet dat alle EU landen miljarden geven aan de EU, dus subsidies zijn een sigaar uit eigen doos..

   3.   

    Frits kletst weer wat, misschien teveel gedronken? heb meelij met zo iemand, hij heeft het al zo slecht.

  2.   

   @Frits, wat let je. Neem die negerin mee naar het eiland naast Wilders en kom nooit meer terug. Heb je een wereld oude dag.

  3.   

   Fritszl misschien is beter dat jij in de gierput gaat wonen ,want de stank die jij verspreidt komt erg overeen met die geur.

  4.   

   Fritsje,eigenlijk een te domme reactie om hier op te reageren!

  5.   

   Frits Jansen linkse rakker.

   Ga lekker verhuizen naar een tropisch eiland aan het eind van de wereld, samen met Sylvana, Linkse rakkers als jij kunnen we missen als kiespijn.

   Dan helpen wij Geert Wilders aan de macht. Mensen beginnen langzamerhand in te zien dat Geert Wilders in bijna alles wat hij zegt gelijk heeft en krijgt.

   Geert wilders is recht voor zijn raap zegt waar het op staat.

   Veel mensen doen hun oogkleppen af en zien hoe de Nederlandse politiek echt in elkaar.

   Wanneer kunnen we je uitzwaaien?

 4.   

  Wilders steunt een corrupte autocraat.

  Wie verbaast dit?

  1.   

   Daar heb jij vast bewijzen voor.

   1.   

    Ja, ik gaf in de draad over Orban een aantal bronnen.

    1.   

     Geen idee waar ik dat kan vinden, maar zo kom je er ook vanaf.

  2.   

   Wie bent u om een ander de maat te nemen.

 5.   

  Geert is een flapdrol…
  10 jaar geleden begonnen met de PVV en het enige wat hij heeft bereikt is nul komma nul, nada.

  De tijd heeft hem ingehaald waardoor zijn woorden niets meer betekenen.
  De partij zal bij de volgende verkiezingen roemloos ten onder gaan…

  De kiezer heeft het door.. stemmen op een partij die toch niet wil mee regeren, het heeft geen zin.
  Een partij programma op een A4, wat moet je als kiezer daarmee.

  Bestrijding van de islam heeft voor de doorsnee Nederlander geen prioriteit.
  Die willen welvaart.
  Daarom is Geert een flapdrol!!!

  1.   

   @Meester Kong

   Bestrijding van de islam heeft voor de doorsnee Nederlander geen prioriteit.
   Die willen welvaart.

   Die islam zit de welvaart een beetje in de weg in de vorm van islamitische asieleisers olijke noot, kom je nog wel eens buiten eigenlijk?

   1.   

    Het sluiten van de grenzen en een NEXIT ook. Wilders roept dit tegen een natie die haar brood verdient met handelen. Daarom heeft hij voor veel Nederlanders afgedaan.

    1.   

     @Elu ik merk dat de Nexit angst jou ook heeft bereikt, oei Nexit nu zijn we helemaal buitengesloten en kunnen we niets meer, meters hoge hekken om ons land, geen handel meer, geen vrij verkeer, geen Euro meer, geen open grenzen meer, dat is natuurlijk voor jullie Nexit hekelaars het ergste…suks dom volk jullie zijn..

     1.   

      Ja, Pit, net als het overgrote deel van de Nederlanders. Er zijn maar twee partijen die uit de EU willen, waarvan een dalende in de peilingen.

     2.   

      @Elu huh pit?

      2 partijen?!! heel veel kiezers zul je bedoelen die het daarmee eens zijn natuurlijk, als minderheden in Nederland nogal eens hun zin krijgen hoe zit het dan met de keizers op grote schaal

  2.   

   @Kong Geert heeft 20 zetels wie is hier nu de flapdrol, jij of Geert..

  3.   

   Beter je ideëen op een A-4tje, dan niets op papier en toch in het regeerprogramma.
   Nader toegelicht: de dividendbelasting.

   De heer Wilders legt telkens weer de vinger op de zere plek.
   Niet willen mee regeren? Pardon, 1,3 miljoen stemmers hun stem ontnemen door de rijen te sluiten en de PVV uit te sluiten. Over democratie gesproken.

  4.   

   En dat durft Sarko de tomaat, lid van SP en rode kmer-vereerder te verkondigen. Zelfs erfopvolging kan zij partijtje niet redden, Dus kijk eerst naar jezelf voordat u anderen beoordeelt.

 6.   

  Het gedrocht EU moet alle zijden bijzetten om Hongarije in het gareel te krijgen, Polen licht ook al dwars en er zullen wel meer landen volgen. Geert hij krijgt zeker niet de Nobelprijs maar ik deel je mening.

 7.   

  Ben het met Wilders eens.

  1.   

   Gelukkig steeds meer mensen en anders kunnen ze bij FvD terecht, we worden steeds talrijker.

 8.   

  Wilders en Orbán, twee mannen om trots op te zijn!

 9.   

  Geweldig dat Geert Wilders duidelijk maakt dat er in Nederland niet alleen sufkippen als Groen Linkser Judith Sargentini wonen. Die het blijkbaar als aanhanger van het Stalinistische gedachtengoed nog steeds niet kan verkroppen dat de Hongaarse socialistische partij (MSZP) voor de zoveelste keer een ontluisterende verkiezingsnederlaag in de Hongaarse parlementsverkiezingen leed. Niet zo vreemd na de vele schandalen die de MSZP, op zijn geweten heeft.

 10.   

  Gezien Geert al jaren zijn leven op het spel zet om Nederland te redden voor een bezetting door de EU islam clan zou hij de Willemsorde moeten krijgen.

 11.   

  Een Duitse tiener is gearresteerd op verdenking dat hij een islamitische extremistische bomaanslag in Frankfurt aan het plannen was, zeiden officieren van justitie donderdag.
  Officier van justitie van Frankfurt, Sinan Akdogan (WTF ?), vertelde de Associated Press dat de 17-jarige gearresteerd werd door de Hessische politie op 1 september en door een rechter werd veroordeeld op verdenking van het voorbereiden van een ernstige daad van geweld.
  De informatie die leidde tot de arrestatie, verstrekt door de VS, wees erop dat de verdachte van plan was om een ​​gay-nachtclub in Frankfurt en een katholieke kerk in de stad aan te vallen, volgens een ambtenaar met toegang tot informatie over inlichtingen, die het op voorwaarde van anonimiteit besprak.

 12.   

  Op een inclusieve en verbindende manier de buurt met het multiculturalisme kennis laten maken.
  Tot 20 mensen vernietigden een pizzeria – verscheidene waren gemaskerd en uitgerust met honkbalknuppels.
  Volgens getuigen, waren de daders van “Somalische of Arabische afkomst”.
  Een groep van maximaal 20 mensen pleegde maandag vandalisme op Frydenlund Center in Aarhus, berichtte de politie.
  Omstreeks 20.45 vielen ze de pizzeria in het centrum aan en sloegen de ramen van het eethuis stuk en vernietigden het meubilair.
  De politie van Oost-Jutland onderzoekt het incident, inclusief het motief voor het leger. De politie vraagt alle getuigen van de episode om contact op te nemen met

 13.   

  In een asiel opvangcentrum in Augsburg hebben verschillende bewoners samen een 15-jarig meisje verkracht. De asielzoekers sleurde eerst de student naar een kamer en vielen vervolgens haar weerloze slachtoffer als dieren aan.
  De afdeling strafrechtelijk onderzoek in Augsburg houdt zich momenteel bezig met een bijzonder abnormaal geval van seksueel misbruik door asielzoekers. Het slachtoffer is een 15-jarig Duits meisje. De leerling, die werkzaam is in het huis en een zeer net opgevoed, werd het slachtoffer van haar goede trouw.
  Eerst ontmoette ze een zogenaamd 17-jarige asielzoeker uit Afghanistan. Omdat het meisje blijkbaar te horen had gekregen dat Duitse jongens niet voor haar waren, heeft ze op 2 juli van dit jaar een ontmoeting met de asielzoeker geregeld. De Afghaan lokte het nietsvermoedende meisje naar een kamer in de Proviantbachstraße in Augsburg.

 14.   

  Mohamed kreeg geen uitkering – stak het stadhuis in de fik
  Posted op september 13, 2018 door Rommel in Artikelen // 5 Comments
  Pixabay.
  Zweden – Een 31-jarige man uit Palestina is wegens brandstichting in het stadhuis van Simrishamn veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en deportatie. De beweegreden voor zijn misdaad was dat de man ontevreden was met de afwijzing van zijn uitkeringsaanvraag.
  Het oude stadhuis in Simrishamn wordt vandaag de dag door de gemeente gebruikt als contactcentrum voor het publiek.

 15.   

  fgelopen maandag was er een auto-aanval op de luchthaven van Lyon Saint-Exupéry. Een man reed met hoge snelheid door de glazen deuren van Terminal 1. Toen de politie hem later op de landingsbaan overmeesterde en arresteerde, riep hij “Allahu Akbar” en “Ik ben door Allah gezonden”. Pikant detail: De Oostenrijkse en Duitse mainstream media houden deze informatie achter!
  Alleen maar een “incident”?
  Voor de arrestatie had de man met hoge snelheid tegen de rijrichting op de autosnelweg bij de luchthaven geracet. Hij brak door een barrière op de luchthaven Bron ten oosten van Lyon, voordat hij terugkeerde. Het luchtverkeer werd stilgelegd.
  De luchthaven twitterde dat er een “incident” had plaatsgevonden. Een journalist van het Franse persbureau Agence France Presse (AFP) zat in een vliegtuig dat op het moment van de aanslag al op de landingsbaan stond. Hij zag politieauto’s het voertuig van de dader naderen. Er vloog een helikopter boven het tafereel. Via Twitter wisselden passagiers informatie, gissingen over waarom alle vluchten waren geannuleerd en wat er was gebeurd.
  Duidelijke aanwijzingen voor een islamitische aanval
  “Gelukkig zijn er geen voorbijgangers gewond geraakt!” Een andere Twittergebruiker schreef: “De laatste tijd zijn er veel te veel mensen in Frankrijk die Allah schreeuwen”. De politie heeft zowel over de dader als het motief geen informatie gegeven, meldde ‘Figaro’ kort na het “incident”.
  Een korte tijd later publiceerde ‘Figaro’ een artikel waarin staat dat de aanvaller volgens politiebronnen “Allahu Akbar” had geroepen. Hij had ook gezegd dat hij “door Allah gezonden” was! Ook in de Zwitserse media wordt melding gemaakt van een duidelijke islamitische aanval.
  Binnenlandse media zwijgen ironisch genoeg
  Duitse en Oostenrijkse media berichten echter over een “man” met “onduidelijke achtergronden” – onder meer hier en hier. Zelfs een zoekopdracht via Google News levert in de betreffende media geen reportages op over de explosieve islamitische achtergrond:
  De “incidenten” hopen zich op

 16.   

  Wilders ziet het uitstekend met betrekking tot Victor Orban. Maar er komt geen artikel 7 verhaal want Polen valt ‘hongarije niet af en het lijkt me zeer sterk dat Italië dat zal zal doen.

  1.   

   cmsuijkerbuijk
   En zo is het maar net! Misschien kan Ernst hiervan iets leren. Maar dar betwijfel ik!

 17.   

  De Eu is een wanproduct gebazeerd op hoogmoed waanzin en belust op macht Onderdrukking van de mensheid Wat heeft de EU nu voor voordeel welvaart voor de GEWONE man/vrouw gebracht Nederland is een afval bak geworden ook hier is men volledig de weg kwijt

 18.   

  Geweldige actie van mevrouw Sargentini….
  Dank zij haar doortastende optreden komen we weer een stapje dichterbij de ontbinding van de Europese Unie.
  Orban heeft eindelijk weer een stok om hard mee terug te slaan en de arrogante houding van politici als mevrouw Sargentini de kop in te drukken.
  Tranen van ontroering gisteren bij de “gutmenschen” van de unie Tranen van het lachen bij de tegenstanders van de Unie. Goed bezig!… Nog meer opgeheven vingertjes brengen ons alleen maar meer bij het einde van de Unie en dichter bij een Europa waar eigen identiteiten weer worden gerespecteerd en wordt gekeken naar alle mogelijkheden waarbij landen met elkaar zaken kunnen afspreken op vrijwillige basis en waar iedereen weer beter van wordt.

 19.   

  Plagiaat
  ———
  Hongarije verzet zich fundamenteel tegen het Europees asiel- en immigratiebeleid en weigert mee te doen aan spreidings­plannen voor asielzoekers. Net als Polen en veel andere landen in ‘Mitteleuropa’.
  Ze vrezen en terecht vooral een situatie te importeren die West-Europa al heeft. Integratieproblemen en de dreiging van terreur. Daarom werden Polen en Hongarije doelwit van deze Europese strafexercitie.

  Daarbij beroepen de Europese Commissie en het Europees Parlement zich op de bescherming van ‘Europese Waarden’.

  Stelletje hypocrieten !!!

 20.   

  De hypocrisie van al deze “beschaafde” parlementariers is ‘zum kotzen, om het maar in beschaafde Nederlands te zeggen.

  Voorspelbaar, corrupt & hypocriet….dit is het resultaat van 17 jaar verenigd Europa.

 21.   

  Juichend om helemaal niks ze zijn blij met een dooie mus de stakkers Polen stemt nooit tegen Hongarije.
  En andersom ook niet en dat moet Europa leiden zucht.
  Orban heeft de media in handen. Hoe is dat dan met de NPO .
  En de meeste media . Democratisch was ook de aangenomen wet op de vrijheid van internet oftewel censuur die het Europese parlement aan nam . Onder het mom stop de verspreiding van nep nieuws oftewel geen kritiek meer op de roodgroene khmer .dan was er de speech van juncker voor een bijna lege zaal waarna afloop een band werd gestart met applaus . Merkel die elk kritische noot in de media afdoet als nep nieuws zelf is ze niet te beroerd om nieuws en filmpjes te manipuleren . Zo was er dit weekend in Frankfurt am O der . Waar moslims een 90s party aanvielen en hun bekende strijdkreet riepen . Helaas niks er over gelezen . Al deze feiten bij elkaar opgeteld doet mij denken aan bepaalde periode vorige eeuw die niet al te best afliep .lang leve de democratie

 22.   

  De hypocrisie regeert in de EU, dat hebben wij van de week gezien en gehoord. De EU legde daarmee een bom onder eigen grond.
  Hiermee ben ik het grotendeels eens, lees:
  https://opiniez.com/2018/09/13/ik-ben-klaar-met-de-eu/jangajentaan/

 23.   

  “Bestrijding van de islam heeft voor de doorsnee Nederlander geen prioriteit. Die willen welvaart”.
  Welvaart is afhankelijk van de mate van islamisering van Europa en zo ver reikt het denken van deze auteur niet.
  Daarom is Meester Kong een flapdrol!!!

 24.   

  Ik denk dat de omkoping van parlementariërs in de Europese parlement nog groter is dan de sterke corruptie in Hongarije.

  1.   

   Dat is feitelijke onzin.

   1.   

    Jij bent feitelijk onzin.

  2.   

   @Ni28 ik denk, uh weet het zeker

 25.   

  Hoop de ontbinding van het wangedrocht EU no mee te maken

 26.   

  In nederland wordt de persvrijheid aardig ingeperkt (NPO?) er gebeurd veel in europa wat nooit op de nederlandse tv komt maar best wel intresant kan zijn voor de mening van de nederlanders, wij worden allemaal dom gehouden (altans dat proberen ze) nederland is allang geen democratie meer het referendem afgeschaft door die kindermoordenaar Pechtholt, wij hebben stemrecht in nederland ( dat hoort bij een democratie) maaaaaar als de grootste partij de MP mag leveren en de een na grootste partij niet mee mag doen is het een dictatuur en geen democratie, als in rotterdam de grootstebgekozen partij helemaal niet mee mag doen is dat dictatuur, als ons cabinet uit een groep grote leugenaars bestaat die gewoon kunnen doen wat ze zelf willen is dat een dictatuur.

  Dus ga in nederland nou niet stom lopen brullen dat de democratie in Hongarijen kapot wordt gemaakt, een land dat opkomt voor zijn bevolking.
  Waneer wordt nederland eens waker? Of gaan we slapende dood.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!