Wethouder in Heemskerk wil vrije dagen islamiseren: ‘Alle bassischolen vrij met suikerfeest!’

Volgens wethouder Aad Schoorl uit Heemskerk moeten basisscholen – ook de niet-islamitische basisscholen – vanaf komend schooljaar rekening gaan houden met het suikerfeest. Ze moeten alle leerlingen vrij geven op die dag, vindt hij. Dat is nodig om schoolverzuim tegen te gaan, aldus de lokale politicus.

Je zou kunnen zeggen dat de gemeente Heemskerk zichzelf aan het omvormen is tot Heemsmoskee, al is dat natuurlijk wel een beetje flauw. Desalniettemin wil de plaatselijke onderwijswethouder, Aad Schoorl, volle kracht vooruitgaan met het accomoderen van islamitische feestdagen. Zo wil Schoorl, actief voor de partij Heemskerk Lokaal, dat alle scholen in de gemeente hun leerlingen vrij geven met het Suikerfeest, zo vertelt hij in het Noord-Hollands Dagblad:

“Alle scholen in Heemskerk moeten meer rekening houden met islamitische feestdagen. Dat kan op een creatieve manier. Zo zouden ze een studiedag kunnen laten samenvallen met het Suikerfeest.

Dat zegt wethouder Aad Schoorl. „We zien dat zo’n feestdag van invloed is op de verzuimcijfers.”

„De data van de islamitische feestdagen staan lang van tevoren vast”, zegt Schoorl. „Daar zouden ze dus rekening mee kunnen houden. Dat kan praktisch, makkelijk en creatief. Bijvoorbeeld door een studiedag ermee samen te laten vallen.””

Kortom: Schoorl stelt voor om slecht gedrag te belonen. Want schooldagen missen vanwege een feest dat hoort bij een van origine niet-Nederlandse godsdienst? Dat is een zonde, en de leerplichtambtenaar kan – en moet – daar ook tegen optreden. Ouders die een gewoonte maken van het van school houden van hun kroost op Suikerdag, kunnen zelfs boetes krijgen. Maar in plaats van dat verzuim harder aan te pakken, wil Schoorl de overtredende ouders juist een aai over de bol geven. Dat is natuurlijk totaal het verkeerde signaal. Erg slap beleid, dus. In vergelijking met Job Cohens theesessies lijkt het laatstgenoemde fenomeen zelfs nog krachtdadig.

De hoop is nu gericht op de basisschooldirecteuren van Heemskerk: zelfislamiseerder Schoorl gaat met hen praten over zijn plan. Als zij er niets in zien en het van tafel vegen, gaat het niet door. Laten we daar onze hoop dan ook maar op vestigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. IJsbrand Koudvuur

  Van mij hoeft ’t niet… we hebben al genoeg feestdagen, waarvan de meeste eeuwen geleden zijn gekaapt door de gristelijke woestijnreligie.
  Laten we er niet nog meer woestijnfeesten hier naartoe halen… stel je voor! Straks moeten mijn kinderen ook nog eens jom kipoer of dat superachterlijke Sjavoeot gaan vieren!

  1. Elu Thingol

   Volgens mij is het christendom hierheen gekomen in plaats van dat we het hebben “gehaald”.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Hm..
    Het is ons(onze voorouders dan 😉 ) vooral opgelegd.
    Laten kerstenen of sterven was toen de keus…

    1. Capo

     “was toen”

     Inderdaad Mussert, met de nadruk op toen! Islamisering is nu.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Capo…

      Er is geen islamisering…
      Nog niet in ieder geval.
      Maar goed, wat voor toen gold, kan zich inderdaad nog een maal voordoen.
      Dus laten we hopen dat jouw islamisering optijd voorkomen kan worden, hè?

     2. Capo

      – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.
      – 1954: De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.
      – 1956: In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Koningin Beatrix viert in Den Haag in 2006 het vijftigjarig bestaan. Ze komt tevoren overeen geen handen te zullen schudden.
      – 1971: Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.
      – 2004: Theo van Gogh wordt afgeslacht door een moslim, hij zou de profeet hebben beledigd
      – 2007: Cabaretier Ewout Jansen krijgt afzeggingen en minder boekingen omdat hij grappen maakt over moslims. Na een optreden op een vmbo-school kwamen drie scholieren op Jansen af. Eén van hen: ‘De islam is geen gewelddadige godsdienst. Als je dat nog één keer zegt, ram ik je in elkaar.’ Cabaretiers blijken beducht voor het maken van islamgrappen.Youp van ’t Hek: ‘Ik let wel op mijn woorden. Ik denk wel na.’
      – 2011: Supermarkt Aldi wijst een sollicitant af wegens het dragen van een hoofddoek, maar keert op zijn schreden terug als de broer van de sollicitant de publiciteit zoekt.
      – 2014: WlM van de Camp, europarlementariërs voor het CDA, meldt op Twitter: ‘In een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik voor de Islam als bond­genoot van het Christendom’.
      – 2015: De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.
      – 2018: In Nederland zijn nu meer dan 1 miljoen moslims en meer dan 450 moskeeën, de teller loopt door

     3. Capo

      Hoe noem je dit terwijl je stelt dat er geen islamisering is?

   2. Barry330

    Wat je wilt zeggen is dat het Christendom hier verspreid werd vanuit het Zuiden en dat is historisch gezien, geheel waar. Het Christendom heeft hier zo’n twintig eeuwen kunnen groeien en nu weer slinken godzijdank. We kunnen nu zelf beslissen of we wel of niet willen geloven.
    Ik zit nu niet te wachten op een andere religie, die ons gaat opdragen om te bidden richting Mekka, homofilie te verbieden en vrouwen te verplichten een hoofddoek te dragen. Oprotten naar het Oosten of Afrika met die ongein.

    1. Janna47

     Barry330

     Oprotten zegt u? En u denkt dat ze dat doen? Bereidt u maar vast voor op het Koran lezen…

    2. B. Pascal

     Wie het christendom opgeeft krijgt er de dood voor terug. Kies maar wat je wilt, christendom met zn vrijheid of een andere isme. Kijk eerst even in je geschiedenis voor je kiest. Neem gewetensvrijheid als norm.

  2. Holland

   IJsbrand steekt zijn antisemitisme niet onder stoelen of banken. Waar het hart van vol is loopt de mond van over, zullen we maar zeggen. Toch, ouwe Stormfrontvogel?

   1. IJsbrand Koudvuur

    @Holland,

    Ik heb het niet op Stormfront.

    1. Holland

     Stormfront ontkent onze DDS-nazi, maar dat hij antisemiet genoemd wordt laat hij onverlet. Goed gedaan IJsje.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Dat ik antisemitisch genoemd wordt maakt me niets uit…

      Wel dat eeuwige gejank over dat idiote stormfront!

    2. Capo

     @IJsbrand Anton Mussert: Antisemietje!

     1. IJsbrand Koudvuur

      …zucht

      @Capo.

      Dat jij tegen Holland opkijkt zien wij allemaal. Maar kun je alsjeblieft ophouden met slijmen?
      Sinds Holland jou een aantal smeren heeft gegeven, probeer jij bij, bijna iedere post van Holland, Holland te bevredigen.

      Capo, zielig slijmerig kruipertje…

  3. Seneca

   @koudvuur
   toch maar uiting gegeven aan je anti joods sentiment?

 2. Heinz

  Tweede Kerstdag, Paasdag, Pinksterdag afschaffen…Teveel van het goede.

  1. Holland

   Je doet het verkeerd Heinz: je moet nooit bestaande vrije dagen afschaffen – je moet juist proberen er extra vrije dagen bij te krijgen. Er wordt al veel te veel gewerkt, het leven bestaat grotendeels uit slavenarbeid.

   1. Capo

    @Holland: Heinz probeert een lansje te breken voor wegkijkend Nederland en voor de islampleitbezorgers die denken dat het allemaal wel meevalt en dat je de islam kunt bedaren met (alvast) voorover buigen, ze denken dat het verkrachten dan minder pijn doet.

    1. Holland

     🙂 Kop en spijker Capo.

    2. Holland

     Trouwens Capo, is het je ook opgevallen dat sinds Aytas actief is, Tengo hier niet meer gesignaleerd wordt? Gisteravond en vanochtend geen spoor van onze hoofdtrol.

     1. Capo

      @Holland: Zeker, ik hou het goed in de gaten hoor, zuigtrollen kunnen doorgaans op extra aandacht rekeningen dewelke gericht is op het exponeren en etaleren van de multinickers!

   2. Heinz

    Wel wat late reactie mijnerzijds, maar er wordt volop gewerkt die dagen. Meubelboulevards e.d. Het frappante is dat er geen bezwaar is, personeel wordt dubbel betaald…

 3. Pindas

  Heeft die wethouder toevallig niet DE SUIKERZIEKTE???

 4. JohanD

  Walgelijk, voel me als normaal mens (iemand die niet heeft gekozen voor geloof) nogal gediscrimineerd. Kan ik ook een vrije dag uitkiezen? Gelukkig heb ik op die andere lokale partij gekozen.

  1. JohanD

   Daarbij waarom zo ik een feestdag moeten nemen voor een geloof die mij wil uitroeien!

 5. nogmaals

  Engelbart spreekt de hoop uit dat de betreffende basisschooldirecteuren het plan van tafel vegen.
  Het zou mij echter niet verbazen als zij het plan met beide handen overnemen !

 6. Ritter

  Een duidelijk voorbeeld van zelfislamisering.

  In een opinie-artikel in Elsevier met als titel “Meebuigen met de moslims: hoe de islam Nederland verandert” verwees Syp Wynia in april 2017 in een paragraaf naar een concept zelfislamisering, waarbij hij een lijst gaf van gevallen waarin overheden, instellingen, bedrijven, scholen en kerken meegaand ­gedrag zouden hebben getoond jegens moslims.

 7. DolleDries

  Suiker is slecht voor de kinderen het is een gotspe dat die wethouder er een feest van wil maken

 8. Crassus

  Als ik dat zo zie op de foto, doet het meisje haar uiterste best. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

  1. Capo

   Jij ziet niets, jij bent een wegkijker en een islampleitbezoger. Een Tengosokpop.

   1. Crassus

    Hoe vriendelijker de belediging, hoe dieper geraakt ze.

    1. Capo

     Islam is nooit vrijblijvend, ook niet wanneer gehoofddoekte meisjes hun best doen.

     1. Crassus

      Wanneer dat meisje haar hooddoek afdoet en op de foto gaat blijft het een meisje dat haar best doet…lslam is dan niet te herkennen. Of zie ik dat verkeerd.

     2. Capo

      Terwijl je over het meisje spreekt gaat de islamisering van ons land verder.

 9. meanstreak2099

  dit doet me denken aan de moeder die de school aanklaagde omdat ze het lef hadden om schoolfoto’s durfden te maken met suikerfeest.
  de moeder ging er met winst vandoor en geld en zette de kinderen na de uitspraak op een andere school.
  vanuit dat standpunt kan ik begrijpen dat ze suikerfeest ook een vrije dag willen maken

  1. Crassus

   Een hele foute weergave van de werkelijkheid. U verdraait de zaak! Het ging om een schoolfoto die gemaakt was ten tijde van het suikerfeest. De leerling in kwestie was afwezig ivm het suikerfeest om het infamiliekring te vieren zoals gebruikelijk. Dat was de reden . Daarom stond de leerling niet op de foto, niet omdat de school het lef had om foto’s te maken.

 10. henk vintage

  Een vrije dag op het suikerfeest krijg je in alle islamitische landen, voor zover ze daar werken.
  Ga daar lekker wonen en geniet met volle teugen van het suikerfeest.
  Trouwens de Boer van de werkgeversvereniging vindt een extra vrije dag onbespreekbaar.

 11. Florissa

  Deze man zou helemaal geen wethouder mogen zijn,als hij daarmee verder wil laat hij oprotten naar Jemen ,we zijn in Holland en laat dat zo blijven ,al die wereld verbeteraars zouden ze verplicht moeten laten emigreren naar Islam landen ,hebben ze het gelijk prima naar hun zin en hoeven ze ons niet op te zadelen met hun lievelings- cultuur .

  1. IJsbrand Koudvuur

   Florissa:

   “…we zijn in Holland en laat dat zo blijven…”

   Maar dit geldt toch ook voor de rest van Nederland? Waarom alleen Holland? Ik als Gelderlander ben ook Nederlander.

   1. Holland

    “Maar dit geldt toch ook voor de rest van Nederland? Waarom alleen Holland? Ik als bruinhemd ben ook Nederlander”, kreunt IJsje.

    Nee, jij bent een antisemiet en nazi en die doen niet mee.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Oh… uitsluiting!!!!
     Discriminatie, Holland!

     🙁

     1. Holland

      Je hebt gelijk Marinus von Gelbkirchen. Ok, zand erover. Je bent van harte welkom. Als je maar in Gelderland blijft.

     2. IJsbrand Koudvuur

      Dat beloof ik…

      “…Gelders dreven zijn de mooiste
      In ons dierbaar Nederland
      Vette klei en heidegronden
      Beken, bos en heuvelrand…”

      😉

     3. Holland

      Gelderland is prachtig. Er zouden alleen half zoveel mensen moeten wonen.

     4. Ad Infinitum

      Gelderse Poort…schitterend !

 12. Ni28

  De bekende methode van overgave. Men vergooit eerder zijn eigen cultuur dan dat hij de eigen beschermt. Dit is weer zo ogenschijnlijk kleine stapje in die richting. Maar voor je het weet vergooi je alles wat je eigen is. En verwacht geen dankbaarheid je hebt gewoon je plicht gedaan. Acceptatie i.p.v. integratie. Dat meisje op de foto heeft zo te zien geen suiker meer nodig. Gaan wij op scholen suiker propageren?

 13. peterkestassen

  Geef die wethouder zulke schop onder zijn kont in zo dat hem dat bruine spul aan zijn oren uitkomt,Dan een klap voor zijn hersens (als hij die wel heeft) zodat hem het heilig doopsel aan zijn kont uitkomt.en dan oprotten met deze persoon.Dat hij zijn suikerfeest in suikerland gaat vieren,maar laat onze scholen met rust idioot.

  1. Ad Infinitum

   @Peterke, in een keer laat u zien waartoe een opvoeding toe leidt. Niets geleerd op de Cattechismus? Niet doen jòh.

   1. Capo

    Willem, ouwe islampleitbezorger, je staat al voorover!

 14. BB

  „De data van de islamitische feestdagen staan lang van tevoren vast”, zegt Schoorl. 

  Hij vergeet alleen te vermelden dat verschillende groepen moslims het suikerfeest op verschillende dagen vieren.

  Daarnaast zijn er groepen waarbij die datum helemaal niet vaststaat. Pas de avond voorafgaand aan het Suikerfeest wordt vastgesteld of de nieuwe maand begonnen is en het vasten gebroken kan worden.

  Overigens duurt het Suikerfeest officieël drie dagen.

 15. Rosasolis

  Geen islamitische feestdagen! Anders moeten wij een van de joodse feestdagen van september vieren, want de joodse religie is nog veel ouder dan zowel dat van de
  christelijke en moslim geloven. En de hindoe geloof is ook een van de alleroudste. Er zijn nu
  vele hindoe tempels in Nederland. Ik denk dat wij moeten meer naar de toekomst van onze planeet aarde moeten denken. Als er moet in ons land nog 1 nationale vrije dag komen, voor iedereen, dan zou het de Dag van de Vrijheid moeten zijn: vrijheid van mening,
  vrijheid van religie, vrijheid voor onderwijs voor vrouwen, vrijheid voor militaire opleiding keuze voor zowel vrouwen als mannen. Kortom DE DAG Voor de vrijheid voor alle mensen. Wij moeten naar de toekomst van onze planeet Aarde
  kijken, en niet langer vast zitten in oeroude tradities. Aan alle joden en christenen:
  wij moeten SAMEN verder. Aan alle islamieten: realiseer je eindelijk dat jullie gewone mensen zijn, en dat je religie, opgericht door een geestelijke gestoorde man die Mohammed heet, niet gaat bepalen welke vrije dagen in onze land gaan moeten komen.

  1. Capo

   Eenvoudig vraagje Rosa:

   [_] Meer islam
   [_] Minder islam

 16. Peacepipe

  Nederland gaat regelmatig de wereld rond om andere landen er op te wijzen dat zij de mensenrechten moeten naleven.
  Volgens die door Nederland zo geliefde mensenrechten, zou de islam hier echter helemaal niet mogen zijn.
  Zie onderstaand artikel 4 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zoals die op 10 december 1948 in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York met algemene stemmen is aangenomen en ook door Nederland van harte ondersteund.

  Artikel 4

  Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden.

  Moslims worden in HORIGHEID gehouden, want het is voor een moslim verboden om de islam te verlaten. In sommige landen staat hier zelfs de doodstraf op!!!

  In plaats van verbieden wordt de islam hier volop ondersteund, waar dit persbericht ook weer een voorbeeld van is. Islam = Onderwerping!!! Moslim = Onderworpene!!! Meer smaken zijn er niet!

 17. Gerlos

  Lijkt mij geen goed idee, moslims gaan dat maar lekker thuisvieren en moeten ons er niet mee lastig vallen.

 18. Ruud562

  Aad Schoorl: Weer zo’n geschifte Jan Lul uit het politiek correcte, volstrekt en uitermate domme naieve linkse hoek! Zo’n tachtig jaar geleden had dit soort volk de naam NSB!

  Ongeoorloofd verzuim dien je te bestraffen met een flinke boete, dat islamgajes rot maar op naar het MO! Daar kunnen ze zich helemaal uitleven in hun verwerpelijke ideologie: kinderen verkrachten, vrouwen vernederen, onderdrukken en verminken, dieren zeer wreed slachten en ongelovigen uitmoorden!

 19. Duckday

  Deze man is een gevaar hij hoort niet in het onderwijs Direct exit En boek een reis naar een islam land en kom nooit meer terug

 20. sjun

  Heemskerk Lokaal islamiseert. Je zult maar op die partij gestemd hebben… En hier is het zo’n beetje door aangemoedigd https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

 21. Capo

  “Veel moskeeën zijn een vijfde colonne. Imams worden geleid en betaald vanuit het buitenland en zijn een soort geheime agenten en propagandisten van een vreemde leer. Vrienden, wees gewaarschuwd,” schrijft zendingswerker Bram Krol op zijn Facebookpagina.

  https://cip.nl/69753-bram-krol-luidt-alarmklok-over-islamisering-wees-gewaarschuwd

  1. Capo

   Onder het mom van “godsdienstvrijheid”…

 22. Karel de Grote

  Prima idee als de islamitische landen tegelijkertijd de Christelijke feestdagen invoeren en kerken bouwen toestaan.

  1. Capo

   Geleend van Bram Krol:

   “In Oostenrijk zijn in juni tal van imams naar Turkije teruggestuurd en 7 moskeeën gesloten.

   Waarom kan in Oostenrijk wat hier niet kan? Overal in Europa zitten overheden met de islam in hun maag. In Frankrijk zoekt men nu een oplossing die nog nergens gewerkt heeft: een Franse opleiding voor imams. Alsof dat de leer van de islam zou veranderen. Alsof dat de alom bestaande groei van het salafisme zou stoppen.

   In Duitsland lijkt men Oostenrijk te willen navolgen. In Nederland blijft het tot hiertoe bij praten. Enkele keren per jaar zeggen we tegen moslims: “Je mag niet stout zijn, hoor.” Daar blijft het bij en dat weten ze. Misschien zouden we moeten zeggen: “Je mag geen moslim zijn, althans geen echte…” Hoe lief is een vrij Nederland ons? Of buigen we zonder zelfs maar een moment na te denken voor de Turkse dictatuur, Marokkaans despotisme en antidemocratische meningen?”

   Nog een kopje thee?

 23. sjun

  Toch sneu dat er steevast obese kindjes worden ingezet om een foto met religieus statement in de publieke ruimte te maken

 24. HEM

  Foto: Een islamitisch meisje op de basisschool.
  Het is toch een godvergeten schande dat wij, als we maar naar een kind wijzen met Jeugdzorg te maken krijgen, maar dat deze Jeugdzorg geen flikker doet aan het mishandelen, jazeker geestelijk mishandelen, van dit soort kinderen.
  Jongetjes worden besneden, en gedwongen om hun vrije tijd, in het weekend, koranlessen te volgen. Meisjes worden gedwongen hoofddoekjes te dragen en worden, zeker thuis, zwaar achtergesteld bij hun broertjes.
  Wat een kutvolk is het toch, en wat krijgen ze toch de gelegenheid van onze vooruitstrevende politici om deze middeleeuwse vertoning in ons land voort te zetten en uit te breiden.

  Hulde Rutte, Buma, Seegers en Pechthold.
  Driewerf hulde!

  P.S. Aadje Schoorl, direct op non-actief zetten en NERGENS meer aannemen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.