Video! Louis van Gaal debatteert lakse immigratiepoliticus Sybrand Buma aan gort: ‘Wij mógen toch eisen stellen?!’

Oei, werd daar een ervaren CDA-politicus die zichzelf probeerde te profileren als het harde maar faire geluid op rechts even in de hoek gezet door een voetbaltrainer die zo door alle mooie praatjes heen prikte…

Sinds Louis van Gaal het Nederlands Elftal tegen alle verwachtingen in de nummer 3 van de wereld wist te maken, kan de beste man bij mij niet meer stuk. En nu ik hem gisteren gezien heb bij het politieke keuvelprogramma Pauw, is mijn respect voor de man alleen maar toegenomen.

Hier hebben we namelijk iemand die niet houdt van gezever, of van stroop om de mond smeren. Politieke spinverhaaltjes zijn niet aan hem besteed, en ook met rooskleurige verhalen over de werkelijkheid – alleen omdat je partij momenteel in de regeringsbankjes zit – hoef je bij hem niet aan te komen. En dus had CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma ineens een verrassend taaie aan Van Gaal gisteren bij Pauw.

Kijk: Buma zat daar om het CDA maar weer eens te pitchen. Nu de VVD zwaar onder druk staat door alle integriteitsschandalen en de dividendsbelasting, en ook het Forum voor Democratie wat pips overkomt, leek dit de christendemocraat hét uitgelezen moment om zijn partij te framen als het grote morele geweten op rechts. En daarbij hoort ook een robust en hard immigratiebeleid. Tot zover alle mooie verhaaltjes van Buma, want Van Gaal geloofde er maar weinig van.

Want ja: Buma kan dan wel zeggen dat nieuwkomers de taal moeten leren, maar als dat niet of nauwelijks gecontroleerd wordt heb je er ook geen donder aan. Je kan wel eisen stellen, aldus Van Gaal, maar als je ze niet handhaaft gebeurt er alsnog niets. Buma stond met z’n mond vol tanden.

En de stand was 1-0 voor de voetbaltrainer. In een wedstrijd die nota bene ging over politiek, en waar Buma dus het thuisvoordeel gehad had moeten hebben. Ai, ai, ai…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. EU kok

  quote:En de stand was 1-0 voor de voetbaltrainer. In een wedstrijd die nota bene ging over politiek, en waar Buma dus het thuisvoordeel gehad had moeten hebben.
  .
  Gezwets van de bovenste plank.
  Van Gaal kan zonder politieke gevolgen roepen wat hij wil.
  Indien Buma (niet mijn kleur) volgende keer stelt dat van Gaal ooit een verkeerde wissel heeft gemaakt is hij ineens een beter trainer?

  1. deelszon

   @EU dick uh 1-0 zeg maar gerust een monsterscore van 6-0, Buma werd van het matje gespeeld, politici zijn niet gewend om directe vragen te moeten beantwoorden van mensen, ze draaien er in de 2de kamer structureel omheen en in de 2de kamer wordt dit getolereerd maar in de maatschappij niet..

 2. Tengo Kawana

  Ik zag niet dat Buma door van Gaal ‘aan gort’ werd gedebatteerd.

  🙂

  1. Capo

   Pisvlek!

   1. Ad Infinitum

    Heeft u nog iets anders op te hoesten dan over uw wasgoed te oreren?

    1. Capo

     “Heeft u nog iets anders op te hoesten dan over uw wasgoed te oreren?”

     Ja zeker, Tengo is een pisvlek!

   2. Eugenie de la Fleur

    Het zou Carpo niet misstaan om op zijn taalgebruik te letten. Het is hier af en toe werkelijk onbeschoft!

    1. Holland

     Parbleu! Eugene heeft jeuk aan haar tietjes en gooit er weer een wapperend moraalvingertje uit. Hoe grappig.

     1. Tengo Kawana

      Dat de heer Holland zenuwachtig wordt als de moraliteit in beeld komt verbaast niet.

    2. Capo

     @Eugenie de la Fleur: Het zou jou niet misstaan om op te tieven, je bent een multinicker!

     1. Tengo Kawana

      DFTT.

    3. Rosasolis

     @Eugenie. Helaas bestaat er een trollen kliek aan deze interessante site.
     Geef deze domme wezens geen aandacht. Want dan reageren ze met elkaar,
     om jou te pesten. Het zijn laag- opgeleiden, die het niet kunnen hebben dat er anderen op dit site zijn die durven een andere mening door te geven. De trol wezens hebben een gezamenlijk doel: dit site beheren! Ik ben al jarenlang abonnee van DDS. En ik weet dat velen zijn gestopt met corresponderen.
     Je moet die wezens gewoon negeren. William Shakespeare heeft het volgende geschreven:
     ”beware of the green-eyed monster that feeds on the meat
     that it mocks”. ( pas op voor de groen-oog monster die de vlees eet,
     die hij spot)!

  2. Bloem

   Beste heer Kawana, u heeft sowieso moeite met de realiteit. U ontkent antisemitisch te zijn, doch propageert geweld tegen joden en gebruik van ZyklonB als humaan middel.
   Daarmee maakt u uw ontkenning ten aanzien van het stichting Martijn verhaal dat op het forum rond zingt ook erg onbetrouwbaar. Nogmaals over dat laatste onderwerp wil ik mezelf niet uitlaten, doch uw onbetrouwbare inborst doet daar geen goed aan.

   1. Tengo Kawana

    De smerige leugens van de antisemiet en pedoseksueel Bloem zouden coor de redactie van DDS toch voldoende reden moeten zijn om hem te bannen?

    1. Tengo Kawana

     coor = voor

     1. Pecunia

      Is sowieso niet interessant.

     2. Ego-non-solus

      TK is inderdaad niet interessant. Niet nadenken tot een echte mening is gevormd. De entertoets indrukken zonder eerst even terug te lezen. Dat doet me denken aan een kind dat gedachtenloos alles maar er uit gooit. Zoals de Fransen zo mooi kunnen zeggen “un quantité négligeable”.

     3. Capo

      @Pecunia: Inderdaad, volkomen oninteressant!

     4. Onslow

      Ego-non-solus mag ook wel een correctie plaatsen. In een oogopslag zie je dat het moet zijn une (vr) quantité i.p.v un (m)

     5. Capo

      O__O = Onslow = multinicker

    2. Elu Thingol

     Bloem heeft in zijn kantoor een afbeelding van de Führer hangen. Elke avond rijdt hij in zijn S(uzuki) S(wift) naar huis en rijdt langs de nachtportier. Die portier is Capo, welke hij een deel van zijn gedownloade kinderfoto’s overhandigt. Drie CD-rommetjes bewaart hij voor zijn eigen plezier.

     Bloemenman projecteert zijn eigen aard achter zijn computer vervolgens op anderen. Tja, wat hij op zijn computer uitspookt weet niemand..

     1. Bloem

      Beste Elu, iedereen beseft zich inmiddels dat u één en dezelfde persoon bent als Tengo/Dopper en nog vele andere pseudoniemen. Iedereen weet dat dhr. Dopper zich destijds begripvol heeft uitgelaten over het geweld tegen de Joodse restauranthouder door een Syrische gelukszoeker. Onder het pseudoniem Tengo heeft hij aangegeven te menen dat Zyclon B een humaan middel was van de nazi’s. Met andere woorden u kunt spartelen wat u wilt, de feiten spreken voor zich. Tot op heden heeft u niet één steekhoudende verdediging aan kunnen voeren voor uw abjecte ideeen, die zijn er eenvoudigweg niet. Uw agressieve reactie getuigd slechts van het raken van de zogenaamde gevoelige snaar, de waarheid is hard, doch valt geenszins te ontkennen. Vermakelijk om te zien dat u zich moet bedienen van een gebrekkige vorm van fantasie om iets negatiefs over andere forumgebruikers te kunnen schrijven. Mijn vermoeden bestaat dat deze gebaseerd zijn op uw diepste abjecte fantasieën en verlangens. Misschien kunt u eens overwegen te gaan corresponderen met dhr. Dutroux, grote kans dat u het goed met hem kunt vinden. Ook dhr. Corbyn zal uw gedachtegoed weten te waarderen, al is niet zeker dat hij het zich kan permitteren om met een parvenu als u geassocieerd zal willen worden.

     2. Ego-non-solus

      Ook voor Elu geldt mijn kwalificatie van Tengo K, dus ook zijn “mening” als irrelevant gewoon maar overslaan.

     3. Tengo Kawana

      Bloem is een minderwaardig mens die zijn leugens eindeloos herhaalt. Geen van zijn beweringen kan hij staven met concrete citaten.

      Hoe laag kan een mens zinken?

     4. Bloem

      Beste Tengo (oftewel Dopper, Elu, enz….),
      “Hoe laag kan een mens zinken?”
      Die vraag kunt u het beste zelf beantwoorden.
      Of meent u dat u het dieptepunt nog niet bereikt heeft?
      Veel abjecter kan het haast niet worden

    3. Holland

     De Jodenhaters Tengo en sokpop Elu hebben de frontale aanval op Bloem geopend. Zal niet lukken jongens. Iedereen hier op DDS kent jullie antisemitische houding en jullie adoratie van de Palezwijnen. Daar hebben jullie vaak genoeg blijk van gegeven.

     Over jullie pedos*xuele geaardheid zal ik me verder niet uitlaten. Dat ligt te gevoelig.

     1. Elu Thingol

      Nee, dat is een verzinsel van Bloem, hetgeen is veroorzaakt door projectie. Overdag zit Bloem op kantoor en ’s avonds loopt hij mee met de neonazi’s. Zijn nachtportier Capo downloadt kinderfotootjes voor het genot.

     2. Bloem

      Beste Holland dank voor de bijval.
      Het is dat we weten dat Elu en Tengo dezelfde persoon zijn, anders had ik zijn onbegrensde loyale trouw aan de (bewezen) antisemiet Dopper kunnen roemen. In deze combinatie is het alleen maar sneu.
      Over de vermeende voorliefde van deze heer voor kleine mensjes laat ik me liever ook niet uit. Dat is aan anderen op dit forum.

     3. Capo

      @Bloem & @Holland: Tengo-sokpop-Elu zit klem, waarvan akte. Nu draaien ze de zaken alleen nog maar om waardoor wij weten dat we beet hebben. Pedo’s en van de herenliefde. Sokpoppen die zeven dagen per week en 13 uur per dag online zijn om hun forumvergif te spuien.

      Elu en Tengo zijn inderdaad dezelfde.

     4. Bloem

      Beste Capo,
      Uit de laatste reacties merk je inderdaad dat ze klem zitten en dat ze weten dat ze definitief ontmaskerd zijn. Het viel mij reeds in het Dopper/Guus tijdperk op dat Guus soms op het overdreven af geneigd was om alles van Dopper recht te breien. Wat erg sterk opvalt is dat Dopper het nog niet eens zo vervelend vindt om op zijn antisemitische uitlatingen aangevallen worden. Het lijkt wel of hij daar nog enigszins trots aan ontleend. Echter zodra iemand over zijn vermeende Martijn connectie begint, slaan bij hem alle stoppen door en lijkt het wel of er een zeer gevoelige snaar geraakt wordt. Dit onderwerp wil ik echter niet teveel voor het voetlicht brengen omdat het over een vermeende connectie gaat. Daarentegen heeft hij zich in diverse discussies aantoonbaar antisemitisch uitgelaten, waarbij hij met name het gewelddeel sterk leek toe te juichen.
      Hoe dan ook het spreekwoord “een kat in het nauw maakt rare sprongen”, lijkt ook hier duidelijk op te gaan.

     5. Capo

      @Bloem: Inderdaad, en zoals ik al eens vaker heb geschreven: Bij mij krijgt hij geen dag vrij hoor. Afzeiken, in de hoek zetten, etaleren en exponeren. Dat is wat je met pisvlekken doet!

 3. Ni28

  En zoals het in dit soort programma’s aan toe gaat werd het item snel afgerond door Pauw toen die zag dat de jokkende christelijke clown Buma door de grond gaat.

  1. Capo

   @Ni28: Juist! Kletspraat voor de bühne. Thierry Baudet heeft groot gelijk. De coalitie heeft de boel dichtgetimmerd en er wordt in de Tweede Kamer niet geluisterd naar de oppositie en al helemaal niet naar de kiezer die helemaal niet zit te wachten op de stortvloed aan kansloze nieuwkomers die bovendien ons sociale stelsel opstoken.

   1. Bloem

    Buma doet een beetje stoer op TV, ondertussen zit hij in de kamer en heeft eigenlijk weinig meer in te brengen. Op het onderwerp migratie en asiel is het CDA beduidend ruimhartiger dan coalitie partij de VVD. Tot op heden heeft zijn partij er samen met coalitiegenoot D66 alleen maar voor gezorgd dat de hardere lijn van de VVD niet doorgedrukt kon worden

   2. Kees

    Inderdaad, Thierry had groot gelijk, hij was ijzersterk!

    1. EU kok

     Inderdaad, Baudet was afwezig en dat was ijzersterk.

     1. Capo

 4. Steiner

  “Gezwets van de bovenste plank”

  Dan zit je hier op DDS op de juiste plaats.

 5. Ad Infinitum

  De stijl van v. Gaal is bekend. Jammer dat Buma niet de vaardigheid van Hans Kraaij jr. had.
  Daarop had ik mij verheugd.

 6. Ni28

  Niet off topic: Wist u dat de eerste “troll farm” in Rusland opgezet is en dat elke trol onder tien namen opereert? Het doet mij aan dit forum denken. Niet soms, trol tengo?

  1. Capo

   @Ni28: Juist! Multinickende zuigtrol en sneeuwvlokje Tengo c.s. speelt hier zeven dagen per week 13 uur per dag zijn ultralinkse spelletje. Negeren of afzeiken, dat is meer dan genoeg.

   1. Kees

    Triest als je je tijd zo moet doorbrengen, dan heb ik een veel prettiger leven dan die Tengo, of hoe hij vandaag ook weer mag heten, hij kan beter een alias als “stumpert” aannemen, dat dekt de lading beter.

   2. Ni28

    Het doel van de trollen is chaos scheppen zodat elke nieuws betwijfeld moet worden. Desinformatie, een communistische middel om mensen te desoriënteren opdat zij niet meer weten waar zij aan toe zijn. Het heeft veertig jaar goed gewerkt in het Oostblok en sinds de val van de USSR over de hele wereld toegepast wordt. Zij hebben mensen in dienst die de talen perfect machtig zijn daar het om eigen burgers van verschillende landen gaat. Soms kloppen zij zich op de borst door hun taalkennis.

  2. Bloem

   ++++

 7. Paaldanseres

  Jeroentje wist niet hoe snel hij van onderwerp moest veranderen…. want, stel je toch eens voor dat de een voetbaltrainer de vloer aanveegt met een politiek lulhannes. De waarheid kan en mag niet gezegd worden in een nietzeggende, links brallende talkshow. De kijkertjes zouden wel eens kunnen gaan nadenken.

 8. Paaldanseres

  Lulletje rozenwater en nepper dan nep, Buma komt er niet uit en probeert te vluchten door de lachers op zijn hand te krijgen. Walgelijk! Het failliet van de Nederlandse politiek.

 9. Aytas

  Ik vind dat je best eisen mag stellen, het is dan wel een taak van de bevolking om te helpen met integreren, wees vriendelijk en gastvrij. Je kunt niet verwachten dat integratie van 1 kant komt.

  1. Pecunia

   Door het gedrag van de betreffende personen is dat niet te verwachten.

   1. Pecunia

    Als ik bezoekers heb die zich zo gedragen staan ze meteen weer buiten.

  2. Onslow

   Lowie heeft zijn Engels als autodidact zelf opgepakt, zoiets leert niemand uit Engeland hem aan.

   1. Pecunia

    Interessant hoor maar gaat u verder.

    1. Onslow

     Wales is tweetalig. In Wales onderhoudt men onder elkaar zich in het Welsch. Daar is niets van te begrijpen. Daar zul je dus geen goed Engels opsteken wanneer je daar probeert een contact te leggen. Het n van Engeland verschilt sterk met het z. Dat merk je het best wanneer je daar een paar dagen op vakantie bent. Wat een aanrader is.

   2. Capo

    Onslow is een multinicker, hij reageert hij ook als Onno en is een sokpop van Tengo.

  3. Holland

   Nee Tengo Aytas, integratie komt van een kant en zo hoort dat ook. Nieuwkomers moeten integreren (het woord zegt het al) in de bestaande samenleving met al zijn mores en gewoonten. Daar moet een immigrant gewoon hard zijn best voor doen. Het is GEEN taak van de bevolking om daar bij te helpen. Natuurlijk doen we wel vriendelijk en aardig tegen de immigrant tijdens die inspanningen .

   1. Tengo Kawana

    Holland weet donders goed dat ik alleen maar onder de naam Tengo hier bijdragen plaats. Helaas liegt hij makkelijk en graag.

    1. Bloem

     Beste Holland,
     Nog niet al te lang geleden ontkende dhr. Tengo nog dat hij ooit onder de naam Dopper had geschreven. Later toen het niet langer te ontkennen viel trok hij die keutel in en ontkende hij zelfs dat hij dit ontkend had.
     En dan ook nog schrijven “Helaas liegt hij makkelijk en graag” Wat een zelfkennis 🙂

     1. Capo

      @Bloem: Dat Tengo een bewezen multinicker is die hier zeven dagen per week gemiddeld 13 uur per dag de boel bevlekt is allang duidelijk. Dat doet hij al meer dan 15 jaar op de NL-forums en óveral wordt hij geband en uitgespuugd!

     2. EU kok

      quote:Dat doet hij al meer dan 15 jaar
      .
      Dat heeft onze oppertrol van horen zeggen.
      Hij heeft geen idee waar het over ging maar zoekt graag aansluiting een aantal hard-liners.
      O, wat hoort onze webgestapo graag ergens bij.
      Het opvallende is wel, dat er een aantal reageerders zijn welke zijn gedrag afkeurde en nu weer vriendjes met hem is.
      De kant van het schoolplein is belangrijker dan principes.
      En dat is de algehele trend hier.

     3. Capo

      Simpel sneeuwvlokje, pisvleksupporter.

     4. Tengo Kawana

      Kan Bloem citeren waar ik beweerde dat ik nooit onder de nickname Dopper bijdragen plaatste? Of zoog hij ook dit uit zijn duim?

      Zoals velen hier, ondermeer de heer Bloem, Holland, Capo en vele anderen, gebruikte ik meerdere nicknames in het verleden. Ik gebruik ze echter nooit tegelijkertijd en dat weet de heer Bloem ook heel goed.

     5. Capo

      @Bloem: Tengtrol leurt om citaten en liegt er nog even aan vast dat hij hier met één nick reageert… Als je van het uitroepteken een L maakt snap je wat ik bedoel. Elu!

     6. Bloem

      Alweer een gevalletje van “wat je zegt dat ben je zelf” van dhr. Tengo (aka Elu, Dopper, Onslow, Guus, Ijsbrand, Quispel, enz..) gevolgd door wederom een leugen. Hij heeft ze nooit tegelijk gebruikt meent hij. Later kan hij dan zeggen, dat hij slechts 1 commentaar per keer heeft geschreven (waarna zijn diverse pseudoniempjes hem gelijk geven en in bescherming nemen). Mijn hemel, wat is die kerel in de war.

      Beste Tengo,
      Nogmaals, over de vermeende stichting Martijn/Dopper connectie wil ik het niet hebben. Wanneer u werkelijk warme gevoelens voor deze club heeft, zoek in godsnaam professionele hulp. Meer wil ik daarover niet kwijt.

      Echter u bent aantoonbaar onder diverse nick’s op dit forum actief. U heeft zich expliciet antisemitisch uitgelaten door te stellen dat geweld tegen Joden oké is en het gebruik van Zyclon een humane daad was. Deze laatste laaghartige uiting was nota bene onder uw pseudoniem Tengo.

      U kun spartelen wat u wil en het spelletje wat je zegt ben je zelf blijven proberen. Het bewijst alleen maar dat u naast een abjecte antisemiet, een leugenaar, een infantiel en een “multinicker” bent. Zoek Hulp en val ons niet verder lastig. U bent een regelrechte schande voor de Nederlandse samenleving. Capo heeft daarvoor een mooi woord dat bij u past, ik wil het alleen niet herhalen. U weet zelf wel waar ik op doel.

      Zoek hulp, verdwijn.

     7. Tengo Kawana

      Bloem zal onmogelijk een citaat kunnen vinden waaruit kan blijken dat ik het vergassen van Joden een humane daad acht.
      Bloem is een vieze leugenaar en is daarin schaamteloos.

     8. Capo

      Tengo schreef op maandag 27 augustus:

      Ik stop ermee.

      Ik zeg: Doen!

     9. Bloem

      U kun spartelen wat u wil en het spelletje wat je zegt ben je zelf blijven proberen. Het bewijst alleen maar dat u naast een abjecte antisemiet, een leugenaar, een infantiel en een “multinicker” bent. Zoek Hulp en val ons niet verder lastig. U bent een regelrechte schande voor de Nederlandse samenleving. Capo heeft daarvoor een mooi woord dat bij u past, ik wil het alleen niet herhalen. U weet zelf wel waar ik op doel.

      Zoek hulp, verdwijn.

     10. Elu Thingol

      Bloems leugens op een rijtje:

      Leugen 1: de beschuldiging van pedofilie.
      Leugen 2: de suggestie dat Tengo Kawana onder meerder nicks tegelijkertijd werkt (hetgeen Capotrol overigens wel doet).
      Leugen 3: de beschuldiging van antisemitisme.
      Leugen 4: het uit het verband trekken van een citaat.

      Bloems smeercampagne is gebaseerd op leugens. Hij zou zich moeten schamen. Tenzij hij geen schaamte kent, dat kan ook.

     11. Capo

      Een logische reactie want Elu = Tengo.

   2. palko

    @Holland, inderdaad. Je slaat de spijker vierkant op zijn ronde kop. Elke nieuwkomer die van plan is zich te vestigen in een ander land zal zich volledig dienen aan te passen aan de normen en waarden van dat land. Anders moet hij/zij thuisblijven, danwel naar een land gaan waar aanpassing niet nodig is. Een vrouwelijk nieuwkomer die in Nederland met een schaamlap (vroeger heette dat ideologische hoofddoek) op haar kop loopt onderstreept daarmee dat zij zich willens en wetens niet wenst aan te passen aan de normen en waarden van een beschaafd land. En derhalve niet wenst te integreren. Kom ik zo’n schaamlapdame op straat tegen dan krijgt ze van mij standaard een wegwerpgebaar. Logisch toch?

    1. EU kok

     Het lijkt wel of Vit nog meer buren heeft.

     1. Pecunia

      Wel 100.

   3. Aytas

    Holland
    Je taktiek om iedereen die het niet met je eens is als 1 persoon weg te zetten komt een beetje zielig over.

    Je kunt nog zo je best doen te integreren maar als je bij voorbaat al afgewezen wordt is het zinloos. Mijn ouders hebben door zelf hun best te doen en de hulp van zeer gastvrije buurtbewoners een plek in de samenleving gekregen. Het integreren is een wisselwerking geweest tussen mensen die voor elkaar open stonden, blank en zwart. Inmiddels zijn mijn ouders succesvol, mijn vader in loondienst en mijn moeder als zelfstandige. Het is te simpel gesteld dat zoiets van 1 kant kan komen.

    1. Pecunia

     @Aytas
     Je kunt nog zo je best doen te integreren maar als je bij voorbaat al afgewezen wordt is het zinloos.

     En waarom worden ze bij voorbaat al afgewezen? Wellicht reputatie?
     Aziaten die hier allang en meteen zijn ingeburgerd zou een voorbeeld kunnen zijn, maar nee men houdt halsstarrig vast aan hun eigen waanzin.

     1. EU kok

      quote:Aziaten die hier allang en meteen zijn ingeburgerd zou een voorbeeld kunnen zijn, maar nee men houdt halsstarrig vast aan hun eigen waanzin.
      .
      Ingeburgerde Aziaten?
      Nog nooit tegengekomen bij de Chinees.
      2 Spreken Nederlands met de gasten en de verdere onderlinge communicatie gaat in het Chinees.
      Bij Nederlanders in het buitenland hetzelfde verhaal.

     2. Pecunia

      @EU kok

      Het gaat niet om de taal en dat weet je donders goed.

 10. Blue monday

  zucht…het gaat weer alleen over Tengo, Elu, Bloem, Capo etc….
  Zolang deze heren zich zelf belangrijker vinden dat de mening die ze verkondingen
  en het over en weer smijten van stront, leugens en pesterijen blijven volhouden, wordt
  het niks meer met de comment-sectie van DDS.

  Wellicht even een wapenstilstand? Ik vind nl. ook best ook van die slome Buma.

  1. Capo

   @Maandag: Het gaat over Tengo c.s., en daar zal het over blijven gaan zolang hij hier ronddwaalt.

 11. Ni28

  Trol Tengo liegt als gedrukt. Onder de naam Dopper heeft hij zelf toegegeven dat ie ook onder de naam EU kok schrijft. Wie de moeite wil nemen kan het nog vast terug vinden. Ik heb wat beters te doen.

  1. Capo

   @Ni28: Helemaal juist!

   1. Mar

    En wie is Capo nu eigenlijk?

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/noord-korea-niet-gestopt-met-kernwapenprogramma/

    Capo 1 maand ago

    @HZWW: Svetlana is afgevallen, dat is Uiterst Links, ik weet dat 100% zeker omdat ik dat in de software van DDS kan terugzien.

    Uiterst Links = CJD = Svetlana = Natte Scheet = Eugenie de la Fleur = etc…

    1. Capo

     EU kok schreef op 10 augustus 2018
     “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

     En natuurlijk sneeuwvlokjes sneeuwschuivertje Elu:

     “Ik denk overigens niet dat u het bent. Uw stijl is, zelfs undercover, heel anders.

  2. EU kok

   Beschuldigen en geen bewijs leveren?
   Ni28 is een buitenlander, welke met zijn 12 kinderen en 3 vrouwen al jaren van ons sociale stelsel geniet.
   Een beroeps-staatsruif-eter.
   Wie de moeite wil nemen kan het nog vast terug vinden. Ik heb wat beters te doen.

  3. Tengo Kawana

   Ni28 is een nare trol en liegt hier dat het gedrukt staat. Ik heb nooit ontkend dat ik lang geleden onder de naam Dopper bijdragen plaatste en met EU kok heb ik niets te maken, dat is een ander persoon.
   Ni28 heeft geen zin om het na te zoeken. De smerige leugenaar weet dat hij dit nooit zal vinden.

   1. Capo

    “De smerige leugenaar…”

    Er is hier maar één leugenaar, en dat ben jij Willem!

   2. Bloem

    Volgens Tengo is iedereen op dit forum een Trol, behalve hijzelf natuurlijk en al zijn pseudoniemen.

    1. Tengo Kawana

     Ik heb geen pseudoniemen, dat weet Bloem heel goed.

     1. Bloem

      Quispel, Dopper, Guus, IJsbrand, Elu, Onslow, Pisvlek, antisemiet, enz….
      Het zijn allemaal namen waaronder u op dit forum bekend bent

     2. Capo

      Tengo is een multinicker, dat weet iedereen op DDS heel goed.

 12. Frits Jansen

  Van Gaal kwam helemaal niet met argumenten, en Buma had de beleefdheid niet te zeggen “ach, u bent maar voetbaltrainer, bemoeit u zich alsjeblieft niet met politiek, voordat u nog meer stommiteiten debiteert.”
  Een (echte) vluchteling krijgt asiel omdat hij in acuut gevaar is. Daar past niet bij dat we eisen gaan stellen.
  Waar komt trouwens het idee vandaan dat vluchtelingen het zouden verdommen om de taal te leren? Ik denk dat er twee situaties zijn:
  1) De vluchteling hoopt binnen afzienbare tijd te kunnen terugkeren naar zijn land van herkomst, en kan zich intussen voldoende redden met Engels. Willen we eigenlijk niet dat vluchtelingen terugkeren als en wanneer dat mogelijk is?
  2) Hij heeft het helemaal niet over vluchtelingen maar over de nazaten van gastarbeiders, vaak al de derde generatie. Sommigen daarvan hebben een belangrijke rol in de maatschappij als burgemeester of chirurg, maar er zijn er ook die hier nog onder elkaar in een soort “dorp” wonen net als ze in het Ri

  1. Frits Jansen

   … net zoals ze in het Rifgebergte deden. Die zijn eerder zielig dan nalatig.

   Hoe erg is het als een nieuwkomer de taal niet leert? Voor een heleboel beroepen hoef je maar weinig Nederlands te kennen. Ik werd ooit geknipt door een kapper uit Iran die nauwelijks Nederlands sprak. Heerlijk om een keer niet die stereotiepe kapperverhalen te moeten aanhoren.

   Nederlanders die emigreren zijn wel de allerergsten. Bij voorbeeld de landgenoten die goedkoop vlak over de Duitse grens gaan wonen, en hele dorpen ontwrichten. Of gepensioneerden die in Spanje gaan wonen en daar ook voor geen meter integreren.

   Een Fransman die jarenlang in Nederland woonde vertelde mij dat hij wel graag Nederlands wilde leren maar keer op keer antwoord kreeg in het Engels (of een taal die daarvoor door moest gaan). Tot hij het zat was een riep: nu antwoorden jullie mij GVD in het Nederlands of anders in het Frans, maar ik wil geen Engels meer horen.

   Maar ja, elke Nederlander die maar een beetje beter Engels kent dan Louis van Gaal wil dat graag laten blijken.

   Als je trouwens een echte liberaal bent (dus geen VVD-conservatief) dan ga je ervan uit dat immigranten door de markt worden gedwongen Nederlands te leren – OF NIET. En voor overtuigde liberalen heeft de markt altijd gelijk.

 13. Heinz

  Sterk ! Helemaal mee eens. De redactie gebruikt ook vaak duitse woorden of uitdrullingen om een artikel wat extra te benadrukken. “An sich” “überhaupt” “Gutmensch”. Regelmatig zie je dat terug in de reacties. Ook veel gebruikt om met dubbel s of sch een goed Nederlands woord te verbasteren.
  Of Heil. !!

  1. Heinz

   uitdrukkingen

 14. poldi

  Buma is nauwelijks rechts te noemen, die bedekt alles met de mantel der liefde, omdat dat zo in het sprookjesboek de Bijbel staat. Louis zegt waar het op staat, zoals de gemiddelde Nederlander die geen linkse strontkronkel in hun kop hebben.

  1. Capo

   De coalitie (VVD, CDA, D’66 & CU) kenmerkt zich door partijpolitieke afspraken, partijkartel en partijdiscipline. Wie het idee heeft dat hij bij de laatste verkiezingen op een volksvertegenwoordiger heeft gestemd komt hiermee van een koude kermis thuis als hij dit deed op bijvoorbeeld een club als D’66. Dat is zo ongeveer de uitvinder van het referendum maar zij hebben het ingeslikt vanwege de regeringsverantwoording. Ook de afschaffing van de d-belasting zou het op zich nooit hebben gered wanneer de Kamerleden afzonderlijk zouden hebben gestemd. Zie hier het partijkartel dat nieuwkomers en buitenstanders, omwille van de partijbelangen, buitensluit. Dit machtsblok regeert niet namens de bevolking maar namens zichzelf.

   #referendum

 15. Rosasolis

  HELP redactie DDS, het wordt steeds moeilijker om jullie dagelijkse berichten te lezen! Omdat blijkbaar de steun van de reclame rotzooi belangrijker blijkt te zijn, is dat voor de commentaren van onze trouwe leden die jarenlang, de DDS hebben gesteund zeer nadelig.

  1. Capo

   Download een browser met adblocker. Bijvoorbeeld Firefox.

   https://www.mozilla.org/nl/firefox/download/thanks/

   *Download begint direct

  2. Hermann

   Rosasolis, Let op bij Firefox op deze waarschuwing: Firefox geeft een slotpictogram dat in rood is doorgestreept red strikethrough icon in de adresbalk weer wanneer een aanmeldingspagina die u bekijkt geen beveiligde verbinding heeft. Dit dient om u te informeren dat als u een wachtwoord invoert, het door afluisteraars en aanvallers kan worden gestolen.

   Vanaf Firefox-versie 52 ziet u ook een waarschuwingsbericht wanneer u binnen het aanmeldingsvak klikt om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren

 16. Psystan1984

  Toch heerlijk zo’n van Gaal, die stript gelijk alle onzin van die discussie af

  1. Frits Jansen

   …en dat doet hij rechtstreeks vanaf de borreltafel.
   Een keurige jurist al Buma heeft geen vat op die man want hij argumenteert helemaal niet dus kun je hem ook niet betrappen op onjuiste argumenten.
   Het is de “volkse” manier van discussiëren die ook Wilders graag toepast:
   1) je poneert een stelling
   2) na tegenspraak poneer je dezelfde stelling met stemverheffing
   3) als dat nog niet helpt maak je ruzie en val je je opponent persoonlijk aan.
   Van Gaal is een eenvoudige jongen die in zijn nadagen een nette bekende Nederlander wil worden.
   Hij kan beter gaan vissen.

   1. Arie B

    Het argument is dat iets niet werkt als je niet handhaaft. Snelheidsbordjes alleen zonder controles werken niet. Sterker, als je weet dat er niet gecontroleerd wordt zal vrijwel iedereen de grens opzoeken en overschrijden. Deze man zegt wat veel weldenkende mensen ook denken. En als je niet gehoord wordt (omdat dar kennelijk niet uitkomt) zeg je het nog een keer. Dat werkt ook zo bij kleuters (herkenbaar?). Ik snap wel dat jij hem liever ziet vissen. De waarheid mag liever niet gehoord worden.

   2. deelszon

    @Fristsülsün van Gaal zegt de waarheid en vraagt wat doet Den-Haag eraan? wat ze in Den-Haag altijd doen is om de vragen heen brijen en dan wordt door mensen zoals van Gaal snel vast gezet.
    Door de vraag te herhalen, die dus niet wordt beantwoord door deze, in jou ogen, keurige jurist, merk je dat ze (lees:Den-haag) er gewoon geen moer aan doen..
    En Fristsülsün beschermt dit soort politici, die ons land verkwanselen, komt graag voor ze op, sterker nog, Fritsie vindt eigenlijk dat we nog meer migranten moeten binnen halen..

 17. P.Sisterons

  Goed gezien Louis. Eigenlijk moeten de meeste islamitische “migranten” weer gewoon terug naar hun eigen land. Ze komen alleen maar halen zonder iets terug te geven.
  Hun wereldbeeld past niet bij de westerse wereld en Nederland zit al bomvol.

 18. Eminem2

  Tsja, wat moet je hiervan zeggen?

  Ook Van Gaal lijkt helaas niet tot de kern van de materie door te dringen. En dat is niet dat we eisen zouden moeten stellen aan nieuwkomers, maar dat heel veel van die “nieuwkomers” helemaal niet zouden mogen komen. Want daar wringt de schoen nou steeds: gastarbeiders die na gedane arbeid niet weggingen hebben tot honderdduizenden nieuwe “Medelanders” geleid. En “vluchtelingen” die door talloze veilige landen zijn heengetrokken voordat ze hier kwamen, zijn ook in grote getalen gebleven. Ethiopiërs, Somaliërs, Syriërs, zelfs Afghanen. Allemaal uit landen die hier ver vandaan liggen. En toch mocht men blijven. Het is zelfs gefaciliteerd met asieladvocaten en ruimhartige toegang tot de Nederlandse sociale zekerheid en sociale huurwoningen. En dat terwijl de autochtone bevolking vooral een “leven lang moet leren” en “langer door moet werken”, omdat de AOW anders onbetaalbaar wordt. En dit volk pikt dat, althans een (krappe) meerderheid van dit volk. Tsja.

 19. Arie B

  Immigranten die niet integreren moeten het land worden uitgezet. Op de universiteit moet je ook vertrekken als je je punten niet haalt. En als je geen werk hebt Kun je prima de taal leren, je hebt alle tijd. Moet je natuurlijk niet de hele dag Arabische televisie opzetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.