VIDEO! Wilders valt keihard Kuzu (DENK) aan: ‘Rot maar op naar Turkije, u bent het vergif van deze samenleving!’

Ietwat ongebruikelijk, maar wel lekker veel vuurwerk: tijdens de algemene politieke beschouwingen van dit jaar – hét Kamerdebat van het jaar, waarin oppositieleden doorgaans het kabinet de maat nemen – is Geert Wilders ongelofelijk uitgevaren tegen DENK-leider Kuzu. Wilders struikelde over de uitspraak van Kuzu van afgelopen juli, toen Kuzu aangaf dat mensen die moeite hebben met de multiculturele samenleving “zelf maar moeten oprotten.”

De Algemene politieke beschouwingen, het Kamerdebat dat traditiegetrouw volgt op Prinsjesdag, zorgde vanochtend direct voor vuurwerk. Als leider van de grootste oppositiepartij viel de eer aan Wilders om het spits af te bijten, en hij deed dat – opvallend genoeg – niet door direct het kabinet-Rutte in de haren te vliegen, maar door DENK aan te pakken.

De PVV-leider noemde het een “soort van punt van orde,” en refereerde naar uitspraken die DENK-voorman Tunahan Kuzu afgelopen juli deed in een video met de pro-Erdogan tuigvlogger Ismail Ilgun. Kuzu vertelde toen dat Nederlanders die moeite hebben met de multiculturele samenleving “zelf maar moeten oprotten.” “We draaien de rollen om,” voegde Kuzu nog toe.

Twee maanden later was daar dan het langverwachte antwoord van Wilders. “Daarmee is het masker afgevallen,” verklaarde Wilders: “Dat is dus de echte agenda van de bende van DENK. Nederlanders moeten oprotten uit hun eigen land. Zover is het dus al gekomen met de staat van Nederland.” Kuzu kreeg ook nog toegevoegd dat hij het “vergif van deze samenleving” is, en dat hij maar spoedig moest oprotten naar Turkije – dát is namelijk zijn land, en niet Nederland – volgens Wilders.

Kuzu spoedde zich na die ‘serenade’ naar de interruptiemicrofoon en begon met zijn eigen aanval. Volgens hem “viel het masker van Wilders voor de zoveelste keer af” en is de PVV-voorman een vrijheidsstrijder van likmevestje.

U begrijpt: een mooie pot smeuïge politiek om naar te kijken deze APB!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Marija

  Wilders npo1 nu, geweldig en wat heeft de man toch gelijk.
  Staat er zo n sukkel als Asscher hem bijna uit te lachen.
  Nu is kuzu de griezel aan het woord, zal ook de oren wel worden gewassen.
  Kan je wel aan Wilders overlaten.
  Hoe jammer, het is al te laat.

  1. poldi

   Geet was weer briljant op dreef.
   Op zijn kritiek op het kabinet was geen speld tussen te krijgen.
   Heb genoten hoe hij de vloer aanveegde met Kuzu, Buma en die hypocriete Pechtold.

 2. wheelboy

  Dat wilders gelijk heeft vind ik ook .Maar dit staat morgen weer dik in de krant en de journalisten smullen ervan .Maar kijk eens na wat Wilders voor tegenvoorstellen doet of dat straks de media ook laat zien .Ik ben bang van niet .En zo wordt de moslim kruisvaarder met 1 item geboren voor velen .Want die zien alleen Wilders vechten tegen moslims .Maar de andere dingen waar partijgenoten zich dagelijks voor inzetten hoor je niet of nauwelijks .Zo hou je de PVV en FvD klein .

 3. Tinneke

  Wat een ijzersterke Geerts Wilders chapeau! je moet wel van heel goede huize komen wil je Wilders overrule! l

 4. Ni28

  Het is niet alleen Kuzu en co. Maar al die Nederlanders die deze Kuzu’s hebben gekweekt mogen zich schamen. Sterke speech van Wilders overigens. De vrijheid in Nederland is met het groeien van de islam in geding. Een van op drie van vijftienjarigen is nog blank. Dat lijkt mij een waarschuwing.

 5. DolleDries

  Daar werd even bij die de smerig Pechtholt de privé kam door zijn penthouse gehaald

  1. Tinneke

   @DD was super goed toch?

 6. Ni28

  Als je weggegooide miljarden openbaar maakt, geld die wij tekort komen benoemd, met welke tegenmaatregelen moet je nog komen?

 7. EllyD18

  Wilders heeft altijd gelijk, de rest denkt alleen aan hun mooie baantje en Nederland zal ze een zorg zijn.

  1. Meester Kong

   @Elly, waarom zorgt Geert er zelf voor dat niemand met hem wil regeren.
   Zelfs FvD wil niet..
   Dat schiet niet op..

   1. Siemien

    @Kong verdedigd de leugen..

    1. Meester Kong

     @SM fantast

     1. Siemien

      @Kong zoals ik zeg, je verdedigd..

     2. Meester Kong

      @SM fantast

      @Siemien zoals ik zeg, je bent een fantast..

     3. Siemien

      En jij verdedigd de leugen onder het mom dat iemand een fantast is

     4. Tengo Kawana

      Siemien, wel eens van stam+t gehoord?

 8. RobertMarsman

  Gelijk heeft die. Weg met die jihadisten. Want dat is wat die bende van DENK zijn. Die voeren het liefst morgen nog de sharia in. Wat mij betreft mag die Kuzu vandaag nog vertrekken. En dat geldt des te meer voor Azarkan. Die vuile rat met zijn criminele rotkop

  1. Marija

   Ik ben het met u eens, als iemands uiterlijk (gezicht) iets zegt over de mentaliteit,
   is die Azarkan het meest walgelijke sujet in de nederlandse politiek.

 9. Ritter

  Sterke speech van Geert Wilders.

  Ik weet precies waar Geert Wilders het over heeft…………….. waar ik woon vormt de autochtone bevolking al de minderheid. Bij mij in de buurt is geen Nederlandse zaak meer te vinden en op de lokale kinder school is haast geen autochtoon kind meer te zien.

  De gevolgen van deze demografische veranderingen zijn groot en zullen in de toekomst alleen maar toenemen. Het “Nederlandse karakter” van de samenleving verdwijnt. Vooral in die gebieden waar de autochtoon de minderheid ( gaat) vormt.

  Speech van Geert Wilders.
  https://www.youtube.com/watch?v=wufpNBdQqH8

  1. Steiner

   “Ik weet precies waar Geert Wilders het over heeft…………….. waar ik woon vormt de autochtone bevolking al de minderheid. Bij mij in de buurt is geen Nederlandse zaak meer te vinden en op de lokale kinder school is haast geen autochtoon kind meer te zien”

   Hallo buurman.

 10. Der Profi

  Geert Wilders benoemt de problemen en draagt daarbij ook oplossingen aan.
  Het leuke kleuterschooltje waar ik mij als kind tussen ons en de onzen bevond,
  ach, ik reed er uit nostalgie enkele jaren geleden voorbij. Ik zag dat de omvolking van Nederland ook daar had toegeslagen, geen enkel blank Nederlands kind meer. Juffrouwen met hoofddoekjes dat dan weer wel… Geert heeft puur gelijk met de islamisering van Nederland en de bedreiging van onze vrijheid die daarvan uitgaat.

  1. Capo

   De islamisering van Nederland is in volle gang en wordt sinds 27 oktober 2010, in woord en in daad, gefaciliteerd door de regering.

   Geert Wilders (PVV) en FVD zijn de enige partijen die hier tegenin gaan. Het is een ongekende schande dat ons land zo te grabbel wordt gegooid en dat het electoraat zich zo laat naaien!

   #referendum

 11. nienke

  Geert heeft natuurlijk gelijk die woestijnratten komen hier met miljoenen al onze centen opvreten, eisen van alles en worden als knuffelbeestjes behandeld.
  Vol doe je niet aan hun eisen komen ze met barbaarse methoden het toch afdwingen.
  1 verkeerd woord over de islam en de kranten staan bol, wij discrimineren die lieve schatjes.
  Hoofddoek wordt verboden de dame wordt niet aangenomen, rent naar de rechter en ja hoor madame krijgt 1000 euro schadevergoeding en zo dwingen ze ons te doen wat zij believen.
  Woestijnmonsters die absoluut NIET in het westen thuis horen.
  Laten we het niet gebeuren dat deze intolerante, boosaardige , ideologie in Europa de lakens uit gaan delen.

  1. Frits Jansen

   Uw taalgebruik is zo stereotiep dat u zich verraadt als trol.

 12. Tengo Kawana

  Wilders heeft het allang opgegeven om politiek relevant te zijn.

  Samen met clown Baudet heeft hij echter de nuttige functie van afzuigkap van rechts-populistische sukkels.

  1. Siemien

   Zuignapje Tengo doet een Rutte en denkt te menen te kunnen stellen dat de PVV, die vandaag de vloer met iedereen die tegen Nederland is heeft aangeveegd, met haar 20 zetels, de handdoek in de ring heeft gegooid.

 13. palko

  Prachtig hoe Geert Wilders compleet de vloer aanveegt met de volgevreten Turkse varkenskop die luistert naar de naam Tunahan Kuzu.

  1. Blue monday

   “Volgevreten varkenskop”

   Schelden is u wel toevertrouwd, graag pakt u het nog iets extremer aan.

   “Engerd”, “griezel” of “erdoganvriendje” dekken de lading wel voldoende drukt mij.

 14. Frits Jansen

  Leuk tijdverdrijf natuurlijk, maar schieten we er iets mee op?
  Voor DENK is dit hele tafereel eigenlijk hardstikke leuk, want ze worden waarachtig heel serieus genomen door Wilders.
  Met politiek heeft dit heel weinig te maken.
  Wilders en DENK maken allebei gebruik van de regel dat ze niet strafrechtelijk kunnen worden vervolgd voor wat ze in het Parlement zeggen. Als het optreden van de “heren” school maakt wordt het in het Parlement één grote scheldpartij.

 15. Frits Jansen

  Draagt Wilders oplossingen aan? Dat is nieuw voor mij.
  Of is de “oplossing” om de islam te verbieden? Of om alle moslims het land uit te flikkeren, een etnische zuivering dus?
  Wilders roept voortdurend wat zijn holmaatje Martin Bosma heeft verzonnen: dat de islam geen godsdienst is maar een (perverse, achterlijke) ideologie, waarmee ze denken te ontsnappen aan het bezwaar dat ze de vrijheid van godsdienst aantasten.
  Dit grondrecht heeft de (verdrags-)wetgever echter opzettelijk zo geformuleerd dat hij niet hoeft te definiëren wat een godsdienst is, want die vrijheid strekt zich algemeen uit tot “denkbeelden”.
  Logisch eigenlijk ook, als je vrijheid van meningsuiting hebt moet je allereerst een vrije mening mogen hebben.

  1. toetssteen

   @FJ
   Elke religie is een ideologie, het is geen wiskunde namelijk, de bewijzen ontbreken en zullen never gevonden worden.
   Overigens het is hartstikke.

 16. Gerlos

  Kuzu en die andere twee malloten hebben jullie je koffers al gepakt want Geert heeft volkomen gelijk dat het ONS LAND is en niet van jullie grote dictator sultan Erdogang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.